Okumak istemedigime karar verdim

Ailen çok zorlanıyor mu maddi açıdan ? Bölümün güzel, önü açık. Ben de İngilizce öğretmeniyim, mezun olduğumdan beri işsiz kalmadım. Özel ders verebilirsin şimdiden uygun fiyata. Gene de kararından eminsen ailenle tekrar konuş.
Aynı şeyi yazacaktım. Ben de taze mezun ingilizce öğretmeniyim. Okulun ilk yıllarında yük olarak hissetmiyordum kendimi fakat son sınıfta ailemin eli biraz dara düşünce özel ders vermeye başlamıştım. Ekstra işlere gittiğim zamanlar da oldu. Dil bölümlerinin gerçekten önü açık. Güzellik uzmanlığı için bırakılacak bi bölüm değil, üniversite kötü bile olsa.

Bu şekilde 6 seneye çıkıyor okul surem. Bir yanım beni durtukluyor o 6 senede çalışıp kenara para koyup yurtdışına kaçarsın diye.
Yurtdışına öyle kolay kaçılmıyor yoksa ülkede adam mı kalırdı? Ben 1 sene mezuna kalıp hazırlıkla birlikte 6 senede bitirdim hayat yeni başlıyor daha 19 yaşındasın.

Yurtdışına öyle kolay kaçılmıyor yoksa ülkede adam mı kalırdı? 1 sene mezuna kalıp hazırlıkla birlikte 6 senede bitirdim hayat yeni başlıyor daha 19 yaşındasın.
Europass geçerliliği olan bir belgem olsa bir yolunu bulamaz miydim ki

Şehir dışına yollamadı maalesef babam, kendi sehrimde tutmuyordu öğretmenlik ve tercümanlık:KK43:
peki kendi şehrinde güzelik salonu açabilecek misin?
baban sermeya verecek mi?
senin müşteri tutma kapasiten var mı?
tanıdığın var mı? sana kim iş öğretecek?
elin yatkın mı? makyaj bakım v. biliyor yapıyor musun?
şehrinde güzellik salonu açsan piyasası nasıl?
zira okula başkaşehre yollamayan baban cebine ara koyup git kızım x şehirde salon aç guzum kendine demeyecektir herhalde?

dahası
yani kusura kalmazsan
sertifikaları zaten parayla dağıtıyorlar :KK70: kimse sertifikayla iş öğrenmiyor. yaparak öğreniyor yeteneği varsa yürüyor.
19 yaşında daha bi okula bir de sertifika almaya yetişemiyorsan sen ileride kendi işini kurcam diye ölürsün, diyeyim sana

yahu dersin en fazla günde 5-6 saat süren bir program, laboratuvarın yok, stajın yok uygulaman yok, okuldan çıkıp istediğin salona gidip pratik yapabilirsin, h.sonlarında git çalış, bunun için okul mu bırakılır?

not: alakasız bir bölümden mezunum, yabancı dil alanında kendi işletmem var, daha alakasız bir bölümde akademik çalışıyorum
dil alanı bilmediğim bir piyasa değil.

Kiracımız bu işi yapıyor işyeri kendinin. Çektiklerini yazsam buraya roman olur. Ünlü bir kaç merkez dışında saygınlığı da yok. Doğalgazını ödeyemediği oldu sigortasını yatıramadığı oldu yanında çalışanla sorun yaşadı. Çıkarsak dükkandan en az 3 katına bulur . Nasıl ödeyecek? Öyle kolay sanıyor gençler. Ailesi yok kadının eşi çocuğu. Gene de dönmüyor işyeri.
zaten ailelerin memur ol demesinin sebebi bu. memur olunca standart maasin oluyor, ustune istersen is de yapabilirsin (ders verme gibi).

okurken zorlanan bir insan esnaflik isini hic yapamaz. o islerin gecesi gunduzu yok.

kızım için yaptıklarımı/çektiklerimi kknın yarısı biliyordur
bunu bana dese kendini babasının kapısında bulur
daha da zırnık koklatmam destek olmam
bu devirde okumadan nasıl olacak
kaldı ki sertifika
herkeslerin bi seyler için sertifikaları var zaten

Ablalarım, kendi dilimizin edebiyatı yorucu ve zorken bir başka dilin edebiyatında maalesef ki zorlanıyorum. Asla yapamam lanet gelsin okula demiyorum, napmaliyim diyorum.

Ablalarım, kendi dilimizin edebiyatı yorucu ve zorken bir başka dilin edebiyatında maalesef ki zorlanıyorum. Asla yapamam lanet gelsin okula demiyorum, napmaliyim diyorum.
geleceğini düşünmelisin
önü açık işsiz kalmayacağın istediğinde yurt dışına rahat çıkabileceğin bir mesleğin var
sevmesen de dayanacaksın şunun şurasında 4yıl
özünde herkesin sevdiği işi yapması ,yeteneği olan alana yönelmesi taraftarıyım
ancak bu saatten sonra değil,bunlar çok önceden düşünülmeli ona göre adım atılmalıydı
okulunu bitirdikten sonra veya oluyorsa okurken de alırsın sertifika
denildiği gibi zaten parayla yoldan geçene veriyorlar
o zaman ingilizce bilmen sana artı bile katabilir güzelllik uzmanlığında

günün birinde kendine güzellik alonu açmayı hedefleyebilirsin, bence bunda tuhaf yanlış bir şey yok
ama
sadece iç mimara 1 milyon lira filan veriliyor lüks salonlarda :KK70: onun ekipmanı var sarfı var, kendine ekip kurması var
kendi işini kuracaksan (benim gibi) iş kanununu A dan Zye hatmediyorsun, muhasebe öğreniyorsun, pazarlama öğreniyorsun

ben güzellik /kozmetik sektörünün kesinlikle kolay para kazanılan bir sektör olduğunu düşünüyorum- yalan değil mühendislik (ki çalıştığım ala) gibi değil 2 maske yap 2 fıs fıs oooh 500 TL.
ama işte genelde "arkası sağlam" bazı ablalar (evde canları sıkılmasın diye) ya butik tasarımcı açar (genelde taki) ya güzellik salonu instagramdan basar reklamı piyasa yapar filan...bunlar gibi olmayan meslekten gelip işi bilip, yetenekli olup güzelce iş yapan birisi olsan, (neden olmasın) kaliteli güzel bir yer açsan kötü iş yapmazsın (randevu vermeyi randevu saatine uymayı bilsen o bile sektör için +10 puan fark demek)...ama

ama, işte bunu yapabilmek için şu anda ne nakdi sermayen var, ne işi biliyorsun ne entelektüel birikimin var
nasıl olacak?

günün birinde kendine güzellik alonu açmayı hedefleyebilirsin, bence bunda tuhaf yanlış bir şey yok
ama
sadece iç mimara 1 milyon lira filan veriliyor lüks salonlarda :KK70: onun ekipmanı var sarfı var, kendine ekip kurması var
kendi işini kuracaksan (benim gibi) iş kanununu A dan Zye hatmediyorsun, muhasebe öğreniyorsun, pazarlama öğreniyorsun

ben güzellik /kozmetik sektörünün kesinlikle kolay para kazanılan bir sektör olduğunu düşünüyorum- yalan değil mühendislik (ki çalıştığım ala) gibi değil 2 maske yap 2 fıs fıs oooh 500 TL.
ama işte genelde "arkası sağlam" bazı ablalar (evde canları sıkılmasın diye) ya butik tasarımcı açar (genelde taki) ya güzellik salonu instagramdan basar reklamı piyasa yapar filan...bunlar gibi olmayan meslekten gelip işi bilip, yetenekli olup güzelce iş yapan birisi olsan, (neden olmasın) kaliteli güzel bir yer açsan kötü iş yapmazsın (randevu vermeyi randevu saatine uymayı bilsen o bile sektör için +10 puan fark demek)...ama

ama, işte bunu yapabilmek için şu anda ne nakdi sermayen var, ne işi biliyorsun ne entelektüel birikimin var
nasıl olacak?
Kurs için para biriktiriyorum ogrenicem ve bir yerde uzun süre çalışıp gelistiricem kendimi bu şekilde yol çizmeyi dusunuyordum

Sevgili işlerini erteleyeceksin sosyal hayatını erteleyeceksin tek tek her konuyu çalışacaksın. Bilimadamı olmayacaksın. Ezber yapıp herşeyi öğreneceksin kendi branşında hepsi bu.

Sevgili işlerini erteleyeceksin sosyal hayatını erteleyeceksin tek tek her konuyu çalışacaksın. Bilimadamı olmayacaksın. Ezber yapıp herşeyi öğreneceksin kendi branşında hepsi bu.
Sosyal hayatım hiç denenecek kadar az, kendimi baya kapattım gezip tozmaya

Çok tesekkur ederim konuyu daha iyi açtığınız için <3 Fakat her meslekte sinir bozucu insanlar olmayacak mı? Yaptigin çeviriyi begenmeyeninden tut çalıştığın kurumdaki müdürüne kadar. Insanlar hep eksik arayacak
Kadın sinir bozucu ya da daha çok bir eksik arayan insanlardan mi bahsetmiş? Onlar her kesim de mevcut..
Çevren eğitimsiz olacak, sen de o insanlarla arkadaşlık edeceksin birgün evlilik zamanın geldiğinde yine o çevreden seçeceksin yani bulunduğun konumdan da aşağıya çekileceksin.

Kadın sinir bozucu ya da daha çok bir eksik arayan insanlardan mi bahsetmiş? Onlar her kesim de mevcut..
Çevren eğitimsiz olacak, sen de o insanlarla arkadaşlık edeceksin birgün evlilik zamanın geldiğinde yine o çevreden seçeceksin yani bulunduğun konumdan da aşağıya çekileceksin.
Ben o şekilde yorumladığım için öyle yazdım

Ku
geleceğini düşünmelisin
önü açık işsiz kalmayacağın istediğinde yurt dışına rahat çıkabileceğin bir mesleğin var
sevmesen de dayanacaksın şunun şurasında 4yıl
özünde herkesin sevdiği işi yapması ,yeteneği olan alana yönelmesi taraftarıyım
ancak bu saatten sonra değil,bunlar çok önceden düşünülmeli ona göre adım atılmalıydı
okulunu bitirdikten sonra veya oluyorsa okurken de alırsın sertifika
denildiği gibi zaten parayla yoldan geçene veriyorlar
o zaman ingilizce bilmen sana artı bile katabilir güzelllik uzmanlığında
Kirpik takmak meslek değil bana göre. Kolayca öğrenilir. Kuaförlük meslek ama. Ona da küçük yaşta başlanmalı başarı için. Sadece değişik topuzlar yapmayı öğrenmek bile yıllar sürer. Renk bilgisi röfle Balyaj boya perma yıllar alır güzel yapmak. Ama herkes bir öğrenmiş kaş yaparım kirpik takarım ömür boyu geçinirim sanıyor.

X