• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bildiklerinizin son kullanma tarihine, en az marketten aldığınız süt kadar dikkat edin lütfen...

mümin sekman---herşey seninle başlar

4 yaşınızdayken başarının anlamı........altınıza kaçırmamaktır!
12 yaşındayken başarının anlamı............kalabalık bir arkadaş grubuna sahip olmaktır!
20 yaşındayken başarının anlamı............cinsel hayatınızın aktif olmasıdır.
35 yaşındayken başarının anlamı........zengin olmaktır.
60 yaşındayken başarının anlamı............cinsel hayatınızın aktif olmasıdır.
70 yaşındayken başarının anlamı...........kalabalık bir arkadaş grubuna sahip olmaktır.
80 yaşındayken başarının anlamı...........altınıza kaçırmamaktır........

mümin sekman-----herşey seninle başlar

"Kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız: önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz?"
Nietzsche Ağladığında-Irvin Yalom

hz şems tebrizinin şehir şehir gezmesine karşılık Allahı gezmekle mi bulacağını sanıyosun diyen kişiye verdiği cevap.
mevla aramakla bulunmaz bu doğrudur. ancak arayanlar mevlayı bulabilir demesi.
(aramaktan kasıt aramak illa gezerek aramak değil)

* Bir farkında oluş hâlinin en acıtıcı yanıdır bu. Farketmek acıtır. Anlamak acıtıcı bir şeydir. Anladığınız anda geri dönemezsiniz hiç bir şeyden.

Tarik Tufan
hayal meyal ...

Karanlık sözler yazıyorum hayatım hakkında
öyle yoruldum ki yoruldum dünyayı tanımaktan
saçlarım çok yoruldu gençlik uykularımda
acılar çekebilecek yaşa geldiğim zaman
acıyla uğraşacak yerlerimi yok ettim.
Ve şimdi birçok sayfasını atlayarak bitirdiğim kitabın
başından başlayabilirim.

İsmet Özel

"insan sadece kendisi için seviyor karşısındakini..sorumluluğu fazla gelince kaçıyor..bu bir kedi de olsa, bir sevgili de....."
ıclal Aydın -yaz bitmesin

Züleyha Yusuf'a bir mektup yazmaya başlayınca yusuf diye başladı, yusuf diye bitirdi.. Gördü ki, hitaptan öteye geçemedi. Anladı ki, aşkın nâmesinde, ser-nâmeden öte kelam yok ve Züleyha'nın lügatında Yusuf'tan öte sözcük yok.. Bil ki, kelamdan da öte sadece ah var, ah ki dünya onun üzerinde durur, gökkubbe onun hararetiyle döner...

Yusuf ile Züleyha -Nazan Bekiroğlu..

KAÇ KıTAP OKUYUNCA ALıM , KAÇ DıYAR GÖRÜNCE GEZGıN ,KAÇ HEZıMETTEN SONRA BEZGıN OLURDU ıNSAN?KAÇ OLUNCA ÇOK ,KAÇTA KALINCA AZDI RAKAMLAR?
elif şafak-mahrem

İNANDIĞIN ŞEKİLDE YAŞAMAZSAN BİR SÜRE SONRA YAŞADIĞINA İNANMAYA BAŞLARSIN
......kalbinle ve vicdanınla bakmaya başladığında şunu açık olarak göreceksin ki gerçekte ortada ne tavşan ne de şapka var.Ya da aslında illüzyonist sensin ve şapkandan ne çıkaracağına-bu bembeyaz sevimli bir tavşan da olabilir bir lağım faresi de- tercihlerinle ve seçimlerinle yalnız sen karar vereceksin

ILGIN OLUT-NEVA

^Sen gittikten sonra yalnız kalacağım.Yalnız kalmaktan korkmuyorum da,ya canım ellerini tutmak isterse...
^^O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler,arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer.
CAN YÜCEL-EĞER

Iradesi zayif ve korkak insanlar intihar ederler,ama iradesi daha zayif ve korkak insanlar kendilerine kiyamazlar....

Elhan Elatli-----"Ihanet"

paulo coelho - şeytan ve genç kadın 'dan

Leonardo da Vinci "Son Akşam Yemeği" isimli resmini yapmayı düşündüğünde büyük bir güçlükle karşılaştı...

ıyi'yi ısa'nın bedeninde, Kötü'yü de ısa'nın arkadaşı olan ve son akşam yemeğinde ona ihanet etmeye karar veren Yahuda'nın bedeninde tasvir etmek zorundaydı...

Resmi yarım bırakarak bu iki kişiye model olarak kullanabileceğ i birilerini aramaya başladı.

Bir gün bir koronun verdiği konser sırasında, korodakilerden birinin ısa tasvirine çok uyduğunu fark etti. Onu poz vermesi için atölyesine davet etti, sayısız taslak ve eskiz çizdi.

Aradan 3 yıl geçti "Son Akşam Yemeği" neredeyse tamamlanmıştı, ancak Leonardo da Vinci henüz Yahuda için kullanacağı modeli bulamamıştı... Leonardo'nun çalıştığı kilisenin kardinali, resmi bir an önce bitirmesi için Leonardo’yu sıkıştırmaya başladı.

Günlerce aradıktan sonra Leonardo vaktinden önce yaşlanmış genç bir adam buldu. Paçavralar içindeki bu adam sarhoşluktan kendinden geçmiş bir durumda kaldırımın kenarına yığılmıştı. Leonardo yardımcılarına adamı güçlükle de olsa kiliseye taşımalarını söyledi, çünkü artık taslak çizecek zamanı kalmamıştı. Kiliseye varınca yardımcılar adamı ayağa diktiler. Zavallı, başına gelenleri anlamamıştı. Leonardo adamın yüzünde görülen inançsızlığı, günahı, bencilliği resme aktarıyordu..

Leonardo işini bitirdiğinde, o zamana kadar sarhoşluğun etkisinden kurtulmuş olan berduş gözlerini açtı ve bu harika resmi gördü. Şaşkınlık ve hüzün dolu bir sesle şöyle dedi:
- Ben bu resmi daha önce gördüm...
- Ne zaman? diye sordu Leonardo da Vinci, o da şaşırmıştı.
- Üç yıl önce dedi adam..
- Elimde avucumda olanı kaybetmeden önce.
O sıralarda bir koroda şarkı söylüyordum, pek çok hayalim vardı,
bir ressam beni ısa'nın yüzü için modellik yapmak üzere davet etmişti...

ıyi ve Kötü'nün yüzü aynıdır... Her şey insanın yoluna ne zaman çıktıklarına bağlıdır..

Ulaşılmazlıklar öylesine güzeldir ki..ışte budur isteği tutku yapan..

"kudus sokaklarindan kalma ofkelerim var. bir kadinin tulbentine dizi dizi isleyip de,
kimsenin yuzune soyleyemedigi ofkeleri gibi. aski ve ofkeyi soyleyemediginde insanin konusmaya dair hevesleride bir bir yok oluyor. susuyorsun"

kekeme cocuklar korosu​

Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine,Teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen deil seninle beraber aksın.''düzenim bozulur,hayatımın altı üstüne gelir''diye endişe etme.
Nereden bilkiyorsun hayatının altının üstünden daha ii olmayacağını..

Elif Şafak - Aşk

her hakiki aşk, umulmadık dönüşümlere yol açar. Aşk bir milad demektir. Şayet "aşktan önce" ve "aşktan sonra" aynı insan olarak kalmışsak, yeterince sevmemişiz demektir. Birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir!
Elif Şafak-Aşk

Ben ne kadar susarsam susayım kelimeler bana rağmen sinemi yırtıp çıkıyorlar bedenimden.
Elif Şafak-Aşk

Back