Okul Öncesi

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.983
999
Merhaba herkese,

Bir sorum var okul öncesi ile alakalı.
Oğlum anaokuluna gidiyor 6 yaşında.
Normalde Eylül'de ilkokula başlaması gerekiyor fakat şuan farklı bir sürece girdik bugün, psikolog testler vs ertelenebilir bir durumu var.

Okullar genelde ilk gorustugunuz gibi gitmiyor. Büyük bahçeli bir anaokuluna gidiyor oğlum bahçesinde hayvanlar var kütüklere oturup ders yapabiliyorlar her zaman değil.
Genelde dergi işliyorlar. Okulun bir uygulamasi var ara ara resim koyuyorlar ordan goruyoruz ama okadar. Genelde görsel sanatlar (resim sadece) bazen spor hocasiyla yaptıkları sporlar parkur kuruyorlar, ingilizce dersi var onda da genelde resim yada küçük etkinlik yapıyorlar.
Yani herhangi bir bilgi verilmiyor günlük şekilde.
Okulda başka ne yapıyor nasıl konuşuyor kendini ifade edebiliyor mu diye.
Çoğunlukla resim yapıyorlar. Hani bazı okullarda baya etkinlikler deneyler vs yapıyorlar merak ediyorum sizin çocuklarınız okulda neler yapıyor? Mesela okul psikologu her ay ailelerle görüşme yapacağız dedi kayıt olurken sadece bir kere görüştü ona göre herşey normalin üstünde. Daha da görmedik bir bilgi almadık.

Eğer bu yıl da anaokuluna gitmesi durumu olursa ona göre karar vermek istiyorum (umarım yine uzaktan eğitim olmaz)
Çünkü bazı gozlemlerimiz var uzman psikolog götürdüğümuz kişi ve oğlumla konuştuğunda bazı şüpheleri var, bunları ogretmeninin farketmemesi imkansız dedi. Bu yüzden soruyorum.

Sizin için mahzuru yoksa biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?

benim oğlum da iki yıl anaokuluna gitti, ilk yıl sağlık problemlerinden dolayı birkaç ay ancak gidebildi. Devamlılık açısından düşündüğümüzde hiçbir eğitim görmedi dememize rağmen çok şey öğrendi, ciddi bir ilerleme kaydetti. Okul bize direk 2.sınıftan bile başlatabilirsiniz oğlunuz çok ilerde dediği halde biz bir yıl daha anaokulu ve 1.sınıfa başlatmayı tercih ettik.anaokulumuz normal eğitim hayatına devam etmesini istediğimiz okuldu. Kar bile yağsa hergün mutlaka yarım saat açıkhavada faaliyet yaptılar. Okuma-yazmaya başlangıç dersleri oldu. İngilizce dersleri oldu. Ekoloji dersleri oldu. Çiçekler dikti, turşular yaptı, deneyler yaptı, sportif faaliyetler yaptı. Hergün öğretmenlerin gözetiminde bir ders saati boyunca serbest oyunlar oynadılar. Müsamerelere katıldı, pijama partileri yaptılar. Tiyatro oyunu sahnelediler. Şarkılar öğrendiler. Ritim dersleri vardı.
Bunların hepsi her hafta düzenli olarak uygulandı ve sınıf öğretmeni ve İngilizce öğretmeni her hafta bizimle görüştü, çocuğumuzla ilgili değerlendirmeler yaptık. Diğer branş öğretmenleri aylık raporlar verdi bize. İlk iki ay sınıf öğretmeniyle hergün görüştük. Okul pedegogumuz aylık görüşmeler yaptı bizle. Herkesin numarası vardı bizde, gerek duyduğumuzda rahatça arayabiliyorduk. Mesela oğlum kahvaltısını iyi yemediyse arayıp söylüyorlardı, yada ben arayıp ilaç saati geldi verir misiniz diyebiliyordum.
Siz neden öğretmenlerden yada okul psikoloğundan bilgi-görüşme talep etmediniz?

biz okulumuzdan fazlasıyla memnunduk, hala da öyle.
Bir yıl daha anaokuluna gidecekse daha profesyonelce eğitim veren bir okul seçmenizi tavsiye ederim

Özel anaokuluna gidiyordur muhtemelen. Oğlum 2 sene gitti kurumsal bir anaokuluna,orda günlük uygulamadan hangi dersten neler yapıldı yazıyordu ve günlük resim atıyorlardı. Çocuğunuzda neden şüpheleniyorsanız? Sınıfta 2 öğretmen vardı ve çok ilgililerdi bir sıkıntısı varsa mutlaka öğretmenler anlardı.

Kurumsal bir okul sanırım? Adı nedir?

Öncelikle sorun her neyse umarım iyi bir sonuca bağlanır.
2015 ekim doğumlu çocuğum var. Bir sene mahalledeki özel kreşe gitti bir sene devlet anaokuluna gitti. Devlete gidince anladım ki özel kreşte bomboş bir sene geçirmiş. Orasının da bahçesi falan vardı ama yani okul disiplini nedir, program nedir her şeyden habersizlerdi. Aynı şekilde ne bir dönüt ne düzgün bir haber alamamıştım ve bunu normal sanıyordum. Kim cocugunu sorsa aynı yanıtları veriyorlardı. Sanki tüm çocuklar birbirinin aynısı. Bu sene pandemiye ve günde 3 saat okul olmasına rağmen havanın güzel olduğu günler bahçede oyun oynadılar, sınıf içinde rakamları tanıdılar, basit toplama çıkarma öğrendiler, çalışma kitapları vardı, birçok elişi yaptılar, oldukça verimli bir seneydi.

anaokulu mu anasınıfı mı
ıkısı ayrı malum ama cok karıstırılan bırsey
once onu sorayım cunku konu bu halıyle pek anlasılmıyor sorunuz tam olarak nedır

Ben de arayıştayım da bu sene için. Teşekkür ederim
Rica ederim
Çok profesyonel bir düzenleri var
İnanılmaz ilgililer
Her çocuğu ayrı ayrı tüm özellikleriyle tanıyorlar
Bana çok güven verdiler
Ticarethane mantığı değil okul ve yuva mantığına sahipler
Sağlığa, hijyene, güvenliğe ve mutluluğa çok önem veriyorlar
Mesela oğlum okula gittiği hergün gerçek organik yumurta ve et yedi, bunlar benim için önemli şeyler
Çocuğumun bir maddeye olan alerjisini öğretmeninin dikkati sayesinde öğrendim
Öğretmeni bir gün beni aradı oğlunuzun bugün pek keyfi yok bir üzüntüsü varsa bana söyleyin yardımcı olayım dedi
Bir başka gün aradı oğlunuzun şuan ateşi yok kontrol ettim ama çıkacak gibi görünüyor, ben takip mi edeyim, sağlık ocağına mı götüreyim, yoksa siz gelip almayı mı tercih edersiniz dedi
Yani hem çok iyi bir eğitim veriyorlar hem de velilerin içini rahat ettirecek herşeyi yapıyorlar
Kesinlikle tavsiye ederim

Çok güzel.
Araştırdığım üç okul var, zaten servis mesafaesinde başka okul da yok açıkçası.
Doğa, Okyanus ve Bilnet. Haftaya Doğaya gideyim o vakit.

6 yaş ilkokul hazırlık gibi oluyor genelde, kızım butik bir okuldaydı,sayıları ,sesleri öğrendiler mesela ilkokuldan bir önceki sene,saatleri de anlatmıştı öğretmenleri ,ingilizce biri anadili ingilizce olan,diğeri Türk ama çocuklarla Türkçe konuşmayan 2 öğretmeni vardı.
Bir cok konuda kulak dolgunluğu olacak şekildeydi programları.
Etkinlik,faaliyet resim yapmanın çok ötesindeydi. Mesela köpükten saat yapmışlardı okulda,yada bahçeye birşeyler ekiyorlardı,her sabah yoga yapıyorlardı ders öncesi.
Ayrıca clup programları da oldu dönüşümlü olarak,bir hafta bir grup izcilik klübündeydi,çadır kurdular vs. Bir sonraki hafta başka bir clup programı derken dönem sonuna kadar farklı farklı cluplere hepsi katılım sağlamış oldu.
Bana anlattığınız şeyler yetersiz geldi.
Sanki sadece çocuk akşama kadar gözetim altında olsun,yemeği verilsin güvende ailesi gelene kadar takılsın der gibi.
Ki bu tip okullar da var,okul araştırırken gözlemlediğim.
Bence 1 sene daha anaokuluna devam edecekse illaki,kesinlikle daha dolu programı olan bir yer bakın. İlkokul hazırlık mantığında olan bir yer özellikle.

Sınıf içi durum ile ilgili bilgi verilmemesine şaşırdım. Onlar bilgi vermemiş olsa bile, görüşüp durum sormadınız mı.
Oğlum da 2015 doğumlu. Bu sene devlette anaokuluna gitti. Etkinliklerin yanı sıra, toplama, çıkarma, sesli harfler, çizgi çalışması falan yaptılar

Çok güzel.
Araştırdığım üç okul var, zaten servis mesafaesinde başka okul da yok açıkçası.
Doğa, Okyanus ve Bilnet. Haftaya Doğaya gideyim o vakit.
Bizim yaşadığımız yerde çok okul var
Biz aylarca gittik geldik konuştuk inceledik araştırdık
Yeğenim okyanus a gitti
Okyanusa da gittik ama ben doğayla okyanusu kıyaslamam bile, doğayı tek geçerim
Tabi bazı şeyler şubeden şubeye değişiyor ama eğitim anlayışı değişmiyor
Geçen yıl İTÜ aldı doğa okullarını
İtü den iyi referans yoktur diye düşünüyorum

2016 Aralık doğumlu oğlum 2 senedir özel bir anaokuluna gidiyor seneye de aynı okula devam edecek.

Yapılan etkinlikler resim yapmanın çok ötesinde bize artık sene sonu çuvalla teslim ediyorlar

Uygulamadan aylık bülten yayınlanıyor ana hatlarıyla. Mesela her pazartesi bir ses öğreniyorlar her salı deney günleri çarşamba mutfak atölyeleri var gibi devam ediyor ana hatları. İngilizce dersleri sürekli var. Montessori ritm-orff ve akıl oyunları vardı 2 yıldır. Seneye değişecekmiş ilkokula hazırlığa yöneleceklermiş. Yemek listeleri yayınlanıyor. Günlük tüm yemekler için tek tek yedi az yedi yemedi bilgisi geliyor. Küçük büyük tuvalet gitti gitmedi bilgisi geliyor. Sadece çocuğa ait bizim görebileceğimiz şekilde fotoğraf paylaşılıyor. Bunun dışında ekstra bir şey varsa akşam mesaj olarak paylaşılıyor. Atıyorum çocuk elini çarptı vs gibi. Haftada bir gün öğretmenimiz telefonla genel durum değerlendirmesi için arıyor. Pandemiden önce aile katılımı vardı veliler birer gün sınıfla etkinlik yapıyordu. Bir de ev ziyareti yapıyorlardı kabul eden velilere çocuğun evdeki ortamını görmek için. Belli aralıklarla portfolyo değerlendirmesi de yapıyorlar. Pandemiden önce ayda en az bir gün mutlaka dışarı etkinliği vardı tiyatro sinema müze ören yeri gezileri şeklinde. Pandemi sebebiyle şu an ayda bir gün okulda sinema günü oluyor.

Okulun sahipleri okul öncesi öğretmeni iki kızkardeş. Birinin psikoloji yüksek lisansı var birisi montessori alanında uzmanlaşmış. Kesinlikle maddi kaygı ön planda değil işlerini özenle yapıyorlar.

Oğlum biraz da kendi yakınlığıyla şu an okuyor yazıyor basit toplama çıkarma yapıyor 3 basamaklı sayıları yazıyor okuyor.

Çok memnunuz. Bu tarz bir yerle görüşmeniz tavsiye ederim.

Anaokulunda çalışıyorum günlük resim atıyoruz ne sorduğunuzu anlayamadım
Psikoloğa söylerseniz size randevu ayarlayıp görüşür

Yazsam yazamıyorum, yazmasam içimde kalır. Çocukların çantalarında o gün ne yapıldıysa, ne yedıyse öğretmenleri tarafından detaylı not düştükleri bir defter yok mu?

Yazsam yazamıyorum, yazmasam içimde kalır. Çocukların çantalarında o gün ne yapıldıysa, ne yedıyse öğretmenleri tarafından detaylı not düştükleri bir defter yok mu?
Hocam iletişim defteri mi kaldı artık?
Otomasyona yüklüyoruz tüm bilgileri.
Veli-okul iletişimi günlük düzenli olarak dijital uygulama üzerinden yürütülüyor çoğu okulda.

okul onceciyim. Deet okullarinda genelde sanat etkinligi yapilir. Yapilmasi gereken sosyal yonden gelistiren, matematik, turkce, beden egitimi, sanat muzik ritm ozbakim drama ve yaraticilik dersleridir. Ozel okullarda beklenti artabiliyor ama bence okul oncesinin ana amaci sosyalligi ozguveni artirip eglendirebilmesidir. Ogreticilik 2. plandadir. Cocuklarda da kisisel farkliliklar coktur. 3 senedir bende olan ogrencim ilk 2 senesinde cok icine kapanik ve sessizdi. ailesi cok uzerinde durmadi cunku her cocuk farklidir. Bu sene cocuk acildi ve degisti:) eger problem olarak gorduunuz seyler cok buyuk degilse cocuga da hissettirmeyin cok uzerine de dusmeyin derim. Mutlu bir cocuk olmasi en onemlisi, gerisi duzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…