- 29 Nisan 2013
- 4.079
- 1.964
- 448
- Konu Sahibi gullbeesekerr
1.Snf bitmsti 2ye devametmedim sorunluydumokulla.. esim bitrmsti
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nasıl geçineceksiniz ki bekleyin biraz nolur sanki. Anlam veremiyorum bazen aceleniz nedir
günah diye evlenilirmi arkadaşım? ne bu acele ? günahtan bu kadar korkuyorsan ilişkini bitirirsin yada sınırlar içinde görüşürsün. evlilik çocuk oyuncağımı.
neyse hakkında hayırlısı olsun.
1.Snf bitmsti 2ye devametmedim sorunluydumokulla.. esim bitrmsti
Selam herkese :)
Ben 18 yasindaym suan univ. 1.siniftayim.Bu yaz evlenmeyi dusunuyorum.Evlenecegim kiside univ. okuyor.9 ay oldu tanisali daha fazla boyle olmak istemiyoruz gunah oldugunu bildigimiz icin bu yaz evlenmeye karar verdik insaAllah.Sizce okul ve evlilik nasil olur ? Okurken evlenmis olan kisilerden görüslerini bekliyorum :)
okurken evli olmak.. olmayacak bir şey değil.. binlerce örneği vardır ama gerekli mi gerçekten?
askere gitmedi, işiniz yok, daha 9 aydır tanışıyorsunuz ve daha 18 yaşındasınız..
günah demenize öyle düşünmenize lafım olamaz ama günah ise yapmamak daha doğrusu değil midir?
gerçekten evlilik yaşı ve olgunluğu gelmeden günahtan kaçınmak için böyle hayati bir karar almalı mı?
sizi kızım gibi görerek yazdım.. ona da aynılarını söylerdim.. belki cümle aralarına azıcık çığlık da katardım dürüst olmak gerekirse :)
arkadaşım 18 yaşında 1. sınıfta iken evlendi.. 4. sınıfta anne oldu.. şimdi harika bir kariyeri var.. ama o 18 iken eşi 30 yaşında idi.. kötü mü oldu evlilikleri hayır tam tersi çok mutlu oldular.. ama arkadaşım evliliğinin ilk yıllarını kararını sorgulayarak geçirdi.. biz arkadaşlar toplanıp gezerken o ne yemek yapacağım akşama derdi.. arada kalırdı.. yaşıtları ile yapması gerekenlerin arasında.. basit gibi görünüyor olabilir.. yoo benim gezesim yok ben ev hanımı olurum diyebilirsiniz.. ama bir daha 18 yaşında olmayacaksınız.. üni. yılları en toz pembe zamanlar.. bi daha geri gelmez.. mezun olur olmaz hissedeceksiniz bunu..
hakkınızda hayırlısı olsun..
evlenmeniz iyi mi kötü mü olur kimse bilemez ama şu an gerçekten olmalı mı?
Kesinlikle aileni dinle.. onların rızası olmali sonra anne olunca anlarsın...
o zaman birbirinize bir söz verin 1 sene boyunca sevgili olmayın madem günah olayını çok fazla takıyorsunuz 1 2 sene bekleyin illa sevgili olmanız şart değil iradeli olun evleneceğiniz zamana kadar hiçbirşey yaşamayın günah olmasın.düşünüyoruz daha karar veremedik günah olması biraz rahatsız ediyor bizi o yuzden acelemiz
Ben üniversite mezunuyum ve eşimle sınıf arkadaşıydık bitirdik askere gitti işlerimize başladık ve evlendik evlenmeden önce başka şehirde çalıştığım için 1 yılkadar yalnız yaşadım ve evlendik. ama 1 kişyken iki kişi olunca işler iki katına çıkmıyor matematik burda işe yaramıyor işlerim 10 katına çıktı. ve ben sadece çalışırken bile bunlar çok kolay olmadı. Şu anda işimden dolayı tekrar başka bir bölüme üniversiteye başladım ve sabah işe gidiyrum sonra 40 dk. yol okula gidiyorum derse girip hooop 40 dakika yol işe geri dönüyorum. maddi manevi çoook zor oluyo. hocalar da öyle sen çalışıyosun yardımcı olalım demiyo inan mecburen koşturuyorum ve eve heryerim ağrıyarak dönüyorum ki işim bunlarla bitmiyor. hemen yemek hazırlama sürecine geçiyorum ki eşim yardım etmesine rağmen çoooook zor geliyo. Dini hassasiyetini anlıyorum ben de farklı düşünmüyorum ama çoook küçüksün aslında bunları düşünmek için (sen şuan öyle düşünmesende) en azından sevgilinin okulunu biitirmesine kadar bekleyebilirsiniz. o süreçte de biraz daha mesafeli görüşebilirsiniz. hem de sevginizin değeri artar ve gerçekten hayatınızın aşkı mı belli olur diye düşünüyorum. Benden bir abla tavsiyesi düşündüğünüz yol sizi herşeyden soğutabilir. bazı şeyleri zamana yaymakta fayda vardır diye düşünüyorum ama karar yine de senin.
asıl evlenince günah olacak..daha çocuksun..düşüncelerinde çocukça...ailen ne diyor bu işe...onlar bari izin vermesinler...bu yaşta evlenilir mi...önce okul bitmesi lazım..sonra mesleğinizi alın elinize..daha sonra evlilik düşünülür...ilk defa duyuyorum sırf günah diye apar topar evlenilir mi..çocuk oyuncağımı evlilik...
o zaman birbirinize bir söz verin 1 sene boyunca sevgili olmayın madem günah olayını çok fazla takıyorsunuz 1 2 sene bekleyin illa sevgili olmanız şart değil iradeli olun evleneceğiniz zamana kadar hiçbirşey yaşamayın günah olmasın.
:) valla sende birazda olsa benim içimi rahatlattın :) daha çook güzel günler göreceksin inşallah Allah senin niyetini de biliyor bu da iyi bişey, inşallah hep doğru kararlarverirsin yolun açık olsun okulunu da mutlaka bitirmelisin sakın evlilik vs. hiçbir sebeple bırakma. başarılar ve mutluluklar dilerim.Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.İçimi birazda olsa rahatlattınız ve kararımı hangi yönde verecegime dair yol gösterdiniz :)
:) valla sende birazda olsa benim içimi rahatlattın :) daha çook güzel günler göreceksin inşallah Allah senin niyetini de biliyor bu da iyi bişey, inşallah hep doğru kararlarverirsin yolun açık olsun okulunu da mutlaka bitirmelisin sakın evlilik vs. hiçbir sebeple bırakma. başarılar ve mutluluklar dilerim.
Canim ben uni son siniftayken evlenmeyi istedik bi sene sorun olmazdi bize göre ama ailem bitsin oyle dedi iyi mi oldu kötü mu bilemiyorum okul bitti bi sene oldu ve biz daha nisanliyiz 3 ay var düğüne okurken evli olmak bisi değil ama bunun haziligi var eşyası ceyizi gelinlik provasi derslerinden geri kalırsın diye düşünüyorum. Peki ailen ne diyo biliyorlar mi dusunceni
18 yasindasin yani uni 1.sinif. Sevgilin de ogrenci ve sadece 9 aydir tanisiyosunuz.
Gunah diye de bu yasinda evlilik dusunuyosun.
Ben bu yazdiklarini aileme soylesem ailem yerin dibine sokardi beni.
Gunah diye sartlar berbatken bu yasta evlenilmez. Bu kadar gunah diyosan okulunu oku sevgilin de olmayiversin.
Hani son sinif olsan sevgilin askerligini yapmis isinde gucunde biri olsa neyse resmen evliligi evcilik sanmissiniz.