Okullar sosyal medyada ogrenci fotosu paylasabilir mi?

Fotograf izni icin belge imzalatiliyor. Sahsen surekli fotograf video paylasan okullardan uzak durmanizi oneririm. Bence bir okul calisani egitimci elinde surekli telefonla gezmemeli. Evet bazi anlari olumsuzlestirmek veliyle paylasmak cok degerli ama abartiya kacmadan. Oglumun okulu instagramda neredeyse hic paylasim yapmaz. Toplu cekilen fotograflardaysa izin vermeyen velilerin cocuguna emoji koydugunu gordum. Genelde sosyal medya degil de bazi uygulama platformlar var, velilerle paylasim yapiliyor mesela classdojo. Bunlari kullanan okullarla gorusmenizi oneririm.

Merhaba, oglum okul arama surecindeyim. Ve bazi ozel okullar beni dehsete dusurdu. Instagram hesabina girip inceledigim bir okul surekli foto, video paylasimi yapiyor. Yani ozel etkinlik paylasimini anlarim ama surekli ogrencileri ya derste ders islenirken cekmisler ya tenefuste koridorda yururken. Reklam yapacagiz diye surekli derse giriyorlar. Ogrencilerin yuzunde surekli kamera. Bunun yasak oldugunu saniyordum. Sikayet etsem ciddiye alinir miyim? Ben mi abartiyorum acaba, veliler durumdan memnun galiba. Veli toplantisi olmus, usenmemis her veliyi cekmisler ogretmenle konusurken. 🤦🏻‍♀️ sinirim bozuldu. Bakanliga sikayet etsem bir sey cikar mi?
Eğitim camiasında çalışıyorum evet yasak. Rıza izin belgesi doldurtmaları lazım veliye.

Hanımefendi sizce sizin düşündüğünüzü o okuldaki yöneticiler düşünememiş olabilir mi sizce? O kadar mı iş bilmezler veya sizin gibi hassas ailelerden hiçbiri mi şikayet etmedi sizce izinsizse? O fotoğraflardaki çocukların ailelerinin hepsi izni vardır elbet. Sizin çocuğunuzun kayıt olduğu okul bile değilken ne diye şikayet edeceksiniz? Dersi bölüyor falan diyorsunuz da derse girip fotoğraf çekmek 2 dakikayı anca alıyordur. Ondan da haftada bir o sınıfa ya denk geliyordur ya gelmiyordur. Gerçekten bu kadar duyarlılık fazla değil mi? Bırakın çocuklar da bi mola vermiş olur hem, 40 dakika ders yeterince boğucu olsa gerek.

Bizde onay vermeyen bir veli vardı, onun da fotoğrafları çekiliyordu öyle bir şey yapmıyorlardı. Sadece gruba yada sosyal medyaya yüklemiyorlardı, aileye özelden gönderiliyordu. Toplularda da veli grubuna normal atarken sosyal medyada çocuğun suratı blurlanıyordu.
Öyle dışlar gibi bir tutum elbette olmuyordu yani.
blulamak aklima gelmedi acikcasi cok da bu konuya takilmiyorum ben o yuzden sormadigimdan da olabilir 😄

Veliler bayılıyor buna. Hem eşsiz kar taneleri diğer velilerin çocuklarıyla yarışıyor hem kendileri yarışmış oluyorlar. ''Bakın benim çocuğum ne kadar fotojenik ve akıllı'' demeleri için bir fırsat... Hatta az paylaşırsanız ve başkalarının çocuğundan az fotoğrafı varsa çocuğunuzun, kıyamet kopartırlardı. Öğrenciler ağzını açsana elimize telefonu tutuşturuyorlardı çekip paylaşalım diye. Her seferinde kurtulduğuma şükrediyorum bu rezillikten:işsiz:

Velileriden her yıl izin isteniyor. Eğer paylaşılmasını istemiyorsanız kayıt olurken bu konuda hassas olduğunuzu belirtebilirsiniz.

Günümüzde mahalle esnafları dahil birçok üreten sosyal medya üzerinden ürün tanıtımı yaptığına göre eğitim hizmeti veren kurumun da veli izni ile okulun tüm detayları ile faaliyetlerini sosyal medyada paylaşması bana göre çok normal. İnsanlar gidecekleri yerlere Google yorumlarına bakarak gidiyor günümüzde. Siz izin vermeyin, sizin çocuğunuzu çekmezler.

Merhaba, oglum okul arama surecindeyim. Ve bazi ozel okullar beni dehsete dusurdu. Instagram hesabina girip inceledigim bir okul surekli foto, video paylasimi yapiyor. Yani ozel etkinlik paylasimini anlarim ama surekli ogrencileri ya derste ders islenirken cekmisler ya tenefuste koridorda yururken. Reklam yapacagiz diye surekli derse giriyorlar. Ogrencilerin yuzunde surekli kamera. Bunun yasak oldugunu saniyordum. Sikayet etsem ciddiye alinir miyim? Ben mi abartiyorum acaba, veliler durumdan memnun galiba. Veli toplantisi olmus, usenmemis her veliyi cekmisler ogretmenle konusurken. 🤦🏻‍♀️ sinirim bozuldu. Bakanliga sikayet etsem bir sey cikar mi?
Çıkmaz genelde izinli oluyorlar veliden imzalı izin isteniyor

Yo gayet nerede duracagimi biliyorum. Pas gectim zaten. Cocugumu egitim almaya gonderecek okul ariyorum, okulun reklam yuzu yapmaya degil.
O zaman size başarılar çünkü özel ya da devlet fark etmeksizin neredeyse tüm okullarda etkinlik paylaşımı oluyor. Hiçbir özel gün, faaliyet atlanmıyor :) hem velilerin isteği yerine getirilmiş oluyor hem okullar kendi reklamlarını yapmış oluyorlar. Okul ararken ilk kriteriniz bu olmasın. Daha önce de yazıldığı gibi sene başında izin kâğıdı imzalatılıyor. İmzalamazsınız olur biter.

Allah aşkına anaokulunda kreşte ne dersi yapılıyor da dersi bölecek diye dert ediyorsunuz. Kesme boyama yapıştırma, el ayak koordinasyon oyunları yapıyorlar. Ki o seviyede yardımcı öğretmen de oluyor. Biri dersi yaparken diğeri çekiyor işte. Türev integral anlatırken dersi bölmüyorlar yani 😂
Benim oğlan 3 sene anaokuluna gitti şimdi 2. Sınıf. Üç okul değiştirdik. Üçünde de gayet fotoğraflar çekildi. Hatıra kaldı ben memnundum. Mesela turşu kurduklarında ona göre düzenleme yaparlardı o dekorda da iki üç fotoğraf olurdu.
Ben o videolardan ve fotoğraflardan memnundum. Kalkıp okulun velisi bile olmayan biri şikayet etse sinir olurdum.
Size ne yani siz ona göre okul seçimi yapın seçmediğiniz okulun öğrencisinden size ne?
Anaokulundan bahsetmedim ben. Onu nereden cikardiniz. Ilkogretimden ve liseden bahsediyorum. Neyse siz de catacak yer ariyorsunuz sanirim. Tek gergin ben degilmisim 😅

O zaman size başarılar çünkü özel ya da devlet fark etmeksizin neredeyse tüm okullarda etkinlik paylaşımı oluyor. Hiçbir özel gün, faaliyet atlanmıyor :) hem velilerin isteği yerine getirilmiş oluyor hem okullar kendi reklamlarını yapmış oluyorlar. Okul ararken ilk kriteriniz bu olmasın. Daha önce de yazıldığı gibi sene başında izin kâğıdı imzalatılıyor. İmzalamazsınız olur biter.
Etkinlik paylasimi degil kastim yahu. Surekli ders anlatirken fotolardan bahsediyorum. Ozel faaliyetleri anliyorum zaten. Siz de ogretmensiniz sanirim. Her hafta ders anlatirken dersinize girilip cekim yapilmasini normal karsiliyorsunuz sanirim. Bana anormal geldigi icin yazdim ama herkese gore normalse okey

Dehsete dusecek onca sey varken buna mi düştünüz? Velilere de kurulmussunuz . Siz istemiyosaniz cocugunuzu gondermezsiniz okuldan onay isterlerse de vermezsiniz. Klasik ozel okula gondericem cocugumu ben para veriyorum okulu satin alirim kafasindan cikin artik ya . Siz ordaki binlerce ogrenciden birinin velisi olacaksiniz o cark sizinle donmuyor korkmayin . Kendinize de baska mesgale bulun bence . Kac yil ozel okulda okudum ailem su triplere hiç girmedi ya girseydi de ben müdahale ederdim .

Back
X