• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
''SayıkLadın.''
''Ne duydun?'' dedim söyLenerek.
ALtın rengi gözLeri yumuşadı.
'' Beni sevdiğini söyLedin.''
'' Bunu zaten biLiyordun , '' dedim başımı eğerek.
'' Bunu duymakta çok güzeLdi . ''
'' Seni Seviyorum . '' Diye fısıLdadım .
'' Sen artık benim hayatımsın' ' Diye cevap verdi.

Twilight - Stephenie Meyer

Ölü bir kalp tekrar atabilir mi?
Benimki atmak üzereymiş gibi hissediyorum.
Her zaman gereksinim olarak benim için gece olmalıydı.
O zaman şu anda gecemin yarısında güneşin doğuyor olması nasıl mümkün olabilirdi?

Breaking Dawn - Stephenie Meyer

(AkLımıza girme Edward . Evde kalcaz senin yüzünden . kaydirigubbakcemile3 )

Hayattaki en huzur verici şey, önemsiz projeler yapmaktı.
Çünkü işlerin önemi artınca, verdikleri acı da artıyordu.
Sıradanlıktan geçiyordu kurtuluşumuz.

Kinyas Ve Kayra

ayyy şahane bir topik olmuş
Ben eskiden çok yazardım bunları önce işaretler kitap bitincede yazardım
Hmmm nasıl eskilere gittim özlemim arttı birden
Tekrar işaretleme ve yazmaya başalamak geldi içimden
Bu aralar takıntılıyım hep roman okuyorum
Polisiye gerilim macera
Eskiden her kitabı okurdun neden bu kadar seçici oldum acaba
Burayı okurken eskiden daha keyifliymiş okumalarım onu anladım
O kadar çok cümle uçuşuyor ki aklımda şuan inşallah en kısa zamanda paylaşımlarımda olur
Çok ama çok seviyorum kitap okumayı elimden çantamdan hiç düşmezler
Gözüm yazdıklarınızda kızlar şahanesiniz

Bir başkasına bağlı yaşamak yürekler acısı ve belalı bir şeydir.
Kendimiz -ki en iyi, en emin sığınağımız odur,- kendimiz bile güvenilir değiliz yeterince.
Kendimi hem yürekçe, asıl iş yürekli olmakta çünkü, hem varlıkça öyle hazırlıyorum ki başka her şeyimi yitirdiğim zaman kendimle yetinmesini bileyim.

Denemeler

''Onunla birlikteliğin yarattığı acı,onsuz kalmaktan korktugun acıdan agır basarsa noktayı koy.''

Aşk kusura bakmaz.

ölüler yokluklarıyla değil de -onlarla bizim aramızda- söylenemeden kalan sözler yüzünden keder verirler asıl
Susanna Tamaro-yüreğinin götürdüğü yere git

THESEUS - Gerçek olamayacak kadar tuhaf.
Böyle acayip şeylere, bu peri masallarına hiç inanmam ben.
Aşıklarla kaçıkların beyinleri kaynar durur;
Öyle hülyalar kurar, öyle hayaller görürler ki,
Akıl mantık kolay kolay kavrayamaz onları.
Çılgın bir, tutkun iki, şair üç,
Hayalle yoğrulmuşlardır baştan başa.
Birinin gördüğü şeytanları toplasan,
Koskoca cehenneme sığdıramazsın : işte bu deli.
Aşık dersen, şaşkınlıkta ondan aşağı kalmaz :
Bakarsın çingenenin suratında Helen'in güzelliğini bulmuş.
Şairin gözleri heyecandan fırıl fırıl döner yuvalarında;
Gökteyken yere iner, yerden göğe fırlar durmadan.
İnsan, hayalinde nasıl,
Hiç görülmedik, bilinmedik şeyleri yaratırsa,
Şairin kalemi de onlara biçim verir.
Hiçten yararlanır, havayı alır,
Bir yer, bir barınak bulur ona, bir ad verir.
Öylesine güçlüdür ki hayali,
Bir coşku, bir sevinç duymayagörsün,
O sevinçle bir kaynak da buluverir.
Geceyarısı korktun diyelim karanlıkta,
Çalıyı ayı sanmaz mısın kolayca?

Shakespeare - Bir yaz gecesi rüyası ;)

"New moon" bellanın suya atladığında Edward hayalini görür ve düşünür:

"Olduğum yerde mutluysam neden çabalayımki"

Bunun üzerine, kendimi tutamadım, cümle ağzımdan çıkıverdi:
"Uslu duracağıma, bir daha kavga etmeyeceğime, hiç sövmeyeceğime, 'kıç' bile demeyeceğime söz veriyorum... Ama hep senin yanında kalmak istiyorum..."
Yeniden Minguinho'yla konuştuğumu sandıklarından bana acımayla baktılar.

Şeker Portakalı - José Mauro de Vasconcelos
Sayfa 195-196

Durup dururken içimde bir şeyler kopup tıkıyor boğazımı
Durup dururken sıçrayıp kalkıyorum yarıda bırakıp yazımı
Durup dururken rüya görüyorum bir otelde, holde, ayakta,
Durup dururken çarpıyor alnıma kaldırımdaki ağaç
Durup dururken bir kurt oluyor aya karşı bahtsız, öfkeli, aç.
Durup dururken yıldızlar inip sallanıyor bir bahçede, salıncakta
Durup dururken mezardaki halim geçiyor aklımdan
Durup dururken kafamda güneşli bir duman
Durup dururken hiç bitmeyecekmiş gibi bağlanıyorum başladığım güne,
Ve her seferinde sen çıkıyorsun suyun yüzüne...
Nazım HİKMET

Yüreğim seni çok sevdi
O yürek talan
O yürek yangın yeri
O yürek seni istiyor
Bir tek seni
Canan Tan - Yüreğim Seni Çok Sevdi

''Ümit mi? Ümit en son kötülüktür!
...Pandora'nın kutusu açılıp Zeus'un içinde sakladığı bütün kötülükler dünyaya saçıldığı zaman,orda son bir kötülük kaldığından kimsenin haberi olmamıştı:Ümit o zamandan beri,insanlar yanlışlıkla kutuyu ve içindeki ümidi iyi şans olarak yorumladı. Fakat Zeus'un arzusunun,insanların,kendilerini işkeceye teslim etmeleri olduğunu unuttuk.Ümit kötülüklerin en kötüsüdür,çünkü işkenceyi uzatır.''
Ivrin D.Yalom Nietzsche Ağladığında

"tavşanlarımız renk renk olsun george" . "olur elbette" dedi george. "kırmızı mavi yeşil tavşanlarımız olur lennie. Hem de milyonlarcası." John steinbeck- Fareler ve insanlar( O kadar çocukça bi saflık varki cümlede kızlar çok etkilendim):43:

Canan Tan'ın Yüreğim Seni Çok Sevdi kitabında kavuşamayan aşıkları anlatıyor ve erkekte kızda başkasıyla evleniyor kız boşanıyor kocsından ve Türkiyeye geliyor erkekle bi yerde karşılaşıyorlar ve erğin telefonu çalıyor erkeğin bir kız çocuğu vr ve kızına kendisinin adını koyduğunu öğreniyor ve erkeğin onu hala çok sevdiğini untmadığını anlıyor

Ve dedi ki Krishnamurti: "Devrim, belli bir düşünsel ideoloji ya da kör inanç güdümünde olmaksızın kişinin özünde başlamalı önce. Belli ülkü ya da kalıplaşmış dizgelere sığınacak denli tembellik, devrimcilikle bağdaşmaz." MARTI kitabından (Richard Bach)

Bir de şu söz vardı aynı kitapta geçen: Dost çiçeğinin, yabancının taşından daha can acıtıcı olduğunu ben de yeni öğrendim.

Dehşetten donakaldığı için değil, Melquiades'in son ipucu o anda aydınlandığı için yerine çakılı kalmıştı. Elyazmalarındaki son cümle, insanın zaman ve mekan düzeni içindeki yerine yerli yerinde oturuyordu. -Soyun atası ağaca bağlanır, sonuncusunu da karıncalar yer, diye yazmıştı Melquiades.

Yüzyıllık Yalnızlık / Gabriel Garcia Marquez

İnsan bir çok şeyi yürürken bulur. Düşünceyi yürürken kurar, şekillendirir. Çünkü yürüme zamanı, kendi kendimizle kaldığımız ender anlardan biridir. Kim bilir kaç insan yeni bir düşünceyi yürüyüş anında keşfetmiştir! Kaç şiirin kafiyesi, kaç yazının ilk cümlesi yürürken düşüvermiştir sanatçının diline...

Mavisini Yitirmiş Yaşamak / Ali Çolak

öncelerde okumuştum bu kitabı sevdiğim sözleri not alırım hep .. güzel bi konu olmuş teşekkürler AHU .. :71:

700 yıl önce yazılmış "Mesneviden " çevrilmiş bir parça alıntıdırr..
Kİtap: Mevlana Gzli Öğretisi Yazar : JOhn Baldock

"BAŞKASINDA GÖRDÜĞÜNÜZ HATA KENDİ İÇİNDE YATAR..Kardeşinde bir hta fark edersen onda gördüğün hata aslında senin içinde yatandır..Çünkü bu dünyanın nesneleri içinde kendi görüntünü gördüğün birer ayna gibidir..Kendi içindeki hatadan kurtul.çünkü başkalarında seni endişelendiren şey senin kendi içinde yatar..."
Bir fil su içmek için bir kuyuya götürüldü..Suda kendini görünce ürktü.Başka bir filden ürktüğünü sandı..kendinden ürktüünü farketmedi..Kendi içinizde olduğunuzda kin,kıskançlık açgözlülük,gurur gibi olumsuz özelliklere darılmazsınızz..Ama bunları bir başkasında gördüğünüde ürkersiniz darılırsınız..
Bir kişi kendi yara kabuğunu yada iltihabını tiskindirici bulmaz.enfeksiyonlu parmağını yemeğe batırıp yemeğini yerken en ufak bir tiksinti duymaz.Ama bir başkasının elinde küçücük bir kesit yada iltihap görse o kiinin elinden yemeğe tiksinir..Olumsuz özelliklerde yara kabukları ve iltihaplar gibidir.kendi içinizde olduğunda rahatsız olmazsınız ama en ufak belirtisini bir bakasında gördüğünüzde uzaklaşırsınız..Onlar sizden uzaklaştığında da anlayış göstermelisiniz................"

Çok beğendiğim kısmıdır..okudukça kendime dersler çıkartır ve davranışlarıma çeki düzen vermeye çalışırım..
hepimizin birbirimize ayna olduğumuzu hatırlamak iyi bi şey..

Back