Okulda yüzü hakkında hakarete uğrayan çocuk

Sosyalleşsin, başarılı olduğu bir dal mutlaka çıkacaktır bu şekilde özgüven kazanabilir bir de ergenlik çağına girmiş olabilir, zamanla aşılabilecek bir durum olduğunu umuyorum.

Bir grup çocuk tarafından dışlanıp alay ediliyorsa bunun adı akran zorbalığı ve orta okul çağındaki çocuklarda sık rastlanan bir durum .Okul rehber öğretmeni ile iletişime geçin, onun yapacağı çalışmalar var sizin çabalarınız sonuçsuz kalır.

Ama bunun olup olmadığından emin miyiz?Kız çocuğu ise kardeşiniz konu akran zorbalığı değil de klasik ergenlik takıntıları da olabilir belki de sizinle böyle paylaştı.Benim de kız öğrencilerimden kendini beğenmediği için yüzünü maskeleyenler var.Böyle bir durum da yaşıyor olabilir.

Dün yine bir konuda bir öğretmen öğrencisi hakkında aynı şeyi yazmıştı, değil mi?

Sporla pek ilgilenmiyor, daha önce birkaç kursa başlamıştı ama sevmeyip bıraktı. Gitar kursu için çok hevesli ona başlayacak.
Maske konusunda kafam çok karışıktı teşekkür ederim.

Bu akran zorbalığı yüzünden bu yıl ortaokula gidecek yavrum için çok endişeleniyorum çok düşünceli bi çocuk ve ezilmesinden çok korkuyorum
Bazı Aileler çok şımarık yetiştiriyor çocukları bunun değişmesi lazım

Sporla pek ilgilenmiyor, daha önce birkaç kursa başlamıştı ama sevmeyip bıraktı. Gitar kursu için çok hevesli ona başlayacak.
Maske konusunda kafam çok karışıktı teşekkür ederim.

Rica ederim. Neye ilgi duyuyorsa onunla ilgilenmesi en doğrusu. Bu esnada sizde bir miktar gelişim kaydettikten sonra; "Ne kadar gelişim kaybettin, bunun için çok çalıştın, kısa zamanda çok yol kat ettin vs gibi Övgülerle" Onu destekleyebilirsiniz. Ama asla " Çok güzel çalıyorsun. En iyi sen çalıyorsun" Tarzında bir övgü değil, her zaman çabasını övün, alın terini destekleyin
Kardeşiniz kendisini bu kadar seven ve düşünen bir ailesi olduğu için çok şanslı.
İyi forumlar diliyorum.

Evet olgunca karşılamasını beklemek saçma oluyor haklısınız. Üzülmemesi için böyle bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyorum çünkü hayatının her döneminde bunu yaşayabilir. Diğer çocuklara müdahale edemeyeceğim için en azından o kendi içinde onların söylediklerini önemsiz saysın istiyorum.
Ailesi iyi olduğu hâlde böyle olan da vardır muhakkak ama genel olarak bence de aile kaynaklı. Ben kimsenin orasını burasını aşağılamamam gerektiğini bilerek büyüdüm, böyle öğretildi. Şu an bazı çocuklara sana böyle diyorsa şöyle de, koluna vuruyorsa kafasına vur gibi akıllar veriliyor. Bu çocuklardan nasıl bir empati bekleyebiliriz ki?

Annem bunu da söyledi, biz burnunu beğeniyoruz ama sen yine de istersen büyüdüğünde ameliyat olabilirsin dedi.
Ama sorun şu ki arkadaşlarından bunu duymadan önce zaten burnu hakkında kötü bir düşüncesi yoktu.

İnsan kendi burnunu beğenmeyebiliyor mesela benim burnum yüzüme göre büyük kemerliydi kimsede dalga geçmedi ama ben aynaya baktıkça kendimi kötü hissediyordum yani sizin durumunuzda bu tetiklenmiş ama çocuklar acımasızlar burun olmasa başka birşey bulurlardı zaten.eğer herşeyi açıkca belirtip seçenek sunduysanız geriye yapacak pek birşey yok başkalarını takmamayı öğrenmesi gerekiyor.

Evet herkesin bir şeylerini beğenmediği dönemler olmuştur. Kardeşimin durumu da yaşı ve ergenliğe girme dönemi yüzünden olsaydı bu kadar takmazdım ama bu durum arkadaşlarının sözlerinden sonra olunca ilgilenmem gerektiğini düşündüm.

Kardeşim erkek. Bazı yeni nesil ebeveynler gibi "Benim çocuğum asssla yalan söylemez" diyemeyeceğim belki haklı olabilirsiniz ama bu şekilde anlattı. Dalga geçiyorlar dedi. Bir de bir öğretmeni denk gelip neden böyle söylüyorsunuz falan demiş. Hepsini uydurmuş olabilir mi bilemiyorum. Ama uydurmuş olmasını tercih ederdim.

Benim kardeşim de tam olarak öyle işte. Zaten duygusal, hassas ve düşünceli biridir. Başkasını kötü bir durumda görünce gözleri dolar, çok üzülür. Karakteri böyle olunca da fazla etkileniyor. Umarım çocuğunuzun karşısına çok iyi insanlar çıkar.

Teşekkür ederim tekrar, tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Amin her gün okula giderken arkasından böyle dua ediyorum bi şekilde de güçlü olması için bu duruma bağışıklık kazanmalı diyorum Allah kötülerden korusun çocuklarımızı amin

Kardeşinizin kendini fiziksel iyi hissetmesi için ergenlikten çıkması lazım ve çevresinde onu iyi hissettiren insanların olması lazım. Kendini kabullenmesi için daha çok küçük. Bu tiktok vs uygulamalarda çok takılmasın ordaki kişiler mükemmel gibi gösteriyorlar kendilerini bazen kocaman ben bile 17lik kızlara özenirken buluyorum kendimi ama sonra unutuyorum. Ergenliğimi düşününce benim de vardı problemlerim ve büyüyünce kendiliğinden geçti.

Maalesef ki ebeveynlerin suçu .çocuklarına insanlara karşı hoşgörülü , ön yargısız sevecen olmayı öğretemiyorlar .benim yeğenim daha ilk okul 1. Sınıfa giderken sınıflarında yüzünün yarısı felç geçirmiş bir çocuk vardı . Herkes dışlarken, dalga geçerken benim yeğenim onun arkadaşı olmuştu . Çocuk sürekli yeğenimle beraber dışarda da sinemaya falan gitmek için annesine ağlarmış Ay aklıma geldi de inşallah güzel bir hayatı olur . Velhasıl kelam biz yeğenime bunu aşıladık insanların dış görünüşüyle dalga geçmenin ,insanı ne kadar üzdüğünün farkında bir çocuk oldu.keşke herkes bilinçli olsa . Kardeşiniz için öğretmeniyle konuşabilirsiniz. Dalga geçenlerle konuşabilir. Okulların bitmesine de az kaldı tatilde aşar bu durumuz umarım

Dün yine bir konuda bir öğretmen öğrencisi hakkında aynı şeyi yazmıştı, değil mi?
KK'da denk gelmedim ama reels izlerken daha önce görünüsüyle ilgili dalga gecildigi icin maskesini indirmedigini söyleyen öğrencilerin videolarını görmüştüm. Yorumlarda da aynı şeyi yaptığını söyleyen çok kişi vardı. Sırf dıs görünüs kaygısı yüzünden maske indirmemek bana çok üzücü gelmisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…