• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ojeyle abdest olurmu?

maybe_

evli, mutlu, cocuklu :)
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
407
252
103
abdulaziz bayindir hoca olur diyor..ojeyi cok severim ama abdeste mani diye kullanamiyorum.
Eger degilse cok sevinirim ve hemen kullanmaya baslarim:)
Bu konuda bilgisi olanlar lutfen cevap yazsin

Oje altına su geçirmediği için gusüle de abdestde de manidir.
Bu Zaman'da hoca adı altın da bir sürü bişeyler söyleniyor din meselesinde çok iyi araştırmak lazım emek verip namaz kılıcan ibadet yapacan yazık boşa gitmesin

Abdülaziz hoca kim bilmyorum belki sen teşvik için demiştir.Hani alsın da abdesti bi ojeli de olsa olur başlarda filan diye dicem ne bileyim.Olmaz çünkü ojeli abdest. İmkansız

Ama soyle bisey var. efendimizin zamaninda bir kadin sormus kinayla abdest olurmu diye efendimiz olur mani yok demis. O zamanlar kina vardi simdi ise oje. Ayni sey degilmi? Efendimiz simdi olsa oje icin de ayni seyi soylemezmiydi?

Ama soyle bisey var. efendimizin zamaninda bir kadin sormus kinayla abdest olurmu diye efendimiz olur mani yok demis. O zamanlar kina vardi simdi ise oje. Ayni sey degilmi? Efendimiz simdi olsa oje icin de ayni seyi soylemezmiydi?
Aslında en iyisi diyanete sorsan daha iyi olur ama kına ile oje arasında fark var.
Kına da tabaka olusmuyor ve zamanla kendiliğinden geçer ama ojede tabaka oluşuyor ve çıkması için aseton kullanılıyor.

oje bende seviyorum ve abdest olmuyo.
bende adet dönemlerimde sürüyorum hevesimi öle alıyorum sanada tavsiye ederim.

kına ve oje aynı sey degil..

Kınayla oje aynı şey değil ki.
Kına saç boyası gibi rengi değiştiren bir şey.
Oje ise tırnakta bir tabaka oluşturuyor.
Ojeyle abdest olması imkansız.

abdulaziz bayindir hoca olur diyor..ojeyi cok severim ama abdeste mani diye kullanamiyorum.
mest giyewnlerin absesti kabul oluyorda oje neden olmasın..

Bu hocanin fetvasiyla amel edilmezz bu biir ikincisi oje su gecirmez abdestede guslede manidir buda ikii

Ojenin su geçirmeyeceğini arkadaşlar zaten söylemiş. Sizin dediğiniz mesh ise çok farklı, mesh açık olarak hadisi şerif ile izin verilmiş bir şey ki onun da şartları var, sizin dediğiniz gibi olsa ayağına çorap giyen üzerinden mesh eder ama öyle değil. Yapmak istediğiniz bi şey olduğu için çıkar yol aramanız normal, yalnız unutmayın ki din bize değil, biz dine uymalıyız, umarım burada yazanların yardımı olur..

Ojenin su geçirmeyeceğini arkadaşlar zaten söylemiş. Sizin dediğiniz mesh ise çok farklı, mesh açık olarak hadisi şerif ile izin verilmiş bir şey ki onun da şartları var, sizin dediğiniz gibi olsa ayağına çorap giyen üzerinden mesh eder ama öyle değil. Yapmak istediğiniz bi şey olduğu için çıkar yol aramanız normal, yalnız unutmayın ki din bize değil, biz dine uymalıyız, umarım burada yazanların yardımı olur..
Allah cc razi.olsun yazmak istedigimi ne guzel anlarmissiniz :KK200:

Ya Simdi soyle bisey var..hani kesin olarak ne kuranda ne de hadiste oje ile abdest olmaz diye bisey gormedigim icin ya da illaki tirnaga su degecek demedigi icin ikna olamiyorum bir turlu..keske karsima bu konuyla ilgili bir ayet veya hadis ciksada bende desemki tamam kesinlikle ibadetim kabul olmuyormus.

Back