• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları okulumdan nefret ediyorum !

egeeeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
46
0
86
İstanbul
burayamı yazmalıyım bilmiyorum ama ben lise 1. sınfta okuyorum meslek lisesindeyim ve okulumdan nefret ediyorum eğer bu sene değiştiremezsem ömrüm boyunca istemediğim bi mesleği yapıcm ama ailem bni anlamıyo ne zaman bu konuyu açsam bağırıp çağırıyolar ve konuyu geçiştiriyolar ama ciddi anlamda ben nefret ediyorm bunu aileme nası anlatıcam bilmiyorm bana yardım edin napıcam hiç bilmiyorm off çok kötüyüm artk !:1no2:senağlama

malesef bu sorun bir çok öğrencimde var ve beni de çok üzüyor.Hatta anadoluyu kazanmış olan bir öğrencim babası yüzünden meslek lisesinde.Yazık ki kimi aileler bilinçli değil bu konularda ve kendinin çok bildiğini sananlardan akıl aldıkları için çocukları harcanıyor.Keşke elimden bir şey gelse,keşke veliler de bizim düşündüğümüz kadar çocuklarını,onların geleceğini düşünse...

ben de fen lisesindeyim ve ben de nefret ediyorum okulumdan merak etme =) saçma sapaan össyle ilgisi olmayan bir sürü konu görüyoruz ve olimpiyat tarzı.. 3. senem, napıyım yaa, dayandık buraya kadar =) son bir yıl

fen lisesinde olmaya razı olabilirim ama yani bu meslek lisesi gerçekten çok sinir bozucu ya eğer ayrılamazsam istemediğim mesleği yapıcm artk evde bu konuyu bidaha açsam çok kötü bi kavga çıkıcak nası anlatıcm napıcam bilmiyorum evet keşke velilerde biraz çocuklarını düşünse senağlama

canım bildiğim kadarıyla 1. senenizde başka bir okula gidebiliyorsunuz bu da senin için düz lise olucaktır.
ailen mesela düz lise de okumana neden karşı ki?
sonuçta orası da lise orası da farkeden bişi yok onlar için...
aileni ikna edemiyeceksin belki de.
fakat bilgin varmı bilmiyorum ama bu sene öss son.
seneye ikili sisteme geçiş var liselerde.
katsayı durumu kalkıyor.
yani sizde istedğiniz bölümü seçebileceksiniz.
puanınız düşmeden;)
benim haberlerden ve öğretmen arkdşlarımdan aldığım bilgiler bunlar.
bu konuda okul rehber hocandan bilgi al mutlaka.
bu durumda istemediğin mesleği ömür boyu yapmak zorunda kalmazsn;)

pofff bende aL okuorm ama nefreettt edddiiioorrrmmm okulmdn ne zaman deistrcem desem babam hyrr dioo:'( imdattt:S

istemediğin mesleği seçmessin ama okursun. 2010 daki yeni sistemde istediğin bölümü seçebilirsin ve meslek lisesi olmak avantajlı olcak. Kazanamassanda mesleğin olmuş olcak. Düz lise okursan üniversiteyi kesin kazanman lazım ve memur olmak istiyorsanda gene sen avantajlı olcan mesleğin olduğu için kpss 60 - 70 puan alman yeterli olcak ve istediğin bir şehire atanmış olcan ama işletme gibi bir bölümü bitiren biri 80 puan olması gerekicektir çünkü rakibin fazla olcak. Benim ailem sen seç dedi. Ben meslek lisesini seçtim ve iyikide seçmişim. Tek dezavantajı okuldaki kazmaların çok olması bazı meslek liselerinde düz lise gibi oluyo sorun olmuyo.

bende lise 2 ye geçtim anadolu lisesindeyim okulumu çok seviyorum ama okulda dil bölümü açılmıyo bu yüzden dil bölümünü seçen öğrenciler öğretmen lisesine misafir öğrenci olarak gidiyor babamda bana dil bölümünü seç diye baskı yapıyo o kadar ki ben ağzımı açsam bölümle ilgili sen onu bunu boşver yabancı dil seçeceksin öğretmen lisesinde okuycaksın diyo......!

Son düzenleme:
fen lisesinde olmaya razı olabilirim ama yani bu meslek lisesi gerçekten çok sinir bozucu ya eğer ayrılamazsam istemediğim mesleği yapıcm artk evde bu konuyu bidaha açsam çok kötü bi kavga çıkıcak nası anlatıcm napıcam bilmiyorum evet keşke velilerde biraz çocuklarını düşünse senağlama

fen liseleri en iyi okullardır, eskiden daha alakasızdı össyle konular daha sonra fen2 mat2 gelince fen liseliler daha da avantajlı oldu bence sositosositosositososito

Ailen belki gelecek için endişeli olduğu için böyle davranıyor çünkü,okadar üniversite mezunu açıkta ve aç ki..Bence Meslek lisesinin önüde açılmışken 4 sene dayan ve istediğin bölümü seç..
Bazen meslek lisesi daha cazip geliyor Kardeşlerimin meslek lisesini okumasını istemiştim ama bu seneki gibi puanlamalarda meslek liselerin önü kapalıydı..

Bende meslek lisesindeyim..Ama ben mutluyum orda olmaktann..Bence bi öğretmeninle ailenden birisini görüştür onlar daha etkili olucaktır .

malesef bu sorun bir çok öğrencimde var ve beni de çok üzüyor.Hatta anadoluyu kazanmış olan bir öğrencim babası yüzünden meslek lisesinde.Yazık ki kimi aileler bilinçli değil bu konularda ve kendinin çok bildiğini sananlardan akıl aldıkları için çocukları harcanıyor.Keşke elimden bir şey gelse,keşke veliler de bizim düşündüğümüz kadar çocuklarını,onların geleceğini düşünse...

siz k.maraş ta öğretmenlik yapıyosunuz galiba bende k.maraş ta yaşıyorum da hangi okulda görev yaptığınızı sorabilir miyim:kedi:

Şunu söyleyebilrim...
Ben okul değiştirdim..
Önceki okulumu sevmiyordum hele Lise 1 de hergün arkadaşlarıma "ben gitcem bu okuldan "diyordum :)
Ve değiştirdim okulumu .. Şu an sabahın köründe kalktığımda en azından gitmek istediğim bir okula gidiyorum diye mutlu oluyorum..
Ve insanın çalışmasıda değişiyor.. =)

bende okulumdan nefret ediyorum
ama öğretmenler yüzünden nefret ediyorum geçen yıl çook mutluydum okula gidince

okulunun değişmesine ailesi karşı çıkan arkadaşlar .. bu öneri sizin için biraz geç olmuş sanırım ama ailenie direk siz karşı çıkmayın

okulunuzda rehber öğretmeniniz varsa onunla yoksa eğer size yardımcı olacağıınıza inandığınız bir öğretmeninizi bu konuda aracı koyun... öncelikle öğretmenizle o okulda okumak istememenizin sebepleri izah edip oturup beraber konuşursanız sizin için daha iyi olur
büyükler aynı dili konuşur nasılsa:lepi:

bende okulumdan nefret ediyorum
ama öğretmenler yüzünden nefret ediyorum geçen yıl çook mutluydum okula gidince

öğretmenler ne yapıyor sana da nefret ediyorsn CADIARZU

ben de nefret ediyorum okulumdan anadolu mesleğim böyle giderse seneye tic. mesleğe geçcmm :S okulu bi görseniz yaa aşırı disiplinli askerde gibiyiz :S her şey yasak siyah kalın çorap ve diz altı etek şart :S hayır yani öyle kısa etek giymem pek normalinde dizin azcık üstünde giyerdim ama burda her şeye karışmaları insanın gururuna dokunuyor. utanmasalar eteğin altına pantolon giydircekler. zaten okulda 1 tane bilişim öğretmeni var web tasarım dalı da yok. abi kesin değiştiririm okulu bıktım artık :S

Konu sahibi arkadaş okulunu değiştirebildi mi acaba?

Ben de ailem tarafından zorla gönderildim meslek lisesine.. Düz lise istiyordum. Katsayı kalkacak diyorlardı ama biliyorsunuz danıştay reddetti defalarca. ışimiz şansa kaldı bilmiyorum napıcaz. :gitme: Ahh anne ahh baba azcık düşünceli olsaydınız bu kadar sıkıntı çekmezdim. Çok üzgünüm çoookkk. :gitme:

Back