• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduktan sonra hayran kaldıgınız etkısınden çıkamadıgınız kıtap

Canan TAN-Piraye
Zülfü Livaneli-Mutluluk
Buket Uzuner-Kumral Ada Mavi Tuna
Yıllar önce ANA adlı bi roman okumuştum,o da çok güzeldi ama bunun yazarı Maksim Gorki değildi.

W.C Andrews Çatı Serisi

1-çatı
2-çatıda ki rüzgar
3-gazap tohumları
4çatıdaki dikenler

sürükleyici bir anlatıma sahip olan Çatı'nın anlatımını şöyle özetleyebilirim;

1950 yıllarında başlayan acıklı bir romandır. Kitap,üvey abi,onun kız kardeşi olan Cathy ve küçük ikizlerin başlarına gelen kötü olayları anlatır. Doğum günün de trafik kazası geçirerek hayata veda eden babaları, olaylar dizinini başlatan fitili ateşlemiştir. Anneleri aslında çok zengin bir ailenin kızıdır. Babaları öldüğün de çok borçları olan aile büyükbabalarının evlerine gitmek zorundadır. Fakat bir sorun vardır; anneleri üvey amcasıyla evlendiği için afaroz edilmiştir ve büyük babaları onu affedene kadar bu dört çocuk çatı da kalmak zorundadır...

büyükbabalarının malikanesine gidecekler ve bir kaç gün çatıda kalacaklardır. Bu esna da zaten hasta ve ölmek üzere olan büyükbabalarını da anneleri kendisini affetmesi için ikna edecektir. Ancak büyük baba bir türlü ölmemekte, büyük anneleride sürekli dört çocuğa işkence yapmaktadır. Tek gözlü bir oda da bu şekil de tam dört yıl geçer...

Büyük annelerinin verdiği arsenikli çörekleri yiyen çocuklar yavaş yavaş güçsüz düşmeye başlalar. İkizlerden erkek olan ölür ve artık üvey abisiyle aşk yaşayan kitabın kahramanı Cathy, kaçma planları yapmaktadır. Kaçacakları gece herşeyin gerçeğini öğrenirler;

Para annelerinin başını döndürmüştür. Büyük babaları çoktan ölmüş fakat anneleri bunu çocuklara söyleyememiştir. Çünkü; büyük babaları,eğer kızının çocukları varsa tüm mirası onlara bıraktığını yazmıştır vasiyetinde. Arsenikli çöreklerde büyük annelerinin değil, öz annelerinin fikridir. Yani herşey para içindir...

Cathy bunun kinini içinde tutarak evden abisini ve küçük kız kardeşini alarak kaçar. Serinin diğer kitaplarındaysa, evlenicek, annesinden intikam alacak ve kendi çocuklarına bakacaktır. En sonunda da kocası kendi üvey abisi olacaktır...

Akıcı bir anlatım diline sahip olan Andrews, dünya edebiyet eleştirmenlerini ikiye bölmüş, bu serisiyle büyük yankılar uyandırmıştır. Tatilde elinizden düşüremeyeceğiniz tam bir yaz romanı...

okuyalı 2 yıl oldu okuyalı okudugum bazı kitapların adını bile hatırlamam bunları satır satır hatırlıyorum .

W.C Andrews Çatı Serisi

1-çatı
2-çatıda ki rüzgar
3-gazap tohumları
4çatıdaki dikenler

sürükleyici bir anlatıma sahip olan Çatı'nın anlatımını şöyle özetleyebilirim;

1950 yıllarında başlayan acıklı bir romandır. Kitap,üvey abi,onun kız kardeşi olan Cathy ve küçük ikizlerin başlarına gelen kötü olayları anlatır. Doğum günün de trafik kazası geçirerek hayata veda eden babaları, olaylar dizinini başlatan fitili ateşlemiştir. Anneleri aslında çok zengin bir ailenin kızıdır. Babaları öldüğün de çok borçları olan aile büyükbabalarının evlerine gitmek zorundadır. Fakat bir sorun vardır; anneleri üvey amcasıyla evlendiği için afaroz edilmiştir ve büyük babaları onu affedene kadar bu dört çocuk çatı da kalmak zorundadır...

büyükbabalarının malikanesine gidecekler ve bir kaç gün çatıda kalacaklardır. Bu esna da zaten hasta ve ölmek üzere olan büyükbabalarını da anneleri kendisini affetmesi için ikna edecektir. Ancak büyük baba bir türlü ölmemekte, büyük anneleride sürekli dört çocuğa işkence yapmaktadır. Tek gözlü bir oda da bu şekil de tam dört yıl geçer...

Büyük annelerinin verdiği arsenikli çörekleri yiyen çocuklar yavaş yavaş güçsüz düşmeye başlalar. İkizlerden erkek olan ölür ve artık üvey abisiyle aşk yaşayan kitabın kahramanı Cathy, kaçma planları yapmaktadır. Kaçacakları gece herşeyin gerçeğini öğrenirler;

Para annelerinin başını döndürmüştür. Büyük babaları çoktan ölmüş fakat anneleri bunu çocuklara söyleyememiştir. Çünkü; büyük babaları,eğer kızının çocukları varsa tüm mirası onlara bıraktığını yazmıştır vasiyetinde. Arsenikli çöreklerde büyük annelerinin değil, öz annelerinin fikridir. Yani herşey para içindir...

Cathy bunun kinini içinde tutarak evden abisini ve küçük kız kardeşini alarak kaçar. Serinin diğer kitaplarındaysa, evlenicek, annesinden intikam alacak ve kendi çocuklarına bakacaktır. En sonunda da kocası kendi üvey abisi olacaktır...

Akıcı bir anlatım diline sahip olan Andrews, dünya edebiyet eleştirmenlerini ikiye bölmüş, bu serisiyle büyük yankılar uyandırmıştır. Tatilde elinizden düşüremeyeceğiniz tam bir yaz romanı...

okuyalı 2 yıl oldu okuyalı okudugum bazı kitapların adını bile hatırlamam bunları satır satır hatırlıyorum .

Bu seriyi ben de okumuştum,okuyalı uzun zaman oldu ama bi solukta okuduğumu hatırlıyorum çok iyi bi seriydi.

Elif şafak: Iskender,baba ve piç,firarperest,sıyah sut ahmet ümit:istanbul hatırası beyoglu rabsodisi dan brown:da vıncı sıfresı ,dıjıtal kale.adam fawer:olasılıksız, sınan yagmur:askın gozyasları, ıskender pala:od oguz atay:tutunamayanlar

Hakan Günday- Malafa
Hakan Günday - Piç
Ayfer Tunç - Yeşil Peri Gecesi
Khaled Hoseini - Uçurtma Avcısı
Khaled Hoseini - Bin Muhteşem Güneş

düşünsem daha çok çıkar..
ya da "aa evet o da çok güzeldi" diyecek öyle çok kitap var ki..

Ahmet ümit/ İstanbul hatırası, Kukla, Patasana,Bab-ı esrar,Sis ve gece Beyoglu rapsodisi... kısacası tüm eserleri gerçekten polisiye sevenlerin tek kitabı olmalı.:16:

Judith'in kitaplarından asla vazgeçmem..

Stıeg larsson; Ejderha dövmeli kız serisi

Elif şafak ; iskender,Aşk, Baba ve piç,Firarperest,Siyah süt
Ve asla unutamadıklarım;

Khaled Hosseini / Bir muhteşem güneş
John Verdon / Aklından bir sayı tut
Krıstın hannah / Ateşböcegi yolu
Adam Fawe/ olasılıksız

Ve daha ismini yazamadıgım bir çok kitap..:69:

Son düzenleme:
steve harvey - lafı dolandırmadan
erkekleri anlamak ve evlilikte ,ilişkide sağlıklı anlaşmak için yolları anlatıyor.

ELİF ŞAFAK-AŞK
AHMET ÜMİT-BAB-I ESRAR
BEYAZIT AKMAN-DÜNYANIN İLK GÜNÜ
SABAHATTİN ALİ-KUYUCAKLI YUSUF
İSKENDER PALA-OD
... ve daha adını sayamadığım birçok kitap...

Back