1.5 aydir kres kres geziyorum.
Ankara icin fiyatlara hakim oldum neredeyse. Devlet anaokullarinin 1235 tl ustunde herhangi bir tutar alma hakki yok, onu bir acikca yazalim (meb'e bagli olanlar 735, aile bakanligina bagli olanlar ve uygulama anaokullari 1235 tl)
Bu sebeple bu yil Meb'e bagli devlet anaokullari sadece kayit icin 1850 tl aliyor. Daha sonraki aylarda da kirtasiye + temizlik adi altinda abartili olmayacak rakamlar talep edeceklermis, hatta benim konuştuklarım kayit ucretini gecmez dedi genelde (yani aylik 1850 lira gibi dusunun)
Aile Bakanligi'na bagli olanlarla (kres ve gunduz bakimevi olarak gecenler) fiyat konusmadim cunku kontenjanlar hep dolu, ama sanirim fiyatlar benzerdir.
Belediye kresleri ile hep gorustum (neredeyse tum belediyelerin kresi var) bunlarin rakamlari aylik 6 ila 8500 arasinda degisiyor arti temizlik ve kirtasiye talepleri olacakmis.
Ozel kresler iste orasi cok can yakici :) 14 ve uzeri rakamlar aldim hep. (Ki bunlarin bazisi tanidik, bazisi kurum indirimli vs vs) ama bazilari var ki su bilmem ne felsefesiyle egitim veriyoruzcular, onlar zaten telefonda asla fiyat vermiyor, illa yuzyuze diyorlar bu sebeple fiyatlarin 15-16'dan asagi olmayacağına kanaat getirdim.
Yalniz devlet anaokullarinda bu sene 30 eylul 2021 ve oncesi dogumlu cocuklar egitim hayatina basliyor (biz ekim dogumlu oldugumuz icin hep red yedik, ne yaptiysam ikna edemedim)
Belediye ve ozel kreslerde yas siniri pek yok. 3 yas diyor ama 2021 dogumlularin hepsini kabul ediyorlar.
Aile Bakanligina bagli kres ve gunduz bakimevleride (adinda kres ve gunduz bakim evi yazanlar 36 aydan kucuk cocuklari da alabiliyorlarmis) yine eger yazdirmak isterseniz, aile bakanliginin yardim kosullarini saglarsaniz sanirim ucretsiz oluyor (bu kisim biraz karisti bende onlarca okulla gorusunce) ama yine aile bakanligi yardimiyla ozel krese de cuzi bi miktar odeyerek kayit yaptirabiliyorsunuz.
Aile bakanligi sehit yakinlarina, engellilere, oksuz yetimlere, mali gucu yetersiz olanlara ucretsiz kres destegi veriyor, sayfasinda detayli bilgi var.
Devlet kreslerinin kayitlari Temmuz'un son haftasında basladi, cogu da bitti. Ekim gibi tekrar duyuru yapıp acik kontenjanlari ilan edeceklermis.
Ozel kreslerin kayitlari basladi tarih siniri yok.