- 1 Kasım 2011
- 1.965
- 1.607
-
- Konu Sahibi saricicek123
Canım ilk başta bende kararsız kaldım anaokulu öğretmeniyle konuştum, teknik olarak yapabilir duygusal olarakta hazırlayın halleder, dedi. Okul başlamadan müdürün yanına gittim yaş ortalamasını öğrenmek için mart 2010'a kadar alıyoruz normal dedi.Şimdi öğretmen küçük diyoCanim ben de bir ogretmenim ve endiseni cok iyi anliyorum.
Sanirim kizin kasim dogumlu bak canim normalde tum sinif ogretmenleri kucuk gitmesindense bir yil daha beklemesini uygun buluyorlar cunku 1 ay bile cok kritik bu dönemde.
Tabi illa ki iyi ornekleri vardir ama genelde 70 ay kucuk bence
Benim kizim da 10 kasimli simdi 5 yasina girecek ama ben kesinlikle buyuk gondericem ki kreste ogretmeni cok yeterli oldugunu dusunuyor ayrica yasitlarina göre uzun olmasina ragmen riske atmak istemiyorum cunku çocuk basarisizligi yada siniftan geride kalmayi icsellestirebilir
Senin yerinde olsam bu Donem sonuna kadar beklerdim daha sonra ogretmeniyle beraber ortak bir karar verirdim
İnşallah canım inşallah ilerleme olur akşama gidip konuşacağım 5,30 da çıkıyorlar.Siz bir anne olarak en doğrusunu düşünmüşsünüz , dönem sonuna kadar birkaç ay gözlemleyin çocuğunuzu , bence güzel bir ilerleme kaydedecek ve öğretmeni de fikrini değiştirecek,
Okula gitmeyi ve öğretmenini seviyor olması çok güzel,
kızınızı anlatırken bahsettiğiniz sıkıntıları , oyun oynamayı istemek vs her öğrenci birinci sınıfta yaşıyordur eminim; sürekli oyun oynayıp, etkinlik yaptıkları ana sınıfından yeni çıktılar , hala oyun çocuğu onlar ..
Benim kızım ikinci sınıfa gidiyor, 2008'li,
onların bire başladığı geçen yıl , 2009 mayıs doğumlu çocuğunu birinci sınıfa verdi bir veli arkadaşım,
çocuk birinci sınıfta çok zorlandı , okumayı yazmayı tam manasıyla öğrenemedi ve şu anda ikinci sınıfa geçtiler hala zorlanıyor. Sınıfında kendisinden 1 yaştan fazla büyük olan çocuklar var neticede.
Ayrıca sizin erken başlattığınızı düşünmüyorum , biz de tam 72 aylık iken başlattık, sınıfta 69-70 aylık da vardı , bizimkilere göre birkaç ay büyükler de... Seneye bıraksaydınız da , sizin kızınız çok büyük olacaktı yeni başlayanların yanında.
İnşallah güzel gelişmeleri yazın kızınızla alakalı , Allah yardımcımız olsun .
Hayırlı sabahlar bayanlar
Kızım 70 aylık ilk okul 1. sınıfa başladı. İlk zamanlar okulda yapmıyor akşama bırakıyordu. Gerçekten zorlanıyordum ama şimdi bırakmamaya çalışıyor.Çabası var. Okumaya geçtik harfleri biliyor ama tutturmada zorluk çekiyoruz hala, bana normal geliyor bu durum.
Ancak sorun şu ki dün öğretmeni " daha oyun olarak görüyor derste tam adapte olamıyor" dedi, anaokuluna gitmesinin etkisi var herhalde bilemedim. Neyse öğretmen ilerde çocuklar okumaya başlayınca geride kalır çocuğa yazık olur dedi. Ben bir şey diyemem karar sizin diye bize bıraktı.Yani alın gibisinden konuştu.
Şimdi ben çok kararsız kaldım çok çabalıyor kuzucum, okumayı çok istiyor ama unutuyor, yazısı çok güzel,
ilk zamanlara göre yinede gelişme var. Bide bizim öğretmen önde gidiyor müfredata göre kendisi de öyle diyor . Arkadaşların çocukları başka okuldalar daha "a" harfine yeni geçmişler, biz "i" harfindeyiz.
Şimdi bu normal mi yani önde gitmesi, birde ben nasıl bir yol izlemeliyim. Benim düşüncem ilk dönem bitene kadar asla almayı düşünmüyorum çocuğumun psikolojisi için , kendisini beceriksiz eksik hissetmesin diye.Ama çokta yıpransın istemiyorum( Ne yapmalıyım?
Kızım 70 aylık ilk okul 1. sınıfa başladı. İlk zamanlar okulda yapmıyor akşama bırakıyordu. Gerçekten zorlanıyordum ama şimdi bırakmamaya çalışıyor.Çabası var. Okumaya geçtik harfleri biliyor ama tutturmada zorluk çekiyoruz hala, bana normal geliyor bu durum.
Ancak sorun şu ki dün öğretmeni " daha oyun olarak görüyor derste tam adapte olamıyor" dedi, anaokuluna gitmesinin etkisi var herhalde bilemedim. Neyse öğretmen ilerde çocuklar okumaya başlayınca geride kalır çocuğa yazık olur dedi. Ben bir şey diyemem karar sizin diye bize bıraktı.Yani alın gibisinden konuştu.
Şimdi ben çok kararsız kaldım çok çabalıyor kuzucum, okumayı çok istiyor ama unutuyor, yazısı çok güzel,
ilk zamanlara göre yinede gelişme var. Bide bizim öğretmen önde gidiyor müfredata göre kendisi de öyle diyor . Arkadaşların çocukları başka okuldalar daha "a" harfine yeni geçmişler, biz "i" harfindeyiz.
Şimdi bu normal mi yani önde gitmesi, birde ben nasıl bir yol izlemeliyim. Benim düşüncem ilk dönem bitene kadar asla almayı düşünmüyorum çocuğumun psikolojisi için , kendisini beceriksiz eksik hissetmesin diye.Ama çokta yıpransın istemiyorum( Ne yapmalıyım?
kısa olanları biliyor mesala Lale, ela bunlarda sorun yok ama tel, alt, lat gibi üç harfli heceleri tutturamıyor.
öğretmeniniz çok hızlı gitmiş,bizimkiler daha a ya bile geçmedi.aynı okuldaki öğretmen arkadaşım.ara ara derslerine de giriyorum.etkinlikleri falan çok güzel.ama birinci sınıfta herbir çocuk bir alem.ama bu sene okuma yazma senesi zaten o kadar da aceleye gerek yok bence,yazarken el kasları gelişmediği için zorlanıyorlar,o kadar harfi bir anda alınca da karıştırması normal bana göre.kısa olanları biliyor mesala Lale, ela bunlarda sorun yok ama tel, alt, lat gibi üç harfli heceleri tutturamıyor.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, kırılmak ne demek her düşünceye saygım vardır. Eksikliklerim her insan gibi mutlaka vardır. İşin içinden çıkamadığım için durumumu paylaştım.yavrum için en doğru kararı verebilmek adına..Yorumlar yine beni benden aldı..
Bakın bayanlar ben çok sabırlı ve gerçekten iyi niyetli bir insanım.
(Övünmek için yazmıyorum ) :)
Ancak kendime de haksızlık etmek istemem.
Hiç tanımadığım insanlara ve çocuklarına yardımcı olmak için burada pek çok konuda yazmışımdır
yardımcı olmak adına.
Yalnız bu sitede konu öğretmen olduğunda bir düşmanlık görüyorum ki bu beni fazla rahatsız ediyor.
Hemen yapıştırmışlar yine bilip bilmeden ilgilenmek istemiyordur o.
Eeee okulda bir satır yazdırıyor eve iki sayfa veriyor bütün yük velide öğretmen ne yapıyor gibi saçmasapan yorumları.
Sınıfta çocuk öğretmen başına gelince yazar, o diğer öğrenciye gittiğinde kalemi bırakır.
Bir sürü çocuk var böyle. Gün biter ve bir satır ancak bitmiş olur.
Bu okulda bir satır yazılıyor demek değil.
Öğretmen arkasını döndüğünde çocuk oyalanıyor demektir.
Eve tabi ki fazla ödev verecek okulda yazma, evde yazma nasıl okuma yazma öğrenecek bu çocuk acaba?
İyi o oyalanan çocuklar için çizgi film, oyun hiç koymasın öğretmen.
Yazanlar çizgi film izlerken onlara yazı yazdırsın ağlata ağlata.
Sonra buraya gelip ayyyyy vicdansız öğretmen oyun çağındaki çocuğa bu yapılır mı diye isyan edersiniz.
Lütfen ne istediğinize ama gerçekten ne istediğinize bir karar verin olur mu?
Hızlı gidiyoruz diye öğretmeni uyar, n harfinin ne işi var okumada not gönder.
Hatta müdürü falan ara.
Sonra öğretmen benim işimi benden iyi mi bileceksiniz dese haksız olur öyle mi?
Kendi adıma yavaş ve bol tekrarlı gitmek tercihimdir ancak her meslektaşımın gidişine, yoğurt yiyişine de saygılıyım.
İşini biliyordur ve mutlaka bir bildiği vardır öğretmenin.
Veli olarak merakınızı, endişenizi anlıyorum ancak keşke bilip bilmeden yargılamak, burada yargılamalarına izin vermek yerine güzel bir üslupla öğretmenim biz bilmiyoruz. Çocuğumun başarısı için ne yapmalıyım?
Bir toplantı yapsanız bize taktikler öğretseniz mesela.
Sormak istediklerimiz oluyor nasıl yapsak?
Ya da haftada bir görüşme günümüz olsa da sizi sadece o gün rahatsız etsek gibi kibarca konuşabilirsiniz.
Bir öğretmen olarak tavsiyem asla öğretmeninizi görmezden gelerek sorun çözmeye çalışmayın.
Şahsen beni görmezden gelip müdüre ya da başka bir yere giden veliyi ben de görmezden gelirim.
Sonuna kadar hak eder.
N sesini vermeden neden ödeve koymuş diye merak eden velileri hemen aydınlatayım.
N sesii yazdırmadan size yazdırın dememiştir okuma içine katma nedeni ise bir sonraki sese merak uyandırmak ve hazırlamaktır.
Çocuk onu görünce bu ne diye soracak.
Siz de nnnnnnn diyeceksiniz ( ne değil aman dikkat! :))
Okumaya meraklı çocuklar için bir yöntemdir bu kimi öğretmen ödevlere böyle sesler katarak merak uyandırır yani.
Benim çocuğum hiç merak etmiyor nasıl olacak, benim çocuğum yetişemiyor derseniz de
size şunu söylemek isterim.
O sınıfta sadece sizin çocuğunuz yok.
Bana da yavaş gidiyorum diye gelen veliler oluyordu. Ooooo hocam millet sesleri bitirmiş geri kalmadık mı?
Ya da benimki hepsini biliyor sıkıldı artık hocam biraz hızlansak?
Öğretmen ne en gerideki çocukları bekler, ne de en öndeki çocuklarla koşar.
Sınıfın genel seviyesine göre gider. Hızlı olan da en yavaş olan da o genele ayak uydurmalıdır.
Ben özellikle birinci sınıf okuturken sık sık toplantı yapar velileri bilgilendirir ve rahatlatırdım.
Nasıl kolay öğretilir, ne gibi çalışmalarla oyunlaştırılabilir anlatırdım.
Öğretmeninizden rica edin.
Ne olursa olsun 1. sınıf yoracak bu gerçeği kabullenin.
Ama değecek sonunda inşallah..
Kırılmamanızı, bu uzun yazıdan kendinize güzel şeyler çıkarmanızı dilerim.
Son olarak hepsi şakır şakır okuyacak korkmayın :)
Sevgiler..