Öğretmenler yardım kızım için fikirlerinize ihtiyacım var..

saricicek123

Yeni hedefler, yeni umutlar...
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.890
8.879
39
Hayırlı sabahlar bayanlar
Kızım 70 aylık ilk okul 1. sınıfa başladı. İlk zamanlar okulda yapmıyor akşama bırakıyordu. Gerçekten zorlanıyordum ama şimdi bırakmamaya çalışıyor.Çabası var. Okumaya geçtik harfleri biliyor ama tutturmada zorluk çekiyoruz hala, bana normal geliyor bu durum.
Ancak sorun şu ki dün öğretmeni " daha oyun olarak görüyor derste tam adapte olamıyor" dedi, anaokuluna gitmesinin etkisi var herhalde bilemedim. Neyse öğretmen ilerde çocuklar okumaya başlayınca geride kalır çocuğa yazık olur dedi. Ben bir şey diyemem karar sizin diye bize bıraktı.Yani alın gibisinden konuştu.
Şimdi ben çok kararsız kaldım çok çabalıyor kuzucum, okumayı çok istiyor ama unutuyor, yazısı çok güzel,
ilk zamanlara göre yinede gelişme var. Bide bizim öğretmen önde gidiyor müfredata göre kendisi de öyle diyor . Arkadaşların çocukları başka okuldalar daha "a" harfine yeni geçmişler, biz "i" harfindeyiz.
Şimdi bu normal mi yani önde gitmesi, birde ben nasıl bir yol izlemeliyim. Benim düşüncem ilk dönem bitene kadar asla almayı düşünmüyorum çocuğumun psikolojisi için , kendisini beceriksiz eksik hissetmesin diye.Ama çokta yıpransın istemiyorum ( Ne yapmalıyım?

Ayni durumdayiz benimde kizim 70 aylik 1.sinifta..biz suan e,l,a harflerini ogrendik yazarken guzelce yaziyo ama lale diye ela diye kelimeleri okuyamiyor harfleri teker teker soyluyor ama birlestiremiyor kendiside sinifta eksik kalinca uzuluyor ama ben almayi dusunmuyorum 1 sene anaokula gitti bu sene 1.sinifi en cok kendi istedi arti sinifa ogretmenine alisti bende ikilemde kaldim ama tekrar anaokula versem iyice kendine guvenini kaybetcek hic biseyi yapamiyorum hissine kapilacak onun icin daha cok ilgiyle okuma isinide halletmeye calismak daha mantikli geldi bana

Canım her çocuk Anaokuluna gider ki onun etkisi olduğunu düşünmek saçma. Böyle bir kararı konunun uzmanı verir benim haddim değil de yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim. Benim yeğenim için öğretmeni aynı şeyleri söylemişti hatta fazlasını. O dönem annesi is icin yurt dışındaydi toplantılarına ben katılmıştım. Hatta çocuğu alın sınıf tekrarı yapar algilamiyor falan demişti çok uzulmustuk. Bahsettiği çocuk şimdi lise öğrencisi ve izmir fen lisesinde üstün başarılı bir çocuk. Sadece paylaşmak istedim sevgiler canım..

Bende istemiyorum, kızım okulunu öğretmenini seviyormusun? diyorum "anne ben öğretmenimide okulumuda çok seviyorum" diyor ve çok istekli gidiyor. Kıyamıyorum bende

Maaşallah zamanla neden olmasın işte, acaba öğretmenler uğraşmak mı istemiyorlar bilmiyorum ki

Katiliyorum her ogretmen bir degil tabiki ama ugrasmak istememe olayida yok degil mesela okulda bi harf ogreniyolar ogretmen 1 satir okulda yazdiriya 2 sayfa eve odev veriyo okulda ne yaptiniz diyorum cizgi film izliyolar is muzik dinliyolarmis oyun hamuru yapiyolarmis sinifimiz 25 kisi ogretmenimiz tecrubeli bi ogretmen arastirdim ona ozellikle verdim ama ne biliyim butun agirlik velide gibi..

Daha cok kucukler yavas ogrenmeleri,oyun olarak gormeleri normal.Bizim siniftan bir veli cocugunu kendi istegiyle almisti cunku oglu gercekten ders kavramini algilayamadi.Bir yil daha anaokuluna gitti.Simdi cok güzel okuyor.Bu derece uc örnek degilse almaya gerek yok bence.Ogretmen degilim ama ömrüm okul ve derslerle geciyor o yuzden yorum yaptim :)

sorunun ne oldugunu anlamadım ?
okuldakı derslerını bıtırmemıs olmasımı?
benım oglum 67 aylık okula basladı . ara ara yapıyor ara ara eve getırıuyor. ben bu durumu suraya baglıyorum mesela o gun okulda al yazılacaksa bır gun onceden evde bıraz gosterıyorum cunku ben yapamayacagını dusundugu ıcın hıc yapmadıgında dusundum. gecen hafta 1 haftada 2 kere bu sekılde geldı . ara ara yapıyor ara ara yapmıyor
öğretmen suanda 22 kısı sınıfta agır gıdıyor demıs bır velıye . benım oglum onların ıcınden brıımı bılmıyorum . yarın gıdıcem konusucam bende. okuyor ve 1. grubun ılk 2 harflerıyle hecelerı okuyor. a'ya yenı gectık dun gectık yanı.
sızdekı sorun nedır ogretmen cunku bu 22 kısının ıcındekı bazı annelere demıskı 2. grupta farkı kapatırlar sorun degıl demıs

bende ılk zamanlarda boyle dusunmustum ama oyle degıl.
cocuklar yapmıyorsa sanırım ogretmen onları yapmaları ıcın zorlamıyor. cunku 2. hafta herkes okulda yaparken benım oglum bombos gelıyordu. sımdı mesela 1 sayfa okulda mutlaka yapmaları gerekıyor. tenefuste daha uzun kalıyor bıtırenler cıkıyor zıle kadar bu sekılde bılmıyorum dun yapmıstı ama bu aksam ne olur gorucez

Biz çocuğunuzu bilemediğimiz için bir şey söyleyemeyiz. Ancak öğretmeni yapamaz alın diyorsa, dikkate alın. ve çokta beklemeden alın 1. Dönem sonunu beklemeyin. O vakitten sonra daha zor olur.

kısa olanları biliyor mesala Lale, ela bunlarda sorun yok ama tel, alt, Talat gibi üç harfli heceleri tutturamıyor.
sınıfın dıgerlerı nasıl pekı? kımse bunlarda sorun yasamıyormu
daha 5. hafta bıraz hızlı gıtmıssınız sanıyorum

kısa olanları biliyor mesala Lale, ela bunlarda sorun yok ama tel, alt, Talat gibi üç harfli heceleri tutturamıyor.
Normal o zaman arkadaşım çalıştırın bol bol.Zamana ihtiyacı var çocuğun..Ayrıca öğretmeninizi de uyarın çok hızlı gitmiyor muyuz diye.Bide belirtmeden gecmeyim sınıfımdaki küçükler beni başta cok yormuşlardı ama şimdi en iyi onlar..

sınıfın dıgerlerı nasıl pekı? kımse bunlarda sorun yasamıyormu
daha 5. hafta bıraz hızlı gıtmıssınız sanıyorum
Evet hızlı gidiyoruz, diğer çocuklar kızım kadar zorlanmıyor sanırım öğretmen öyle dedi. Canım ben çalıştığım için velilerle muhabbetim olmuyor maalesef. Ama dersi biraz oyun gibi görüyormuş, dün biraz anlattım bak kızım işte ders saatinde oyun oynanmaz tenefüste oyun oynanır, adepte olacağız derste hemen öğrenmeye çalışacağız diye tamam annecim diyo. Bakalım umarım geçer

Selamlar. .
1.sinif öğretmeniyim dün a sesini verdim. Sınıfımda da var harfi tanıyor ama birlestiremeyen öğrenciler. Bunların çoğu sorunlu aile çocukları (baba hapiste vs) ancak hiçbir sıkıntısı olmayıp da HENÜZ yapamayanda var. Siz evde İlginizi esirgemeyin . Anasınıfı için bence gec kalmissiniz artık sınıfından ayrılmasın. İlk grup seslerde öğrenci zorlanıyor ve bu normal. Ben eve 1 sayfadan fazla yazı çalışması vermiyorum mümkün mertebe. Az ve öz olsun kanatindeyim. Dün a sesini verdim ama ben de veletlerim de bittik tukendik. Çok zorlanan oldu. Bir. Sınıf zor ve yipratici hepimiz için.
Sevgiler. .

Teşekkürler evet bugün gidip konuşmayı düşünüyorum. Daha i harfini öğrenmişer akşama okuması için yer vermiş
"Lila annene lale al" diye. Çocuk yeni i harfini öğrenmeye çalışıyo n harfi nedir hemen

benim oğlum da 69 aylık bu sene 1 e başladı onlarda t harfine başlamışlardı çok geç açıldı okullar diye acele ediyorlar öğretmenler , öğretmenimiz alın bu çocuğu dedi harfleri biliyordu ama birleştirme yapamıyordu evde ödev yaparken zorluyodu beni yazısı mükemmeldi okulda kı tüm sorumluluklarını yerine getiriyordu ama tamamen yazma odaklı olduğu için okuma yapamıyordu bu çocuk psikolojik olarak hazır değil dedi öğretmen ve son 2 haftada ağlamaları bitmişti ama okulada tek başına durmuyordu psikolog ve öğretmenle görüştü, bu öğretmenle olmaz alın dedi psikolog,zaten öğretmende daha ilk hafta alın demeye başlamıştı geçen hafta aldım oğlumu bu hafta anasınıfına tekrar başlayacak, oğlum bana okula gitmek istemiyorum hiç demedi sadece beni orda kim koruyacak dedi bekle beni diyordu çok çabaladım sonra sordum oğluma kızmıcam söyle gitmek istemiyor musun diye istemiyorum dedi ve aldım hakkımızda hayırlısı artık. kızına gerçekten sor istiyor mu bakalım ? bir rehber öğretmenle görüş muhakkak çok yardımı oluyor ve psikoloğa danış bir çok çocuk sonraki yılda daha başarılı oluyor muş ole dediler bana belki de beni avutmak için dediler bilmiyorum ama sınıfımızın yarısı gecen sene alınan çocuklardı ve gerçekten başarılılardı. hakınnda hayırlısı çok zor bir karar ben çok üzülmüştüm benim verdiğim karar oğlumun hayatını belirleyecek diye allah yardımcın olsun.

İnanın babasıda bende çok ilgi gösteriyoruz. Sakşam ancak 8,30 gibi oturabiliyoruz derse 11,30-12 ye kadar çalışıyoruz. Hafta sonları daha verimli oluyor ama. Daha sakin sabırla devam edeceğiz inşallah teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…