• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okula başlama yasi

Bluegitar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2020
3.922
13.574
138
İyi akşamlar.Annelerden ve özellikle öğretmenlerden fikir almak istiyorum.72 ay ideal bir okula başlama zamanı mıdır?Tecrübeleriniz nelerdir.

Şu anki müfredat 72 aylık çocuklara göre düzenlendi zaten gönderebilirsiniz. Göndermezseniz diğer sene sınıfta biraz büyük kaçar diğer öğrencilere göre

Uygundur. Ben de 5 yaşında başladım yurtdışı

Bununla ilgili sürüyle konu var burda. Hepsinde de aynı yorumlar var

Çocuğun gelişimi normalde 72 ay gayet uygun .
Tam ideal .Ama daha aşağısı zorluyor sanki ,yine çocuğa ve becerilerine bağlı ama 72 den küçük gerek yok 72 ay tamam bence .
Benim oğlum 68 aylık baslayabiliyordu ama dilekçeyle erteledim. 79 80 aylık başladı 🙃
Ama gayet memnunum .Bir öğretmen ve veli olarak 72 uygundur ,daha kucugu zorlar diyorum .

72 ay normal bir zaman dilimi rahatlıkla gönderebilirsiniz.Kucuk yaşlarda okula başlayan çocuklar tam anlamıyla olgunlaşamadigi için zorluk çekip sınıfın gerisine düşebiliyorlar.Bu durum çocukta yetersizlik duygusu yaratıyor.Bazi veliler benim çocuğum zeki ,okuma yazmada biliyor diyerek erkenden okula göndermek ya da sınıf atlatmak istiyorlar.Maalesef yanlış bir düşünce.1. sınıfta başarılı olsa bile 2,3,4 . Sınıfta sınıfın gerisine dusebilirler.Her şey zamanında iyidir.

Çocuğun gelişimi normalde 72 ay gayet uygun .
Tam ideal .Ama daha aşağısı zorluyor sanki ,yine çocuğa ve becerilerine bağlı ama 72 den küçük gerek yok 72 ay tamam bence .
Benim oğlum 68 aylık baslayabiliyordu ama dilekçeyle erteledim. 79 80 aylık başladı 🙃
Ama gayet memnunum .Bir öğretmen ve veli olarak 72 uygundur ,daha kucugu zorlar diyorum .
bana da 80 aylık 1. sınıfa büyük geliyor.kızım küçük başladı hiç zorluk çekmedi

72 ay normal bir zaman dilimi rahatlıkla gönderebilirsiniz.Kucuk yaşlarda okula başlayan çocuklar tam anlamıyla olgunlaşamadigi için zorluk çekip sınıfın gerisine düşebiliyorlar.Bu durum çocukta yetersizlik duygusu yaratıyor.Bazi veliler benim çocuğum zeki ,okuma yazmada biliyor diyerek erkenden okula göndermek ya da sınıf atlatmak istiyorlar.Maalesef yanlış bir düşünce.1. sınıfta başarılı olsa bile 2,3,4 . Sınıfta sınıfın gerisine dusebilirler.Her şey zamanında iyidir.
yoo hiç te düşmüyorlar geri ileriki sınıflarda.tam tersi yaşı büyük çocuklar daha başarısız gözlemlediğim

Bence çocuğu eğitime alıştırmak ve kaslarının gelişimi için 5 yaşında kreş ve anaokulu için uygun buluyorum.
Kızımı tam 70 aylıkken okula gönderdim daha önce de önce kreş sonra anaokuluna gönderdim çok şükür hiç problem yaşamadık.
Ama sınıfımızda 7 yaşını geçmiş bir erkek öğrenci vardı.hic anaokuluna gitmemiş,okulu da bir sene erteleyip yazdirmislar çok zorluk çekmişti çocuk.
Sınıf öğretmenimiz özel ders vermişti uzun süre.
Bence ertelemeyin yine de siz bilirsiniz.

İyi akşamlar.Annelerden ve özellikle öğretmenlerden fikir almak istiyorum.72 ay ideal bir okula başlama zamanı mıdır?Tecrübeleriniz nelerdir.
72 aydan sonra erteleme yapamazsınız ilkokula kayıt zorunludur. Daha önce okul öncesi eğitimi aldı mı çocuğunuz ?

Kesinlikle en az 72 ay diyorum.Öğretmenim.Öğrencilerden gözlemlediğim geç verilen çocuk hem mental hem fizik olarak her zaman önde oluyor.Çok nadir istisnaları geçiyorum.
Oğlum bu sene lgs de yüzde 1in altına indi 79 aylık gitmişti okul araştırırken çok ilginç bir şey farkettim.Tercih öncesi bizim gibi okulları araştırmaya gelen oğlumun yüzdeliğine yakın öğrenciler fiziksel olarak da çok gelişmişlerdi.Ama istisnasız her okulda gördüm bunu.Bu arada o yaş evet boy atma yaşı ama bazıları hala çok ufak tefek.Oğluma gelince geçen seneki hali mi bu seneki halimi(akademik olarak) aynı başarıyı geçen sene de gösterirdi diyemem.Kesinlikle bir sene ona ve mental gelişimine çok şey kattı.
Erken göndermeyi düşünenlere kesinlikle tavsiye etmem.Erkenden gönderirsiniz evet okumaya rahat geçer ki okula gitmeyen evde kendi kendine bile söken çocuklar var çok matah bir durum değil.Ama ileri bilişsel yetenek ve kavrama gerektiren sınav senelerinde zorlanır çocuklarınız.O yüzden üniversite sınavına 2 kere girmek yerine okula geç gitmesini yeğlerim.

Bu çocuktan çocuğa değişir. Küçük kas becerisi en önemli nokta kalem tutmak için. Özel okula gönderecekseniz öncesinde bir değerlendirme yapıyorlar çocuğa, size söylüyorlar hazır olup olmadığını

Back
X