İlköğretim Yorum ve Soruları okul fobisi yardım edin hanımlar

protein

EZGİ&EYLÜL DENİZ
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
211
2
96
Ankara
2005 doğumlu kızım ana sınıfına başladı ilk başladığımız haftadan bu haftaya kadar hiç sorunumuz yoktu bu hafta ama nasıl aglıyor gitmek istemiyorum diye öğretmen sınıfta cezalandırmış sanırım ve o günden beri sorunlarımız başladıı hiç mutlu degil sınıfa bırakıyorum gözleri doluyor hadi kızım diye içeriye bırakıyorum çıkışta bir endişe aynı mutsuz yüz ifadesi ve bunla birlikte öğretmeninden acayip derecede korkuyor ne yapmalıyım bilemiyorumki öğretmeniyle konuştum ben disiplini severim okul hayatları için gerekli diyor birde sürekli konuşuyor kızın diyor haliyle çünkü su içmek istesede izin istiyormuş soruyorum kızıma kızar diye korkuyorum bu yüzdende soruyorum diyor birde senin kızında özgüven eksikliği var konuşurken saçlarıyla oynuyor diyor 3 haftadır yoktuda yeni mi çıktı öz güven eksikliği sınıfınımı degiştirsem bilemedim ki allah aşkına bir akıl verin kafam allak bullak çoçuğumun bir haftadır psikolojisi bozuldu mutlu cıvıl cıvıl çoçuğum yok artık yardım edin hanımlar

disiplini severmiş okul hayatı için önemliymişmiş, sanırsınki kolej
kafamçokkarıştı
sürekli konuşuyormuş, hey allahım, oturup tüm ders not tutcaktı dimi, konuşcak tabii, anaokulu çocuğunun sürekli konuşmasından doğal ne olabilir
ya kusura bakma sinir oldum, ne disiplini anaokulunda, bana kalırsa kızını zorlama, anaokuluna gitsin ama o öğretmenle beraber olmak zorunda değil
kıyamam ben ona, veliler genelde klasik okul korkusu, klasik çocuk kaprisleri deyip çocuklrı zorlarlar genelde ama ben öğretmene gıcık oldum, bu durumlarda öğretmen gerçekten sevecenmi diye bakılmalı bence anaokulunda, hatta sevecen görünse bile şüphe etmeyi sürdürmeli. anaokullarında çocuk kapris yapıyodur nasılsa denir, sallanmaz, genelde öğretmen dinlenir ben buna karşıyım, önce çocuğunu dinliceksin

Son düzenleme:
Hastamıdır nedir öğretmen. hey yarabbim yaaalsanaalsanasmile
Be gerizekalı kadın bahsettiğin, özgüven eksikliği var dediğin daha bir çocuk üstelik 6 yaşında minnacık bir ana kuzusu. ne özgüveninden ne konuşmasından bahsediyorsunalsanaalsanasmile

Disiplinse tamam iyi güzel ama yerine göre dimi. Askeri okulamı verdik çocuğu, anlayışı kıt.:mymeka:, Bazı öğretmenler hakikaten hakediyor tüm bu sıfatları, resmen çocuğu okuldan soğutuyorlar. Nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar sonrada ahkam kesiyorlar hasta ruhlular.

Aynı şey benimde başıma geldi arkadaşım. Kızım daha 5 yaşındayken MEB'e bağlı bir anaokuluna verdik. Daha ilk haftada kızılca kıyametler koptu, ben okula gitmiycem diye. Nasıl mutsuz, nasıl depressif bir halde kuzucum. Okula gitmemek için bahaneler uyduruyor, normaldir dedik zorladık gitmesi için. Ama rüyasında bile sayıklıyor yavrum "gitmiycem ben okula, anne öğretmenimle konuş" diye.

Sonra bakalım niye böyle yapıyor bu çocuk gidip konuşalım öğretmeniyle diye düşündük eşimle ve okula gittik. Sınıflarının camıda açık aşağıdan duyuluyor neredeyse herşey. Öğretmen nasıl bağırıyor çocuklara, "sus tamam annen gelecek dedimya sana, ağlayıp durma, kızdırma beni" gibi. Beynimden vuruldum resmen.akannehir İçim nasıl acıdı. Biz canımızı, herşeyimizi daha 5 yaşındaki bebeğimizi ona emanet ediyoruz, onun yaptığına bakın. Hemen müdür odasına gittik olanları neler yaşadıysak herşeyi anlattık. Öğretmen sıfatındaki kadın geldi ve herşeyi kabul etti evet bağırıyorum ama Dilay':a bağırmıyorum Sevinç'e bağırıyorum.:1shok: Özrü kabahatinden büyük. Dilay'a bağırmıyorsun da niye Sevinç'e bağırıyorsun. Sevinç küçücük değilmi, ilk defa ayrılmıyorlarmı bu çocuklar anne babalarından evlerinden, senin onlara bir anne şefkati göstermen gerekmezmi.alsanaalsanasmile Senin okulu onlara sevdirmen gerekmezmi, senin sabırlı olman gerekmezmi.alsanaalsanasmile, sen nasıl böyle davranabilirsin benim yavruma. Nasıl soğutabilirsin okuldan.

Hemen sınıfımız değiştirildi. Sonraki öğretmenimizden çok memnun kaldık. 2 yıl aynı öğretmenle okudu bebeğim.Benim kızımda da saçıyla oynama başlamıştı, sonradan düzeldi.

Devlet anaokulunamı gidiyor. .Gidin müdürle konuşun, anlatın durumu. Size tavsiyem sınıfını değiştirin. hatta gerekirse okulunu değiştirin, yeterki o anlayışı kıt öğretmene bırakmayın onu. Müdür bilsin öğretmenin nasıl davrandığını, ona göre konuşsun onunla, öğretmende ayağını denk alsın.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ilğilendiğiniz için beni yanlız bırakmadığınız için bu ğün yine konuştuk öğretmeniyle ve yine kızım boncuk boncuk göz yaşlarını döktü gözlerinden ben şaştım artık sizden korkuyor diyorum ben ne yaptımda ben çoçuklarımı seviyorum bence senin kızının takıntıları var diyor ve arkasından benden biraz çekindiğinin farkındayım özellikle dün biraz azarladım sus artık kızım yerine otur konuşmaması için ikaz ettim diyor sebebini sorduğumda çok konuşuyor diyor bende artık söyledim yani benim çoçuğumun psikolojisi bozuldu diyorum alışıcak diyor nasıl sinirlendim ama diğer öğretmenler geldi o arada yarım kaldı arkadaşlar sordum diğer öğretmenlerle ilğilide bir takım benzer sıkıntılar var olan benim çoçuğuma oldu herşeyden soğudu evdede ruh gibi kafasında 24 saat okul korkusu var çıkmazdayım bilemezsiniz akıllı zeki cesur çoçuğumun yerine pısırık silik korkak bir çoçuk geldi

ne mezunu bu kadın? ay gıcık oldum, ya boşver al çocuğunu önce öğretmen bul bi okulda sonra çocuğunu yolla
sanki millet aydan gelmiş hiç bişey görmemiş bilmiyomuş gibi insanı aptal yerine koyuyor bir de
değmez canım ya, şimdi zorlasan giden senin çocuğundan gitcek, öğretmen onun 1. 20 lik boyunun yanında onun için bir dev
hayır bu defa seneye 1. sınıfta çok problem olcak, ne gerek var çocuğu okullardan öğretmenlerden soğutmaya

çok haklısın arkadaşım onun yağmur gibi akan göz yaşlarına degmez şimdi uyuyor ve sürekli kabus görüp uyanıp uyuyor sorun o sınıfta ve öğretmende ama nedir çözemedim sadece öğretmeninden çok korkuyor bunu zaten dilede getiriyor korkuyorum bagırdığı zaman diyor ömrü boyunca okul korkusu olmasındansa degişmesi mantıklı karar verdim götürmüycem sabah okula gidip sorup soruşturucam gerekirse başka okula aldırıcam anlatılmaz bir korku içinde bununla beraber resmen sindi evde cıvıl konuşan çoçuk yok ya sürekli uyumak istiyor sabah kalkmak istemiyor degmez bencede çoçuğumun ruh saglıgı mahvetti nedeyim allaha havale ediyorum öğretmene sor kusursuz 22 yıllık öğretmenim diyor ona kalırsa sorun kızımda elbette oladabilir ama yine o anlayışlı olmalı 5 yaşına henüz girmiş bir çoçuğun bunları yaşaması ne kadar zor bilemezsiniz inanın okadar çok agladımki bu ğün onun o göz yaşlarına gözlerindeki hüzne baktıkça içim yandı keşke okul başladığında olsaydı o kadar zaman mutlu giden çoçuk bir haftada çöktü hepinize teşekkür ederim dua edin kızım için

22 yıllık mı, 22 yıl önce okul öncesi için lisans programı var mıydı bu memlekette yaw.

bence ilgili bölümden mezun olsaydı 5 yaşında bi çocuğun sus pus oturup konuşmadan durabilceğini düşünmezdi

gerçi bunu bilmek için lisans mezunu olması gerek bi öğretmenden hiiiiiç hayır gelmez

bence doğru karar vermişsin asla o öğretmene yollama bi daha çocuğunu, zaten bu saatten sonra senin çocuğuna daha da kötü davranacaktır, gidip dile getirdin ya sorunlarınızı!

çok uzun yıllar öğretmnelik yapmış kişilerde bazen bıkkınlık olabiliyor artık umursamaz düşünmez olabiliyorlar iş yıpranması deniyor ..
benim kardeşimde anaokulu öğremeni tabşki sınıfta kurallar olucaktır ama çocuğa bişeyler yaptırırken onu daha sonrasında ödüllendirmelidir mesela çok konuşmasından şikayetçiyse ona az konuşursa eline yada yüzüne çiçek çizebileceğini söyleyebilir ( o çiçeği çocuklar muhteşem bişey çok büyük bir ödül olarak algılıyorlar) yani kırmadan yapması gerekir bence sınfını değişirin

Yapılması gerekende budur zaten. Çocuğua bağırıp çağırarak ancak nefret kazanırsın, çocuğa ulaşmanın onunla iletişim kurmanın yolunu bilmeyen insanlar bunlar maalesef.

Arkadaşım sende al çocuğunu o öğretmenden, yoksa çocuğu bir daha zor toparlarsın. Yazıktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…