• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okb

Yildizz45

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
5.803
5.966
198
28
K maras
Merhaba arkadaslar daha once bahsetmistim okb hastasiyim yillardir biktim gecmiyor bi takintim bitiyor sonra baskasi basliyor ilac tedavisi gormeye basladim ama yine ayni.baska cozumler aramaya basladim netten arastirirken emdr diye bi yonteme denk geldim bu yontemle kurtulan var mi

Merhaba arkadaslar daha once bahsetmistim okb hastasiyim yillardir biktim gecmiyor bi takintim bitiyor sonra baskasi basliyor ilac tedavisi gormeye basladim ama yine ayni.baska cozumler aramaya basladim netten arastirirken emdr diye bi yonteme denk geldim bu yontemle kurtulan var mi

biraz bahseder misin nasıl bir yöntem?kardeşim maalesef okb ve hayatını inanılmaz zorlaştırıyor.benim gittiğim psikolog okb için bilişsel terapi ile düzelir demişti.belki yanına ilaç tedavisi gerekirse demişti.ama kardeşimi ikna edemedim.
o kadar tuhaf takıntıları var ki.genç çocuk.çok üzülüyorum..Allah ikinizinde şifanızı versin canım.eğer çözüm bulursan benimle paylaşırsan çok sevinirim.

biraz bahseder misin nasıl bir yöntem?kardeşim maalesef okb ve hayatını inanılmaz zorlaştırıyor.benim gittiğim psikolog okb için bilişsel terapi ile düzelir demişti.belki yanına ilaç tedavisi gerekirse demişti.ama kardeşimi ikna edemedim.
o kadar tuhaf takıntıları var ki.genç çocuk.çok üzülüyorum..Allah ikinizinde şifanızı versin canım.eğer çözüm bulursan benimle paylaşırsan çok sevinirim.
ben 17 yasimdan bu yana kurtulamadim hayatim olumsuz dusuncelerle gecti ve hala oyle simdi bebegim var ve bebegimle ilgili suphe duyuyorum otizm oldugu dusuncesi geliyor surekli ve biktim sacma dusunce oldugunu biliyorum ama yinede suphe ediyorum Allah yardimciniz olsun kardesiniz en basta tedavi olmayi kabuletmeli ben kurtulmak icin her yola basvurucam.emdr yontemini kendim tam olarak anlamadim. anladigim kadariyla bilincin yerindeyken yapiliyor hipnoz gibi degil.bi de bu tedaviyi olanlarin yorumlarini okudum hep olumlu.

merhaba arkadaşlar 8 senedir panik atak hastasıyım buna anksiyete okb depresyonda eklendi her biri bi yerden vuruyor düzenli ilaç kullanıyorum ama bu son 3 aydır tansiyon problemi yaşıyorum tansiyonumu günde 20 kez ölçüyorum tabi ben ölçtükçe yüksek çıkıyo kardiyoloji ve dahiliyeye gittim holter takıldı fakat tansiyon hastası olmadığım söylendi ama benim kaygılı ve panik olduğum zamanlarda 20/12 ye çıkan bi tansiyonum var ne yapıcam bilmiyorum böyle bi problem yaşayan varmı aranızda beni aydınlatın lütfen . . çok zor resmen tansiyon aletiyle dolaşıyorum . .

Arkadaşlar merhaba. Sosyoloji 2. Sinif ogrencisiyim. Obsesif kompulsif bozukluk hakkinda bir anket yapmak istiyorum. Bana yardimci olabilecek arkadaslar yazabilir mi? Bu arada ben de okb hastasiyim. Kesinlikle isminiz bilinmeyecek ve ozel sorular degil genel sorular olacak. İlginiz icin tesekkurler :)

Merhaba bende çocukluğumda beri okb hastasıyım np de tedaviye 2 yıl önce başladım. Maddi zorluklar yüzünden bıraktım.. Başka bi doktor emdr önerdi hamile olduğum için. Ancak emdr a başlamadan np deki doktorları mı aradım okb için bilişsel terapi uygun dediler emdr en az her hafta 2 sene boyunca devam edilmeli bırakırsan bi faydası olmaz dediler.. Genelde bilişsel tedavi yöntemi öneriliyor. Emdr biraz daha tramva yaşamış insanlar için uygulanıyor diye biliyorum ama araştır iyi araştırki paran çöpe gitmesin çünkü ben Kemal Arıkan a mı gitmedim neler yaptım.. Hayırlısı

Merhaba bende çocukluğumda beri okb hastasıyım np de tedaviye 2 yıl önce başladım. Maddi zorluklar yüzünden bıraktım.. Başka bi doktor emdr önerdi hamile olduğum için. Ancak emdr a başlamadan np deki doktorları mı aradım okb için bilişsel terapi uygun dediler emdr en az her hafta 2 sene boyunca devam edilmeli bırakırsan bi faydası olmaz dediler.. Genelde bilişsel tedavi yöntemi öneriliyor. Emdr biraz daha tramva yaşamış insanlar için uygulanıyor diye biliyorum ama araştır iyi araştırki paran çöpe gitmesin çünkü ben Kemal Arıkan a mı gitmedim neler yaptım.. Hayırlısı
Evet hayirlisi bu hastalik da bizim imtihanimiz.o yontemden vazgectim zaten tekrar ilac tedavisi goruyorum.lustral kullaniyorum.yine de yardim etmek istediginiz icin cok tesekkur ederim.

Np de kime gittiniz. Ben yıldız hanim à başladım . Siz memnun kaldınız mı np den

merhaba arkadaşlar 8 senedir panik atak hastasıyım buna anksiyete okb depresyonda eklendi her biri bi yerden vuruyor düzenli ilaç kullanıyorum ama bu son 3 aydır tansiyon problemi yaşıyorum tansiyonumu günde 20 kez ölçüyorum tabi ben ölçtükçe yüksek çıkıyo kardiyoloji ve dahiliyeye gittim holter takıldı fakat tansiyon hastası olmadığım söylendi ama benim kaygılı ve panik olduğum zamanlarda 20/12 ye çıkan bi tansiyonum var ne yapıcam bilmiyorum böyle bi problem yaşayan varmı aranızda beni aydınlatın lütfen . . çok zor resmen tansiyon aletiyle dolaşıyorum . .

Kesinlikle OKB'de düzgün bir tedavi gerekli. İyi bir hekimin bu tedaviyi yürütmesinin tedavinin başarısı açısından çok önemli olduğunu kendim bizzat yaşayarak öğrendim. Ben de panik atak ve OKB hastasıyım, senelerce acil evim gibi olmuştu. Yıllarca doktorlara ve psikologlara gittim, tedaviler aldım her ikisinden ama doktorun bu tedavide çok yeri olduğunu gördüm. Tamamen psikoterapi ve ilaç tedavisi ile rahatsızlığa odaklanan bir hekim bu hastalığa çare olabiliyor diyebilirim. Ben bir yıl önce İstanbul'da bağdat caddesinde doktora gittim ve çok memnunum, şu anda da tedavim devam ediyor ve gayet iyiyim, numarayı da vereyim istersen ara randevu al (0216) 361 05 55. Bana çok dua edeceksin eminim :)

Evet hayirlisi bu hastalik da bizim imtihanimiz.o yontemden vazgectim zaten tekrar ilac tedavisi goruyorum.lustral kullaniyorum.yine de yardim etmek istediginiz icin cok tesekkur ederim.
selectra kullanıyorum bende 11 gün oldu iyi gibiyim ama bazen içim sıkılıyo. uykuya dalamıyorum.gece uyanıyrm

Benim görsel canlandırma takıntılarım var dışarı çıkamaz olmuştum bişiler görücem birilerini çok hayal kurup sürekli düşüncem diye. Doktorum bana kesinlikle Bilinçsel terapi önerdi emdr altında geçmişte yaşanmış tranvalarla alakalı bi durum psikoterapi kişiye farkındalık sağlayıp düzgün düşünceye yöneltiyor. Sadece şunu söyleyeyim çok zorda yım ve doktor bana bunun hastalık oldugunu beyninde seni zorlayan düşüncelerin senden değil hastalığın uydurduğu olaylar döngüsü oldugunu her an aklımda bunların olması gerektiğini söyledi ve düşünceler seni zorlayacak düşünmüyorum dedikçe aklında hep düşün diye zorlantılar olacak dedi ama zaman alsada düşünmemeyi hayatından çıkaracaksın dedi eğer düşünceye dalarsan saçma olan şeyleri canlandırma yapmadıkça kalp çarpıntısı terleme olmadı tekrar tekrar bunu yapayım demelerini sonu olmayacak ve hastalık beslenecek dedi uygulamam 1 seneyi buldu hamile oldugum için bu şekilde ilaçsız idare ettim beynim sadece gözümü nereye çevirsem düşün diyor bi kere son gibi oyunlar oynuyor asla yapmıyorum lütfen durumunuzu paylaşın

Merhaba arkadaşlar. Ben görevine devam eden bir psikolojik danışmanım. Ayrıca emdr terapisi ve bilişsel terapi hakkında da eğitim aldım. Okb tedavisi en zor psikolojik bozukluktur ve danışanlar kendilerini zorlantı içinde hissederler. Her ne kadar ilaçla tedavi yöntemine sıcak bakmasam da maalesef okb için aynı şeyi söylemek yersiz olur. Emdr terapisi göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve sistematikleştirme üzerine kurulu yeni bir yaklaşım. Okb de deneysel olarak kullanılıyor bence bilişsel terapi çok daha uygulanabilir bir terapi. Lakin tabii bu alanda özel eğitim almış kişilerle terapi sürecine girmek en önemlisi. Danışmanınızla güven bağını kurmak da mühim tabi.. bunu bir hastalık değil de hayatınız bir parçası olarak gördüğünüzde ve kabul edip takıntılarınızı kendinize uyumsadığınızda dilerim daha iyi şartlara sahip olursunuz :)

Back