• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
"Düşünmek, ruhun kendi kendine konuşmasıdır." demiş Eflatun.
ıki ruhun konuşması ne demektir birtanem? Bence aşktır!

Nermin BEZMEN-Bizim Gizli Bahçemizden

Aşk takvimlerin kendisini sıfırladığı,saatlerin yeniden ayarlandığı bir milat,uzakları yakın olmazları olur eden bir efsundur. Elif Şafak- Siyah Süt
Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir.Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün.Gerisi zaten kendiliğinden gelir. Elif Şafak-Aşk ( okuduğumda ilaç gibi gelmişti bu soz)

soluğunun balını çeken ölümün gücü, yetmemiş güzelliğini almaya
yeni ay (alacakaranlık serisi )

"Geleceği nasıl seziyorum? Şimdinin işaretleri sayesinde. Gizin kökü şimdidedir; şimdiye dikkat edecek olursan, onu iyileştirebilirsin. Ve şimdiyi iyileştirebilirsen, daha sonra gelecek olan da iyi olacaktır."

"ARKADA BIRAKTIĞIN ŞEYLERı DÜŞÜNME", dedi Simyacı, atlarıyla çölün kumlarında ilerlerlerken."Her şey Evrenin Ruhu'na kazınmıştır ve ebediyen orada kalacaktır"

"Bulduğun şey saf maddeden yapılmışsa, hiçbir zaman çürümeyecektir. Ve bir gün oraya geri döneceksin. "

Paulo Coelho SıMYACI

kimilerinin hayatı o kadar monotondur ki, insan dünyaya ilk kez geldiklerine inanamaz
...........................................................
donakalmıştı." adımı sana söylemektense kulaklarından kıllar fışkıran bir engizisyon yargıcına , satanist bir şebekenin kara liste fihristini tutan etçil katibe ya da kuduz bir doberman sürüsüne söylerim daha iyi" der gibi baktı...
boğaziçi köprüsü'nden kopan taksi etiler'e doğru yol alırken, radyoda orhan gencebay'ın hayat kavgası şarkısı çalmaya başladı. ibrahim kurban'ların evinin önüne geldiğimizde şarkı henüz bitmemişti. şoföre parayı saydım, fakat arabandan inmedik. şoför, soru soran gözlerle suratımıza bakıyordu. işaret parmağımı dudaklarıma götürerek, "hışşşş" dedim. şarkı bitti. biz taksinin arka kapılarını aynı anda açıp dışarı çıkarken, ibrahim kurban başını içeri uzatarak durumu şoföre şöyle açıkladı: "orhan gencebay çalarken arabadan inilmez kaptan.
ne yazık ki aşk, hayalin çocuğu, hayal kırıklığının annesidir

''Ve nasıl oluyorda evlilik bir kadın ile bir erkek gerektirdiği halde ''evde kalmak'' tabiri sadece kadınlar için kullanılıyor?''
''''Yuvayı dişi kuş kurar'' lafı bir yanılsamadır.Çünkü her dişi kuş her mevsim yeni bir yuva uapa yapa yaşayıp gider.Kurduğu kadar terk etmesinide bilerek.Ömür boyu aynı yuvada kalan kuş yoktur.''

Elif Şafak-Siyah Süt

süpermiş.alkisalkisalkis
bende bu kitabı çok merak ediyordum.
en kısa zmanda almayı düşünüyorum.

buraya yazan arkadaşlardan bir ricam var.

yazılanlar çok güzel ve önemli şeyler .gerçektende çok faydalı bir paylaşım alanı olmuş.:lepi:

herkese teşekkür.

yazı boyutu biraz daha büyük ve harfler biraz daha kalın yazılsa eminim çok daha rahat okunacak.

Asla unutmam

Yüreğim Seni çok sevdi.

'Biliyorum, imkânsız aşk bu! Ama hükmedemiyorum kalbime

'Çünkü, Yüreğim Seni Çok Sevdi! ..'

'Yüreğim seni çok sevdi

o yürek talan

o yürek yangın yeri

o yürek seni istiyor

bir tek seni...'

Geçen her gün yitirilmiş bir gün değil de

bir kök olduğu zaman

gecede sevincin yapraklarını canlandırmaya.

Geçen her gün kazanılmış bir gün olduğu zaman

dürüst bir insanın deliksiz uykusunun ardısıra.

Ve sonunda hissettiğimiz zaman yeniden

zamanın tüm köşe bucağındaki acıları kovmak için

ışıktan çizmelerini çektiğini güneşin.

Barış budur işte. Yannis Ritsos

Yanımda kimse olmadığından değil yalnızlığım; yalnız olduğumu söyleyebileceğim kimse olmadığı için yalnızım ben.

Tehlikeli Masallar - Ahmet Altan

Marlo Morgan'ın "Bir Çift Yürek" adlı kitabından;
"... O gece, altıma dingo postumu sermeden uykuya yattığımda o ünlü sükûnet duası geldi aklıma:
Tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü, değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver."

Kitabın bu cümlesinden sonra, bu duayı dua literatürüme eklemiş bulunmaktayım...

çok güzelmiş gerçekten

bir adın kalmalı geriye
birde o kahreden gurbet
beni affet
KAYBETMEK ıÇıN ERKEN,SEVMEK ıÇıN ÇOK GEÇ...

Şimdi olduğumuz şekilde dünyaya gelmemizin ve böyle tuhaf ailelere doğmamızın nedeni, 1)Sadece öyle olmasıdır (buna hemen hemen kimse inanmaz), 2)Benliğin bir planı vardır ve bizim bezelye beyinlerimiz bunu çözemeyecek kadar küçüktür ( birçoğu bunu umut verici bir fikir olarak görür), 3)Yanlış Zigot Sendromu nedeniyle böyledir (şey...evet belki...,ama nedir bu?). KURTLARLA KOŞAN KADINLAR--Clarissa P. ESTES

İster acıklı, ister mutlu; ister uzun, ister kısa... Film bitiyor bir gün. Olması gereken, olması gerektiği 'zaman'da oluyor... O 'an' 'ışık'lar yanıyor. Perdedeki görüntüler son'a eriyor. Seyrettiklerimiz hayal oluveriyor.
'Işık' ve 'ışıklar' var, artık.

Mavi Saçlı Kız, Burçak Çerezcioğlu

binlerce kelime,onlarca hikaye var boğazımda düğümlenmiş. susuyorum konuşmam gereken yerlerde , dilimi tutamıyorum ne zaman susmam gerekse. anlatacak çok şeyim olsa da , emin değilim anlaşılmak istediğimden...
elif şafak - şehrin aynaları

kapalı bir sandığın içinde günışığına çıkmayı bekleyen, kıymeti bilinmemiş bir define değilim ben. hakkımda soracağın her sorunun cevabı üç aşağı beş yukarı sende saklı zaten. beni keşfetmeye çalışmanı da keşfettiğini sanmanı da istemem. tanımak zorunda değiliz birbirimizi, daha bir arpa boyu bile tanıyamamışken kendimizi.
elif şafak-bit palas

çocukluğun arka bahçesi vişne ekşisi tadındadır. hatırlamak, bayramlık elbiselerde leke bırakır. oysa herşeyi unutmak kabildir. iyidir unutmak, göz temizliğidir. insan unuttunca ve unuttukça, bir kedi gibi kendi kabahatinin üstünü örtebilir. yeter ki hafıza üşüsün.
....

geçmiş bugün ve gelecek... hepsini peşpeşe dizip, dümdü...z bir çizgi çiziyoruz. bu yüzden geçmişin geçip gittiğine, geleceğin henüz gelmediğine inanıyoruz. ve en kötüsü, zamanın önceden çizdiğimiz bu dömdüz çizgide yürütmeye mecbur tutuyoruz. ama belki de o burnunun ucunu göremeyecek kadar sarhoştur.
elif şafak-mahrem

Sevgili ınsanlık!
Bir çocuk masumiyetiyle bir kez daha “elma” diyoruz.
Ne olur çık artık!

ıyilere Mektuplar - Arifhan Akpınar

Hayatınızı çok fazla "şey"le doldurduğunuzda, aslında giderek azalmaya başladığınızı farkedersiniz.
Ve hayatınızda herşeyden sadece yeteri kadar olduğunda, ne kadar çoğaldığınızı!....

Kuantum Olumlama-R.Şanal

Back