- 16 Ağustos 2019
- 2.353
- 7.544
- 33
-
- Konu Sahibi Pardonbakarmisiniz
Konu çarpıtılıp amacını asmıs. Gerek velıler için gerek ogretmenler için kotu soylemler olmus. Bnde guzelce arkadslar konu bu degıl denılen olay farklı boyutta.. Sınıf annelerıne tepkı gosterılıyor, gun amacını asıyor yazdım ama hanfendi baskq frekansta oldugu için bizi ezık ılan ettıTabi ki benim de saygım sonsuz . Burada öğretmen maaşı dense savunurum, yaşadıkları mobbing dense savunurum. Her türlü haklı taleplerinde öğretmeni zaten destekleriz ki eski mesajlarımda da görülüyor fikrim. Konuyu nerelere getirdi.
Ben bir kere bile rüşvet demedim. Mesleki bir sorun mu bu acaba niye demediğim şeylerle itham ediliyorum?Rüşvet rüşvet demiş durmuşsunuz, ben de diyorum ki fincan takımından rüşvet mi olur? Yok çeyiz düzmek yok rüşvet almak vs. denip duruyor sayfalardır. İstemeyen katılmasın, biz branş hocaları genel olarak bu tarz şeyler yaşamıyoruz. En temizi hiç hediye almamak zaten, benim kafam rahat.
Zaten bu hediye curcunası öğretmenlerden çok sınıf annesi ve bazı velilerin işi bence. Sonra rüşvetçi diye yaftalanan öğretmen oluyor. Bu işte bir terslik yok mu?
Hangi konudan biliyorsunuz yazın görelim.Bunu ispatlayın. Eğitimciyseniz doğru konuşuyor olmanız gerekir . Bekliyoruz .Gerçekten normal iletişimi bilmeyen insan grubunun eğitimci olması içler acısı. Size normal bir şey sordum ve muhattabım değilsiniz diyorsunuz.
Sizin hediye almayan öğrenciye de normal davranabilecek biri olduğunuza inanan var mı? Ya da velisiniz diyelim , velisi katılmayan öğrenciyi dışlamayacak karakter gibi durmuyorsunuz. Madem öyle yazmayın .
Okulda öğretmenin öğrencinin göreceği şekilde dedikodu yapmasını mı savunuyorsunuz yani? Gerçekten yok artık .devam edeceğim bitmedi. Her öğretmen konusunda varsınız nedenseÇok bunaldım artık..
@Mutlu2890 siz İstanbul'da değil miydiniz ? Arabanızın lastiğinin patlaması elinizde olmayan bir durum olarak değerlendirilebilir. Akü bitmesi ise sizin ihmaliniz olarak görülebilir. Aküler ömürleri bitmeden tekler ve durumu belli ederler çünkü. 2 kez özel aracınızda yaşanan sorunları mazeret...www.kadinlarkulubu.com
Burda da yanlıs anlamısOkulda öğretmenin öğrencinin göreceği şekilde dedikodu yapmasını mı savunuyorsunuz yani? Gerçekten yok artık .
Ya sabahtan beri sembolik hediye, küçük hediyeler vs. alınabilir denmiş sayfalardır. Fincan takımı gayet de küçük bir hediye işte, bunu kabul etti diye öğretmen neden suçlanıyor onu anlamadığımı ifade ediyorum. Rüşvet denecek kadar ya da sanki buna tamah edecek kadar aç gözlü olarak lanse edilmesi haksızlık bence.Ben bir kere bile rüşvet demedim. Mesleki bir sorun mu bu acaba niye demediğim şeylerle itham ediliyorum?
Ben öğrenciyken yaşadığım sıkıntıyı yazıp , durumu olmayan ya da durumu varken almak istemeyip sosyal baskıya uğrayanlar için işin gereksizliğini savundum. Bir sürü kötü anı var malum. Öğretmenlerin bu meseleye tavrı sizin gibi olmayıp bir de itham edince mesele buralara geldi.
Sınıf annesi meselesi yasaklandığı halde devam etmesi kimin düzeltmesi gereken bir mesele sizce ? Sınıf annesi ve bazı velilerin bu tutumunu eleştirip öğretmenlerin de durumu yasaklaması gerektiğini savunuyorum. Sizce bu iş ters mi şimdi?
Kalkıp fincan ya da borcam hediyesini de küçümsemeyin. Size kaç paralık hediye mana ifade eder ? Sonuçta fincan takımı için de bütçe bulamayan var .
Nerede rüşvet demişim ispatlayın lütfen
Yazdığım mesajlara ve tarihlere bakın bir elin parmağını geçmez öğretmen konusuna yazdığım yorum. Hepsini paylaşın ve ispatlayacaksınız! Her öğretmen konusunda nasıl varmışım görelim. Bu yalan ve siz eğitimcisiniz. Şaka gibi. Aldığınız alıntı da öğretmen dedikodu yapar okulda diye savunulan bir mesaj öyle mi?devam edeceğim bitmedi. Her öğretmen konusunda varsınız nedenseÇok bunaldım artık..
@Mutlu2890 siz İstanbul'da değil miydiniz ? Arabanızın lastiğinin patlaması elinizde olmayan bir durum olarak değerlendirilebilir. Akü bitmesi ise sizin ihmaliniz olarak görülebilir. Aküler ömürleri bitmeden tekler ve durumu belli ederler çünkü. 2 kez özel aracınızda yaşanan sorunları mazeret...www.kadinlarkulubu.com
Benim mesleğimde de kötüler var tabiki asla hiç birini savunmuyorum.rüşveti kaç üye söyledi? Neden cımbızla çekip o kısımdan yorumlamak istiyorsunuz. İnsanlar sayfalarca çok güzelce anlattı dertlerini.Ya sabahtan beri sembolik hediye, küçük hediyeler vs. alınabilir denmiş sayfalardır. Fincan takımı gayet de küçük bir hediye işte, bunu kabul etti diye öğretmen neden suçlanıyor onu anlamadığımı ifade ediyorum. Rüşvet denecek kadar ya da sanki buna tamah edecek kadar aç gözlü olarak lanse edilmesi haksızlık bence.
Ayrıca benim kişiliğime laf edemezsiniz, kimse bana bir kuruşluk bir şey bile alsa kabul etmedim, etmem.
Umarım tüm meslektaşlarım da net bir şekilde şu hediye işine son verir de linç başlıklarımızdan bir tanesinden kurtuluruz en azından. Ne zaman bir konu açılsa kendi travmalarının hırsını kusan üyeler oluyor.
Hepimiz belli meslek gruplarıyla ilgili kötü tecrübeler yaşadık. Ama konusu açıldığında da her seferinde bütün bir meslek grubuna eleştiri sınırlarını aşan yorumlar yapmıyoruz. Bütün bir konuda öğretmenler hediye bekleyen, maddi kazanç elde etmeye çalışan, meslek etiği olmayan kişiler gibi lanse edilmiş. Bu öğretmenlerin hepsi mi kötü? Hepsi kötü de sadece öğretmen olmayanlar mı mükemmel?
Neyse sizinle daha fazla bu konuda tartışmak istemiyorum, iyi forumlar.
Benim böyle pahalı hediye isteyen öğretmenim olmadığı için bayağı şaşırdım. Kalem hikaye kitabı alıyorduk ailemizin verdiği parayla.Siz sürekli kendinizi övüyorsunuz biraz mütevazı olun. Sizin örneğiniz üzerine kendi görev yerimdeki durumu yazdım. Bu oradaki öğretmeni de kötü yapmaz görevi değil çünkü. Hayatta nelerle mücadele ettiğini de bilmiyoruz.
Siz bu günün hediye beklentisinin küçük kalplerde yarattığı anksiyeteyi, veliler arasında dönen yarışları , hediyeye göre muamele yapan öğretmen gerçeğini , küçük çocukların mahcubiyetini anlayabildiğinizde empati yapmış olursunuz.
Çoğu öğretmenim kendi adıma haketmiyordu. Hakedenler de bugün sorulsa bu işin yanlışlığını konuşurdu eminim. Herkes travmaların yazmış neyin inkarı anlamadım. Hepimiz bu toplumda yetiştik, burada büyüdük. Bunu bile anlamayacak insan öğrencinin halinden nasıl anlayacak?
Sayfalarca kendini , kendi yaptığı iyilikleri yazarak kimse en iyi olmuyor. Tatvan görev yaptığım yerden çok daha güzel bir yer bu arada. Turistik kalıyordu bizim görev yerinin yanında. Ama emeğinize sağlık. Sonuçta bu vatana hizmet ediyoruz. Öğrenciler sizden Güleryüz ister, empati ister , utandırılmamak ister. Yıllar geçse bile bunlar unutulmuyor çünkü.
Bir de size başka cevap yazmayacağım dememiş miydiniz? Lütfen tutarlı olun.
Ayip degil mi bu yazdiginiz, yazik bir de ogretmensiniz,bu cirkin yakistirmalari yapan bir ogretmen olmasaydi keske, utanin yazdiklarinizdan.Bir sinif ogretmeniyim ve asla gelecek bir hediyeye gozumu dikmedim.Öğretmenim ama branşım sınıf değil bu zamana kadar hediye vs hiç talep etmedim öğrencilerimde velilerimde sağolsunlar çok güzel kutladılar hediyeye gerek olmadan, ama sınıf öğretmenleri bir hediye için öyle deliriyolardı ki velilerin arkasından demediklerini bırakmıyorlardı ve maaşları iyi olduğu halde gözlerini sadece hediye bürümüştü hepsinin şoka giriyordum en iyi en güzel yerden en pahalı şeyler gelsin diye kırk takla atanları ve hatta kim para veriyorsa onların çocuklarına daha iyi davranıp diğer hediye almayanların çocuklarını yok sayan gördü bu gözler Allah iyilerle karşılaştırsın her yerde
Öğretmene liste yapılıp veriliyor ve çocuğunla az ilgilenmeye başlıyor öğretmen mecbur veriyoruz dedi. Şok oldum yine saçmalık şikayet edersiniz öyle bir durum olduğunda dedim bu sefer de kimse velileri takmaz ki çocuğun okula gidince anlarsın dedi.
Bizim okulda bir öğretmen ayrım yapıyor diye şikayet edilmiş, görev yeri değişmişti. Belki de yarar.Çocuğu okula giden bir arkadaşımla konuştum onlarda altın kolye alacakmış kişi başı 300 TL. Ne kadar saçma olan var olmayan var neden kabul ettiniz dediğimde. Öğretmene liste yapılıp veriliyor ve çocuğunla az ilgilenmeye başlıyor öğretmen mecbur veriyoruz dedi. Şok oldum yine saçmalık şikayet edersiniz öyle bir durum olduğunda dedim bu sefer de kimse velileri takmaz ki çocuğun okula gidince anlarsın dedi.
Ben 4500 TL ye fincan takımı alınacağını sanmıyorum . Hadi maksimum 1500 TL olsun . Yani ne bileyim bu bu kadar önemli mi 150 TL olsun kişi başı . Dediğim gibi çocuğumu yıl boyunca eğitecek onunla ilgilenecek kişiye bu parayı vermek beni üzmez .Fıncanı ucuzundan mı alıyorlar sanıyorsun.. Kısı bası en az 150 topluyorlar. Yemesı içmesi de cabası..
Yaa işte hem abartı hem saçma bende sanmıyorum öyle öğretmenler olsun 2 3 veli yalakalık yapacak diye bütün sınıf kendini mecbur hissediyor galiba biri çıkıp dememiş ki olmaz ekonomi ortada 300 TL çok da küçümsenecek bir meblağ değil bence haa öğretmene değer mi değer ama işte insanlar fakir. Bilmiyorum ki direk liste yapıp veriyor herkesin içinde çocuğunla az ilgileniyor dedi.Bu bana çok abartılı geliyor.
Liste yapılmıyor. Hadi sınıf temsilcisi liste yaptı kafası çalışmadı.
Öğretmen de o listeyi kontrol edip hmm Ahmet vermemiş şimdi görür gününü diye kinlenir ihtimaline hiç ikna olamıyorum yani.
Tabi ki kimsenin beni ikna etme zorunluluğu yok da, hayat da yaprak dökümünde geçmiyor ki.
Varmış öyle öğretmenler demek ne acı...Bizim okulda bir öğretmen ayrım yapıyor diye şikayet edilmiş, görev yeri değişmişti. Belki de yarar.
Bolgeye gore okula gore degısıyor. Mesela bıızm bulundugumuz bolge tarım işçiliği hep. Yagmur camur ruzgar vs iş yok yevmiye de yok. Burdan gelenle kıra, fatura vs derkn aileler kıt kanaat gecınıyor. Dusunun 2,3 cocuk okutanı.. En az hedıye meblağı 3binden baslatıyorlar sınıflar 15,20 kişilik.. Ekstra pasta ıcecek tabak derkem 250,300 den asagı toplanmıyor. 2 cocuk ıcın olsa 600 yapıcak. Bunlar az rakam degıl. Kime gore neye gore belırlenıyor. Gosterıs oldu artık kabul edelım. Herseye pasta kesen pahalı marka alan takıntılı hal alındı... Bır termosa 3500 vermek yad bır monta 5,6 bın vermek bır cantaya 4,5 bın vermek normal mı. Hedıye anlayısımız pahalı markalar mı olduBen 4500 TL ye fincan takımı alınacağını sanmıyorum . Hadi maksimum 1500 TL olsun . Yani ne bileyim bu bu kadar önemli mi 150 TL olsun kişi başı . Dediğim gibi çocuğumu yıl boyunca eğitecek onunla ilgilenecek kişiye bu parayı vermek beni üzmez .