Okul ve kreş

Balkupumm

RABBİM beni bana bırakma
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
2.766
2.974
158
30
Selam aleyküm hanımlar 5 yaşında kızım var kreşe göndermek istiyorum daha doğrusu o çok istiyor okula gitmek istiyorum diyor sürekli bide şu pandemiden dolayı hep evdeyiz çok sıkılıyor yani uzun lafın kısası yazdırdık ama bi yandanda icim çok rahat değil vaka sayıları yükseliyor filan beni korkutuyor sizin bi yaşlarda ki çocuklarımızı ana okuluna yada kreşe giden varmi bu konuda görüşlerinizi merak ettim

Selam aleyküm hanımlar 5 yaşında kızım var kreşe göndermek istiyorum daha doğrusu o çok istiyor okula gitmek istiyorum diyor sürekli bide şu pandemiden dolayı hep evdeyiz çok sıkılıyor yani uzun lafın kısası yazdırdık ama bi yandanda icim çok rahat değil vaka sayıları yükseliyor filan beni korkutuyor sizin bi yaşlarda ki çocuklarımızı ana okuluna yada kreşe giden varmi bu konuda görüşlerinizi merak ettim
Ben geçen yıl hazirandan beri gönderiyorum. Ne zaman biteceği belli olmayan bir süreç bu. Dışarıyla temasımız da sıfır değil o yüzden çocuğumu eve hapsetmek istemedim. Kreşe göndermeden önce covid olmuştuk zaten, biraz da hastalığı tanımanın rahatlığı ile verdim sanırım.

5 yasında geç bile kalmış. Çünkü 3 yasından sonra çocuğa artık sadece ev ortamı yeterli gelmiyor. Kreşin çok katkısı oluyor.
Tabi şu dönem Pandemi olduğu için kararsız kalmanız normal. Ben olsam su dönemde göndermezdim. 1. Sınıfa giden oğlumu bile göndermiyorum.

Ben geçen yıl hazirandan beri gönderiyorum. Ne zaman biteceği belli olmayan bir süreç bu. Dışarıyla temasımız da sıfır değil o yüzden çocuğumu eve hapsetmek istemedim. Kreşe göndermeden önce covid olmuştuk zaten, biraz da hastalığı tanımanın rahatlığı ile verdim sanırım.
Ay valla ıcimi rahatlattiniz teşekkürler yorumun için bende öyle düşünüyorum sağlık çok önemli ama ruh sağlığı da okadar önemli ıcimi karartan insanlarda oldu iyice kararsız kaldım

5 yasında geç bile kalmış. Çünkü 3 yasından sonra çocuğa artık sadece ev ortamı yeterli gelmiyor. Kreşin çok katkısı oluyor.
Tabi şu dönem Pandemi olduğu için kararsız kalmanız normal. Ben olsam su dönemde göndermezdim. 1. Sınıfa giden oğlumu bile göndermiyorum.
aslında 4 5 yaşında 5 tam doldurmamış geçen sene gönderecektim 3 sene giderse sıkılabilir diye düşündüm

Ablam yeğenimi gönderiyordu okula 3.sinif
Şuan pandemi iyice arttı yegenimde artık ikiye düştük anne dedi çoğu herkes vazgeçmiş şimdi ablamda geri alacak.
TV de doktorlar çocuklar aşırı etkilenmeye başladı dedi 0 9yas arası aşırı vaka var dedi
İki ucu b... Değnek
Biran önce kurtulsak keşke

5 yaş diyorsunuz ama Eylül de okula başlayacak mı bir sonraki sene mi başlayacak anlayamadım

alışma süreci gibi düşününce güzel olabilir Nisan Mayıs Haziran gider Eylül de de anasınıfına başlar gibi bir yaklaşım olabilir

ama ben olsam galiba yıl ortasında vermezdim

oturmuş bir sınıfa gitmesini istemezdim yani sene başında herkesin yeni olduğu tüm sınıfın uyum sürecinde olduğu bir ortamda okulla tanışmak daha iyi sanki

herkesin her yerini bildiği, yine öğretmeni vs tanıdığı bir ortama sonradan giren olmak istemeyeceğini düşünürdüm çocuğun

ama zaten yazdırmışsınız, hevesini kırmayın

mutlu günler onunla olsun

Ablam yeğenimi gönderiyordu okula 3.sinif
Şuan pandemi iyice arttı yegenimde artık ikiye düştük anne dedi çoğu herkes vazgeçmiş şimdi ablamda geri alacak.
TV de doktorlar çocuklar aşırı etkilenmeye başladı dedi 0 9yas arası aşırı vaka var dedi
İki ucu b... Değnek
Biran önce kurtulsak keşke
Inşallah Inşallah

Oğlum geçen sene başlayacaktı kreşe bahar dönemi için planlamıştık, pandemi başladı ve o zamanki durum tam bir bilinmez olduğu için göndermekten vazgeçtik.

Bir sene evdeydi, kış ayları pencere-kapı kapalı ortam bulaş daha çok olabilir fikri ile ilk dönem de kreşe göndermedik ancak bu sene baharda (Şubat ortaları) başladı. Güzel devam ediyordu, personelde 2 kişide covid tespit edilince 10 günlük araya girdi ve tekrar açıldı. Maskeleri çıkarmayıp, mesafeye özen gösterdikleri ve sınıfları steril tuttukları için çocuklar üzerinden ailelere taşıma-bulaş olayı yaşanmadan kontrol altına alınıp devam edildi.

Ben artık çocuğumu evde tutamıyorum ve tutmaya da kıyamıyorum; oynanabilecek her oyun, yapılabilecek her etkinlik neredeyse yapıldı ve bitti. Sıkılıyor, yaşıtlı oyun istiyor, yaşıtı çocuklar görmek sosyalleşmek istiyor. Parklar daha kontrolsüz, kim nereye tükürdü, çocuk maskesiz bakıyorsunuz annesi babası aksırıp tıksırıyor köşedeki bankta maske inmiş yarıya, kim elini yıkadı ne yaptı belli değil.
En azından kreşte düzenli hijyen kurallarına uyuluyor, takip ediliyor, kontrollü olunuyor, havalar ısındıkça da kapı pencere açılıyor, bahçe oyunları vb.
Bence aksine, daha rahat hissetmelisiniz.

5 yaş diyorsunuz ama Eylül de okula başlayacak mı bir sonraki sene mi başlayacak anlayamadım

alışma süreci gibi düşününce güzel olabilir Nisan Mayıs Haziran gider Eylül de de anasınıfına başlar gibi bir yaklaşım olabilir

oturmuş bir sınıfa gitmesini istemezdim yani sene başında herkesin yeni olduğu tüm sınıfın uyum sürecinde olduğu bir ortamda okulla tanışmak daha iyi sanki

herkesin her yerini bildiği, yine öğretmeni vs tanıdığı bir ortama sonradan giren olmak istemeyeceğini düşünürdüm çocuğun

Yok daha önce de konuşmuştuk yeni bi sınıf açıyorlar yani aldıkları çocuklarda yeni başlıyor

Allah nasip ederse bidahaki sene okula basliycak inşallah o zamana kadar biterde çocuklarda rahat bir şekilde giderler

Pandemi donemi aslında okula gönderme sözü vermiştik lakin gönderemedik. Lakin şubat ayında yazdirdik anaokuluna neden, hic birimiz tamamıyla korunuyoruz temasım yok vb laflar edemeyiz eşimiz çalışıyor yada çalışıyoruz markete gidiyoruz vs vs. Evet vaka sayilari yükseliyor fakat kurumun bilinçli ve çocuklarında bilinçli olduktan sonra gerisi artık taktiri ilahi oluyor cidden. Cunku ya yakalandık ya yakalanacagiz kaçış yok,çember daraldı. Bunun içinde çocuğu eve hapsetmek gerek yok en büyük yanlış aslında çocuklarımızı dışarı çıkarmama,evden bile daha risksiz su an acik hava.
Evde yapılan etkinlikler seninde bitmiştir diye düşünüyorum en iyisi onunda bu süreci psikolojikman en min seviyede atlatmasi insallah 🙏🏻

Kızım kreşe gidiyor bende anaokulunda çalışıyorum. İki ortam içinde söylüyorum, Milli Eğitim Bakanlığının sıkı kontrolleri var. Bakanlığın belirlediği tedbirler bize dosya şeklinde tebliğ edildi ve onları yapmakla yükümlüyüz, yapıyoruz da. Sürekli denetimlerimiz oluyor. Bana sorarsanız okulun fiziki ortamı dışarıdan daha güvenli.

Pandemi donemi aslında okula gönderme sözü vermiştik lakin gönderemedik. Lakin şubat ayında yazdirdik anaokuluna neden, hic birimiz tamamıyla korunuyoruz temasım yok vb laflar edemeyiz eşimiz çalışıyor yada çalışıyoruz markete gidiyoruz vs vs. Evet vaka sayilari yükseliyor fakat kurumun bilinçli ve çocuklarında bilinçli olduktan sonra gerisi artık taktiri ilahi oluyor cidden. Cunku ya yakalandık ya yakalanacagiz kaçış yok,çember daraldı. Bunun içinde çocuğu eve hapsetmek gerek yok en büyük yanlış aslında çocuklarımızı dışarı çıkarmama,evden bile daha risksiz su an acik hava.
Evde yapılan etkinlikler seninde bitmiştir diye düşünüyorum en iyisi onunda bu süreci psikolojikman en min seviyede atlatmasi insallah 🙏🏻
Aynen artık oynuyacak bişey kalmadı ve artık çekmiyor sürekli sıkıldığını söylüyor bende çok düşündüm ama kızım için gerçekten daha iyi olacağını düşünüyorum biraz sosyelessin arkadaşı olsun

benim kızım 3 yaşından beri gidiyor kreşe
hiç erken falan diye düşünmeyin
açık olduğu müddetçe hep gitti şuan da gidiyor
virüsün ne zaman biteceği belli değil önlem konusunda güveniyorsanız gönderin bencede
gerçekten çok iyi gelecek çocuğa

Kızım kreşe gidiyor bende anaokulunda çalışıyorum. İki ortam içinde söylüyorum, Milli Eğitim Bakanlığının sıkı kontrolleri var. Bakanlığın belirlediği tedbirler bize dosya şeklinde tebliğ edildi ve onları yapmakla yükümlüyüz, yapıyoruz da. Sürekli denetimlerimiz oluyor. Bana sorarsanız okulun fiziki ortamı dışarıdan daha güvenli.
Özele göre devlet anaokullarının kurallar açısından daha iyi olduğunu düşünmekteyim. Özellikle bazı kreslerdi ki bu bölgeden bölgeye de değişebilir tabi ki maske mesafe konusunu fazla da uygulamıyor soyle ki tabi ki de cocuklar arasında mesafenin cok katı kuralci olmasiimkansiz ama sahsi fikrim devlet daha koruyucu yaklaşıyor siz ne dersiniz?

zavallı çocuklar evde bunalıyordur artık. kafası dağılır biraz
aynen öyle valla bide yazdiriymaya gidince baya mutlu oldu kaç gündür onun mutluluğunu yaşıyor okula gitcem diye
Aynen
Özele göre devlet anaokullarının kurallar açısından daha iyi olduğunu düşünmekteyim. Özellikle bazı kreslerdi ki bu bölgeden bölgeye de değişebilir tabi ki maske mesafe konusunu fazla da uygulamıyor soyle ki tabi ki de cocuklar arasında mesafenin cok katı kuralci olmasiimkansiz ama sahsi fikrim devlet daha koruyucu yaklaşıyor siz ne dersiniz?
doğrudur belki bilmiyorum ama buraya daha yakın kendim götürüp getirmek istiyorum bide 5 yaş dedim ama daha tam doldurmamış bu sene kreşe giderse gidişata göre eylülde anaokuluna veririm bidahaki senede bire başlar inşallah

Normal şartlarda gitsinler diyen ben sürecin sonuçları sebebiyle sağlık daha önemli diyorum. İlk süreçte çocuklarda bu kadar bariz görünmezken çocuk vakaları çok arttı ve genel itibariyle aile çocuk öğretmenler diğer öğrenciler şeklinde bir bulaş haritası var. Beklemekte fayda var.

Back