Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
"ınsanın bir konuda karar vermesi, Tanrı'nın karar vermesinden pek de farklı değildir. Çünkü her ikisi de olur! "

Kuantum Olumlama-R.Şanal

kitap yanımda yok hatırımda kaldığı kadarıyl yazacağım

"herkezin hikayesi adamlar geldi diye başlayıp, beni buraya koydular diye bitiyordu.

adamlar geldiler,
kızlarıma tecavüz ettiler,
göğüslerimi kestiler,
kızlarımı kaçırdılar
beni buraya koydular

oysa şöyle olsaydı.

adamlar geldiler
bize uçurtma yaptılar
gökten şeker yağdırdılar

ahhh sonra beni buraya koydular."

küçük arı.chris celave

kendi gerçeğimiz karşısında böylesine dilsizlik....

aslı erdoğan-kabuk adam

Kitap daha bitmedi baslarindayim, o yüzden paylastgim bölüm kitabin en güzel kissimlarindan biri, söylenemeyenleri söyleyebilmeyi deneyen bir kismi :

..."Kim o parmak kaldiran? Söyle. Ne? Konya, özbeöz Türk bir vatan kösesidir, öyle mi? Sadece Türk olur mu canim? Baksaniza,buralardan Romalilar gecmis, Bizanslilar gecmis, kim söylemis senin söyledigin o lafi? Kim? Atatürk? Yok yahu, vallaha bilmiyordum. Hic duymadim, bir yerde de okumadim dogrusu. Nerde demis bunu? Kim biliyorsa söylesin, aklim takildi canim.

"Arastirin, gelin. Ben de arastiracagim. Ama durun, belki demistir. Ulus olmayi ille Türk olmaya baglamak gibi bir.. bir seyi de vardi ya onun?. Neyse. Ben yine de böyle büyük bir tarihi bilgi yanlisina düsebilecegini sanmiyorum...

Adalet Agaoglu
Romantik/ Bir Viyana Yazi

Son düzenleme:
Ölürken yara izi olmaz. Yara izi ‘ Ben kurtuldum,’ demektir..

KÜÇÜK ARI....Chris Cleave

Hüzünlü sözler başka bir güzelliktir yara izleri gibi..Hüzünlü bir hikaye , hikaye anlatıcısının hayatta olduğunu anlamını taşır.Ondan sonra bilmeniz gereken şey,anlatıcının başına iyi bir şeyler geldiğidir, olağanüstü bir şey ve daha sonra etrafına dönüp size gülümseyecektir....

KÜÇÜK ARI....Chris Cleave

Son düzenleme:

:)) 2 saat önce otobüste işe gelirken okudum bu dizeleri

'sen gözlerinden ateşler saçarak ,zehirli oklarını bana yöneltirken , ben sana aşık oldun Nehir. . .'

''Sen , tüm şatafatlı tanımlardan sıyrılıp en doğal halinle,yaramazlık yapan çocuklar gibi boynunu bükmüş bağışlanmayı beklerken, ben sana aşık oldum Deniz . . ''

CANAN TAN- EN SON YÜREKLER ÖLÜR...
Şiddetle tavsiye ettiğim beni ömrü hayatımda ağlatan ilk kitap..
Tek kelimeyle mükemmellll..

Canan Tan'ı pek sevmem ama bu yazdıkların baya güzelmiş..elimdeki kitapları bitirip mutlaka okuyacağım..

busejik , tavsiye ederim canım gerçekten çok güzel bi kitap.
Bütün kitaplarını okudum ama hiçbiri bunun gibi güzel değildi pişman olmazsın eminim :)

bende çok severim böyle kısımları işaretlemeyi yada biryere yazmayı hatırlamıyorum ama peyami safanın bir kitabında okumuştum hürriyet ve aşk herşeyden üstündür..bu cümle çok hoşuma gitmişti..

Beni yaşatacak kütüphaneler, müzeler yok ama çarptıklarımın hafızaları var! Sadece hafızalarda yaşayan bir sanatçı.Gözle görülür, kulakla duyulur hiçbir şey üretmeyen ama hafızalara tecavüz eden bir sanatçıyım ben. boshayallersmile

Kinyas Ve Kayra

Hayata yalnızca bir sevgilinin kalbinden tutunursan eğer ve o kalp kalbini ansızın terkederse, geriye kalan hiçliğin içinde sonsuza kadar düşersin. Ne o sonsuzluk biter, ne de o karanlığın içinde debelenerek yuvarlanışın. İşte o yüzden bu sorular, ölümün şokunu yaşadığın o ilk darbede değil, o karanlık boşluğuna yuvarlandığın sonsuzluğun içinden gelir. Kalbinin öteki kalpten koparıldığı an, düşündüğün ve hissettiğin tek şey acıdır. Acıyla, kendi hayatına, yani o sonsuz boşluğa yığılırsın önce. Hiçbir şey düşünemez, hiçbir soru soramazsın katiline. Sorular ve sorgulamalar, ardından gelir, içine yuvarlandığın o sonsuzluk, bir hesaplaşmaya, sorgulamaya dönüşür, yavaş yavaş: Biz ne yaşadık? Sen kimdin? Ben senin neyindim? Ve neden ben? Neden?... Neden?...

Şizofren Aşka Mektuplar

Cenneti yaşayan cennete,,cehennemi yaşayan cehenneme doğru yol alır.

Stefanoı E.D'Anna
Tanrılar okulu

Eger sen varsan cennete ihtiyacim yok ..
New Moon - S. Meyer

Ruhumu alabilirsin .. Sen olmadigin surece zaten ihtiyacim yok ..
New moon

Seni istemedigimi soylemek hayatimda yaptigim en buyuk gunahti (Edward)
New Moon - S. Meyer

Pek çok insan için tevekkül etmek, pasif kalmak demek; halbuki tam tersine. Tevekkül, kabulün ve uyumun getirdiği som bir huzur halidir. Edilgen değil, etkindir. Kainatta değiştiremeyeceğimiz, tam anlamıyla vakıf olamayacağımız haller arz edebilir.

Aşk

Kulağını seslere kapatmayı bilmeyen, şehirde sanki ıssız bir adadymışçasına yaşamayı bilmeyen biri nasıl yazabilirdi ki? Gerek var mıydı, birkaç satır yazı için bu kadar yol yapmaya? Evinin tuvaletine kilitlese kendini, oarada da dinleyebilirdi içindeki sesleri. Sifonu da çekerdi her beş dakikada bir, okyanusu duymak için...

Kinyas Ve Kayra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…