öğretmenlerin yıllık izni mi var? ayrıca dediğiniz gibi bir durum söz konusu değil, mazeret durumunda mazeret izni kullanılır. yıllık izin bitmeden kullanılmaz diye bir durum hangi yönetmeliğin hangi maddesinde yazıyor? genel uygulama bu yönde olabilir ama bunun hiçbir hukuki dayanağı yokmevcut yıllık izni varsa mazaret izni verilmez. yıllık izin yoksa 10 güne kadar amirinin takdirinde mazeret izni verip vermemek
657 sayılı devlet memurları kanununda yazar. sizin dediğiniz mazeret izni değil idari izindir. ikisi farklıöğretmenlerin yıllık izni mi var? ayrıca dediğiniz gibi bir durum söz konusu değil, mazeret durumunda mazeret izni kullanılır. yıllık izin bitmeden kullanılmaz diye bir durum hangi yönetmeliğin hangi maddesinde yazıyor? genel uygulama bu yönde olabilir ama bunun hiçbir hukuki dayanağı yok
C) (A) ve (B) fıkralarında belirtilen hâller dışında, merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde, mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir. Zaruret hâlinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir.657 sayılı devlet memurları kanununda yazar. sizin dediğiniz mazeret izni değil idari izindir. ikisi farklı
o yazdığınız 2. mazeret izni de gelecek senenin yıllık izninden düşer. eksik bilgilendirme de yapmayalımC) (A) ve (B) fıkralarında belirtilen hâller dışında, merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde, mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir. Zaruret hâlinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir.
Madde 103 – Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izliyen iki yılın izni bir arada verilebilir. (Değişik cümle: 6/7/1995 - KHK - 562/2 md.) Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer. Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar.Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
ilgili bütün maddeler burda. lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım....
yaw he he , tamam arkadaşım.o yazdığınız 2. mazeret izni de gelecek senenin yıllık izninden düşer. eksik bilgilendirme de yapmayalım
ilk msjınızdan beri ne kadar saygısızsınız siz böyleyaw he he , tamam arkadaşım.
bana da görüştüğüm iki dr aynı şey söyledi ve vermediler aile hekimi devlet hastanesine sevk ederiz o da yatış verir dedi.bugun 3. bir dra görüneceğimBende rapor alamıyoruz diye biliyorum
Sadece şu saatler arası hastanemizdedir kağıdı veriyorlar veya yatış yapmamızı istiyorlar
Ama mazeret izni hiç istemedim bilmiyorum kuralları ne