Öğretmenler yardım kızım için fikirlerinize ihtiyacım var..

Öğretmeniniz ilerideymiş. Ben dün a harfini verdim.
Benim sınıfımda 68 aylık öğrenci var. Hiç yazamıyor. Veli ile görüştüm yapamıyor zaten çok istekli değil dedim. Anne ilgileneceğini söyledi fakat hiç ilgilenmiyor. Yazı yazamayınca harfleri tanıyamayınca çocuğun da morali bozuluyor.
Yaşı küçük çocuklar ileri ki sınıflarda da pek başarılı olamıyor malesef.
Öğretmeninizin dediklerini bir değerlendirin isterseniz. Harfleri unutuyorsa, dikkatini toplayamıyorsa bir yıl sonra daha başarılı olabilir.

benim oğlum da 69 aylık bu sene 1 e başladı onlarda t harfine başlamışlardı çok geç açıldı okullar diye acele ediyorlar öğretmenler , öğretmenimiz alın bu çocuğu dedi harfleri biliyordu ama birleştirme yapamıyordu evde ödev yaparken zorluyodu beni yazısı mükemmeldi okulda kı tüm sorumluluklarını yerine getiriyordu ama tamamen yazma odaklı olduğu için okuma yapamıyordu bu çocuk psikolojik olarak hazır değil dedi öğretmen ve son 2 haftada ağlamaları bitmişti ama okulada tek başına durmuyordu psikolog ve öğretmenle görüştü, bu öğretmenle olmaz alın dedi psikolog,zaten öğretmende daha ilk hafta alın demeye başlamıştı geçen hafta aldım oğlumu bu hafta anasınıfına tekrar başlayacak, oğlum bana okula gitmek istemiyorum hiç demedi sadece beni orda kim koruyacak dedi bekle beni diyordu çok çabaladım sonra sordum oğluma kızmıcam söyle gitmek istemiyor musun diye istemiyorum dedi ve aldım hakkımızda hayırlısı artık. kızına gerçekten sor istiyor mu bakalım ? bir rehber öğretmenle görüş muhakkak çok yardımı oluyor ve psikoloğa danış bir çok çocuk sonraki yılda daha başarılı oluyor muş ole dediler bana belki de beni avutmak için dediler bilmiyorum ama sınıfımızın yarısı gecen sene alınan çocuklardı ve gerçekten başarılılardı. hakınnda hayırlısı çok zor bir karar ben çok üzülmüştüm benim verdiğim karar oğlumun hayatını belirleyecek diye allah yardımcın olsun.
Canım ben kızımı 2,5 aylık bırakıp mecburen çalışmaya başladım. O yüzden alışık, sadece ilk gün yanındaydım daha sonra kendi gitti. Sordum kızım geçekten istiyormusun gitmeyi, öğretmenini seviyormusun diye. evet anne öğretmeni çok seviyorum ilk okuyana madalya verecek öğretmenim ilk okumayı ben istiyorum madalyayı ben alacam diye çok istiyor kuzum .Çocuğum istekli ama öğretmenimizin söyledikleri kafamı karıştırdı. Rehber öğretmeniyle görüşmeyide düşünüyorum teşekkürler.

daha buna karar vermeleri için çok erken değil mi?
bana öğretmen erken kanıya varmış gibi geldi.70 aylık tam zamanı.2 ay için neden bir sene kaybetsin.açığı kapatacaktır ki ben şahsen çok geride olduğunuda düşünmüuorum.benim kızımda 2.sınıfa başladı.öğretmeni daha teşvik etmeli.
ben olsam yerinizde çocuğu 1.sınıftan almazdım .
geçen sene ve hatta bu senede kızımın sınıfında derslerde hamur oynayanlar var hala.bu bize hiçte problem olarak yansıtılmadı.hatta bu senede malzeme listelerimizde oyun hamuru setimizde en büyüklerindendi.düne kadar oyuncak günümüz ve oyun saatlerimizde vardı.bana bu durum normal geliyor ve öğretmen bu normalin dışında.

not:başlığa tekrar bakınca öğretmenler dediğinizi farkettim ben öğretmen değilim sadece aynı yoldan geçen bir veliyim :)

benim oğlum da 69 aylık bu sene 1 e başladı onlarda t harfine başlamışlardı çok geç açıldı okullar diye acele ediyorlar öğretmenler , öğretmenimiz alın bu çocuğu dedi harfleri biliyordu ama birleştirme yapamıyordu evde ödev yaparken zorluyodu beni yazısı mükemmeldi okulda kı tüm sorumluluklarını yerine getiriyordu ama tamamen yazma odaklı olduğu için okuma yapamıyordu bu çocuk psikolojik olarak hazır değil dedi öğretmen ve son 2 haftada ağlamaları bitmişti ama okulada tek başına durmuyordu psikolog ve öğretmenle görüştü, bu öğretmenle olmaz alın dedi psikolog,zaten öğretmende daha ilk hafta alın demeye başlamıştı geçen hafta aldım oğlumu bu hafta anasınıfına tekrar başlayacak, oğlum bana okula gitmek istemiyorum hiç demedi sadece beni orda kim koruyacak dedi bekle beni diyordu çok çabaladım sonra sordum oğluma kızmıcam söyle gitmek istemiyor musun diye istemiyorum dedi ve aldım hakkımızda hayırlısı artık. kızına gerçekten sor istiyor mu bakalım ? bir rehber öğretmenle görüş muhakkak çok yardımı oluyor ve psikoloğa danış bir çok çocuk sonraki yılda daha başarılı oluyor muş ole dediler bana belki de beni avutmak için dediler bilmiyorum ama sınıfımızın yarısı gecen sene alınan çocuklardı ve gerçekten başarılılardı. hakınnda hayırlısı çok zor bir karar ben çok üzülmüştüm benim verdiğim karar oğlumun hayatını belirleyecek diye allah yardımcın olsun.

İçiniz rahat olsun. Yavrunuz seneye daha iyi olur. Hem rehber öğretmen hem de psikolog desteklemis.

Teşekkürler evet bugün gidip konuşmayı düşünüyorum. Daha i harfini öğrenmişer akşama okuması için yer vermiş
"Lila annene lale al" diye. Çocuk yeni i harfini öğrenmeye çalışıyo n harfi nedir hemen

bence çok hızlı gidiyorsunuz. akrabamızın kızları 1. sınıf. geçen hafta derslerine çalıştık. Daha el elele bunları yazıyorlardı. Ki kızlar birleştirmede zorlanıyorlardı. Bir kaç kişiden daha duydum e ve l harfi idi geçen hafta. Sizinki uçmuş. n ye ne zaman geçmiş.

Ben de ilk dersin 15 dk sini hamurla oynatirim. Çalışmasını tamamlayanlara da v3 çok sıkilanları da serbest bırakırım. Günün sonunda derste beslenme yapmalarını filan serbest bırakırım. Yaa küçük kuzucuk bunlar..

daha buna karar vermeleri için çok erken değil mi?
bana öğretmen erken kanıya varmış gibi geldi.70 aylık tam zamanı.2 ay için neden bir sene kaybetsin.açığı kapatacaktır ki ben şahsen çok geride olduğunuda düşünmüuorum.benim kızımda 2.sınıfa başladı.öğretmeni daha teşvik etmeli.
ben olsam yerinizde çocuğu 1.sınıftan almazdım .
geçen sene ve hatta bu senede kızımın sınıfında derslerde hamur oynayanlar var hala.bu bize hiçte problem olarak yansıtılmadı.hatta bu senede malzeme listelerimizde oyun hamuru setimizde en büyüklerindendi.düne kadar oyuncak günümüz ve oyun saatlerimizde vardı.bana bu durum normal geliyor ve öğretmen bu normalin dışında.

not:başlığa tekrar bakınca öğretmenler dediğinizi farkettim ben öğretmen değilim sadece aynı yoldan geçen bir veliyim :)
Canım benim kızımda oynamayı çok seviyor. Harfleri bile oyun oynar gibi yapar. Öğretmen ve veliler desem daha doğru olurdu haklısın canım :)

İnanın babasıda bende çok ilgi gösteriyoruz. Sakşam ancak 8,30 gibi oturabiliyoruz derse 11,30-12 ye kadar çalışıyoruz. Hafta sonları daha verimli oluyor ama. Daha sakin sabırla devam edeceğiz inşallah teşekkürler.

Ders çalışma saatleri çok geç değil mi

Biliyorum şartlar ama aklında kalmaması verim alamaması bundan olabilir mi

Kaçta kalkıyor kaçlar kaç arasında okulda

Benim 63 aylık oğlum 9 da uyuyor sabah 8 de kalkıyor ve akşam 8 den sonra normal muhabbeti anlayacak hali kalmıyor

Öğretmen ile de neden geri kaldığını düşündüğünü ne yaptığı yapmadığı ne yapması gerektiğini örneklendirerek anlatmasını isteyin

Benim sınıfımda 68 aylık öğrenci var. Hiç yazamıyor. Veli ile görüştüm yapamıyor zaten çok istekli değil dedim. Anne ilgileneceğini söyledi fakat hiç ilgilenmiyor. Yazı yazamayınca harfleri tanıyamayınca çocuğun da morali bozuluyor.
Öğretmeninizin dediklerini bir değerlendirin isterseniz. Harfleri unutuyorsa, dikkatini toplayamıyorsa bir yıl sonra daha başarılı olabilir.
öylemı dersınız? benım oglumun sıkıntısı mesela ıstıkrarlı olarak okulda yapması gerekenı duzenlı olarak yapmıyor. bazen yapıyor bazen yapmıyor sebebını sordugumda arkadasının onu konusturdugunu soyluyor
67 aylık evde cok ılgılenıyoruz . bızım yanımızda cok guzel yazıyor arkamızı dondugumuzde cızgılerı karıstırabılıyor .ve ısteklı degıl dıyemem cok ısteklı bır kac kere defter uzerınde uyuyabıle kaldı ama yapana kadar yatmıyor sımıdılık. bende ogretmenıyle konusacagım yarın ınsallah bakalım ne dıyecek

Benim kizimda 70 aylik 3 harf ogrendiler ela. Yazisi guzel harfleri taniyo ama birlestirip okuyamiyo ezbere soyluyor tavsiyeniz varmidir

Canım ben kızımı 2,5 aylık bırakıp mecburen çalışmaya başladım. O yüzden alışık, sadece ilk gün yanındaydım daha sonra kendi gitti. Sordum kızım geçekten istiyormusun gitmeyi, öğretmenini seviyormusun diye. evet anne öğretmeni çok seviyorum ilk okuyana madalya verecek öğretmenim ilk okumayı ben istiyorum madalyayı ben alacam diye çok istiyor kuzum .Çocuğum istekli ama öğretmenimizin söyledikleri kafamı karıştırdı. Rehber öğretmeniyle görüşmeyide düşünüyorum teşekkürler.
whatsapp grubu kurulmadımı?
bızım mesela grupta 20 yakın velı var kımsenın cocugu ıstıkrarsız okulda odevlerını yapmıyor. her gunu bırı serıyor okulda .
ama okuma ısını anlamadım n harfını nasıl okuyacak
o odevın uzerıne not koymayı dusunmuyormusunuz, bır post-ıtle yazabılırsınız ne alakası var
kı bence cok hızlı gıtmıssınız. daha yenı a harfıne gectık nedır bu acele suanda okulun en onde sınıfıda bızız buarada i ne cabuk

Benim kizimda 70 aylik 3 harf ogrendiler ela. Yazisi guzel harfleri taniyo ama birlestirip okuyamiyo ezbere soyluyor tavsiyeniz varmidir
cok pratık yaptırman gerek yazı tahtanızvar ıse orada calısın daha cok ılgısını cekecektır.
e ve l ıle ılgılı egıtıcı vıdeo ızletebılırsın
ben oglum ıcın morpakapmüse uye olmayı dusunuyorum acıkcası

nedense türkiye deki eğitim sisteminde 1.sınıftaki çocuğun bir süre sonra hemen okumaya başlaması beklenir. pek ço eğitim sisteminde alfabe ve okuma yazma 1.sınıfta bile olmaz. öğrencinin üzerinde okuyup yazmaya başlamasına dair bu şekilde bir baskı oluşturulmaz, başarısızlık algısı da yaratılmaz. bunun yerine fiziksel ve psikososyal gelişimini sağlaması için çok farklı etkinliklere yönlendirilir, gelişimi o yönde değerlendirilir. değiştirmemiz gereken daha çoook şey var....

olur mu öyle şey, çocuk istekli,çabalıyor.Niye sırf öğretmenin gözü yemedi diye bidaha bidaha anasınıfına gonderip bıkkınlık ouşturacaksınız.Tabiki hemen öğrenemeyecek.Çaba lazım biraz.Bana öğretmen işin kolayına kaçıyor gibi geldi..

cok pratık yaptırman gerek yazı tahtanızvar ıse orada calısın daha cok ılgısını cekecektır.
e ve l ıle ılgılı egıtıcı vıdeo ızletebılırsın
ben oglum ıcın morpakapmüse uye olmayı dusunuyorum acıkcası
Tebrik ederim cutemom sizi çok değerli bir annesiniz morpa kampüs üyeliğini hemen bugün alın ben hem evde oğluma hem okulda çocuklarıma kullanıyorum çok faydalı..

Ders çalışma saatleri çok geç değil mi

Biliyorum şartlar ama aklında kalmaması verim alamaması bundan olabilir mi

Kaçta kalkıyor kaçlar kaç arasında okulda

Benim 63 aylık oğlum 9 da uyuyor sabah 8 de kalkıyor ve akşam 8 den sonra normal muhabbeti anlayacak hali kalmıyor

Öğretmen ile de neden geri kaldığını düşündüğünü ne yaptığı yapmadığı ne yapması gerektiğini örneklendirerek anlatmasını isteyin
Biliyorum biraz geç oluyor ama akşam kızım öğlenci 6'ya doğru eve geliyor bende eve 6,30 gibi geliyorum yemek hazırla ye anca oluyor bulaşık falan sonra yıkarım inan öylece bırakırım biraz ben biraz babası çalıştırıyor. Sabah çalıştırma gibi durumumuz yok maalesef babaannesi bakıyor onunda okuma yazması yok

Tebrik ederim cutemom sizi çok değerli bir annesiniz morpa kampüs üyeliğini hemen bugün alın ben hem evde oğluma hem okulda çocuklarıma kullanıyorum çok faydalı..
kesınlıklle almam gerek dımı
dunden berı bununla ılgılı y azıları okuyorumda. bız ogretmen degılız ne bılım cogu zaman neyı nerede gosterecegımı bılmıyorum en azından bu program olursa eger zaten meb uyumlu ımıs tekrar etme ve onceden gosterme konusunda sıkıntıda yasamayız sanıyorum

Biliyorum biraz geç oluyor ama akşam kızım öğlenci 6'ya doğru eve geliyor bende eve 6,30 gibi geliyorum yemek hazırla ye anca oluyor bulaşık falan sonra yıkarım inan öylece bırakırım biraz ben biraz babası çalıştırıyor. Sabah çalıştırma gibi durumumuz yok maalesef babaannesi bakıyor onunda okuma yazması yok
konu sahıbı bence sen derdıne derman arama burada ogretmenı ara ve o n harfını sor o ne alaka
hatta ogretmene ulasamazsan okulu ara mudurle gorus.
cocugu ıstedıgın kadar calıstır o anneanne seyını ben bıle dogru duzgun okuyamıyorum ufacık evladım napsın?
buarada odevlerı o yapmaya baslasın derım ve yemekler hafta sonundan pısık dursun herkese aynı tavsıyeyı verıyorum ama bızım aksamlarımız cok rahat gecıyor. 7 gıbı yemekle ısımız bıtıyor ben bulasıkları toplarken oglumda mutfakta veya odasına gıderek calısıyor

saricicek123 saricicek123 1.sınıf okutan meslektaşlarım arasında gizli bir çekişme olabiliyor. Okumayı birinci dönem sonunda öğretmek için. Okumayı cabuk ogreten iyi öğretmendir imajı için. 1 yıla yayılmalı ve okuldan almamalısın.her çocuk öğrenir erken ya da geç

X