Hayir degil. Ben herkesin buna onay verdigine inanmiyorum. Kvkk kapsaminda yasaksa sikayet edecegim.
anladim, yani gicikligina sikayet edemiyoruz

herkes onay vermis demek. Galiba benim kafa geride kalmis biraz.
Mantıken kvkk kapsamında yasaksa göz göre göre tüm özel kurumların böyle paylaşımlar yapması mümkün mü? Öyle bir riske girerler mi?
Yine de aklınızda soru işareti kaldıysa açıp mevzuatı okuyabilirsiniz. Gıcıklığına şikayet etmek de biraz toksik bir davranış gibi geliyor bana.
Çocuğunuzun fotoğraflarının yayınlanmasını yanlış bulabilirsiniz tabii ki, bu geride kalmakla ilgili değil tamamen tercih meselesi.
Kimi insanlar paylaşımları çok severler kimisi istemezler.
Özel okulların bunu neden yaptığına dair bir pazarlamacı olarak bakış açımı da dile getirmek isterim.
Biliyorsunuz ki artık tüm markalar hatta devlet kurumları dahil dijitalleşme çağında.
Artık eskisi gibi "önce yerinde ziyaret" durumu kalmadı. Bir şey satın alacağınız zaman, özel okul araştıracağınız zaman, üniversite tercihi yapacağınız zaman ya da aklınıza ne gelirse ilk olarak internet üzerinden araştırma yapıyorsunuz.
Kaldı ki devlet okullarının da (üniversiteler, ilköğretim okulları, liseler v.b.) sosyal medyalarına baktığınızda öğrencilerin yer aldığı paylaşımları görebilirsiniz.
Gelelim özel kurumlar, markalar için olan kısmına.
Artık internet üzerinden herhangi bir etkinliğe (konser, gösteri v.b.) bilet aldığınızda bile satın alma aşamasında okumaya üşendiğiniz uzuun sözleşmeleri onaylıyorum butonuna tıkladığınızda, o etkinlikte yapılacak tüm video kaydı, fotoğraf çekimlerini onaylamış ve paylaşımına izin vermiş sayılıyorsunuz.
Çünkü artık sosyal medya her markanın vitrini haline gelmiş durumda ve bunu aktif olarak kullanmak zorundalar. Yoksa kaybolurlar.
Özel okullar, sosyal medyada okul içinden fotoğraflar ya da videolar paylaştığında bu onlar için önemli bir reklamdır.
Bu reklam okulun binasını göstermekten daha etkilidir çünkü veliler gerçek ortamı görmüş olur.
Gerçek öğrencilerin ders işlediği anlar, atölye çalışmaları, etkinlikleri reklam amaçlı kurgulanmış herhangi bir katalog resmine nazaran daha fazla güven oluşturur.
Veliler kataloglarda ya da sitelerde hep düzenlenmiş, poz verilmiş fotoğrafları gördüğü için ders işleyen, koridorda gezen öğrencilerin olduğu görüntü daha doğaldır her zaman.
Okulun atmosferinin, düzeninin ve ders içindeki disiplinin gösterilmesi önemlidir ve bu tarz görüntüleri görmek çoğu velinin çocuğunun orada olduğunu hayal etmesini sağlar ve bu da okulla duygusal bir bağ kurmasını tetikler.
Emin olun sizin gibi düşünen veliler mutlaka var ancak bu paylaşımları yapıyor olmalarının getirisi, hiç yapmamaktan çok daha fazla olmakta.
Tahminim şu ki birçok kurum bu paylaşımları yapıyorken, hiç yapmayan bir kuruma denk gelen birçok veli güvensizlik duyacaktır. Çünkü diğerleri gönül rahatlığıyla ders işleyişini, okul içerisini paylaşabiliyorken paylaşmayan kurum ne saklıyor diye içgörü oluşur.
Biraz uzun bir açıklama oldu ancak bu konuyu güzelce ele almak ve bu durumun nedenini açıklamak istedim.