Kekler - Pastalar Oktay Usta'dan balkabaklı kek

mutsuz82

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
690
142
Hanımlar yumuşacık bir kek oluyor hem farklı hemde lezzetli bir kek tarifi arayanlara tavsiye ederim.

Balkabaklarını haşlayıp ezin.

• Hamuru için:
o 2 su b. balkabağı püresi
o 3 yumurta
o alabildiği kadar un
o 1.5 su b. pudra şekeri
o 1 su b. yoğurt
o 1 su b. sıvı yağ
o 1 p.kabartma tozu
o 1 limon kabuğu rendesi
o 1 portakal kabuğu rendesi
o 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
o 1 çay k. toz zencefil
o 1 çay k. toz tarçın
• Sosu için:
o yarım limon suyu
o yarım portakal suyu
• Üzeri için:
o 1 su b. pudra şekeri

Bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın ve üzerine pudra şekerini koyun. Bir iki dakika karıştırın. Üzerine yoğurdu, sıvıyağı alıp karıştırın. Üzerine balkabağı püresini, cevizi ve portakal limon kabuğu rendesini de ilave edin. Tarçın ve zencefilin üzerine kabartma tozu ile karıştırılmış un ilave ederek kek kıvamına getirin.170 derecelik fırında içini çekene kadar pişirin.
Soğuduktan sonra portakal ve limon suyu gezdirin, pudra şekeri eleyerek servis yapın. Bu kek iyice soğumadan kesilmemeli. Çünkü balkabağı püresinden dolayı oldukça yumuşak bir kek.

Ben bu keki yapmayı epey oldu gözüme kestireli gel gelelim eşim kabaktan nefret ediyor.ılk misafir ağırlamamda denemeyi düşünüyorum.Birde resim ekleseydin harika olurdu cnm.

Canım resim eklemeyi beceremedim bi türlü o yüzden koyamadım kusuruma bakma.

Evet gerçekten çok güzel olmuştu yaptığım gün bitiverdi koskoca kek.

Çok teşekkür ederim canım çok ii oldu ellerine sağlık.

Yap canım değişik tatlardan hoşlanıyorsan beğeneceğini tahmin ederim.

bu keki yapmayı düşünüyorum da aklıma şu soru geldi ileridede yapmak için balkabağı püresini dondurucuya koysam olurmu elimde baya bir balkabağı var
annemin bahçesinden:)

Hiç denemedim canım bilmiyorum o yüzden ama tahminen donmuş balkabağı su bırakacağı için olmaz gibi geliyor.Çünkü balkabaklarınıı buharda haşlanıyo sulu olmasın diye.

balkabağı dondurucuda bişi olmuyor fakat
ben haşlamadan direkt rondodna gecirdiğim için güzel olmadı malesef ama yine deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…