Sayfamda sizlerle zaman zaman franken ojelerimi de paylaşacağım. Epey zamandır yapmamıştım çünkü tam istediğim gibi bir beyaz oje bulamıyordum, ben pek beyaz ve krem rengi oje kullanmayı sevmem, sadece kırk yılın başı french yapacaksam kullandığım bir setim vardır ve onun beyazı vardır, onun dışında sadece franken yapmak için beyaz oje alırım, Flormar, Pastel gibi markalardan... Bilenler bilirler, beyaz oje, franken ojelerin demirbaşlarından biridir. Ben de geçenlerde sevgili Kılıçbalığı'na sordum, sen franken yaparken hangi markanın beyazını kullanıyorsun diye. Alix Avien dedi. Alix Avien benim sevdiğim TEK yerli oje markasıdır. Hemen beyazı ile bir franken oje denedim. (Teşekkürler Kılıçbalığı'm! :) ) 217 no da yeşil tonlarında franken yapacak olanlar için harika bir malzemedir, ben geçenlerde bu sebeple üçüncü 217'mi aldım. :) Ve en son çok tatlı bir haki yeşil yaptım onunla. Belli markaların moda renklerini tutturmaya çalışmayıp o anki hayal gücümü kullandığımdan benim için rahat ve esnek çalışmalar oluyor frankenlar, bugün de yarım şişe 217 üzerine yine Alix Avien'in beyazından ve siyahından 12'şer damla damlattım, içinde çelik top olduğundan iyi karışıyor A. Avien şişesi kullanıyorsanız bu iş için, bilirsiniz.
Ben birkaç hafta önce her birinin içinde çelik topu da olan boş oje şişeleri sipariş ettim, henüz gelmediler ama geldiklerinde tüm frankenlarımı onlara boşaltacağım böylece onlar da bir düzen içerisinde olacaklar ve ben o zaman istediğim gibi fotoğraflarını çekebileceğim. :) Çok uzun zamandır istediğim birşeydi frankenlarımı onlara özel tek tip şişede saklamak, Ebay'de bulmuştum ama kargo inanılmaz fazlaydı ve astarı yüzünden pahalıya gelince kendimi kötü hissedeceğimden biraz daha araştırdım, bir süre önce de tam istediğim şişeleri uygun bir kargo ile yine Ebay'de başka bir satıcıda buldum. :)
Ve işte en son yaptığım yeşil, tek net çıkan fotoğraf bu, biraz acele birkaç tane çektim, bir de başka bir renk sürmem gerektiği için rengi tırnakta gösterebilmek adına sadece tek bir tırnağıma sürüp sildim, bu sebeple fotoğrafta sadece baş parmağımın tırnağı var. :) Bu çok ama çok basit bir franken çalışması. Bende Chanel'in çok sevdiğim Khaki serisinin sadece bir ojesi(Vert) var, yaptığım oje ona benziyor mu diye baktım, benzemiyor, ama sanki daha da tatlı bir haki yeşil oldu bu. :)
Eki Görüntüle 167561