• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduumuz bir Kitabn en beendiimiz ksm

• Konu Sahibi Konu Sahibi AHU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Adı yarattığım bütün duvarları yıkıyordu..

Gerçek aşk artık kaybolmuştu .Prens,tılsımlı uykumdan uyandırmak için beni öpmeye gelnmeyecekti .Bende bir prenses değildim zaten .Peri masallarında - öteki - öpücüklele ilgili bir protokol varmıydı ? Hiç büyü içermeyen sıradan bir çeşit var mıydı ?

Değişim geliyordu..Hissediyordum..Hemde hayatım oldukça iyi giderken

Omuzlarımı dikleştirdim ve alınyazıma doğru yürüdüm .Kaderim yanımda duruyordu..

Yeni Ay / Stephine Mayer

Cennetteydim, cehennemin ortasında bir cennet..

Bana neye mal olucaksa olsun o mutlu olmalıydı

Bana hiç bir söz verme Eğer kendiim umudun kollarına bırakırsam ve birşey olmazsa ..Bu beni öldürür..!

Kaç kere bi kalbin ezilip tekrar atmaya devam etmesi beklenirdi ki ..

Yeni Ay / Stephine Mayer

'hayata devam edebilecek kuvveti yeniden toplayabilmek için çabuk unutmasını bilmek gerekir.....'

Jorge Semprun / Ölüme Yolculuk

Şimdi şu parmak gibi yalnızım!

Turgenyev-Babalar ve Oğular

-Aynı zamanda Turgenyev'in son sözü.-

Tavşanlar korktuğu için kaçmaz, kaçtığı için korkar.

Son Ada - Zülfü Livaneli

Aynı cümleye, Oya Baydar'ın "Kayıp Söz" adlı romanında da rastladım.. Ancak Baydar, cümlenin "bir yerlerde okumuştum" açıklamasıyla, alıntı olduğunu ima etmiş..

Zülfü'den mi alıntıladı.. diye düşündüm.. Zamanlar uymadı..

Bunun üzerine internette aradım.. Sözkonusu cümle bir çok yerde geçiyor..

Gerçek sahibi kim bilemiyorum ama ilginç bir şey buldum.. Demek ki bu yüzden söz yabancı gelmiyormuş..

Buyrun.. yerimseniben

ıbrahim,
korkmıyacaktı bu kadar
bembeyaz dişleri böyle tıkırdayıp
birbirine böyle vurmasalar.
Ve ızmirli Ali Onbaşı biliyordu ki :
tavşan korktuğu için kaçmaz
kaçtığı için korkar.

(Usta Nazım Hikmet Ran'ın 1939-1941 yılları arasında yazdığı, Kuvayi Milliye destanının Sekizinci Bap'ında geçiyor.. )

Rastladığım ilk kayıt bu.. :1ninca:

Gerçek sahibi kim bilemiyorum ama ilginç bir şey buldum.. Demek ki bu yüzden söz yabancı gelmiyormuş..

Buyrun.. yerimseniben

İbrahim,
korkmıyacaktı bu kadar
bembeyaz dişleri böyle tıkırdayıp
birbirine böyle vurmasalar.
Ve İzmirli Ali Onbaşı biliyordu ki :
tavşan korktuğu için kaçmaz
kaçtığı için korkar
.

(Usta Nazım Hikmet Ran'ın 1939-1941 yılları arasında yazdığı, Kuvayi Milliye destanının Sekizinci Bap'ında geçiyor.. )

Rastladığım ilk kayıt bu.. :1ninca:

a.s. Çok teşekkürler bu bilgilendirme için Püsküütüm, okuduğumda çok beğenmiştim bu sözü ve şimdi 70 yıl öncesine kadar geçmişini de öğrenmiş oldum. :1rolleyes:

a.s. Çok teşekkürler bu bilgilendirme için Püsküütüm, okuduğumda çok beğenmiştim bu sözü ve şimdi 70 yıl öncesine kadar geçmişini de öğrenmiş oldum. :1rolleyes:

Sana da teşekkür edelim, unutma..

Neticede Lİvaneli'den yaptığın alıntıyı burada okumamış olsam Oya Baydar'da aynı cümleyle karşılaşınca merakım uyanmazdı.. yerimseniben a.s.

Sana da teşekkür edelim, unutma..

Neticede Lİvaneli'den yaptığın alıntıyı burada okumamış olsam Oya Baydar'da aynı cümleyle karşılaşınca merakım uyanmazdı.. yerimseniben a.s.

vereliniortak güzel bir takım çalışması oldu, %10'unda yer aldığım için gururluyum :1closedeyes: Bünye yavaş, ben masumum :1rolleyes: :kedi:

"Koyunlar kaçtıktan sonra, ağılın kapısını kapatmanın bir faydası olmaz."
MOĞOL KURDU-Homeric- Çev. Ali Cevdet AKKOYUNLU

Son düzenleme:
''bir geleceğinin olabilmesi için hatıraların silinmesi gerekir''
baba ve piç_ELıF ŞAFAK

hemen şimdi açtığım sayfadan bi cümle:
"kadın sevmen için vardır, anlaman için değil. bu anlaşılması gereken ilk şey."

"psikiyatr sana karının bedavaya sorduğu soruları birsürü para karşılığı soran adamdır." yerimseniben

"herşey gizemlidir. en iyisi, anlamaktan ziyade onun KEYFıNı ÇIKARMAKtır.yaşamı anlamaya çalışan insanın sonunda bir aptal olduğu kanıtlanır."

'Yüreğim seni çok sevdi
o yürek talan
o yürek yangın yeri
o yürek seni istiyor
bir tek seni...'

"kıskançlıkların, kızgınlığın, ihtirasın; hepsi acı getirir. hırsların da acı getirir. ve bunlar kendi seçtiğin acılardır."

dur
sessizce dur ve yüreğini dinle
senınle konuştuğu zaman
kalk
ve yüreğinin götürdüğü yere git...

Cehennem, aşk adına başkalarını inciten kişilerle dolacaktır.

(Su Üstüne Yazı Yazmak./ Muhittin Şekur )

Back