O yaş grubunda bir çocuğun fiziksel eleştiriye karşılık agresifleşmesi oldukça doğal, hiçbir çocuktan böyle bir duruma karşı olgun davranması beklenemez. Kardeşiniz akran zorbalığına uğruyor, durumu sınıf öğretmeni ve rehber öğretmeni ile paylaşmanızda fayda var. Ayrıca okulda düzelmesi gereken kardeşiniz değil, sınıf arkadaşları. O da arkadaşları ile dalga geçmeye başladığında ne yapacaklar? Kimi kısa kimi uzun kimi gözlüklü kimi seyrek saçlı vs vs her çocukta dalga geçilecek bir şeyler uydurabilirler. Bunun önünü nasıl kesecekler? Herkesin bir farklılığı olabileceğini anlatmanız fayda sağlayacaktır, övgüye boğmak yerine de olumlu yönlerini gerçekçi bir şekilde ortaya çıkararak özgüvenini destekleyebilirsiniz. Ne yazık ki ben de şu sıralar bir çok çocuktan ben çirkinim, şuram şöyle, buram böyle tarzı şeyler duymaya başladım. Bu gidişat hepimiz için korkunç. Sosyal medyayla yaygınlaşan sözde güzellik algısı 10 yaşlarındaki çocukların hayatına bile girmiş durumda. Akran zorbalığı da eklenince bu durum kat ve kat artıyor. Güzelliğin minik bir burundan ibaret olmadığını, güzellik algısının kişiden kişiye değiştiğini, zaten çok güzel olduğunu farketmesinde destek olun. Daha geçenlerde çocukların birbirine bizim evde her sey marka bak ayakkabım nike seninkinde marka yazmıyor şeklinde hava attığına (!) şahit oldum. Bu tavırların aileden geldiğine inanmaya başlıyorum artık.