Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende şu anda AYŞE KULİNin tv ye dizi olarak uyarlanmış KÖPRÜ adlı kitabını okuyorum
Che canım öncelikle teşekkürler böyle bir konu açtığın için.Elimde şu an "Masumiyet Asla Geri Gelmez" isimli kitap var...
Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
Masumiyet Asla Geri Gelmez(Retreat,Innocence can never be regained)
Yazar: Mary Stanley
Başı beladan kurtulmayan ele avuca sığmaz Kitty, dengesiz bir annenin yaralı çocuğu Mary, genç dahi Anna, müşfik Bernadette, hayat dolu ve kibar Treasa, sıradışı Downey ikizleri...
Dini bir okulda birlikte eğitim gören bu kızlar yıllar sonra bir araya geldiklerinde karanlık sırlar açığa çıkar.
Katolik eğitimi, ilgisiz anne babalar, masumiyetin yitirilişi, dostluğun gücüyle etkileyici kadınlara dönüşen küçük kızlar...
"Mary Stanley İrlanda edebiyatında yeni bir ses. Maeve Binchy tadında yeni bir yazarın doğuşunu müjdeliyor."
- İrish World-
"Stanley'in asıl gücü betimlemelerinde... İnanılmaz bir okuma keyfi sunuyor."
- İmage-
Yazar çok iyi bildiğimiz Maeve Binchy nin öğrencisi oluşuyla edebiyat dünyasında bir avantaj kazanmış durumda.Üslup açısından yoğun benzerlikleri okurken farkediyorsunuz...Sevgilerimle...
Ayse Kulin - Nefes Nefese
[Yazar : TURGUT ÖZAKMAN Baskı Yılı : 2005 Yayın Evi : BİLGİ YAYINEVİ Sayfa : 752
1948 yılında on arkadaşıyla on gün boyunca, Polatlı''dan Dumlupınar''a kadar yayan yürüyen Turgut Özakman, Milli Mücadelenin romanını yazmaya o gün karar vermiş. Şu Çılgın Türkler 57 yıllık bir araştırmanın ürünüdür.Şu Çılgın Türkler, dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanıdır.Cumhuriyetimize karşı yapılan saldırıların en yoğun olduğu şu günlerde, cumhuriyetin kılık değiştire değiştire gelen emperyalizme rağmen nasıl kazanıldığının eşsiz öyküsü.
ŞİDDETLE TAVSİYE EDİLİR..
Ahmet Ümit i bitirdim şimdi de Atlantis e başladım.
Bir zamanlar dünyanın büyük bir kısmını yöneten muhteşem bir imparatorluk vardı... İmparatorluk hanedanı, denize hâkim, daha önce eşi benzeri görülmemiş labirentlerle örülü, muazzam bir kalede yaşıyordu...
Bir gün, Deniz Tanrısı Poseidon’a meydan okuyunca, kale tek bir tufanla dalgalar tarafından yutuldu ve halkını bir daha gören olmadı...
Yüzyıllardır Atlantis efsanesiyle büyüyen insanlar, bu ünlü adayı araştırmaktan vazgeçmediler.
İleri bir medeniyete sahip olan halkı, büyük bir uyum ve zenginlik içinde yaşamıştır.
Bu mükemmel toplum, birdenbire tarihin bir yerlerinde ardında hiçbir iz bırakmadan tüm gizemiyle sulara gömülmüştür.
Sonunda bir gün, bir deniz arkeoloğu olan Jack Howard’a şans güler ve artık tarihin en büyük gizemini çözmek onun elindedir...
Hâlâ büyük bir sır olarak saklı duran Atlantis efsanesine ışık tutan; kimi yerde macera ve gerilim, kimi yerde ise bir tarih dersi niteliği taşıyan bu romanı bir solukta okuyacaksınız.
Atlantis, yeni kuşağın Da Vinci Şifresi’dir, ama bu kez gerçek bir öykü ile karşı karşıya kalabilirsiniz!
Bugün bu kitaba başlıyorum,İlk kez Grange okuyacağım.Birçok arkadaşım tavsiye etti.Yüreğim elverir de kitabı bitirebilirsem yorumlarımı yazarım arkadaşlar:)
ben DAN BROWN ihanet noktası okuyorum muhteşem tavsiye ederim
TARİHÇİ
GERÇEĞE HAZIRLIKLI OLUN: DRAKULA'NIN KÖTÜLÜKLERİ HÂLÂ SÜRÜYOR OLABİLİR...
Genç bir kadın, babasının kütüphanesini karıştırırken yaprakları sararmış mektuplar ile eski bir kitap bulur. Kitabın gizemi ve mektupların içerdiği bilgi genç kadını tarihin derinliklerinde, tasavvur bile edemeyeceği bir yolculuğa çıkarır: Babasının geçmişinde gömülü olan sırlara, annesinin gizemli kaderine ve onların tarihin karanlık sayfalarında gizli kalmış, akla hayale sığmayan bir kötülükle olan bağlantısına... Kazıklı Voyvoda... Drakula...
Modern dünya ile Kazıklı Voyvoda efsanesi arasında bir bağ olabilir mi? Drakula mitinin gerçekten var olma ve nesilden nesle geçerek günümüze kadar ulaşma ihtimali var mı? Bu soruların yanıtları, Tarihçi'nin kahramanlarının manastırlardan tozlu arşivlere, İstanbul'dan Doğu Avrupa'ya kadar uzanan araştırmaları sonucu ortaya çıkacak.
Bir kadınsa sonuca tüm tarihçilerden daha fazla yaklaşacak ve Kazıklı Voyvoda - Drakula'nın tarihi güçlerini saklayıp korumak adına her şeyi göze alan düşmanların nefesini ensesinde hissederek; gizli metinleri, ortaçağdan kalan kumaşlara işlenmiş şifreleri, anlamsız gibi görünen işaretleri çözüp hem kendi geçmişinin sır perdesini aralayacak hem de şeytanın ta kendisiyle yüzleşecektir.
Heyecanın ve merakın, iyinin ve kötünün, gerçeğin ve fantazinin, dünün ve bugünün ikilemlerini ustalıkla harmanlayıp okuru tarihin içinde uzun soluklu bir yolculuğa çıkararak unutamayacağı bir deneyime sürükleyen Tarihçi'yle Elizabeth Kostova, Don Kişot'la başlayan 'roman' geleneğini sürdürüyor.
Bunu yeni bitirdim çok güzel bir kitaptı.Şu anda da bu kitapa başladım;
Michael Baigent, Richard Leigh ve Henry Lincoln'ün birlikte yürüttükleri, yıllar süren, zaman zaman anlaşılmazlığa sürüklendikleri bir inceleme Savaşçı Keşişler Tarikatı ve Tapınak Şövalyeleri.
Araştırmacıların, serüvenin başlangıcında küçücük bir nokta olan bilgileri sonrasında yüzlerine kapanan kapılar, saklanan kitaplar, konuşmayan rahiplerr, anlaşılmazlık yumağı ve çeşitli dokümanlarla tüm bir Avrupa ve Hıristiyanlık tarihini kapsayan bir çalışmaya dönüşüyor.
Hıristayan dünyasının en bilinen ve gizemli efsanelerinden Kutsal Kase ve Tapınak Şövalyeleri'nin peşine düşerek yaptıkları yolculuğun sonlarına doğru Ortaçağ'ın görünmeyen yüzü yavaş yavaş beliriyor gözlerimizin önünde: Rennes Şatosu, Sion tarikatı, çağlarına ve günümüze damgalarını vuran yazarlar, ressamlar... Haçlı seferleri, Vatikan'ın Hıristiyanlığı ile uzlaşılmaz sorunlar yaşayan batıni topluluklar, sapkın inanışlar, savaşlar, birbirine kilitli ilişkiler... Hz. İsa'nın yaşamı, çarmıh ve İnciller... Kutsal soy Merovenj Hanedanı ve gizemi hala anlaşılamamış Kutsal Kase...
Alternatif bir bakış açısı... Zaman zaman marjinalliğe sürüklenen yargılar, cevap isteyen sorular ve insanın zekasını zorlayan bir yolculuk Savaşçı Keşişler Tarikatı ve Tapınak Şövalyeleri.
şu an Paulo Coelho'nun HAC adlı kitabını okuyorum.
buket uzuner-- Gelibolu