• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

okulda bir şey olacak diye korkuyorum

melek dilek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
41
0
86
46
Edirne
kızım okula başladığından beri o okuldayken çalan telefonlardan çok korkuyorum .sanki ona bir şey olacak arkadaşları canını yakacak gibi geliyor .benim gibi olan anneler var mı? buyrun paylaşalımmm

Benim kizimda bu sene baslicak okula, simdiden icime bir ates düstü sanki seni anlayabiliyorum.

Ama cok dogal canim alismamiz lazim önce ilk krese biraktigim zamanlarda hep öyle korkular vardi icimde ama sonrada öyle rahatikki ikimiz, simdi okulda aynisi olucak biraz alistiktan sonra sende rahatlarsin canim nede olsa yeni bir durum simdi insan alismasi gerekiyor.

Allah yavrunu sana bagislasin üzülme annesi rabbimiz onlari korur

evet canım ben sana iyi arkadaş olurum bu konuda
ben sırf okul olayında değil her şeyde böyleyim
benim oğlumla kızıma teyzesi ve annem bakıyor
telefonum çalınca bakıyorumki kardeşim arıyor heyecanla telefonu açıyorum ve ilk sözüm ne oluyor biliyomusun hemen NE OLDU??? evet canım hemen ne oldu diye soruyorum
bu bir rahatsızlıkmış ve tedavi edilebiliyormuş benim arkadaşlarım ve ailem artık alıştılar buna ama inan her an tetikteyim ve çocuklarıma bir şey olacak diye içim içimi yiyor.

ama olmadı arkadaşlar sakın bu tavırlarınızı çocuklarınıza belli etmeyin..onlara güvendiğinizi sık sık söyleyin..siz onlara kendine güven duygusunu aşılarsanız o kendini çok güzel savunur,korur...kızım 1.sınıftayken bende aynı sizin gibiydim..arkadaşlarıyla tabiki kavgada edecek bunu engelleyemezsinki işte ondan sonrada iyiye kötüye kendi karar verecek..hepsi allah emanet olsun..sizlerde biraz rahat olun..

Arkadaşlar 15 yaşında ve 8 yaşında 2 oğlum var.Bunlar hepimizin başlangıçta yaşadığı şeyler.İnanın benim kadar anksiyetesi olan yoktur ben bile aştım bunları.Zaman geçtikçe insanlar nelere alışıyor.Okul sokaktan daha güvenli ve çocuklar inanın bana kuralları eve göre daha kolay öğreniyor ve herşey yoluna giriyor.Ben 2. oğlumu anasınıfına göndermeden doğrudan 1. sınıfa başlattım bu yaşadıklarınız fazlasıyla yaşadım.Şu an 2. sınıfta ve uyumu ders başarısı mükemmel yaşadım bu uyumsuzlukları ama sabırla onunla konuşarak aştım darısı başınıza...Zaten öyle olacak sorunları olsa da yapıcı ve soğukkanlı olarak öğretmen işbirliğiyle aşarsınız zaten kolaylıklar her zaman yardıma hazırım sevgi dolu günler....

kızım okula başladığından beri o okuldayken çalan telefonlardan çok korkuyorum .sanki ona bir şey olacak arkadaşları canını yakacak gibi geliyor .benim gibi olan anneler var mı? buyrun paylaşalımmm

bendede var canım maalesef. abartmamaya çalışıyorum. düşünmemeye çalışıyorum ve kafamda senaryolar yazmamaya çalışıyorum. derler ya sakınan göze çöp batarmış. daha okulun ilk günü okulda düşmüş, arkadaşlarıyla koştururken. Allaha emanet olsunlar.

benim oğlumda bu sene ilkokul birinci sınıfa başladı ama ben endişeden kendimi yiyorum ya bişi olursa iterler kakarlarsa daha birçok şey eşimle çok tartışıyoruz bu konuyu fazla abartığımı düşünüyor ben ise hep endişe içinde geçiriyorum saatlerimi ..

Back