Olan çocuğa oluyor ve bu hiç içime sinmiyor vicdan yapıyorum

Yineunuttu

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2020
48
49
8
34
Merhaba arkadaşlar. Ben eşimden bosanali 3 sene oluyor. Herhangi bir tazminat nafaka istememe şartı ve çocuğun velayetini ona verme şartıyla boşandı benden. Boşandıktan sonra ben çalışacağım için ve çocuğa bakacak aileden biri olmadığı için velayeti vermeyi kabul ettim. Sonuçta babası yani. Keza o zamandan beri de çocuğu görmem konusunda vs sorun yaşamadık. Ayrıldıktan sonra ben yine yaşadığımız evde kaldim o da 3 sokak öteye taşındı. Bu sene ben o evden taşınmak zorunda kaldım o mahallede kaldı ve çocukta ilkokula başladı. Benim oturduğum yerle çocuğun gittiği okulda inanılmaz ters kalıyor.

Günlerdir düşünmekten beynim dışarı çıktı artık. Sorun şu ki ; önceden babasından önce kreşe gidiyordu akşamda iş çıkışına denk geliyordu sorun olmuyordu ama şimdi ilkokul bir de öğlen 2 de gidecek okula. Eski eşim sabah 8 de evden çıkmak zorunda. Bende şuan çalışmıyorum. Önümüzde çok seçenek yok veya ben mi goremiyorum bilmiyorum. Ya bu çocuk öğlen 2 de gideceği okul için babası ile birlikte sabah erkenden kalkacak babası halasina bırakacak işine gidecek çocuğu da öğlen okula halası goturecek. Ya ben her sabah 2 saate yakın yol gidip çocuk uyanmadan babası ise gidecek okul saati yaklaşınca ben hazırlayıp okula hoturecegim ki zaten istediğim bu. Ya da bir süre eski eşimde kalacağım. Açıkçası oğlumun erken kalkması taraftarı değilim zaten akşam 7 de okuldan çıkacak geldi yemek yedi ders çalıştı biraz oynadı derken 10 olur saat uyur sabah 7de kalk 2 ye kadar ayakta uyu yazık çocuğuma. Hadi şimdi havalar güzel bir de yağmuru çamuru da var bu işin. Ne yapacağim bilmiyorum. Kendime kiziyorum şimdi neden ayrıldın çocuğun rezil oluyor çile çekiyor daha şimdiden diye

Konu bana cok garip geldi.

Ne yasadiginizi siz bilirsiniz. Ithamda bulunmak istemem.
Ama cocuktan vazgececek kadar ne yasamis olabilirsiniz? Daha dogrusu o kadar kotu seyler yasadiysaniz cocugu nasil bu adama biraktiniz?

Eski es kabul ediyorsa siz kalin yaninda.

Ben bunların olacağını bile bile neden o kadar uzağa taşındığınızı anlayamadım ama vardır bir bildiğiniz. Bir süre eski eşinizde kalacaksınız gibi görünüyor ama ne kadar bir süre bu okul geçici bir durum değil çünkü
Taşındığım yer uzak değil ama ulaşım zor. Benim onların oturduğu yere gitmem için 3 farklı arabaya binmem gerekiyor. Eski oturduğum yerden sorunlu ayrildim ve o mevkiden uzaklaşmam gerekiyordu. Çoğu ev sahibi de bekara ev vermediği için ve maddi imkanım da ancak bu evi tutmaya yettiği için taşındım buraya

Nafaka tazminat zaten şart kosmasa da istemezdim. Velayet konusuna gelince de dediğim gibi bir sorun yoktu şimdiye kadar görmek konuşmak kalmak sorun olmuyordu aynı mahalledeydik. Oğlum o an kimi istiyorsa onda kalıyordu vs. Tabi zaman zaman eski eşim bu velayeti çok kullandı. Fakat zamanla bu durumun çocuğun psikolojisini bozacagini idrak edebildi şükür

ozaman sen yakınlara taşınacaksın bence başka yol yok ,

çok uzak olman çocuk içinde iyi olmaz zaten

Konu bana cok garip geldi.

Ne yasadiginizi siz bilirsiniz. Ithamda bulunmak istemem.
Ama cocuktan vazgececek kadar ne yasamis olabilirsiniz? Daha dogrusu o kadar kotu seyler yasadiysaniz cocugu nasil bu adama biraktiniz?

Eski es kabul ediyorsa siz kalin yaninda.
Çocuktan vazgeçtiğimi nereden çıkardınız ? Velayeti babaya verince çocuktan vazgeçmiş mi oluyorum? Kötü şeyler yaşadım demedim eşimden boşandım dedim herkes kötü şeyler yaşayarak bosanmiyor. Eski eşim iyi biriydi ve iyi bir baba ama iyi bı eş olmayı beceremedi. Tek sorunda buydu zaten. Ben anne olmanın yanı sıra bir insan bir kadınım da.

niye saldırıyorsunuz ben de bunu anlamadım. Bize anlattığınız kadarını biliyoruz. Şiddet, aldatma vardı da ayrıldıysanız çocuğunuzu babasında bırakmazdınız. Diğer türlü size sunulan şartları kabul etmişsiniz. Bu da tuhaf geldi. Nasıl bir fikir duymak istiyorsunuz. Eşinizle yaşayın o zaman, başka ne sunulsa imkansız diyorsunuz.
Ben mi saldiriyorum ? 😀 Benim sorunumun altında beni itham eden sizsiniz. Dört duvar arasında veya birebir eşimle veya şu hayatta ne yaşadığımi bilmeden beni suçlayan ön yargı ile yaklaşan sizsiniz. Gerçekten enteresasiniz daha anaç bir yakladom yapmak mümkünken bu hırçınlık nedir. Şartları neden kabul etmisim bilmeden yargilmak neyin nesi. Sizden bir fikir istemiyorum teşekkürler. Sonuçta mümkün olmayan fikirleri burada sizin gönlünüz olsun diye kabul edemem.
Kimse kimseyi tanimiyor yargılama olmaz deyip şuraya iki parça derdimi yazdım dert sahibi ettiniz beni resmen ya. Bilmeden konuşmak ne kolay

Ona hic şaşırmadım kolayca birakabildigine gore.
Siz kafayı yemissiniz çocuğumu biraktigimi kim söyledi size yahu. Ne yani veleyat bende olsaydı ama ben itip kaksaydim kötü davransaydim yine de iyi anne mi olacaktım. Velayetinin babasında olması beni anneligimden etmiyor ama görüyorum ki siz bu durumda olsanız sizi anneliginizden eksiltirmis

Siz kafayı yemissiniz çocuğumu biraktigimi kim söyledi size yahu. Ne yani veleyat bende olsaydı ama ben itip kaksaydim kötü davransaydim yine de iyi anne mi olacaktım. Velayetinin babasında olması beni anneligimden etmiyor ama görüyorum ki siz bu durumda olsanız sizi anneliginizden eksiltirmis
Tabiki ne yaşadığınızı ve hayatın neler getirdiğini bilemeyiz ama bildiğim bir şey varsa memursa eşiniz nafakasiyla çocuğunuza bakabilme ihtimaliniz olduğu.
Ayrica lutfen uslubunuza dikkat edin.

Tabiki ne yaşadığınızı ve hayatın neler getirdiğini bilemeyiz ama bildiğim bir şey varsa memursa eşiniz nafakasiyla çocuğunuza bakabilme ihtimaliniz olduğu.
Ayrica lutfen uslubunuza dikkat edin.
Siz kendi uslubunuza dikkat ederseniz bende ederim. Ne yaşadığımi bilmeden çocuğumu birakabildigimi söyleme cüretini nereden buluyorsunuz?

Çocuktan vazgeçtiğimi nereden çıkardınız ? Velayeti babaya verince çocuktan vazgeçmiş mi oluyorum? Kötü şeyler yaşadım demedim eşimden boşandım dedim herkes kötü şeyler yaşayarak bosanmiyor. Eski eşim iyi biriydi ve iyi bir baba ama iyi bı eş olmayı beceremedi. Tek sorunda buydu zaten. Ben anne olmanın yanı sıra bir insan bir kadınım da.

Bosanmaniz kismina itirazim yok.
Kaba bi hesapla, bosandiginizda 4 yasinda falandi sanirim. O yastaki cocugu babaya birakmayi ben kabul edemiyorum. Mahkemenin sorgusuz size verecegi yastaki cocugu babaya birakmissiniz, cunku bosanmak icin sart kosmus.
Cekismeli bosanayim da cocugumu alayim dememissiniz, yeter ki bir an önce bosanayim diye cocugunuzdan vazgecmissiniz. Evet bu vazgecmek. Ve bunu tercih edebilirsiniz bu kismi bizi ilgilendirmez, herkesin vicdani kendine. Ben duygusal bakarim, siz ben anasiysam o da babasi, fark yok ben bu cocugu tek basima mi yaptim diyebilirsiniz.

Kucucuk yasinda nasil bakildiysa yine bir sekilde bakilir diye dusunuyorum, fazla dusunmeyin bence.

Son olarak da forumda sizin duymak istediklerinizi yazmak zorunda degiliz. Fikir beyan ederiz. Begendiklerinizi, hayatiniza arti etkisi olabilecekleri alir degerlendirirsiniz, begenmediklerinizi göz ardi edebilirsiniz. Ama biz siz begenmezsiniz diye yazmamazlik edemeyiz.

Siz kendi uslubunuza dikkat ederseniz bende ederim. Ne yaşadığımi bilmeden çocuğumu birakabildigimi söyleme cüretini nereden buluyorsunuz?
Benim uslubum hakaret içermiyor, ama sizin ki içeriyor ve buda site kurallarına aykırı.

Bosanmaniz kismina itirazim yok.
Kaba bi hesapla, bosandiginizda 4 yasinda falandi sanirim. O yastaki cocugu babaya birakmayi ben kabul edemiyorum. Mahkemenin sorgusuz size verecegi yastaki cocugu babaya birakmissiniz, cunku bosanmak icin sart kosmus.
Cekismeli bosanayim da cocugumu alayim dememissiniz, yeter ki bir an önce bosanayim diye cocugunuzdan vazgecmissiniz. Evet bu vazgecmek. Ve bunu tercih edebilirsiniz bu kismi bizi ilgilendirmez, herkesin vicdani kendine. Ben duygusal bakarim, siz ben anasiysam o da babasi, fark yok ben bu cocugu tek basima mi yaptim diyebilirsiniz.

Kucucuk yasinda nasil bakildiysa yine bir sekilde bakilir diye dusunuyorum, fazla dusunmeyin bence.

Son olarak da forumda sizin duymak istediklerinizi yazmak zorunda degiliz. Fikir beyan ederiz. Begendiklerinizi, hayatiniza arti etkisi olabilecekleri alir degerlendirirsiniz, begenmediklerinizi göz ardi edebilirsiniz. Ama biz siz begenmezsiniz diye yazmamazlik edemeyiz.
Evet çekişmeli boşanmak istemedim biran önce bitsin istedim çünkü psikolojik sorunlarim vardı. Babanın çocuğu isteme sebebi de buydu mahkeme de zaten bu yüzden bana vermezdi. Ben buraya soru sormuşum sizler soruma cevap vermiyor beni eleştiriyor anneligime laf söylüyorsunuz. Beni tanımıyorsunuz nasıl bı hayatım var bilmiyorsunuz ama fütursuzca eleştirebiliyorsunuz. Beğendiklerimi değerlendirip cevap verdim zaten begenmediklerim ise tavsiyeleriniz değil eleştirileriniz farkındaysanız?
Elbette istediğiniz yorumu yaparsınız ama beni eleştirme hakkına sahip değilsiniz. Ben sizi hiç tanımıyorken kalkıp sizi eleştirip uzeyim kalbinizi kirayim aglamaniza sebep olayım şimdi mesela. Doğru mu sizce?
Ben orada zaten günlerdir ağlıyorum düşünüyorum vicdan yapıyorum demişim zaten moralim bozuk şuan dipteyim demek istiyorum üzerine sizler gelip anneligime laf söylüyorsunuz. Kimse kusura bakmasın ama benim anneligime kimse laf edemez ben nasil haddimi biliyorum herkes de bilsin

cocugunuz kac yasinda?

babasi okul ile gorusup sabah saatleri ile degistiremiyor mu, illa 2 de mi gitmesi lazim okula?

bu durumda babada kalmaktansa sizin cocugu alip sizin oradaki okulda devam etmesi daha olasi gibi geldi bana.

eski esinizde de kalabilirsiniz tabi de, hayat bu, belki adam sevgili yapacak, bu durumda kimse boyle bir sey istemez yani.

Back