Öğretmenlerimize Sorular...

denizyosunu

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2006
122
3
52
Benim kızım 3.sınıfta zeki bir çocuk ama tembel zoraki ders çalışıyor.Sınıfımız 48 kişi ve öğretmenden yeterli verim alamıyoruz.Ben dersleriyle yakından ilgileniyor ve destek oluyorum.Ama çalıştığım için ve 1.5 yaşında bir bebeğim daha olduğu için bende gerektiği kadar yardımcı olamıyorum.
Şimdi sınıfımızda birçok velinin çocuğunu 4.sınıf için dersaneye yazdırdığını öğrendim.Açıkçası bu konuda kafam çok karıştı ve önerilerinizi bekliyorum.
o yaştaki bir çocuğun(daha oyun çocuğu) aşırı dersle ilgilenmekten bunalmasından ve iyice okuldan soğumasından korkuyorum.Göndermezsemde arkadaşlarından iyice geri kalabilir endişesi yaşıyorum.
Öğretmeniyle konuştum bu konuyu o da aslında gerek olmadığını söyledi ve paranız çoksa gönderin dedi.
Benim için dersane ücreti büyük külfet olacak ama eğer çocuğuma faydası olacaksa yemem içmem arttırıp gönderirim.
Siz eğitimciler bu konuda ne düşünüyorsunuz yardımlarınıza ihtiyacım var.Teşekkürler

kızım ilköğretim 5. sınıf bu yıl okul kursundan alıp dersaneye verdim. gayet güzel ve başarılı bir dersane bana göre. Dersanede durumu nun gayet iyi olduğunu ve yapılan sınavlar sonucuda başarısının geyet güzel olduğunu en azından ilk defa dersaneye giden biri için tatminkar olduğunu düşünüyorum ve bu konuda dersane öğretmenlerimizde benimle hem fikirler. Ama gelin görünki sınıf öğretmeni kesinlikle kızımdan memnun değil ve başarılı bulmadığını ifade ediyor ne yapacağımı şaşırdım vallahi

şimdiden biktırmayın çocuğu daha çok küçük evde derslerini tekrar etsin farklı kaynaklar kullansın düzenli hergün bişeyler yaparsa gerek yok çok sıkılıyorlar valla küçücük çocukları bunalıma sokuyoruz

Feaykanal'a katılıyorum... küçücük beyinleri bu kadar yormanın gaddarlık olduğunu düşünüyorum...Okulda dersini iyi dinlemesi ve evde yaptığı tekrarlarla bunu pekiştirmesi bence çok daha faydalı olacaktır...

bu kadar endişelenme : )
orta ögretimi bitirene kadar zoraki okuyan ve ünv. de çok iyi derecelerden mezun olanlar var : )
önemli olan cocuğunuz için hayatı eglenceli kılmak : )
şahsen 15 yıldır aralıksız okuyorum ve sıkıldım artık teoriden : )

bence de dersaneye falan göndermeyin.okulda öğrendikleri ona yeter.ne yapalım ki bazı çocuklar ders çalışmayı sevmezler.ona ders çalışmayı sevdirecek yöntemler deneyin.
saygılar.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Aslında bende sizin gibi çocuğu bıktırmamaktan yanaydım.Ama işte annelik acaba göndersem onun için daha iyi olabilirmi diye düşündüm.
Benim gibi düşünenlerin olmasına sevindim,inanın sınıfımızdaki velilerin çoğu sanki çocukları birer yarış atı olarak görüp zorluyorlar ve sonrada birbirleriyle kıyaslama yapıyorlar.Çoğunluğunu da kendi okuyamamış ve bunu hırs yapmış anneler oluşturuyor.
Çocuğumun hayattaki kişisel başarısı ve mutluluğu akademik başarısından daha önemli benim için.
Tekrar teşekkür ederim sizlere

sevgili denizyosunu özel bir dershanede rehber öğretmenim, 4. ve 5. sınf öğrencilerimizin durumuna çok üzülüyorum, oyun çağındaki bu çocuklar hafta içi okul, hafta sonu dershane çoook yoruluyorlar, derslerde uyuya kalan çocuklar gördüm, iyi bir okulda iyi bir eğitim alıyors dersi derste dinleyip, akşamları günlük tekrar, hafta sonuda haftalık tekrar yapıyorsa yeterlidir, ilkokul 5. sınıftan sonra dershaneler artık kaçınılmaz oldu son sınav sistemi ile, çocuklar 6,7,8 sınıflarda üç seviye sınavına girecek, benim velilerime her zaman söylediğim şey şudur; dershaneler bu iş sadece % 40 ını verebilir geri kalan % 60 ı çocuğun bireysel çalışmalarıdır. sevgiyle kalman dileğiyle

haklısın zergül 6,7,8. sınıflarda kaçınılmaz oldu dersane son değişen sistemle
teşekkür ederim yorumun için.

herşeyde olduğu gibi eğitimdede en önemli olan şeyin temelin sağlam olduğuna inanırım.Bu nedenle bana çocuğumu hangi okula göndereyim diye soranlara okul değil öğretmen seçin derim daima...ancak bu demek değildir ki çocuğunuzun başını dersten kaldırmayın...tam tersine bu yaş grubunda çoğu şeyi oyunla veriyoruz ama çocuğunuz ilk viraja gelmiş bence 4.sınıf ilköğretimde ilk virajdır.bu sınıftan itibaren öğretim ileriye endekslenmeye başlar.yani şu an çocuğunuzun okuma ve yazma ile basit imla kuralları ile ilgili bazı kavramları kavramış olması lazım eğer değilse ilk önce bunu sağlayın temel otursun ondan sonra ileriye dönük çabaya gelir sıra ama diyorsanız ki bu konularda sıkıntı yok o zaman 4. sınıfa başlasın 1. dönem sonu ders durumuna göre tekrar durum değerlendirmesi yapın bence.hoşkalın :)

bende şunu merak ettim madem ki kızınızın durumu bu kadar iyi neden destek aldırıyorsunuz bu kadar erken?yoksa sizde öğretmeninizden mi memnun değilsiniz yada yetersiz olduğunu mu düşünüyorsunuz?

bu yıl bitmek üzere zaten,gelecek yıl sınıf öğretmeni değişecektir,onun ilk 1 aylık gözlemlerini dinlersiniz,ona göre karar verirsiniz yapacak bir şey yok bu yıl için :)

herşeyde olduğu gibi eğitimdede en önemli olan şeyin temelin sağlam olduğuna inanırım.Bu nedenle bana çocuğumu hangi okula göndereyim diye soranlara okul değil öğretmen seçin derim daima...ancak bu demek değildir ki çocuğunuzun başını dersten kaldırmayın...tam tersine bu yaş grubunda çoğu şeyi oyunla veriyoruz ama çocuğunuz ilk viraja gelmiş bence 4.sınıf ilköğretimde ilk virajdır.bu sınıftan itibaren öğretim ileriye endekslenmeye başlar.yani şu an çocuğunuzun okuma ve yazma ile basit imla kuralları ile ilgili bazı kavramları kavramış olması lazım eğer değilse ilk önce bunu sağlayın temel otursun ondan sonra ileriye dönük çabaya gelir sıra ama diyorsanız ki bu konularda sıkıntı yok o zaman 4. sınıfa başlasın 1. dönem sonu ders durumuna göre tekrar durum değerlendirmesi yapın bence.hoşkalın :)

teşekkürler mainbo kızımın türkçe,hayat bilgisi gibi sosyal derslerden eksik bir tarafı yok gördüğüm kadarıyla zaten bu yıl dersleri genelde yoruma dayalı ve düşünmeye sevkediyor çocukları.Kızımın eksiği matematik alanında zayıf benim matematiğim iyi ama ona öğretemiyorum çünkü öğretme yeteneğim yok.
Aslında bana ilginç gelen şu : diğer derslerde zekasını kullanıp güzel yorumlar yapabiliyor.Matematikte ise işlemlerin hepsini yapabiliyor fakat hangi promleme hangi işlemi kullanacağını bilemiyor çoğu zaman (asıl önemli olanda bu değilmi zaten)

sevgili deniz yosunu
bir çocuğun matematik zekasının gelişimi ve kullanımının öğretilmesi 3 ve4 sınıfta tamamlanıyor bu uzman görüşü
dersane yorucu olabilir ama özellikle matematik ve türkçeden özel ders şart ve da 6-7-8 sınıfta da mutlaka iyi bir dersane
ben iki kızımı bu şekilde yetiştirdim ve durumları çok iyi kolay gelsin.....

sevgili mainbo söylediğim gibi dersanede memnunlar ama sınf öğretmeni durumdan memnun değil kızım öğretmenini sevdiğini ifade ediyor ama hala çözmüş değilim

sevgili vilas özel bir dershanede çalışıyorum, bu tür sorunlar bizim çocuklarda da oluyor. Çocuklar dershane ortamını sevdiklerinde bütün yoğunluğunu dershaneye veriyorlar. Bu yaşlardaki çocuklar ilgi gösteren öğretmenlere bayılırlar, anladığım kadarıyla sizin çocuğunuz bu durumu yaşıyor. Sizden ricam dershanenin veya okulun rehber öğretmeniyle görüşüp okul ve dershanenin derslerini birlikte çalışabileceği özel bir çalışma proğramı hazırlatmanızdır, sonuç mükemmel olacak.Ben rehber öğretmen olarak bu tür proğramları çok hazırlıyorum ve iki tarftada başarılı sonuçlar aldık

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim zergül bunu uygulayacağım ve bundan sonra seni bu konuda sık sık rahatsız edicem galiba

vilascım kızının öğretmeniyle bi sorunu olmalı. anlaşamama, söylediklerini yapmama, etkinliklere katılmama gibi. kızım kendini ifade edebiliyor demişsin ama öğretmen hakaret, şiddet uyguluyorsa kızıda içine kapanıklık yaşayabilir.

denizyosunu matematikden durumu kızınızın sözelci ağırlıkta bir algı kapasitesinin sayısaldan daha fazla olduğunu düşündürebilir diğer yandan mateematik dersini sevmemişse durum bundan da kaynaklanıyor olabilir seviyeye inmekte iyi olan bir öğretmenden yardım almanızı öneririm yaz tatilinde sıkıcı olmadan mesela haftada 1 gün oda 1 saat olacak şekilde ders aldırın ama öğretimden önce tahlile dayalı 2 yada 3 dersten sonra öğretmen size durumu özetleyecektir..bakın size kendimden örnek vereyim 2 çocuğum var kızım hep okul birincisiydi ilköğretimin son sınıfında il birinciliği ve türkiyede sıralamasında da 52. lik almıştı ve fen lisesini kazandı yazdırdık yatılı okudu ama kızım okurken farkettim ki aslında sözel zekası sayısaldan çok daha iyi....bu sene öss ye girecek sınavlarda sözel bölümden full çıkarıyor ama sayısal puan alması gerektiği için çocuk deliler gibi çalışıyor...
önce kızınızın yeteneğini keşfedin ..bakın benim oğlumun ise ablasının tersine derslerle arası hiç iyi değildi masa başı çalışmak onu mahvediyordu turizm okudu önümüzdeki sene öss de turizm okumak istiyor ve konservatuara hazırlanıyor inanılmaz mutlu çünkü yapmak istediği ve mutlu olduğu yapabileceği işi buldu....müzik ve turizm zaten birbirine yakın uğraşlar....
evlatlarımızı hayata hazırlarken onların mutluluklarını baz almamızı öneririm nacizane biz öyle yaptık ve bundan asla pişman değiliz ...

X