Ortada fakli bir olay var manuple edilmis gibi duruyor.
Hamileyken imam hatip lisesinde calisiyordum. Oruc tutmadim. samimi oldugum bayan mudur yardimcimiz bebegin beslenemez sonra uzulursun tutma diye uyarmisti. Oruc tutmamayi tercih eden arkadaslarla oglen yemegide yiyorduk.
Ayrica bana bebegini dusun oruc tutma diyen mudur yardimcimiz kapali ve egitim bir senliydi.
Ortada farkli bir durum var sanki.
Eee?
Bir insanın doğru tutumu diğer bir insanın yanlış tutumunu gözardı etmemizi mi sağlayacak?
İkisi de aynı sendikaya mensup diye o sendikadakiler yapmaz diye mi düşüneceğiz?
Böyle olaylar hiç yaşanmıyormuş, ramazan ayında iş yerlerinde yemekhaneler, çay ocakları kapanmıyormuş, sokakta su içti diye insanlar dövülmüyormuş gibi konuşuyorsunuz.
Ortada fakli bir olay var manuple edilmis gibi duruyor.
Hamileyken imam hatip lisesinde calisiyordum. Oruc tutmadim. samimi oldugum bayan mudur yardimcimiz bebegin beslenemez sonra uzulursun tutma diye uyarmisti. Oruc tutmamayi tercih eden arkadaslarla oglen yemegide yiyorduk.
Ayrica bana bebegini dusun oruc tutma diyen mudur yardimcimiz kapali ve egitim bir senliydi.
Ortada farkli bir durum var sanki.
erkekler biraz daha katı bu konuda.Hamile olmayı normal görüyor ama bir mucize olduğunu ve kadının ne kadar zorlandığını bilmiyor.Kapalı yada açık olmak mantıksız olmayı getirmiyor zaten.Size bebeğini düşün diyen en doğru cümleyi söylemiş zaten.Ben yemem ama çocuğuma yediririm.Karnımdaki bebeğede ben yersem doyurabilirim.Mantık aynı bebeği doyurmak.
Oruç veya ibadet kişinin özgür iradesidir hesabınıda yalnızca Allah'a verir değil herhangi bir kul peygambere bile hesap vermek durumunda değilsin.Bu tür adamlar siyasetten duydukları ve şu sıralar yaygın olan çok konuşan "hoca" denilen kişilerden etkilenip düşünmeden konuşuyor.
Peki bu adam yapti diyelim neden sendikasi vurgulanip tum sendika uyelerine mal ediliyor?
Ben olaya objektif baktim hanimefendi ama siz bakamiyorsunuz?
Hic bir okulda calistiniz mi? Evet okullarda boyle bir tutum var diyebiliyor musunuz?
Eger boyle bir tutum olsa elestirirdim emin olun.
Kusura bakmayin ama A partililerin benim basortulu bacima saldirdilar edebiyatiyla B partililerin benim iruc tutmayan bacima saldirdilar edebiyati bana cok itici geliyor.
Simdi zamaninda basortululere laf atanlar oldu diye bunu isitip isitip one surulmesi ve uzerinden madur edebiyati yapilmasi ne kadar itice degil mi? Iste bu durumda kusura bakmayin ama ayni seyin laciverti. Her ramazan oruc tutmayana saldirildi edebiyati.
Ben habere inanmadim. Siz inanmakta ozgursunuz.
Ama islam dini de zaten hamile kadin oruc tutmayabilir. Tutmazsa bir gunahi yoktur diyor. Tut diye baski yapanlar mahalle teyzeleri genellikle.
Okulda çalışmak mı gerekiyor bu tip şeylerin olup olmayacağını düşünmek için. Allah göz vermiş, beyin vermiş, olaylar arasında bağlantı kurabilme yeteneği vermiş hepimize. O zaman içinde bulunmadığımız durumlar hakkında hiç bir yorum yapmamalıyız. Okul olaylarında öğretmenler, hastane olaylarında hemşireler doktorlar yorum yapsın, olur mu öyle?
Sendika vurgulanması hoş değil evet ama haberde vurgulanmış, ben hiç bir yorumumda değinmedim bile. Her sendikanın iyisi kötüsü vardır. Ki sendikalara zorla üye yapılan, sendikanın görüşü ile alakası olmayan öğretmenler de var değil mi, hepsini aynı kefeye koyamayız.
Şimdi yalanlarla gerçekleri karıştırmayalım. Başörtülü bacıya saldırma yalan. Ramazanda yemekhane kapatma, sokakta adam dövme gerçek öyle değil mi? Bunlara şahit olan maruz kalan bir sürü insan var. Başörtülü bacıya yapılan saldırıyı gören var mı?
Birincisi ben sizin yorunuza yorum yaparken sendika adi kullanmadim habere yorum yaparken sendika adi kullandim.
Ikincisi kusura bakmayin ama hayata cok tek tarafli bakoyorsunuz. Siz gormemis olablirsiniz ama ben gordum ve bizzat yasadim bile( benim yasadigim sozle ortume tacizdi)
Bende hic oruc tutmayani doven gormedim ama tutup butun oruc tutmadi dayak yedi haberlerine yalan demiyorum. Mesela erzurumda sokakta oruc tutmadigi icin uzerine yuruldu diye bir haber vardi bir zamanlar ona yalan demedim. Kendini bilmezin biri yapmistir dedim.
Bu haberde okul muduru aglatti felan diyor. Okul muduru oruc tutmadi diye oyle birini kolay kolay aglatamaz. Gidip ilce mebe sikayet eyse ogretmen orada hocam sizde oruc tutsaydiniz ayip etmissiniz denmez.
Hadi onu gectim sendikalar var. Programini begenmedi diye sendikaya sikayet edip istedigi programi okul mudurune zorla yaptiranlar var.
Kimi kime şikayet edecekler allah aşkına? Yengem öğretmen, kaç kez ağlayarak eve döndüğünü gördüm onun. Müdürüyle problemliydi.
Neyse uzatmıyorum. Eminim öğretmen arkadaşların bu tip örnekleri vardır anlatacakları.
Türbanlı kadınlara sözle tacizden değil fiziksel saldırıdan bahsettiğimizi düşünmüştüm, kabataş olayındaki gibi. Türbanlı bacıma saldırdılar deyince o geliyor benim aklıma şahsen. Sözle tacizi kastediyorsanız haklı olabilirsiniz, benim denk gelmemiş olmam sizin yaşamadığınız ya da görmediğiniz anlamına gelmez.
Bu dileğine kocaman ve en içten dualarımla amin diyorum!bundan bir kaç gün önce oğluş hastalandı hastaneye gittik.. kapalı bir kızcağız su içiyordu ve onu içerken görünce otomatik olarak çevreye baktım.. hayır bakışları görseniz kızı uyuşturucu kaçırırken yakaladılar falan sanırsınızşu oruç konusunda yapılan baskı keşke taciz, tecavüz, yolsuzluk konularında da yapılsa.. manyak bir ülke olurduk herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?