• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okunmaya Değer...

"Kaç kitap okuyunca alim, kaç diyar görünce gezgin, kaç hezimetten sonra bezgin oluyordu insan?"

Elif Şafak

"Geçiyordum,hayal kırıklığına uğradım."

Yılmaz Erdoğan

"Söylemek isteyip de söyleyemediğim çok şey var.. kiminin yüzüne; kiminin gelmişine, geçmişine."

Yılmaz Erdoğan

evet haklısın, yılmaz erdoğan da duygularıma tercüman oluyor. teşekkürler:16:

tecrübe diyelim canım, öfken de geçecek.:16:

"Zaman çok değişti.. Artık katiller öldürmeden önce kendine iyi bak diyorlar."

Yılmaz Erdoğan

"Bazen... böyle birdenbire yaralanıveririz. Ama her yara iyileşir. Eninde sonunda kabuk bağlar, üstünü kapatır. Gözlerden saklanır. Çünkü hiçbir yara görülmek istemez."

Elif Şafak

"Defolu bi ‘mal’ olduğunu farkettim sonunda. Defolu’p gitmeseydin eğer, varamazdım farkına."

Yılmaz Erdoğan

"Senin gibi olmak vardı; ama Allah beni ‘insan’ olarak yarattı."

Yılmaz Erdoğan

"Düşkırıklıkları için antibiyotik yapılamıyor."

Buket Uzuner

"En acıtıcı yara, asıl yanılanın insanın kendisi olduğunu anlamasıdır. İzi hiç silinmeyen tek yara, kendine ihanet eden bilinç tarafından karartılmıştır! "

Buket Uzuner

"Donarak ölmek gibidir ruhun çürümesi; için için eksilirsin, yavaş yavaş uyuşursun, hiçbir şey hissetmemeye başlarsın, sonra sen uykuya daldığını sandığında, ölmüşsündür aslında. Ölmüş olduğunu bile bilmemektir bu. Şu meydanlar, caddeler, sokaklar, ölmüş ruhlarıyla yürüyen insanlarla dolu!"

Murathan Mungan

Çocuk masallarında prensesler kurbağalara öpücük verir ve kurbağalar sevimli prenslere dönüşür. Gerçek yaşamdaysa, prensesler prensleri öper ve prensler kurbağaya dönüşür.

Paulo Coelho

Erkeklerin kadınları köle olarak yetiştirmeleri için, kendilerine göre çok güzel sebepleri olabilir, ama bir kölenin ruhu çekici bir şey değildir... Erkek kadını eğmiş, bükmüş, budamış, tanınmaz hale getirmiş ve sonra da sonuçtan memnun kalmamıştır."

Janet Radcliffe Richards

"Nefretin tuzağı insanı hasmına çok sıkı biçimde bağlamasıdır."

Milan Kundera

Olmuyor" der,
"Yapamıyorum" der,
"Sen benden daha iyilerine layıksın" der,
"Kendine iyi bak" der,
"Hoşçakal" der,

"Ben Şerefsizin önde gideniyim" demez...

Alıntı
black swan bu nasıl?

Çok uzun anlatmak gerekti
ve biz, sadece ima ile geçtik...

~~Hilmi Yavuz~~

Beklenen
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni,
Gelme, artık neye yarar?

Necip Fazıl Kısakürek

Defter aynı olduğu sürece, Yeni bir sayfa açmanın ne önemi var?

Tom Robbins

Hayat bazen çok cimridir.
İnsanın yeni bir duygu tatmaksızın, günler, haftalar, aylar, hatta yıllar geçirdiği olur.
Sonra, bir kapıyı bir kere açınca, ortaya çıkan boşluğa adeta bir çığ iner.
Bir an hiçbir şeyiniz yoktur, bir sonraki an, kabul edebileceğinizden fazlasına sahipsinizdir.

Paulo Coelho/ On Bir Dakika

"Sana sığınıyorum, beni geceye teslim etme."

Tutunamayanlar, Oğuz Atay

Back