• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öksürürken Karında Şiddetli Kasılma Sezaryen Sonrası

perrmanganat

Güven denen şey tek kullanımlık..
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
1.417
632
363
Merhabalar hanımlar. Benimle aynı durumu yaşayan var mı bilmiyorum. 10 yıl önce gebelik zehirlenmesi nedeniyle sezaryen ile doğum yaptım. Aradan geçen onca seneye rağmen hala öksürdüğüm zaman beni iki büklüm eden bir kasılma oluyor ameliyat yerimde. Birkaç saniye de geçmiyor, öylece iki büklüm kalıyorum acıdan. Bu durum normal mi, herkeste olur mu? Başkaca bir şikayetim yok ama bu neden olur bilginiz var mı?

Sezaryenin hemen sonrasında iyileşme döneminde de öksuruk vs ağrı yaratır, aynı şekilde mi hissettiginiz ağrı? O dönem ameliyat sonrası kontrollerinize gitmiş miydiniz, rutin kontrollerinize gidiyor musunuz?

Benim ayaklarimi usuttugum zaman oluyor fark ediyorum yaz donemi diyorum çorapsız geziyorum onu bile affetmiyor dikis yerim ve etrafi agriyor ama sadece

Merhabalar hanımlar. Benimle aynı durumu yaşayan var mı bilmiyorum. 10 yıl önce gebelik zehirlenmesi nedeniyle sezaryen ile doğum yaptım. Aradan geçen onca seneye rağmen hala öksürdüğüm zaman beni iki büklüm eden bir kasılma oluyor ameliyat yerimde. Birkaç saniye de geçmiyor, öylece iki büklüm kalıyorum acıdan. Bu durum normal mi, herkeste olur mu? Başkaca bir şikayetim yok ama bu neden olur bilginiz var mı?
Sezaryen doğum yapanların ekstra kendini soğuğa karşı koruması gerektiğini biliyorum.Annemden duymuştum.

Hiç olmadı bende sadece soğukta yara yeri sızlar kaışınır
Bende de soğukta bir şey olmuyor, annemin de soğukta acırmış. Bu kasılma acayip bir şey kuvvetlice öksürsem beni anlık felç ediyor gibi. Hele ki ayaktaysam öksürürken
Sezaryenin hemen sonrasında iyileşme döneminde de öksuruk vs ağrı yaratır, aynı şekilde mi hissettiginiz ağrı? O dönem ameliyat sonrası kontrollerinize gitmiş miydiniz, rutin kontrollerinize gidiyor musunuz?
Sezeryandan sonra kontrollere gittim, ama 10 yılı geçti biraz,10 yıldır hiç gitmedim kadın doğumcuya 🤔 Belki olması normal diye düşündüm şimdiye kadar. Kasılınca karnım sepsert oluyor. İçeride makas mı unuttular ne 😄

Arada sızlaması normal karşılanıyor ama o kadar şiddetli ağrınız oluyorsa bi doktora görünüp muayene olmanız faydalı olabilir , geçmiş olsun..

Back