Olan oldu sonunda,kayınvalideyle kavga ettik

hanımlar benim gibi k.valideyle yüz göz olanlar var mı varsa ilişkileriniz nasıl ya da ben bundan sonra nasıl davranmalıyım

hanımlar benim gibi k.valideyle yüz göz olanlar var mı varsa ilişkileriniz nasıl ya da ben bundan sonra nasıl davranmalıyım

Geçen seneye kadar k.walidem sürekli kendi istediği olsun isteyen.bi yere gittiği zaman illa benimde beraber gitmemi isteyen biriydi.
O da çok konuşur herkes hakkında herşey hakkında yorumu vardır.ben fazla konuşmayı, çok canımı yakmadıysa başkasının arkasından konuşmayı sevmem.o anlatır anlatır anlatır ben dinlerim..

Oğlum olduktan sonrada hep sahiplenme gibi bi istedği vardı..Sevmesi hoşuma gidiyodu ewet ama çok sahipleniyodu.Ben oğlumu 3 yaşında kreşe vericem dediğim zaman ,ben oğlumu hiçbiyerlere vermem deme hakkını kendinde görüyodu mesela ki bu ufak bi örnek..

cvp vermedim.hiç bi söylediğine.Hatta bi örnek daha veriim. oglum herkese amcasına babasına halasına babaannesine dedesinehep anne diye sesleniyodu

.K.walidem oğlum öyle seslendiğinde amcasına demişse o anne değil oğlum amca diyodu mesela..Ama kendisine anne derse efendim yavrm diyordu.Hatta ikimizde varsak odada oglum anne diye seslendiyse benim bişe dememe fırsat vermeden efendim yavrum diyodu..Bunları ne kadar sinirlenebileceğimi anlatabilmek için yazıyorum..

Ama ben bunlarada hiç bişey demedim.son olayımızdan bi hafta kadar önce oğlumu ona bırakıp bişeyler almaya çıkmıştım 3 saat sonra geldim masada yemek yiyoruz. oğlum durmadı sandalyeden düştü biyerini çarpmadı ama.K.walidem başladı ben saatlerdir bakıyorum siz bi çocuga bakmayı beceremyiosunuz falan.Bi bardak çay içtim ben iniyorum görüşürüz dedim.ama çok sinirlenmiştim çünkü sürekli benimle bi yarış halinde.

En son gçen sene akşam misafirlerim gelicekti.Oğlumada teyzesi bakmaya gelecekti.Kwalidem kapıyı çaldı oğlumu ver sen işlerini hallet diye ..yardımcı olmak istedi biliyorum ama ben, şimdi teyzesi gelicek çok ta özlemiş o bakıcak sağol dediysemde inat etti kucagımdan aldı oglumu zorla götürmeye çalışıyo çıktım merdivenden aldım geri, oğlum o arada nasıl ağlıyo ama korktu o da.

aldım içeri girdim görüşürüz tamam dedim kapattım kapıyı.görümcem aradı niye böyle yapmışım tansiyonu fırlamış bilmem ne bi sürü laf etti.şuanki aklım olsa onu asla konuşturmazdım o şekilde telefonda..

Bi hafta çıkmadım yanlarına eşimede anlatmadım durumu ama bişeyler oldugunu söyledim öyle.Eşim babasıyla işle ilgili bişeyler konuşmak için akşam çaya çağırmıştı.K.pederim geldi ne oldu falan böyle böyle dedim anlattım.Obüyüktür falan dedi ama bende anneyim dedim..

eşim hiç karışmadı hiçbişey söylemedi.Daha sonra annesini aradı o da geldi çay içtik hiç bişey konuşmadık..sonra sonra konuşmaya başladık..

Kendini kasma zamana bırak.Ben o ara çok kötü olmuştum bi hfta hiç bişey yiyemedim,sürekli kabuslar gördüm.Yüzümde bi ton sivilce çıkmıştı.Gece yatarken dişlerimi gıcırdatmışım eşim söylüyodu..Umarım bu kadar kasmazsın kendini..

walla icimden gecenleri yazdin:))) bende kaynanamla altli ustlu oturuyorum; ALLAHA sukur kavgamiz tartismamiz olmadi hic; haa hicmi sorun yasanmiyor tabiki yasaniyor ama ben hep saygiyla davraniyorum ve esimde bunu cok iyi goruyor.. benim ilk defa evime misafir gelmisti bi arkadasim, arkadasim eve gelir gelmez kaynanamda geldi ( aslinda hic adeti diildir ama meraktan sanirim ) eee geldi diye suratmi asicam walla hic bisi demedim, arkadasim gidince oda kalkti evine indi, kizcagizla iki laf konusamadik.. simdi ben bu olayi kavgaya cevirip esime yansitip (ki haberi bile yok) kavgami cikarsaydim.. bide konu sahibi arkadas esinin iyi niyetini kullaniyor bence ,yok seni bosarom yok bilmem nee.. walla adam iyiymis ben olsam kapi orda derdim... lutfen biraz makul dusun arkadasim senin esin , senin annene ayni sekilde davransaydi sen ne yapardin??

siz olsaydınız pardon ama kayınvaldesi kızla yok yere uğraşınca siz napardınız? kayınvalde olması demek gelinine saygısızlık yapıcak anlamına gelmez hiç bir anne evladını başkasından saygısızlık görsün die büyütmemiş kusura bakmayın ama kim olursa olsun eğerki saygısızlık yapılıyorsa karşılığını alır almalı büyüklere saygı herzaman tamam ama saygıyı bilene!!!

anlattığınız kadın benim k.valide ...
ne kadar ortak yönleri var dimi çektiren k.validelerin ben açıkça söleyeyim kızımı sevmesinide kucağına almasınıda hatta kızımın da onu sevmesini istemiyorum biliyorum nefretle çocuk büyütülmez ama benim kızımın sevgisini haketmiyor o doğduğunda yaptıkları annem burda diye kızımı bir kez olsun almadı kucağına gelmedi yanımıza o zamanda bölesine bi kavga etmiştim dökmüştüm içimi o zaman bana benim ahımı alırsan böyle evlatla sınanırsın demişti şimdi hangi hakla kızım diyorsun sahipleniyorsun haketmiyorsun ben evladımın özlemini yaşarken bana dediklerini unutmam o lafını unutmam hiç pişman değilim sölediklerimden hiç kim ne sölerse sölesin o anne ise bende anneyim istediği bedduayı etsin istediği kadar ah etsin bana kızıma eşime o ne hakediyorsa onu yaşayacak
üstelik bu bi bana değil iki damadı var onlarlada aynı

ben arkadas haksiz demiyorum ama bu kadar buyutulecek bi olay yok.. benim babaennem anneme kuma getirmek icin yillarca babami kandirmaya calismis ve 4 cocuklari varken bunu yapmis. boyle bi kaynana olsa tamam amennah derim ama kadin sadece gevezelik etmis bu kadar buyutup kocasindan bosanmasini gerektircek bisi yok bence.. insanlar ne sorunlarla ugrasiyor nelere katlaniyor.. walla bence konu sahibi simariklik ediyor..kusura bakmayin..

tabikide eskiye bakarsak neler yaşanmış ama şartlar imkanlar ozaman çok farklıymış ama şuanda dahada farklı arkadaşın verdiği tepkide artık birikim olmuş başka konusunuda baktığımda annesinin yanına tatile gitmek isterken bile peşine takılmaya çalışan bikadın ve bilmediğimiz demek neler vardır oyüzden arkadaşın tepkisine hak verdim.. amaki sizinle hem fikirim şu konuda eşinlw boşanma derecesine gelmede çok yanlış bir önceki yazımdada belirtmiştim eşi olması gerekne tepkiiyi zaten annesine vererek tavrınla eşinin yanında durmuş şimdi eşimle boşanıcam lafı evet çok yanlış saçma bi düşünce.. hangimiz k.valdeyle sorunlar yaşamıyoruzki bende çok yaşadım ama bana saygısızlık yapmalarına izin vermedim saygısızlık boyutlarına geldiğindede ilişkimi kestim saygısızlıklarına saygısızlıkla karşılık vermeden sessizce uzak durdum onlardan ve buarada hiç birzaman eşimede bu konuda üstüne gitmedim o benim yanımda oldu ben onun yanında. bu saçma bi mantık k.valdem benle uğraşıcak ben kocayı bırakıcam ayrılcam kimsenin ekmeğine yağ süremem ölede yapmalı konu sahibi

arkadaşım sorun benim misafirim varken gelmesi ya da misafirimle sohbet etmesi değil anlatamıyorum galiba üstelik onun evine misafir gelecek olsa bana alalım burda ağırlayalım babam rahatsız olmasın derim kim gelirse gelsin ki bizimkinin geleni gideni eksik olmaz haftanın üç günü misafir gelir 4 günü bu gezmede ya da bizde ben onu istemeyecek olsaydım evime geldiğinde bahane bulur göndermesini de bilirdim ya da misafiri geleceği zaman programın var diyip dışarıda çıkabilirdim ben onun kim gelirse gelsin bütün misafirlerine onun inadına elimden gelenin fazlasıyla hizmet ettim saygı gösterdim ama o bunu özellikle yaptı halamın yanında beni kötülemek için bahane aradı ben ona konuşma sohbet etme demedim ki başka konular açmaya kalktım konuşulmasını istemedim çünkü konunun sonunda bana dokunduracağını giydireceğini biliyordum bunu benim damarıma basmak için yaptı.
şimdi isterse dedikodu yapsın ister sohbet etsin belden aşağı yukarı ne tarfatan isterse ordan konuşsun bugün oturup derdini dinlediği insanı yarın gelenler anlatsın ne yaparsa yapsın benden ve ailemden uzak dursun

arkadaşlar eşimden boşanmak istediğimden değil ya da şımarıklığımdan kapristen değil anlatamıyorum galiba k.valide bana bir telefonla evlendim dediği için bende onun yanında aradım eşimi madem bir telefonla evlendim al işte bir telefonda da boşanıyorum muradına er dedim yoksa eşimle alıp veremediğim yok ona seni sevmiyorum dememin sebebei istemiyorum dememin sebebi ise boşanmak istiyorum dedim neden dedi onu ikna etmek için böyle bir tavır sergiledim yanlış biliyorum ve eşimden beni hiçbir güç ayıramaz inşallah

bak kendi agzinla diyorsun beni halamin yaninda kotu duruma dusurmek icin yapti diye ve sende onun ekmegine yag suruyorsun.. ben seni kinamiyorum yasadiklarinida yanliz sen bilirsin ama benimki kardes tavsiyesi, senin iyiligin icin diyorum. tamamen sessiz kal ve cevap verme haa bu dediklerini yap anlamina da gelmiyor, sen yine bildigini oku ama sakin ha sakin kavga etme.. cunku huzurun kalmaz evinde ve kafanin icinde durmadan onla ugrasirsin, hayattan bile zevk alamazsin.. birak bildigini okusun kocan nasilsa sana destek evin ayri, yuvan ayri.. bu kadar ciddeye almana sasirdim ben.. delidir ne yapsa yeridir de gulup gec:))) mutlu olmaya bak..

arkadşım yazdığından kusura bakma ama hiçbişe anlayamadım bennn

Konu sahibi arkadaş açıkca kayınvalidesinden nefrediyor.. olabilir kımse kımseyı sevmek zorunda değil.
ama bu kadar hır çıkarmasının sebebi de : kendi gibi herkezin kayınvalidesinden nefret etmesını ıstemesı
Demiş ya eşim hiç sorunları çözmeye yönelmedi dıe aslında eşiniz verdıgı cvpla sorunu çözmuş

Anlaşmak zorunda değilsiniz demiş.. adam daha ne desin .. Genelde erkekler eşlerine diretirler annelerini
sizin eşiniz saygı duymuş arayı açık bırakmış .. ama yaranamamış ..

Birde herşeyi yutmussunuz zamanında , şimdi bırı size gıg dese patlıyorsunuz .. durum bu..
bence psikolojik yardım alın, boyle bır durumda yavrunuzuda pek sağlıklı yetıstırebılcegınızı dusunmuyorum .. Önce içinizi soğutun, nefret duygularını atın içinizden ..

Bizde herhangi bi kötü kelime kullanılmadı ama o bile yetmişti çok fazla üzülmem için.Senin durumu tahmin edemiyorum tam olarak aslındaa..Ama yinede babaannesi bırak sevsin.sen sevmeyebilirsin. boşansanız bile o onun torunu olarak kalacak çünkü.

selam hanımlar eşimle o günden sonra hiç konuşmamıştık bu mevzuyu hiçbir şey olmamış gibi aynı keyifle devam ettik tabi kızım eşim ve ben...
ama dün gece yatarken bana o gün ne oldu diye sordu ... benim anlatacak bir şeyim yok annenle konuş ne yaptıysam şimdiye kadar anlatsın dinle onu dedim ve o gün bana seni bırkmam demiş olsanda fikrini değiştirebilirsin dedim saçmalama dedi bu konuyu konuşacaz şimdi uyuyalım dedi halana da anneme de soracağım dedi sonra halamın düşüncesini sordu destek almamı söylediğini ilettim ben yardım ederim sana dedi hayır dedim yanlız başıma düzelicem dedim sana uzattığım eli tutmazsan boşlukta kaybolur elim dedi yanında olayım izin ver dedi bütün bunları sen yanımdayken yaşadım dedim konuyla ilgili hiçbirşey anlatmadım, ağladım uyuyana kadar, sıkıntılarımı üstü kapalı anlatmaya çalıştım sadece , eşimin midesine ağrı girdi özür diledim korktum birşey olacak diye ve sabaha karşı bir kabusla uyandım kayınvalidemi boğuyordum yeter diye bağırarak ve yanımda yatan kızımı hırpalayarak uyandım eşim çok şaşırdı korkma dedi ağlama krizi geçridim sinirlerim boşaldı ama ne gördüğümü bilmiyor ama oda farkında bu durumların beni çok yıprattığının şimdi acil olarak psikolog arıyorum varsa tavsiye istanbul avrupa yakasından lütfen bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…