Okumak istemedigime karar verdim

Merhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
Ingilizcenizi daha da ilerletip ayni zamanda sertifikaniz elinizde olsa ingilizce bilen guzellik uzmani olsaniz ve herkesten farkiniz olsa.yarin bi gun yurt disina gitmek istediginizde dil onunuzde engel olmaz.neden bu firsati degerlendirmiyorsubuz.saniyo musunuz ki guzellik uzmanlari iyi para kazaniyor oyle bisi yok .aileniz ne guzel imkan sunmus degerlendirin universite hayatinin tadini cikarin.okulu birakirsaniz pisman olursunuz. 30 lu yaslara geldiginizde kafanizi vurursunuz

Dün gece hamilelik ihtimalinden endişeleniyordunuz ; sabah okulu bırakmaya karar veriyorsunuz.

Üniversitelerin akademik takvimlerinde tarih farklılıkları olsa da ; dersler başlayalı henüz 1,5 ay oldu. Okulu bırakmaya karar vermek için çok erken.
:)) Bu soylediginiz iki şeyin arasındaki bağlantıyı çözemedim. Geçen sene de hazırlık okudum. Yani epey zamandır düşünüyorum okul meselesini

Ailen çok zorlanıyor mu maddi açıdan ? Bölümün güzel, önü açık. Ben de İngilizce öğretmeniyim, mezun olduğumdan beri işsiz kalmadım. Özel ders verebilirsin şimdiden uygun fiyata. Gene de kararından eminsen ailenle tekrar konuş.
Öğrenciden matematik dersi alıyoruz gene öğrenci arıyorum ing için. En geçerli bölümlerden . İnsan bu bölümü bırakır da güzellik uzmanlığı kursuna glder mi? Saygınlığı da extrası toplumda

Evet bu sene disimi sıkıp dondurayim çalışma hayatına atılayım diyorum. Bu şekilde hem bölümümü kaybetmem hem para kazanırım.
Bak.guzelliknuzmani dis gorunusle ilgilidir ve risklidir.herkes yaoilan isi begenmez elestirir ozellikle biz kadinlar titiz ve ince ayrintilara takiliriz bu daha cok stresli bence.lazerde tuyu dokulmez yok niye dokulmedi yok.tirnagim kotu oldu.dipliner olmamis kirpiklerimi yakti gibi laflari.duymaktansa oku onune bak macera arama kendine

Ingilizcenizi daha da ilerletip ayni zamanda sertifikaniz elinizde olsa ingilizce bilen guzellik uzmani olsaniz ve herkesten farkiniz olsa.yarin bi gun yurt disina gitmek istediginizde dil onunuzde engel olmaz.neden bu firsati degerlendirmiyorsubuz.saniyo musunuz ki guzellik uzmanlari iyi para kazaniyor oyle bisi yok .aileniz ne guzel imkan sunmus degerlendirin universite hayatinin tadini cikarin.okulu birakirsaniz pisman olursunuz. 30 lu yaslara geldiginizde kafanizi vurursunuz
Haklisiniz bu yol çok mantıklı. Okul fiyatları cok fahiş ve ben kalmaktan cok korkuyorum

Evliliği bile etkiler. İng öğretmenini her meslek eş olarak tercih ediyor. Ama güzellik uzmanlığını okumamış meslekler sınıfında düşündüklerinden memur adam bile istemiyor. Kaldı ki öğretmen mühendis dr istesin.

Evliliği bile etkiler. İng öğretmenini her meslek eş olarak tercih ediyor. Ama güzellik uzmanlığını okumamış meslekler sınıfında düşündüklerinden memur adam bile istemiyor. Kaldı ki öğretmen mühendis dr istesin.
Abla sen ne diyosun milletin adamının isteyip istememesinden banane ben kendi yolumu çizmeye çalışıyorum sen memur adam diyosun beni sevecek adam mesleğime göre sevecekse hiç sevmesin. Evlilik için mi meslek seçeceğim bir de.

Yaşınız genç enerjiniz var hem bölümü bitirin hem sertifikanızı alın

İngiliz Dili ve edebiyatı ciddi zor bir bölümdür. Sıkı çalışma emek ister. Notlar kötü geliyorsa ya calismadiginizdan, ya isteksiz olduğunuz için calismadiginizdandir.

Aile ise gelenekselci bir yapıda, illa evladım memur olsun devlette, maaşını alsin mantığındalar galiba. Ve bu mantık kolay kolay değişmez.

Ama ben şimdiki gençlerde şunu görüyorum. Unv okuyup devlete atanıp ne yapayım. Aldığım para büyük şehirde kira ve ulaşıma yetmiyor. Haklılar da aslında.

Size önerim şu şekilde. Bence dondurun okulu. 1 yıl bahsettiginiz sektörde çalışın, işin içindeyken bir görün gözlemleyin. Belki dışarıdan göründüğü gibi değildir hiçbir şey.

Yabancı dilinle iş yapabilir misin, okula devam edip parttime olarak?
çok fazla ajans böyle yabancı dil bilen öğrencilerle çalışıyor. Fuarlar falan genelde haftasonu oluyor, bazı etkinlikler akşam saatinde oluyor, bazen okulu ekersin. Gunde ortalama 400 TL falan veriyorlar. İstanbul'daysan benim de arasıra çalıştığım birinin adını paylasabilirim.
Bir de ailen kaç para ödüyor? Senelik verdikleri para ile bir sekilde yurtdışına gidip çalışmaya başlama imkanın var mı? Bence onları araştır,en azından iyi kötü bir ise girer döviz kazanırsın. Benim zamanımda (hayatın daha kolay olduğu,euronun 3 lira olduğu zamanlar) dil kursu ile gidip sonradan bir sekilde iş bulan insanlar vardı duyduğum,bildiğim. Boyle Bir imkanın varsa okumaya devam etmektense gitmek daha güzel olabilir

Haklisiniz bu yol çok mantıklı. Okul fiyatları cok fahiş ve ben kalmaktan cok korkuyorum
Kalmazsin denemeden bilemezsin madem yabanci dilin yatkin zorlanmazsin.kendine guven .uni ortami cok guzel.keske geri donebilsem .kiymetini bil.ve yasayacagin her ani guzel.degerlendir

Merhaba, ben 19 yasindayim. Ingiliz dili ve Edebiyatı okuyorum fakat yüzde elli burslu. Şu an birinci sınıfım fakat artık bir iste calışmam gerekiyormus gibi hissediyorum oturup ders çalışamıyorum. Ailem ödediği için daha fazla çalışmak zorundaymışım asla başarısız olmamalıymışım gibi hissettiğim için okuldan çok soğudum. Gitmek bile işkence haline geldi. Notlarım düşük geliyor. Sertifikami alıp güzellik uzmanlığı yapmak istiyorum. Daha 4 sene bu şekilde stres sürmek istemiyorum aileme de istemediğim bir şey için para odetemem fakat ailem çok karsi. Nasil konuşabilirim onlarla. Lütfen şımarık oldugumu falan düsünmeyin.
Merhaba ben 19 yaşında aynı senin gibi bölümümü okurken o mesleği yapmak istemediğimi farkettim ve boşuna aileme masraf çıkardığımı düşündüğüm için okulu bıraktım.Bırakıp 1 ay içinde iş hayatına atıldım.Bir kaç sene başkasının yanında çalışıp kendi işletmemi kurdum.Bu bölümden memnun değil ve istemiyorsan güzellik uzmanlığı sertifikanı al ve bir yerde işe gir iyice piş ve sonra kendine kosgebten yararlanarak merkez aç.Ama o kadar iyi pişki her türlü sorun karşısında pratik olabil.

Abla sen ne diyosun milletin adamının isteyip istememesinden banane ben kendi yolumu çizmeye çalışıyorum sen memur adam diyosun beni sevecek adam mesleğime göre sevecekse hiç sevmesin. Evlilik için mi meslek seçeceğim bir de.
İlerde görürsün hayatı. 19 yalında bunları konuşmak kolay. Hayat tecrübelerini anlatıyor üyeler. Kiracım güzellik uzmanı aç kaldı pandemide de eşim kira almadı.Kaale alıp almamak sana kalmış. Sonuçta bizim çocuğumuz ya da kardeşimiz değilsin. Karar da senin. İyi akşamlar.

Bu mantikla zor. Kafanizi taslara vurursunuz ben soyleyim. Bu zamanda okumamis lisans mezunu olmamak büyük cesaret. Söylediğiniz alan eskiden çok iyiydi becerisi yeteneiği olan alır götürürdü şimdi öyle değil işler.

Okuluna sarılıp gelecekte sevdiğin bir starbucks şubesinden ya da evinden çeviri yapıp teslim etmek, kaliteli bir hayat yaşamak varken cidden okulu bırakmak mı istiyorsun? Ülkemizde şartlar hep zorlu olmayacak, üstelik yurtdışı için de önü açık bir bölümde okuyorsun. Ben olsam asla okulu bırakmaz, tekrar sınava girer %100 burslu ya da devlet kazanmaya uğraşırdım. Sonra da verdiğim dersleri saydırırdım

orasi oyle ama gercek hayatta bu isler boyle yurumez. ben esimi seviyorum ama lise mezunu olsa evlenir miydim? tabi ki hayir. neden calismamis, demek ki tembel biri diye dusunurdum.

İngiliz Dili ve edebiyatı ciddi zor bir bölümdür. Sıkı çalışma emek ister. Notlar kötü geliyorsa ya calismadiginizdan, ya isteksiz olduğunuz için calismadiginizdandir.

Aile ise gelenekselci bir yapıda, illa evladım memur olsun devlette, maaşını alsin mantığındalar galiba. Ve bu mantık kolay kolay değişmez.

Ama ben şimdiki gençlerde şunu görüyorum. Unv okuyup devlete atanıp ne yapayım. Aldığım para büyük şehirde kira ve ulaşıma yetmiyor. Haklılar da aslında.

Size önerim şu şekilde. Bence dondurun okulu. 1 yıl bahsettiginiz sektörde çalışın, işin içindeyken bir görün gözlemleyin. Belki dışarıdan göründüğü gibi değildir hiçbir şey.
Beni anladiginiz ve kibar uslubunuz için çok çok teşekkür ederim öncelikle. Sanırım bana laf söyleyecekler sınıfta kalacagim stresinden kendimi veremiyorum. Gittikce kendimi umutsuzlastiriyorum. Sanirim okulu bir sure dondurmak en mantiklisi. Tekrar tesekkurler

Bu mantikla zor. Kafanizi taslara vurursunuz ben soyleyim. Bu zamanda okumamis lisans mezunu olmamak büyük cesaret. Söylediğiniz alan eskiden çok iyiydi becerisi yeteneiği olan alır götürürdü şimdi öyle değil işler.
Kusura bakmayın elin adamı beni beğensin diye meslek seçimi yapamam. Eğer bu şekilde mantıksız oluyorsam da hasıyım mantiksizin

orasi oyle ama gercek hayatta bu isler boyle yurumez. ben esimi seviyorum ama lise mezunu olsa evlenir miydim? tabi ki hayir. neden calismamis, demek ki tembel biri diye dusunurdum.
Bende oyle derdim.zeki erkek okumus kendini gelistirmis erkek her zaman daha cekici ve bir adim ondedir.

23.000e girdim dil alanında, konuşma becerilerim çok iyi ve çok severim fakat evet edebiyat zorladı.
İngilizce mütercim tercümanlık ya da ingilizce öğretmenliği seçseymişsiniz daha mantıklı olurmuş. İleride yapabileceğiniz/yapmak isteyebileceğiniz mesleklerle tamamen alakasız bir sürü edebiyat ve kültür dersi göreceksiniz. Son sınıfta kültürel çalışmalar gibi derslerle felsefeye de kaymaya başlıyor, zorlanabilirsiniz.

Tekrar sınava girip devlet üniversitesi kazanmak ve bu sefer tercümanlık ya da öğretmenlik seçmek daha mantıklı olabilir.

X