Okullar Ne Zaman Açılacak?

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.735
27.920
49
2015-2016 dönemi okullar ne zaman açılacak?

30882744.jpg

2015-2016 yılı okulların açılış günü belli oldu. Okullar ne zaman açılacak ve tatile ne zaman girecek. Öğrencilerin merak ettiği bu soru için cevaplar ayrıntılarda...
2015-2016 yılı okulların açılış günü belli oldu. Okullar ne zaman açılacak ve tatile ne zaman girecek. Öğrencilerin merak ettiği bu soru için cevaplar ayrıntılarda...

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından eğitim öğretim takvimi açıklandı. İşte yeni yılın eğitim ve öğretim yılında birinci sınıflar ne zaman okula başlayacak? 2016 karne (yarıyıl) tatili ne zaman? Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? İşte MEB eğitim takvimi...

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programı, 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Öğrenciler merakla soruyor okullar ne zaman açılacak 2015 2016 eğitim öğretim yılı başlıyor.

MEB, çalışma takvimine ilişkin hazırlanan genelgeyi illere gönderdi. Genelgede, Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacağı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı genelge ile belirlendiği hatırlatıldı.

Bu eğitim ve öğretim yılına ait çalışma takviminin, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda düzenlenmesinin uygun görüldüğü ifade edildi.

Buna göre, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programı, 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak.

YARI YIL TATİLİ NE ZAMAN
Birinci kanaat dönemi, 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak.

İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

Çalışma takvimi, bu tarihler dikkate alınarak, "Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının Çalışma Takvimi" örneği esaslarına göre valiliklerce düzenlenecek.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.

2015 – 2016 eğitim öğretim yılı dersler ne zaman başlıyor?

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM TARİHLERİ

Okul öncesi; ilkokul, ortaokulların ders başı tarihi 7 – 11 Eylül 2015 olarak açıklandı. Bu tarihler ilkokul ve ortaokulların 1.sınıf öğrencileri için geçerlidir.

Üst sınıflar için okul başlangıç tarihi 14 Eylül Pazartesi olarak belirlendi. Yarı yıl tatili ise 25 Ocak 2016 günü başlayacak ve 5 Şubat tarihine kadar sürecek.

Okulların ikinci dönemi ve yıl sonu tarihi ise 10 Haziran 2016 cuma günü olarak açıklandı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29842716.asp

bazı öğretmenler bayramdan sonra açılsın diye facebook sayfası kurmuş kampanya başlatmışta bana anlamsız geldi
zaten bayram tatili 2,5 gün çok bi tatil yok
hem zaten öğretmenlerin seminer dönemi 1 eylülde başlamıyor mu
anaokul, ilkokul, ortaokul 1. sınıflarda bi hafta önce başlıcak
anlamsız geldi bazı öğretmenlerin bu ısrarı

bazı öğretmenler bayramdan sonra açılsın diye facebook sayfası kurmuş kampanya başlatmışta bana anlamsız geldi
zaten bayram tatili 2,5 gün çok bi tatil yok
hem zaten öğretmenlerin seminer dönemi 1 eylülde başlamıyor mu
anaokul, ilkokul, ortaokul 1. sınıflarda bi hafta önce başlıcak
anlamsız geldi bazı öğretmenlerin bu ısrarı

Evet bu konuda gündemde ama sanırım olmayacak.Aslında eğitim süresinin kısalığı ve sıkıştırılmış bir müfredat düşünülünce gerçekten anlamsız.Öyleki turizm sektörünü kalkındırmak adına eğitim sektörünü baltalamak olacak bu durum. Bununla ilgili :

KURBAN BAYRAMI’NDAN SONRAYA BIRAKILSIN

Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül’de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğinin altını çizen üç belediye başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak çağrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istedi. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak bir çağrıda bulanarak okulların açılış tarihinin 1 hafta ertelenmesini istiyoruz. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı başlayacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceğini, hem de daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceği, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceğini düşünerek okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı’ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır."

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un babasının vefatı nedeniyle biraraya gelemediklerini belirterek bildiriyi okuyan Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, okulların açılış tarihlerinde ilk kez değişiklik olmayacağını, daha önce köy okullarının tarıma destek amacıyla erken kapatıldığını hatırlattı.

Geç başlasa da 1 eylülde okulda olacağız zaten.. Hatta daha büyük külfet, git 2 hafta sonra yine gel.. Gelsen yol uzun, gelmesen yaban ellerde bir başına ne yapacaksın?

Geç başlasa da 1 eylülde okulda olacağız zaten.. Hatta daha büyük külfet, git 2 hafta sonra yine gel.. Gelsen yol uzun, gelmesen yaban ellerde bir başına ne yapacaksın?
işte bu yüzden seminerler 1 hafta sonra başlasın ,memlekette alma imkanı verilsin diye istekte bulunan hocalarımız var. bunun için 147ye, bimere isteklerini belirtiyorlar.inşallah kabul edilir ,herkes için iyi olacak

işte bu yüzden seminerler 1 hafta sonra başlasın ,memlekette alma imkanı verilsin diye istekte bulunan hocalarımız var. bunun için 147ye, bimere isteklerini belirtiyorlar.inşallah kabul edilir ,herkes için iyi olacak
Bundan haberim yoktu, inşallah kabul edilir. Sene sonunda ne güzel memlekette aldık iyi olmuştu.

Seminer isi nolacak?
3 hafta ek ders hayatta vermezler bize.
Bir de tatil oldugu icin yine memlekette aldirsalar guzel olur.

Sadece sene sonu ve 2. Hafta istenilen yerde alinacak karari cikmisti.Belki bayram diye bu defalik sene basi da istenildigi yerde alinir.
İnşallah öyle olur,gerçi ben özeldeyim çoktan başladık seminerlere ama sizlere kolaylık olsun en azından :)

Seminer isi nolacak?
3 hafta ek ders hayatta vermezler bize.
Bir de tatil oldugu icin yine memlekette aldirsalar guzel olur.
İsmail Koncuk "seminerler memlekette alınacak, resmi açıklamayı bekleyin" diye tweet attı. Beklemedeyim. Yoksa o yollar git gel çekilmez, bir de kedişim var mahvolur.

X