okulu bıraksam mı?

morsedir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
120
1
116
İstanbul
s.a kızlar nasıl yapacağımı bilmiyorum kamu yönetimi okuyorum 1 sınıf evlendiğim zaman kazanmıştım şimdi 2 çocuğum oldu ben hala kaldığım yerdeğim adam gibi çalıssaydım şimdi 3 sınıf olurdum hep sınav zamanlarımda bebeğim küçüktü bırakamıyordum öyle böyle giremedim en son bütünleme sınavında babam görüdü oda 5 dakka geç kaldık(trafikten) diye almadılar şimdi sistem de değişmiş kredili olmuş hep para yatırıyorum ama kaldığım yerdeğim bırakayım diyorum bi yanımda devam et diyor ne yapacağımı bilmiyorum bana bi yardım edin.

açık öğretiminin mezun olunca bir avantajı var mı, veya kariyerine ne katabilir bilmiyorum, açıköğretim mezunları cevap verirse daha iyi olur; ama bu kadar zorlanıp, şimdi kredi başına para falan da çok yatırmak istemiyorsan bence gitme.. ben açık öğretimin tek yararının erkeklerin askerlik bıdı bıdısı olduğunu düşünüyorum çünkü.

ona harcanan para ve zamanla kurslara gitmekle daha çok şey katabilirsin kendine.

hangi üniversite mezunu olduğuna değilde kendini geliştirip geliştirmediğine bakılır sertifikalarına bakılır eğerki ilerde özelde yada memur olarak çalışmayı düşünüyorsan okumaya devam et ne olursa olsun ama yok ben ev hanımı olucam çalışmayacağım diyorsan okuma bence arkadaşım

nerede okuduğun hangi üniversitede okuduğun önemli değil okuyan heryerde okur arkadaşım önemli olan kendini geliştirmek diplomayla beraber kurs meslek eğitim ve bilgi vs..

nerede okuduğun hangi üniversitede okuduğun önemli değil okuyan heryerde okur arkadaşım önemli olan kendini geliştirmek diplomayla beraber kurs meslek eğitim ve bilgi vs..

ben de onu demek istedim, anlaşılan o ki konuyu açan arkadaşımız pek zaman ayıramıyor okula, muhtemelen diplomasını da alması uzun sürecek. o nedenle ona zaman harcanacağına kendine kurslarla, sertifika programlarıyla geliştirmesi daha mantıklı olur gibi düşündüm.

tabi onun gelecekte ne yapmak istediğine bağlı. daha ayrıntı vermediği için sadece bu tarz bir yorum yapabildim

hedefleri büyükse çalışacaksa ileride ikisinede zaman ayırmalı bence tek kurs sertifikasıylada olmuyor bu işler tek diplomada yetmiyor malesef

bende evliyim ve ikizlerim var bırakmadım devam ediyorum bu benim hedefim ne olursa olsun bitiricem ha bişey kazandırmasına gelince bişey tabkide kazandırmaz (yani aslında duruma göre değişir tabi bu da ) sen kendini geliştirmediğin sürece örgün eğitimide bitirip işsiz olanlar var ilkokul mezunu patron olanlarda var

bence oku bırakma ve kendine derslerinede fırsat yarat zaman ayır her akşam çocukları yatırdıktan sonra 2 saat çalışsan yeter dizi izliyosan misal izleme o saatte çocuklar uyumuyo dersen kendi uykundan feragat et yinede çalış derim

kesınlıkle bırakma canım bende unt. gıdeceğım yerde evlendım.şimdi 20 yaşındayım bır tanede bebeğim var ben sınavlara hazırlanıyorum..cok şukurkı eşim yardım edıyor.o okumuş bırı ve ben surkelı lıse mezunu olduğumu soylemekten cok bıktım evde durmaktanda ..keşe bır sene bekleseydım dıyorum.işh şu sınavları kananırımda ev hanımlığımdanda kurtulurum.cok lankor bır meslek yapıyorsun yapıyorsun ama bırşey yok ortada .ola devam yılma.

yorumlarınız düşünceleriniz için çok sağolun arkadaşlar kurs olayı da çok uzak şuan bana çünkü bebeğim daha 6 aylık onunla ilgileniyorum büyük kızımda 4 yaşına girecek onada ayrı zaman ayırıyorum küçük kızımı biraz büyüttükten sonra çalışmayı istiyorum (malum şartlar zorlaşıyor) düşüncem ozamana kadar bir belgem olur bir iş kapısı olur bu yüzden zorlanıyorum dersler felan.bi yanın şiddetle bırakma diyor pişman olmamak için

canım eğer ki sen zorlanırım bırakayım diye düşünüyorsan ya da ileride iş kapısı olsun diyorsan, aöf sertifika programları var bir meslek diploman oluyor ve aöfe göre daha kısa sürede sahip olursun ama bana sorarsan bırakma herşeye rağmen oku... yine de dediğim de aklının bir köşesinde dursun mesela iktisat okuyorsun değil mi? sevdiğin ya da ilgini çeken başka bir sertifika programına da katılıp ayrıca sertifika alabilrsin nette bile 20-30tlye sertifikalar var hiçbir şey için geç değil yeter ki sen azmet, başarmak ve kendini geliştirmek iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…