Okul öncesi dönemde erkek çocuklarda vurma

Pesperuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2019
1.781
2.053
39
Merhaba.Oğlum Mart ayında 5 yaşına girecek.2,5 yaşından beriaynı kreşe gidiyor ve öğretmenleri aynı.Genel olarak bebekliğindrn beri uyku,yemek,tuvalet konusunda bana hiç sorun çıkarmadı.Bu ara okuldan sürekli oğlunuz öfke krizi yaşadı laflarını duyuyorum.Ve bu anlarda öğretmenlerine vuruyormuş.. Bu durum beni çok üzdü nasıl öğretmenlerine vurur diye.Ve oğlumun neden böyle yaptığını anlayabilmek için gözlemlemeye başladım.Oğlum anneannesine vuruyordu.(anneanne sürekli öpmek istiyor ve oğlum beni izinsiz öpemezsin diyor ) babasına vuruyor ( ekran hayatımızda çok az var çocuk onu izlerken babası önüne geçip konuşmak istiyor haliyle öfkeleniyor) Okulda yaşadığı sorunlardan bir tanesini anlatayım etkinliği yapmak istememiş sonra elinde ki oyuncağı alıp ensesinden içeri sokmuş öğretmeni uyarmış ama oğlum çok öfkelenmiş ve sınıfın içinde koşmaya başlamış arkadaşına çarpıp düşürmüş sanırım sonra mutfağa götürmüşler kapıda ki süsleri koparmak istemiş. Oğlum çok sakin bir çocuk değil evet hareketli evet öfkelendiğinde vurabiliyor ama bu yaş için duygularını yönetememesi normal diye düşünüyorum çok okudum ama yaşayan bir tecrübe yardım ederse daha rahat edeceğim. bu arada psikoloğa başladık 3 kez görüştük,okul psikoloğuyla da görüşüyorlar.psikolog bana psikiyatriste gidebilirsiniz demişti bugün psikiyatriste gittim. Hareketli olması çok normal, öfkelendiğinde arkadaşına vurabilir de eline alıp makasla vs zarar veriyorsa burada sorun var dedi. Ben bu çocuğa ilaç yazabilirim ama gerek yok bence dedi.oğlumu okuldan almaya gittiğimde psikolog koşarak geldi ve psikiyatristin numarasını istedi ve görüşmek istiyorum dedi. O an tamam dedim ama öfkeden ölüyorum, psikiyatristle görüşmek nedir? Psikologla zaten görüşüyorsun… bende mi hata var???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…