Oje Perisi A m o n r a' nın Oje Tutkusu...

ben o kavanozu komple çıkarmak için değil de mesala oje sürdüğüm de
kurumadan bi tırnak bozulduysa onu silmek için kullanıyorum
asetonlu pamuk malum bütün tırnaklara bulaşabiliyo
ama süngeri eskidikçe ben sıkıp hafif asetonla yıkar gibi yapıp
tekrar aseton döküp kavanoza koyuyorum
1 yıldır kullanıyorum aynı kavanozu böylece

roon marka asetonum
ama malesef eminönünden başka yerde görmedim
kuaför malzemeleri satan yerlerde var
koca bi bidon gibi görüntüsü
uzun zamanda gidiyo beni anca bu boy paklıyo

Anca yeter tabii, tahmin edebiliyorum. 200 ml'lik asetonlar bana 1 ay dayanmıyor asla... Asetonsuz oje çıkarıcı da her ojeyi çıkarmıyor ya da benim aldığım öyle bilemiyorum.... Yine mecburen asetonlu kullanıyorum, aslında elleri mahvediyor. Ojeleri her çıkarışımdan sonra ellerimi hemen yıkayıp bolca kremliyorum, tırnaklarıma yağ bakımı yapıyorum. Yoksa eminim aseton yüzünden tırnaklarım bitmişti benim!

özel mesajla tırnak bakımıyla ilgili bi kaç soru aldıktan sonra
burdan paylaşmayı uygun gördüm
kendi kullandığım ve memnun kaldığım tırnak bakım ürünlerini paylaşıcam

öncelikle lushun bu kremine bayılıyorum
katiküllere tırnak diplerine ço iyi gidiyo
50 gr. ama yoğun ve yağlı bi dokusu olduğu için
çok az miktar yeterli geliyo
20 liraya aldım geçen ay uzun süre gider sanıyorum

Tamam o zaman ben de işlevini yerine getiremez hale geldiğinde atmayayım, dediğin gibi yapayım o zaman. İyi oldu bunu öğrendiğim, teşekkür ederim. :)

en gözdem dax sulpur ciddi anlamda tınak uzatma etkisi var
alırken emin değildim ama faydasını gördüm
tırnak diplerini yumuşatmaya da birebir.
56 gr. ama kıvamı lush gibi yoğun uzun süre kullanılır
fiyatı 7 lira

aynen öyle asetonsuzlar başarılı değil malesef
ama tırnağa baktıktan sonra zararı asgariye çekmek dediğin gibi mümkün.

dermo skin n balsam
diğerlerinden pek bi farkı yok tek farkı fiyatı
30 liraydı yanılmıyosam fazlası ver eksiği yok
minnacık bi tüp ama 100 kullanıma kadar yeteceğini belirtmişler
10 ml tüpü.

ürünün özellikler
Dermoskin Nail Balsam Cream

• Tırnak yüzeyinde oluşan ince çizgilerin ve beyaz lekelerin giderilmesine,
• Azalan tırnak büyümesini hızlandırmaya,
• Çatlamış ve incelmiş tırnakları güçlendirmeye,
• Nem dengesini düzenleyerek tırnaklara elastikiyet ve parlaklık kazandırmaya,
• Tırnak üzerinde bariyer oluşturarak etkin kimyasallardan (temizleme ve yıkama malzemeleri v.s) korumaya yardımcı olur.

Tırnak yapısında oluşan bozukluklar görsel olduğu kadar sağlık açısından da büyük problemlere sebep olur. Beslenme bozuklukları (özellikle protein eksikliği), aşırı suya veya kimyasallara maruz kalmak, tırnağın nem dengesinin bozulmasına, kırılma, matlaşma veya ayrışmaya neden olur.

Tırnak Bozuklukları

Tırnaklardaki Beyaz Lekeler

Tırnak keratinindeki beyaz lekelerin nedeni; hava kabarcıkları, tırnakların keratinizasyonu sırasında lunula bölgesindeki bozukluklar, aynı dönemde oluşan mantar hastalıkları ve tırnak plakasının zedelenmesidir.

Yumuşak Tırnaklar

Tırnaklardaki kırılma, matlaşma veya ayrışma, uygun olmayan işlemlerin uygulanması, aşırı uzatma, kötü beslenme ve özellikle de insan organizmasındaki protein eksikliğidir. Bazı temizlik ve yıkama malzemelerinde ve tırnak cila çıkarıcılarında görüldüğü gibi, agresif çözücü ve tensidler, tırnaktaki protein materyalini ve yağını alıp onları kırılgan hale getirebilir. Buna engel olmak için, Dermoskin tarafından geliştirilen Nail-Balsam, tırnağı ve matriks bölgesini korur, besler ve canlandırır.

Önemli etken maddeler ve taşıyıcıları içeren NAİL BALSAM tırnağa yoğun nem verir ve tırnak yapısının güçlenmesine yardımcı olur. Aşırı su kaybının neden olduğu gevrek tırnakların doğal sertleşmesini sağlar. Problemli tırnaklar dışında orta yaşın üzerinde düzenli kullanılması önemlidir çünkü ilerleyen yıllarla birlikte, tırnak incelir ve zedelenmesi kolaylaşır.

Nail Balsam’ın İçeriği

Etken Maddeler

• Keratin amino asitleri
• Collagen amino asitleri
• Sojadine (phytosterols)

Keratin Amino Asitleri, Collagen Amino Asitleri

Protein kompleksidir.

Keratin Amino Asitleri

Güçlendirici ve besleyici etkisi ile kimyasal maddelere direnç oluşturur. Tırnağın esnekliğini bozmadan sertleşmesine yardımcı olur.

Collagen Amino Asitleri

Tırnak neminin dengelenmesinde çok önemli rol oynar. Mat görünümlü tırnakların parlak ve elastik görünmesine yardımcı olur.

Sojadine

Özel moleküler yapısı nedeniyle tırnak üzerinde film tabakası oluşturarak kimyasal maddelerin absorbe olmasını ve aşırı su kaybını engelleyerek tırnağın nemlenmesine yardımcı olur.

Ürünün Formülasyonunda Bulunan Diğer Maddeler

Petrolatum, Liquid parafin, Tribehenin, Synthetic bees wax, Lanolin Alcohol, Bıs-Diglycerylpolyacyladipate( bitkisel kökenli lanolin alternatifi).

Dermoskin Nail Balsam; aseton, deterjan v.s gibi agresif kimyasalların ve çözücülerin yok ettiği tırnak yağını ve nemini geri verir. Tırnakların parlak ve elastik görünmesine yardımcı olur. Ayrıca tırnak yüzeyinde bariyer oluşturarak tırnağın doğal neminin kaybolmasını engellemeye yardımcı olur.

Uygulama Şekli

Nail Balsam uygulama sırasında tırnakta kalması, masaj yoluyla kolayca emilmesi için oldukça kıvamlı hazırlanmıştır ( Soğuk iklimlerde oda sıcaklığında bekletmek ürünün tüpten kolay çıkmasına yardımcı olur) . Tüpün kapağına yakın bölümünden sertçe bastırılarak çıkarılır, tırnak üzerine mercimek tanesi büyüklüğünde konulur, parmak ucuyla masaj yapılarak emdirilir. ( Bir tüp n-balsam, tüm tırnaklara 100 kez uygulama için yeterli miktardadır).

Uyarılar

Nail Balsam, iyice penetre olmasını sağlamak için tırnak cilası ve diğer tırnak ürünlerinden önce uygulanmalıdır. Ojeli tırnaklara uygulamak zorunda kalınırsa sadece tırnak diplerine uygulanabilir. Maksimum etki alınabilmesi için doğru uygulama yukarıda ifade edildiği gibi çıplak tırnak üzerine olmalıdır.

Son düzenleme:

Oriflame'in de muhteşem bir ürünü var tırnak dipleri için, Tender Care, minnacık kavanozda ama süper bir şey. Pembe kavanozda olanı eskiden çok kullanmıştım. Şimdi vanilyalı ve karamellisini de yapmışlar. Uzun zamandır Oriflame'den ürün almamıştım, küçük teyzemin bir arkadaşı Oriflame satışı yapıyormuş ondan el kremi ve bu bahsettiğim ürünün yeni çıkanlarından birer tane aldım, bayıldım! Papatya özlü el kremini (gerçekten uzun zamandır denediğim en güzel el kremi) ve bu minik kavanozlardaki balmları şiddetle öneriyorum, dudakta, dirsekte hatta kesik ve yaralarda bile kullanılabiliyor. Mart ayında bu bahsettiğim Tender Care'ler ve el kremleri indirimde, onu da belirteyim. Oriflame satan bir yakınınız varsa kaçırmayın bu ürünleri.

Ay bu kütikülleri besler diyor demek ben sürsem her gün manikür yapacağım! Tırnak etleri benim kadar çabuk çıkan bir insan olamaz, haftada 2 defa manikür yapmam gerekiyor. Şu tırnak etini arkaya itip yok etme işini beceremiyorum ben, kremlerle filan inceltip hafif kazıyarak ya da keserek hallediyorum ama üç gün sonra bakıyorum yine çıkmışlar. Tırnaklarım da çabuk uzar, o iyi bir şey kırıldığında filan ama, kütiküllerden çok çekiyorum ben!

sebamed nail balsam da başarılı bulduğum ürünlerden
75 ml. 11 lira civarı fiyatı
el kreminden biraz daha yoğunca

ürünün özellikleri

Sebamed El ve Tırnak Balsamı (Hand and Nail Balm)

75 ml

ebamed El ve Tırnak Balsamı (Hand and Nail Balm) pH 5.5 değeri sayesinde cildin doğal koruyucu asit tabakasını destekler. Yağlılık hissi bırakmadan ciltten hızla emilir. İçerdiği hidrolize keratin ile tırnakların sertliğini arttırarak kırılmasını önlerken, Sorbitol ve gliserin ile elleri nemlendirir,yumuşatır. Alantoin, hücre yenilenmesini hızlandırarak ciltteki çatlak ve pürüzleri onarır.Papatya ekstresi ve pantenol, ciltte oluşabilecek tahrişleri önler.

El ve Tırnak Bakımı:
Günlük rutin olarak yaptığımız işlerde el ve tırnaklarımız çeşitli çevresel etkilerle karşılaşır :
1. Mekanik etkiler (basınç uygulama, sürtünme, keskin ve sivri uçlu cisimler)
2. Isı etkileri (sıcak, soğuk)
3. Kimyasal etkiler (su, klasik sabunlar, asit ve alkaliler, kimyasal maddeler)
4. Mikroorganizmalar (Bakteri, mantar, virüs)

El ve tırnak bakımının amacı ellerin kurumasını, tahrişe duyarlı hale gelmesini ve tırnakların zararlı etkilerle kırılmasını önlemektir.

amonra tırnak bakımıyla ilgili verdiğin ürünler bilgiler için çok teşekkür ederim emeğin için ayrıca teşekkür ederim... bunlardan birine karar verip kullanmaya başlamak istiyorum hemen.... tırnaklarımı uzatamıyorum buda beni çok üzüyo

Son düzenleme:

etrafımda da hiç yok oriflame satan merak ettim ama şimdi bi soruşturayım belki vardır
birileri

madem konusu geçti bende sorayım benim tırnaklarımın uzayan kısımının tabakası kalkıyor engelleyemedim bunu özelliklede baş parmaklarımda. napabilirim

galiba bunu alıcam ben nerelerde vardır watsonsta bulabilirmiyim acaba?

rica ederim canım
http://www.kadinlarkulubu.com/guzel...irnak-bakiiminda-denenmis-etkili-urunler.html

tırnak bakımı ürünlerini burdan takip edebilirsin
arada kaynamamsı için ayrı bi konu açtım

etrafımda da hiç yok oriflame satan merak ettim ama şimdi bi soruşturayım belki vardır
birileri

Çok eskiden teyzem yapardı ondan alırdım sonra bıraktı. Geçenlerde şans eseri internette kataloğu ve yeni çıkan ürünlerle indirimleri görünce teyzemi aradım, ben yapmıyorum ama arkadaşlara sorayım dedi, ben de öyle ulaşabildim. Belki burada ilgili bir sayfa filan vardır, daha önce görmedim ama belki o şekilde bulunabilir. Minik bir kavanoz ama şaşırtıcı şekilde bereketli de, sanırım yoğunluğu yüzünden. Kullanım alanı da çok geniş, mesela benim dudaklarım sık kurur, sürdüğüm saniyede yumuşacık yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…