Okumak istemedigime karar verdim

İngilizce mütercim tercümanlık ya da ingilizce öğretmenliği seçseymişsiniz daha mantıklı olurmuş. İleride yapabileceğiniz/yapmak isteyebileceğiniz mesleklerle tamamen alakasız bir sürü edebiyat ve kültür dersi göreceksiniz. Son sınıfta kültürel çalışmalar gibi derslerle felsefeye de kaymaya başlıyor, zorlanabilirsiniz.
Şehir dışına yollamadı maalesef babam, kendi sehrimde tutmuyordu öğretmenlik ve tercümanlık:KK43:

Kusura bakmayın elin adamı beni beğensin diye meslek seçimi yapamam. Eğer bu şekilde mantıksız oluyorsam da hasıyım mantiksizin
Canim onu demek icin demiyorlar.guzellik uzmaniyken karsina cikacak tipler ya da en kotu arkadas cevrenin olacagi skala ile uni mezunu olup ya da uni ortamindaki olusabilecek cevrenden bahsediyolar.evlilik olarak bakma sadece olaya.zeka seviyesi bile cevrendeki 5 kisi ile sinirliyken bide oyle dusun .hergun cesit cesit kadin gelecek sana sinirlerini sinayacak.sen istedigin kadar zeki ve kapasiteli ol.ama asagi cekilirsin karsina cikan insanlarla

Okuluna sarılıp gelecekte sevdiğin bir starbucks şubesinden ya da evinden çeviri yapıp teslim etmek, kaliteli bir hayat yaşamak varken cidden okulu bırakmak mı istiyorsun? Ülkemizde şartlar hep zorlu olmayacak, üstelik yurtdışı için de önü açık bir bölümde okuyorsun. Ben olsam asla okulu bırakmaz, tekrar sınava girer %100 burslu ya da devlet kazanmaya uğraşırdım. Sonra da verdiğim dersleri saydırırdım

Konu sahibesi kıl ve deri temizlerken kafasını taşlara vurmaz umarım :KK51:

Canim onu demek icin demiyorlar.guzellik uzmaniyken karsina cikacak tipler ya da en kotu arkadas cevrenin olacagi skala ile uni mezunu olup ya da uni ortamindaki olusabilecek cevrenden bahsediyolar.evlilik olarak bakma sadece olaya.zeka seviyesi bile cevrendeki 5 kisi ile sinirliyken bide oyle dusun .hergun cesit cesit kadin gelecek sana sinirlerini sinayacak.sen istedigin kadar zeki ve kapasiteli ol.ama asagi cekilirsin karsina cikan insanlarla
Çok tesekkur ederim konuyu daha iyi açtığınız için <3 Fakat her meslekte sinir bozucu insanlar olmayacak mı? Yaptigin çeviriyi begenmeyeninden tut çalıştığın kurumdaki müdürüne kadar. Insanlar hep eksik arayacak

Kiracımız bu işi yapıyor işyeri kendinin. Çektiklerini yazsam buraya roman olur. Ünlü bir kaç merkez dışında saygınlığı da yok. Doğalgazını ödeyemediği oldu sigortasını yatıramadığı oldu yanında çalışanla sorun yaşadı. Çıkarsak dükkandan en az 3 katına bulur . Nasıl ödeyecek? Öyle kolay sanıyor gençler. Ailesi yok kadının eşi çocuğu. Gene de dönmüyor işyeri.

Evliliği bile etkiler. İng öğretmenini her meslek eş olarak tercih ediyor. Ama güzellik uzmanlığını okumamış meslekler sınıfında düşündüklerinden memur adam bile istemiyor. Kaldı ki öğretmen mühendis dr istesin.
Anam gibi konuştun valla. Hiç işe yaramıyor bu yöntem, en azından bende yaramadı.

Şehir dışına yollamadı maalesef babam, kendi sehrimde tutmuyordu öğretmenlik ve tercümanlık:KK43:
Bu kötü. Ben olsam babamı dinlemezdim diyeceğim ama aile desteği olmadan geçinmek de çok zor. Bir şekilde ikna edebilseniz aslında... Hazırlık okumuşsunuz, İngilizceniz biraz daha ilerlemiştir. Bence tekrar sınava girip deneyebilirsiniz şansınızı. Bu süreçte de ingilizce kitap okuyabilirsiniz sınava çalışmak için. Boş boş test çözmekten çok daha yararlı olur.

Ama tekrar özel üniversite seçip paralı okuyacaksanız çok bir anlamı yok tabii.

Üniversitede bitirdiğim bölümle hayatımı sürüyorum. Evet üniversite her şey demek değil ama hayallerinizi gerçekleştirmek için güzel bir bölümde okuyosunuz piyasa eli iş bilmeyen lise terk cadaloz kılıklı kızların uzmanım diye gezindigi mahalle arkası güzellik merkezleriyle dolu. Uluslararası bilinirliği olan çok kaliteli bir firmada uzman olabilirsiniz. Burada çalışabilmek için İngilizce yetkinliginizin ispatı için bu diplomaya sahip olmak sizi saygın biri yapar.
Samimiyetle söylüyorum mesleğimde oldukça başarılıyim ve istediğiniz her firmadan tekliflerin size gelmesi için yalnızca Türkçe bilmenin kurtarmadigini deneyimledim.

Ders programıniz ilerde hafiflediginde bu alanla ilgili eğitimlerinize de başlayabilirsiniz. Orta segment bir özel okula gidiyosaniz zaten mezun olmanın zor olduğunu asla düşünmüyorum.

Beni anladiginiz ve kibar uslubunuz için çok çok teşekkür ederim öncelikle. Sanırım bana laf söyleyecekler sınıfta kalacagim stresinden kendimi veremiyorum. Gittikce kendimi umutsuzlastiriyorum. Sanirim okulu bir sure dondurmak en mantiklisi. Tekrar tesekkurler
Annen baban soylerse soylesin soylensinler ne olmus.ya sizin aranizda kosulsuz cikarsiz sevgi var dersten kalirsam kizacaklar soylenecekler falan diye dusunme .sen mukemmelde olsan soylenecekler bak.31 yasindayim evliyim yeri gelir hala soylenirler .takiyormuyum hayir.o onlarin dusuncesi.bende okulu 1 yil uzattim ne oldu yani dunyanin sonu mu geldi:)napalim bazen bazi isler hemen yurumez.sende kalmamaya calisirsin ayni zaman da tekrar uni sinavina hazirlanir devlet okulu kazanip kapak yaparsin.)

Anam gibi konuştun valla. Hiç işe yaramıyor bu yöntem, en azından bende yaramadı.
Ben uyarayım da gerisi gençlere kalmış.senin zamanın iyi zamanlardı ayrıca. Şimdi iş aslanın midesinde. Bir de millet sadece üniversite okumuyor. Çoğu master doktora yapıyor.

Tabi ki bu işi yapanlara da saygımız sonsuz ama hepsi dil mezunu olup dediğim hayatı yaşamak isterdi. Ben de isterdim iyi bir okuldan mezun olmama rağmen. Dille ilgilenmediğime pişmanım açıkçası, ileri düzey İngilizce bilmeme rağmen bununla para kazanamadım

Çok tesekkur ederim konuyu daha iyi açtığınız için <3 Fakat her meslekte sinir bozucu insanlar olmayacak mı? Yaptigin çeviriyi begenmeyeninden tut çalıştığın kurumdaki müdürüne kadar. Insanlar hep eksik arayacak
Senin sinirini bozan insanlar egitimli olacak ve seni sinir ettikce daha da cok geliseceksin.kendini hep ilerlemis bulacaksin .kilini tuyunu alamadin diye begenmemezlik olmayacak bu ceviride duyguyu biraz daha mi yukleseydin tasvire biraz daha ozen gosterelim daha okunabilir surukleyici yapalim diyecekler ojem olmamis demeyeckler

Tabi ki bu işi yapanlara da saygımız sonsuz ama hepsi dil mezunu olup dediğim hayatı yaşamak isterdi. Ben de isterdim iyi bir okuldan mezun olmama rağmen. Dille ilgilenmediğime pişmanım açıkçası, ileri düzey İngilizce bilmeme rağmen bununla para kazanamadım
Aynen saygimiz sonsuz hepsi zor is yapiyorlar kolay degil

Bu kötü. Ben olsam babamı dinlemezdim diyeceğim ama aile desteği olmadan geçinmek de çok zor. Bir şekilde ikna edebilseniz aslında... Hazırlık okumuşsunuz, İngilizceniz biraz daha ilerlemiştir. Bence tekrar sınava girip deneyebilirsiniz şansınızı. Bu süreçte de ingilizce kitap okuyabilirsiniz sınava çalışmak için. Boş boş test çözmekten çok daha yararlı olur.

Ama tekrar özel üniversite seçip paralı okuyacaksanız çok bir anlamı yok tabii.
Bu şekilde 6 seneye çıkıyor okul surem. Bir yanım beni durtukluyor o 6 senede çalışıp kenara para koyup yurtdışına kaçarsın diye.

X