Okullar sosyal medyada ogrenci fotosu paylasabilir mi?

Merhaba, oglum okul arama surecindeyim. Ve bazi ozel okullar beni dehsete dusurdu. Instagram hesabina girip inceledigim bir okul surekli foto, video paylasimi yapiyor. Yani ozel etkinlik paylasimini anlarim ama surekli ogrencileri ya derste ders islenirken cekmisler ya tenefuste koridorda yururken. Reklam yapacagiz diye surekli derse giriyorlar. Ogrencilerin yuzunde surekli kamera. Bunun yasak oldugunu saniyordum. Sikayet etsem ciddiye alinir miyim? Ben mi abartiyorum acaba, veliler durumdan memnun galiba. Veli toplantisi olmus, usenmemis her veliyi cekmisler ogretmenle konusurken. 🤦🏻‍♀️ sinirim bozuldu. Bakanliga sikayet etsem bir sey cikar mı
Bende paylaşım yapılsın istemem, ama paylaşana karışmam. Saygı duyarım.
Niye çocuğunuzun olmadığı bir okul ile ilgili işgüzarlık yapıyosunuz ki ?
Bu tip okullarda, öncesinde bilgilendirme yapılıp imza alınıyor. Onay vermeyen okula vermiyor.
Bayılıyosunuz her şeye burun sokmaya.

Okullarda paylaşım yapmadan önce velisi izin vermeyen varmı diye soruyorlarmis.Zaten artık neredeyse herkes çocuklarının boy boy fotoğrafını paylaşıyor.O yüzden çok fazla sorun olacağını düşünmüyorum.Siz istemiyorsanız idareye gidip konuşabilirsiniz.

Bence paylaşılmamalı. Bunun veliye sorulmasına bile gerek yok. Sırf çocuğu dışlanmasın diye evet diyordur veliler. Sapkınlığın kontrol edilemediği bir mecrada çocuklar paylaşılmamalı diye düşünüyorun

Numarada ben kendi çocuğumu da hayatımı da paylaşmayan taraftayım, bazı şeyleri hayatımın içinde tutmayı severim göstermekten hoşlanmıyorum.

. Veli toplantisi olmus, usenmemis her veliyi cekmisler ogretmenle konusurken. 🤦🏻‍♀️ sinirim bozuldu.
buna bile niye siniriniz bozuldu ki? Acaba nerede duracağınızı bilmiyor musunuz? Sizi asla ilgilendiren bir mevzu değil çünkü.

Bence bu okulu pas geçin çünkü belli ki sizin beklentilerinize uygun bir okul değil. Bu olmaz başka birşeye siniriniz bozulur.

Sorun cekim disi kalmasi da degil aslinda. Mesela derse giriyorlar, dersi boluyorlar. Pozlar veriliyor falan filan. Benim cocugum kadraj disi olsa ne farkeder. Derste cekim -arastirma sebepli vs disarida tutuyorum- yasak olmali bence.
Ya ellerinde telefon her ders sürekli girip çekmiyorlardır ya arada sırada çekiyor olabilirler. Aileleri rahatsız olmuyorsa bu durumdan sizi ilgilendiren bir konu yok burada.

Merhaba, Türkiye'de yaşamıyorum ama burada bizden onay alırlardı okulun sitesine fotoğraf koymak için. Belki onay alınıyordur ailelerden imzalı bi şekilde.
Ben de yurtdışında yaşıyorum en ufak etkinlikte bile fotoğraf çekimi kullanımı için yazılı onay istenir. Ya da genel olarak okul içerisinde ve okulla yapılan etkinliklerde gezilerde çocuğumun fotoğrafı kullanılsın istemiyorum diyebiliyorsunuz. Hem de kaç ülke değiştirdim hepsinde soruyorlar.

Malesef müdürler öğretmenleri mecbur bırakıyor özel olsun devlet olsun fark etmiyor.İzin belgesi aliniyor ama keşke bu kadar telefon özel alanlara girmese

Kızımın eski okulunda imza istediler ben vermedim. Hiç resim paylaşımı olmadı. Sadece mezuniyet fotosu paylaşıldı.

Şimdiki okulda yapılan etkinlikleri paylaşıyorlar. Ama çocukların yüzleri belli olmuyor. geçen öğretmeni duruma atmış oğlumu ama yüzü gözükmüyordu.

Hangi okul bilmiyorum ama bazı veliler bu paylaşımlari seviyor. Okulda bak biz neler neler yapıyoruz diye paylaşıyor. Veliler şikayet etse paylaşım yapamazlar. Yani alan memnun veren memnun olabilir.

20 kisilik sinifta 1 kisi onay vermese bunu dikkate aliyorlar mi acaba? Derse girip cekim yapmak cok uc nokta geldi bana. Ben de ogretmenim. Sinifim benim ozel alanimdir. Makul bir nedeni yoksa asla kimseyi almam sinifima. Degil ki girip bana poz verdirecekler derste.
Kalabalık grup içinde 1 kişinin ailesi onay vermezse o kişi paylaşılmıyor yada resimde o kişinin yüzü belli olmayacak şekilde emoji yada bulurlaşma yapılıyor. Kurumumda sosyal medya sorumlusu olarak da görev yaptım, çocuklar ile ilgili paylaşım yapacağımız zaman öğretmenlerine izni olmayan öğrencileri sorup ona göre paylaşım yapardık

Kızım özel okulda okuyor , her okul yılının ilk günü bir tomar evrak gelir, inceler imzalarız. içinde bu detayında olduğu onaylar vardır.

Özel okullara has bir durum değil, devlet okullarında biz de ailelerden yazılı onay belgesi alıyoruz. Onay vermeyen birkaç veli oluyor.
Oğluma okul araştırırken gördüm diyorsunuz, emin olun bir tek siz araştırmıyorsunuz o okulun velileri de araştırıp yollamıştır ve sizin gördükleriniz onlara zaten özel olarak gönderiliyordur. Beğenmiyorsanız göndermezsiniz çocuğunuzu olur biter. Sizinle uzaktan yakından alakası olmayan bir konu için ortalığı bulandırmaya gerek yok, kaldı ki zaten izinler alınmıştır hiçbir şey çıkmaz o şikayetten.

buna bile niye siniriniz bozuldu ki? Acaba nerede duracağınızı bilmiyor musunuz? Sizi asla ilgilendiren bir mevzu değil çünkü.

Bence bu okulu pas geçin çünkü belli ki sizin beklentilerinize uygun bir okul değil. Bu olmaz başka birşeye siniriniz bozulur.
Yo gayet nerede duracagimi biliyorum. Pas gectim zaten. Cocugumu egitim almaya gonderecek okul ariyorum, okulun reklam yuzu yapmaya degil.

Back
X