Okullarda kılık kiyafet serbestlıği

​Neden olmadı tören ablacım kardeşimin okudugu okulda tören yaptılar ve çevremizdeki bir çok okulda tören yaptı

valla canım olmadı, ben araştırdım bazı okullarda olmuş bazı okullarda olmamış, bizim okulda tören olmadı

Tebrik ederim madam,
Keşke bütün veliler sizin kadar duyarlı olsalar.Kravat takmak bir disiplin,düzen şekli idi,şimdi bırakın kravatı erkek öğrenci saçı uzun olabilecek.
Okullarda herşey serbest,sınıfta kalmak zaten kaldırıldı,milli bayram kutlamaları yok,andımız yok.İstiklal marşı okumayada gerek yok diyecekler diye ödüm kopuyor.
Bu çocuklar düzeni,disiplini nasıl öğrenecekler inanın bilmiyorum.
Şuanki kılık kıyafet yönetmeliğinde bile ipin ucu kaçmıştı,okula makyajla gelen öğrenciler vardı,şimdiden sonrasını varın siz düşünün.
Liselerde önceden okul önünde kavga etmek için bekleyen başka öğrenciler,haraç toplayan tinerciler okulların içinde gezecek ve kimsenin ruhu duymayacak.
Ve çocuklar daha 5-6 yaşında o marka giyinmiyor,bunun başı kapalı değil diye birbirlerini dışlayıp,gruplar oluşturacak.
Okullarımız artık eğitim öğretim yuvası değil,serbest atış sahası olacak.

demekki bunu düşünenlerde pedofili varki bu gözle bakmışlar el kadar sübyanlara..

bende şuna takıldım..sen öğretmen olarak en şık halinle okula gideceksin..ütülü pantolonlar,kravatlar,ceketler..çocuk bir gelecek karşına gayet salaş bir tarzda..bu ne perhiz ne lahana turşusu..komik bir görüntü..

öğrencinin özgüveni giyim-kuşamla sağlanacaksa ne ala,ya tam tersi olursa?

Sınıfta kalma var parkon abla hala devam ediyor sadece 3 zayıfı olanlar sorumlu geçiyor 4 ve üzeri olanlar sınıfta kalıyor geçen sene hem ders hemde devamsızlıktan sınıfta kalanlar oldu çevremden aslında bana göre 3 zayıfta sorumlu geçme olmayacak bizim zamanımızda baraj dersimiz zayıf oldumu sınıfta kalıyordun

canım bu dediğin üst kademeler galiba, ilkokulda sınıfta kalma yok bildiğim kadarıyla, sınıfta bıraktığı taktirde öğretmenin çok başı ağrıdığından okuma bilmiyor bile olsa geçirmek zorunda kalıyorlar benim öğretmen sitesinden takip ettiğim kadarıyla edindiğim bilgi bu

Zengin aile çocuklarında bir özgüven oluşurmu bilmem istediklerini giyince.
Arkadaşları hergün başka kıyafetle gelip havalanırken,giyecek tek pantolonu olan bir çocuğun daha o yaşta hissedeceği yokluk duygusunun çocuğa hissettireceği tek şeyin dışlanma olduğunu düşünüyorum.

Yelizcim ben sınıfta kalma sadece veli isterse var diye biliyorum.
Eğer senin dediğin gibiysede tam olarak uygulanmıyor sanırım.
Geçen sene liseye geçen bir çocuğun ''2 çarpı 2 'nin kaç olduğunu bilmediğine şahit oldum canım.
Sadece okula gidip geliyor ve sınıfta kalmamış hiç,velisi geçirin nasılsa adam olmaz bari diploması olsun demiş.

Son düzenleme:
meb.gov.tr adresinde kılık kıyafetle ilgili mevzuat var,henüz değişmemiş..Aynen kopyalıyorum:

Madde 10 - İlkokullarda [SUP](1)[/SUP]a.

Kız öğrenciler:
Siyah önlük giyerler, beyaz yaka takarlar. Okul içinde baş açık saçlar temiz olup düzgün taranır. Saçlar, uzatılması halinde, örülür, imkan varsa beyaz kordela takılır. Öğrencilerin mevsime göre giyecekleri çorap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14. maddeye uygun olarak düzenlenir.

b. Erkek Öğrenciler:Siyah önlük giyerler, beyaz yaka takarlar. Okul içinde başı açık, saçlar kısa kesilmiş ve temiz olur. Mevsime göre giyecekleri pantolon, çorap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14. maddeye uygun olarak düzenlenir

.
Madde 11 - Ortaokullarda [SUP](1)[/SUP]a.

Kız Öğrenciler:
Siyah önlük giyerler, beyaz yaka takarlar. Okul içinde başı açık, saçlar temiz, düzgün taranmış olur. Saçlar. uzun olması halinde örülür veya arkaya toplanarak bağlanır. Öğrencilerin mevsime göre giyecekleri çorap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14. maddeye uygun olarak düzenlenir. Zincir, kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. ziynet eşyası takılmaz.,

b. Erkek Öğrenciler:Ceket, gömlek ve pantolon giyerler; kravat takarlar. Ancak, okul yönetimince uygun görülmesi halinde, sıcak mevsimde sadece gömlek ve soğuk mevsimde ceket altına kapalı yakalı kazak giyilebilir. Okul içinde baş açık, saçlar kısa ve temiz olur. Zincir, kolye vb. ziynet eşyası takılmaz.

Madde 12 - Lise ve dengi okullarda [SUP](1

)[/SUP]
a. Kız Öğrenciler:Okulca seçilen bir renkte vücut hatlarını belli etmiyecek şekilde, yırtmaçsız, kolsuz ve diz kapağını örtecek boyda bir forma giyerler. Bu forma içine, mevsimin özelliklerine göre formayla uyum sağlayacak şekilde, kapalı yakalı uzun veya yarım kollu bluz veya kazak giyerler. Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve düzgün taranmış olup uzun olması halinde örülür veya arkaya toplanarak bağlanır. Makyaj yapılmaz, kaşlar alınmaz, tırnak uzatılmaz ve cilalanmaz. Yüzük, küpe, kolye, iğne ve bilezik gibi süs ve ziynet eşyası takılmaz.Çorap, ayakkabı gibi diğer giyim eşyası 14. ve 15. maddeye uygun olarak düzenlenir

.
b. Erkek öğrenciler:Ceket, gömlek ve pantolon giyerler; kravat takarlar. Okul yönetimince uygun görülmesi halinde, sıcak mevsimde sadece gömlek ve soğuk mevsimde ceket altına kapalı yakalı kazak giyilebilir.Okul içinde

baş açık, saçlar kısa ve temiz olur. Ense düz ve açık olup favori, sakal ve bıyık bırakılmaz. Zincir, kolye, yüzük vb. ziynet eşyası takılmaz.

c. Kız ve Erkek Öğrenciler;(1) Atelye, işlik, laboratuvar ve iş yerlerinde önlük veya tulum giyerler.

(2) Beden eğitimi dersleriyle, spor faaliyetlerinde okul yönetiminin uygun göreceği kıyafeti giyerler.

(3) İmam-Hatip liselerinde kız öğrenciler yalnız Kuran-ı Kerim ders saatlerinde başlarını örtebilirler.

Madde 13 - Yüksek Öğretim Okullarında:

a. Kız Öğrenciler:Kılık kıyafetlerinde, bu yönetmeliğin 7/a maddesinde, okullarda görevli, yönetici, öğretmen, eğitime yardımcı görevliler ve memurlar için konulan kurallara aynen uyarlar.

b. Erkek Öğrenciler:Kılık kıyafetlerinde, bu yönetmeliğin 7/b maddesinde, okullarda görevli yönetici, öğretmen, eğitime yardımcı görevliler ve memurlar için konulan kurallara aynen uyarlar.

Şimdi ise "demokrasi" adı altında (ne demekse) saçlar uzayabilir,istediğin kıyafeti giyebilirsin,belirli zamanlarda (şimdilik)başını örtebilirsin hatta bir madde daha varki okulda çalışan memur -görevlilere çarşaf,sarık kullanma serbestisi de gelmiş.Bunu tam öğrenemediğim için belgeleyemedim ama kokusu bir yerlerden çıktığına göre bekleyip göreceğiz.

Benim yaşadıgım şehirde veli isterse diye birşey yok ablacım eger çocuklarının zayıfı 4 ve üzeri ise yada devamsızlık sınırını aşmışlarsa otamatikmen kalıyor hatta en yakın komşumun oğlu 4 zayıfla sınıfta kaldı kadın okuluna gitmiş sanırım sınıfı geçmesi için ama okul kabul etmedi ve yönetmenlik neyse onu uyguluyoruz dedi hatta kardeşimin okudugu okulda da kalan ögrenciler oldu bazılarının velisi okula gitti ama ne okul müdürü nede ögretmenler hiç birşey yapmadı yönetmenligi söylemişler hemen, çocugun velisi anneme anlatmıştı şuan onlarda sınıfta kaldı demekki yönetmenlik tam uygulanmıyor bazı okullarda ve şehirlerde, senin dedigin canım ilkögretim için geçerli olabilir ben lisede olan sınıfta kalma olaylarından bahsettim lisede veli isterse diye bir yok evet dedigin gibi sınıfı boş geçmiş kişiler çok benim çevremde de var bir diploması olsun yeter diyen aileler

Son düzenleme:
takıldığım bir başka nokta da şu..eğitim sisitemi değiştirilirken psikiyatristler,psikologlar ve pedagoglar karşı çıktı.olumlu olmayacağı yönünde görüş bildirdiler..ama onları dinleyen olmadı..

şimdi yine aynı şey oluyor.yine uzmanlar olumsuzluklarını vurguluyor ama duyan yok..

gerekçeleri:demokratik eğitim..oldu o zaman,önce demokrasinin tanımını öğrenmeleri gerek..birşeyin anlamını bilmeden onu uygulamaya çalışmak hele ki bazı kavramların arkasına sığınarak başka amaçlar gütmek derim ben buna.

bu arada en önemli sorun olan güvenlik sorununu kimsenin düşündüğü yok
bu serbest kıyafet uygulmasının getirdiği güvenlik sorunları yüzünden seneye eylül ayından itibaren nahoş haberleri gazetelerde 3. sayfada okumaya başlayacağız
gelişmiş ülkelerde kıyafet serbest diyorlar ya, o gelişmiş ülkelerdeki suç oranıyla bizde suç oranıda benzer mi acaba, bununda istatistiğini versinler
finlandiya da böyle şöyle diyolar ya finlandiyadaki suç oranıyla türkiyedekini karşılaştırsınlar bi

Okullar artık yarışmalar gibi olur bugun ne giysem yarın ne giysem yada bir kız diger arkadaşına diyecek bu sana hiç yakışmamış keşke bunu giyecegine başka birşey giyseydin diyecek hatta erkekler bile kıyafet yarışmasına girecek

evet güvenlik sorununu bu topikte yazan arkadaşlar dışında kimsenin düşündüğü yok :) e zaten bu yasaları uygulayanların da gelip kk ya bakacak halleri yok..biz düşünüp biz söyleyeceğiz.ama olsun,düşündüğünü ifade etmek güzel birşey :)

Doğru hanği çağdayız...Tüm öğretmenlerin şifresi var bır anket yapılma meb sayfasında tum öğretmenlere sorulsa nerde...

Olan öğretmene garıban öğrencıye oluyor...

Sayın bakanım sınıflardan okullardan haberı yok.

Öğrencılerımıde övguven sorunu yok ...En ufak tepkı verdıgınde 147 ararım..mıllı eğitime gıderım .Benım psıkolojımı bozdunuz dıyorlar.

Ben 10 yılık öğretmen olarak nobetımde ogrencılerı kıbarca soyledıgımde sınıfa gonderemıyorum benım psıkolojım ne olacak...

Dusuncelı velılerı gormek cok guzell

Bakan guvenlık sorunu hıc dusunmedi..

Bır de liselerde eğitim zorunlu oldu artık herkes lıseye gelecek...

Rabbım cocuklarımız korusun...

bizim kızlarımıza çok iyi oldu bu kılık kıyafet özgürlüğü.
zaten doğru dürüst forma giydikleri yoktu.
yok pantolonu çaktırmadan kot giyerler.
okul ceketi yerine başka ceket giyerler.
lakosun yerine mağazadan aldıkları aynı renkte farklı bi tişört.
bi öğretmen olarak çok memnun kaldım.
her gün başka bişey giysinler de görelim.
dilimizde tüy bitiyordu yavrum okul kıyafetlerin nerde demekten.
öğretemenleri okulda verdiği savaştan kimsenin haberi yok.
lisede okul kıyafeti giyen kalmış mı ki siz neyi tartışıyorsunuz.

açıkcası benim bulunduğum şehirde, kılık kıyafet kuralı ilkokullarda deliniyordu, 2. kademe ve liseler forma giyolarlardı, kim hangi okula gidiyor belliydi sokakta, bizim zamanımızdaki gibi sıkı değil tabii ama giyiliyordu, hatta özel okulların daha serbest olamasını beklersin ama özel okullarda kıyafet daha sıkı takip ediliyordu

nolacak ölen ölür, arkasından tüh vah denir , bir iki zayıf önlem alınır, ateş düştüğü yeri yakar her zamanki gibi

Benim bulunduğum şehirdede durum aynı canım,özel okullar daha disiplinli gibi devlet okullarından.
Tahminim özel okulların büyük bir kısmı bu uygulamaya geçmiycek.Forma ile devam edecekler,yada ben öyle umuyorum.
Ama şu bahsettiğimiz güvenlik sorunu devlet okullarında çok daha büyük bir problem.
Artık öğretmenler uğraşır durur.
Bu kadar serbestlik varken,ne eteğin boyunu takan olur,ne makyaj yapmamayı.
Güvenlik için öğretmenler bekler heralde kapılarda.
Allah yardımcıları olsun.

Özellikle liseler de güvenliği nasıl sağlıycaklar acaba? Nereden bilecekler dışarı da bekliyenlerin okuldan olmadığını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…