​Neden olmadı tören ablacım kardeşimin okudugu okulda tören yaptılar ve çevremizdeki bir çok okulda tören yaptı
Bakanın bu açıklamalarından çok önce zaten serbestleşmişti herşey.Liselerde kızların saçları açık erkeklerin uzun..kıyafetler renk bakımından kurala uyuyor ama içerik bakımından aykırıydı.Bir kere geçen seneden beri erkek öğrencilerin kravat takma zorunluluğu yoktu...yahu kravatsız öğrenci olur mu..Ben bunu veli toplantısında da dle getirdim,kravatsız öğrenci olmaz siz ne yaptınız diye sordum.Müdürün cevabı öğrencilere söz dinletememeleri oldu.Bakan beyin açıklamalrını duymadınız mı diyorlarmış müdüre ..Şimdi bakan bey böyle açıklama yaptı ya öğrenciler tüm kuralları ezip geçecektir emin olun.Ama ben oğluma kravat takmasını ısrarla sağlıyorum,bir farkındalığın,bir özelliğin olsun diyorum.Nedir bu hükümetteki kravat takıntısı anlayamıyorum.
Ayrıca başka maddelerde var sözünde doğru olabilir ama özünde farklı şeyler çıkacağından korkuyorum.Simge haline gelmiş rozet vs. taşımak yasak,19 mayıs ve 23 nisan kutlamalarına hazırlık yapmak yasak..Burada ailelere kıyafet bakımından yük getirilemez deniyor ama altında milli bayramları unutturma,kutlatmama çabası olmadığından emin olamıyorum.Rozet vs. derkende Atatürk rozetlerini de yasaklamaları an meselesi.
Bir başka mesele ötekileştirme çabası kaba bir tabirle fişleme mi diyeyim acaba?Sen başını örttün o örtmedi diye bir baskı taa ilkokullara kadar inecekse vay halimize.Olayları yüzeysel değil de derinlemesine irdeleyerek görmek lazım.
6 - 13 yaş arası ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin yönetmeliğinde : "vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek giyilmeyecek" gibi bir ifadenin olması garip geldi bana.
ilkokuldaki kız çocuk etek giyse ne olur, tayt giyse ne olur, çocuk işte ya.. liselerde olabilir bu tarz kısıtlama, ama küçücük çocuklara ne gözle bakılmış ki bu eklenmiş..
biraz hastalıklı buldum
Sınıfta kalma var parkon abla hala devam ediyor sadece 3 zayıfı olanlar sorumlu geçiyor 4 ve üzeri olanlar sınıfta kalıyor geçen sene hem ders hemde devamsızlıktan sınıfta kalanlar oldu çevremden aslında bana göre 3 zayıfta sorumlu geçme olmayacak bizim zamanımızda baraj dersimiz zayıf oldumu sınıfta kalıyordun
bende şuna takıldım..sen öğretmen olarak en şık halinle okula gideceksin..ütülü pantolonlar,kravatlar,ceketler..çocuk bir gelecek karşına gayet salaş bir tarzda..bu ne perhiz ne lahana turşusu..komik bir görüntü..
öğrencinin özgüveni giyim-kuşamla sağlanacaksa ne ala,ya tam tersi olursa?
Sınıfta kalma var parkon abla hala devam ediyor sadece 3 zayıfı olanlar sorumlu geçiyor 4 ve üzeri olanlar sınıfta kalıyor geçen sene hem ders hemde devamsızlıktan sınıfta kalanlar oldu çevremden aslında bana göre 3 zayıfta sorumlu geçme olmayacak bizim zamanımızda baraj dersimiz zayıf oldumu sınıfta kalıyordun
Yelizcim ben sınıfta kalma sadece veli isterse var diye biliyorum.
Eğer senin dediğin gibiysede tam olarak uygulanmıyor sanırım.
Geçen sene liseye geçen bir çocuğun ''2 çarpı 2 'nin kaç olduğunu bilmediğine şahit oldum canım.
Sadece okula gidip geliyor ve sınıfta kalmamış hiç,velisi geçirin nasılsa adam olmaz bari diploması olsun demiş.
bu arada en önemli sorun olan güvenlik sorununu kimsenin düşündüğü yok
bu serbest kıyafet uygulmasının getirdiği güvenlik sorunları yüzünden seneye eylül ayından itibaren nahoş haberleri gazetelerde 3. sayfada okumaya başlayacağız
gelişmiş ülkelerde kıyafet serbest diyorlar ya, o gelişmiş ülkelerdeki suç oranıyla bizde suç oranıda benzer mi acaba, bununda istatistiğini versinler
finlandiya da böyle şöyle diyolar ya finlandiyadaki suç oranıyla türkiyedekini karşılaştırsınlar bi
evet güvenlik sorununu bu topikte yazan arkadaşlar dışında kimsenin düşündüğü yok :) e zaten bu yasaları uygulayanların da gelip kk ya bakacak halleri yok..biz düşünüp biz söyleyeceğiz.ama olsun,düşündüğünü ifade etmek güzel birşey :)
açıkcası benim bulunduğum şehirde, kılık kıyafet kuralı ilkokullarda deliniyordu, 2. kademe ve liseler forma giyolarlardı, kim hangi okula gidiyor belliydi sokakta, bizim zamanımızdaki gibi sıkı değil tabii ama giyiliyordu, hatta özel okulların daha serbest olamasını beklersin ama özel okullarda kıyafet daha sıkı takip ediliyordu
bu arada en önemli sorun olan güvenlik sorununu kimsenin düşündüğü yok
bu serbest kıyafet uygulmasının getirdiği güvenlik sorunları yüzünden seneye eylül ayından itibaren nahoş haberleri gazetelerde 3. sayfada okumaya başlayacağız
gelişmiş ülkelerde kıyafet serbest diyorlar ya, o gelişmiş ülkelerdeki suç oranıyla bizde suç oranıda benzer mi acaba, bununda istatistiğini versinler
finlandiya da böyle şöyle diyolar ya finlandiyadaki suç oranıyla türkiyedekini karşılaştırsınlar bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?