Okullar sosyal medyada ogrenci fotosu paylasabilir mi?

Ya sizi neden ilgilendiriyor mi insanların çektikleri resimler vs ? Gerçekten böyle şeyleri kafaya takmak için de bir mesai lazım sizin zaman çok herhalde . Bi okula gidersiniz çocuğu kayıt yaptırırken istemiyorsanız söylersiniz bu kadar basit

Özel okullara has bir durum değil, devlet okullarında biz de ailelerden yazılı onay belgesi alıyoruz. Onay vermeyen birkaç veli oluyor.
Oğluma okul araştırırken gördüm diyorsunuz, emin olun bir tek siz araştırmıyorsunuz o okulun velileri de araştırıp yollamıştır ve sizin gördükleriniz onlara zaten özel olarak gönderiliyordur. Beğenmiyorsanız göndermezsiniz çocuğunuzu olur biter. Sizinle uzaktan yakından alakası olmayan bir konu için ortalığı bulandırmaya gerek yok, kaldı ki zaten izinler alınmıştır hiçbir şey çıkmaz o şikayetten.
Evet ben de bunu merak ettim zaten. Derse girip surekli cekim yapmak yasak degilmis yani.

Ya sizi neden ilgilendiriyor mi insanların çektikleri resimler vs ? Gerçekten böyle şeyleri kafaya takmak için de bir mesai lazım sizin zaman çok herhalde . Bi okula gidersiniz çocuğu kayıt yaptırırken istemiyorsanız söylersiniz bu kadar basit
Sormayin, o kadar cok bos vaktim var ki.

Yo gayet nerede duracagimi biliyorum. Pas gectim zaten. Cocugumu egitim almaya gonderecek okul ariyorum, okulun reklam yuzu yapmaya degil.
O zaman ona göre bir okul seçer ya da onay vermezsiniz olur biter. Alakanız olmayan bir okulu şikayet etmeye çalışmak nerede duracağınızı bilmediğinizi gösteriyor işte.

Kızım devlet okulunda, onlarda da bu tarz paylaşımlar var.
Etkinlik olduğunda, yarışma olduğunda, bilmem kim geldiğinde, tenefüs saatlerinde çocuklar eğlenirken falan paylaşım yapıyorlar. Haftada 1 kesin var, benim kızım 3 senede 4 kere mi denk geldi hepi topu o fotolara.
Sene başında imzalı kağıt veriyoruz.

Merhaba, oglum okul arama surecindeyim. Ve bazi ozel okullar beni dehsete dusurdu. Instagram hesabina girip inceledigim bir okul surekli foto, video paylasimi yapiyor. Yani ozel etkinlik paylasimini anlarim ama surekli ogrencileri ya derste ders islenirken cekmisler ya tenefuste koridorda yururken. Reklam yapacagiz diye surekli derse giriyorlar. Ogrencilerin yuzunde surekli kamera. Bunun yasak oldugunu saniyordum. Sikayet etsem ciddiye alinir miyim? Ben mi abartiyorum acaba, veliler durumdan memnun galiba. Veli toplantisi olmus, usenmemis her veliyi cekmisler ogretmenle konusurken. 🤦🏻‍♀️ sinirim bozuldu. Bakanliga sikayet etsem bir sey cikar mi?
Bakanlık da gittiği okullardaki öğrencileri paylaşıyor,kimi kime şikayet edeceksiniz🥲

Evet ben de bunu merak ettim zaten. Derse girip surekli cekim yapmak yasak degilmis yani.
Allah aşkına anaokulunda kreşte ne dersi yapılıyor da dersi bölecek diye dert ediyorsunuz. Kesme boyama yapıştırma, el ayak koordinasyon oyunları yapıyorlar. Ki o seviyede yardımcı öğretmen de oluyor. Biri dersi yaparken diğeri çekiyor işte. Türev integral anlatırken dersi bölmüyorlar yani 😂
Benim oğlan 3 sene anaokuluna gitti şimdi 2. Sınıf. Üç okul değiştirdik. Üçünde de gayet fotoğraflar çekildi. Hatıra kaldı ben memnundum. Mesela turşu kurduklarında ona göre düzenleme yaparlardı o dekorda da iki üç fotoğraf olurdu.
Ben o videolardan ve fotoğraflardan memnundum. Kalkıp okulun velisi bile olmayan biri şikayet etse sinir olurdum.
Size ne yani siz ona göre okul seçimi yapın seçmediğiniz okulun öğrencisinden size ne?

kayit yapilirken imza aldilar bizde. tum sinif fotograf cekilirken oglum sen cekil annen izin vermiyor denmesi de tuhaf diye verdik biz .
Bizde onay vermeyen bir veli vardı, onun da fotoğrafları çekiliyordu öyle bir şey yapmıyorlardı. Sadece gruba yada sosyal medyaya yüklemiyorlardı, aileye özelden gönderiliyordu. Toplularda da veli grubuna normal atarken sosyal medyada çocuğun suratı blurlanıyordu.
Öyle dışlar gibi bir tutum elbette olmuyordu yani.

Merhaba, oglum okul arama surecindeyim. Ve bazi ozel okullar beni dehsete dusurdu. Instagram hesabina girip inceledigim bir okul surekli foto, video paylasimi yapiyor. Yani ozel etkinlik paylasimini anlarim ama surekli ogrencileri ya derste ders islenirken cekmisler ya tenefuste koridorda yururken. Reklam yapacagiz diye surekli derse giriyorlar. Ogrencilerin yuzunde surekli kamera. Bunun yasak oldugunu saniyordum. Sikayet etsem ciddiye alinir miyim? Ben mi abartiyorum acaba, veliler durumdan memnun galiba. Veli toplantisi olmus, usenmemis her veliyi cekmisler ogretmenle konusurken. 🤦🏻‍♀️ sinirim bozuldu. Bakanliga sikayet etsem bir sey cikar mi?
Tek tek velilerden onay alınıyor

Allah aşkına anaokulunda kreşte ne dersi yapılıyor da dersi bölecek diye dert ediyorsunuz. Kesme boyama yapıştırma, el ayak koordinasyon oyunları yapıyorlar. Ki o seviyede yardımcı öğretmen de oluyor. Biri dersi yaparken diğeri çekiyor işte. Türev integral anlatırken dersi bölmüyorlar yani 😂
Benim oğlan 3 sene anaokuluna gitti şimdi 2. Sınıf. Üç okul değiştirdik. Üçünde de gayet fotoğraflar çekildi. Hatıra kaldı ben memnundum. Mesela turşu kurduklarında ona göre düzenleme yaparlardı o dekorda da iki üç fotoğraf olurdu.
Ben o videolardan ve fotoğraflardan memnundum. Kalkıp okulun velisi bile olmayan biri şikayet etse sinir olurdum.
Size ne yani siz ona göre okul seçimi yapın seçmediğiniz okulun öğrencisinden size ne?
Bir de bilse fotoğraf video paylaşmadığımız zaman hem üst yönetimden hem velilerden azar işittiğimizi. Benim çocuğumu az paylaşıyorsunuz diyen veli var. Gidip bu veli için okulu şikayet edebileceğini düşünmesi çok tatlı değil mi? 😂

Bir de bilse fotoğraf video paylaşmadığımız zaman hem üst yönetimden hem velilerden azar işittiğimizi. Benim çocuğumu az paylaşıyorsunuz diyen veli var. Gidip bu veli için okulu şikayet edebileceğini düşünmesi çok tatlı değil mi? 😂
Ay ilk okula başladığında o velilerden biriydim ben 😂😂
Ne yapıyor nasıl görmek istiyordum. Elimde telefon fotoğraf bekliyordum 😂😂
İlkokuldan sonra normale döndüm ben artık hiç gelmese de önemsemem 😂😂

Yeğenimin okulu tüm velilere form dağıttı. Fotoğraf çekilmesi için velilerden izin alındı. Kabul etmeyenlerin çocukları sosyal medyada paylaşılmıyor .

Ay aklıma geldi de bak, beş yaşta sırf fotoğraf çekimi için etkinlik yapılıyordu. Autumn fest vardı mesela sonbahar renklerinde giydirip gönderin demişlerdi, pijama partisi, kostüm partisi, ugly sweater günü gibi sırf güzel kare yakalamalılar etkinlikler olurdu. Yılbaşı için hepsini kef ışıkla süslenmiş kutuda çekmiş takvim yapmışlardı mesela. Ay hepsine bayılıp saklıyorum hala 😂😂

Merhaba, oglum okul arama surecindeyim. Ve bazi ozel okullar beni dehsete dusurdu.
Ogrencilerin yuzunde surekli kamera. Bunun yasak oldugunu saniyordum. Sikayet etsem ciddiye alinir miyim?
Sizin oğlunuzu paylaşan yokki. Şikayet etseniz ne olacak? O veliler de fotoğraf çekimi için izin vermiştir mutlaka. Her okul izin alıyor belli bir prosedürü, düzeni var.

Back
X