• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okurken illallah ettiren, bir trl bitmeyen kitaplar var m?

Aslında bende pek sevmem klasik okumayı ve yıllar önce zar zor başlamıştım Suç ve Cezayı okumaya ama beni çok etkilemişti. Eğer başında bıraktıysanız tekrar deneyin derim.

Mesela özellikle bir yeri çok etkilemişti kitabın beni.

"Raskolnikov ağır ateşler içindeyken rüyamı yoka gerçek mi olduğunu bilmediği bir şekilde yatağından kalkıp duvarın içinde altınları arar"

Hala kitabın adını duyduğumda gözümde canlanır bu sahne...

çok güzel, nereden hatırladınız :1:
daha böyle bir dolu sahne vardı, ilginç, etkileyici..

kitap okumayı çok severim ama benimde bitiremediğim birkaç kitap var
eylül bir satır okuyordum uykum geliyordu- ölü canlar buda çok sıkıcı gelmişti-
birde biryeden gora diye bi kitap buldum ama oda sarmadı..

Gogol kitapları genelde çok karamsar oluyorlar. Kitapları hem kendini bıraktırmıyor hem de okurken üstüne öküz oturuyor.

dostoyevski- yeraltından notlar,
ince bir kitap başyapıt olarak nitelenen,
ama kitabı elimden iki dakikalığına bıraksam bile
başa dönmek zorunda hissediyorum kendimi..
anlamadığımdan değil, sanki beni kapı dışarı ediyor yazar
bir gün zorunlu ihtiyaçlarımı karşılayıp geçeceğim karşısına
düşündüm de en az üç yıldır okuyorum ben bu notları
sıkıcı da değil ki
obsesif bir durum aslında...

bu kitabı okurken depresyona girdim resmen.
insan ölmek istiyor :52:
güzeldi ama

olmaz mııı kesinlikle bende mevcut..
YE DUA ET SEV .. ne kadar büyük hevesle almıştım ama yok bitmek bilmedi.. bende hiiç inat etmeden attım bir köşeye gitti :)

The Big Bang Theory dizisinde bahsettikleri için aldım okudum geçti gitti
aklımda hiç kalmadı..
filminde de Javier Badem oynuyordu, pek beğenirim kendisini :1:

Dan Brown - Melekler ve Şeytanlar

300 sayfaya gelip bıraktım. :ssz:
Hiçbir şekilde ilerlemiyordu konu. Olayın sonucunu öğrenmek için yazar kitabı boş boş şeylerle uzatmış malesef.
İnanılmaz sıkıcı. Da Vinci şifresi ve Kayıp Sembol'ü sevmiştim ama bu olmadı. Bir daha Dan Brown okumak yok. :)

Bir de Aşkın Gözyaşları 1 - Tebrizli Şems ...
2 kez okumaya yeltendim. İkisinde de 80. sayfaya gelemeden bıraktım.
Diyaloglar çok sıktı çünkü. Daralttı beni. Çok kasvetli ayrıca. Ruhumu da sıkıyordu bir yandan.
Akıcı olsa kasvetine diyecek yok ama akıcı da bulmadım. Hiç bana göre değil. :s

Dan Brown kitaplarının amacı ne acaba :9::9:
Melekler ve Şeytanlar kitabını arkadaştan aldım okudum, acayipti, hiç anlamadım...

Dan Brown kitaplarının amacı ne acaba :9::9:
Melekler ve Şeytanlar kitabını arkadaştan aldım okudum, acayipti, hiç anlamadım...

Da vinci'nin şifresi çok iyiydi. 2 günde bitirmiştim koca kitabı. Ama melekler ve şeytanlar, kayıp sembol oldukça sıkıcıydı. Ne anlattığını anlıyorum, çok da heyecanlı aslında fakat çok fazla uzattığı için bayıyor bazen. O yüzden yarıda kalmıştı m. ve ş. :D

Sinan Yağmur isimli yazarın hz. Mevlana kitabına başlayayım dedim ama yok; bu da tebrizli şems gibi bayık. Gerçi onu sonradan okuyup bitirmiştim.
Neyse... Bu adamın sorunu dilimizi nasıl kullanması gerektiği bilmemesi bence. Çok basit yazıyor. İnanılmaz zevksiz. Benim gibi edebiyatla haşır neşir olan, çok okuyan insanlara göre değil bu basitlik. Olmuyor olmuyor. Bir de kitabı kim düzenlemişse bi b*k becerememiş. İmla hataları beni sinirlendirdi.
Önüne gelen kitap yazıyor ya! Yazık!

Da vinci'nin şifresi çok iyiydi. 2 günde bitirmiştim koca kitabı. Ama melekler ve şeytanlar, kayıp sembol oldukça sıkıcıydı. Ne anlattığını anlıyorum, çok da heyecanlı aslında fakat çok fazla uzattığı için bayıyor bazen. O yüzden yarıda kalmıştı m. ve ş. :D

Da Vinci'nin Şifresi'ni okumadım, o kitabı güzel demek, okumak lazım :34:

Can Dündar - Kırmızı Bisiklet... O ufacık kitap bitti ama ben de bittim...

Back