Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle diyim evet konu ordan çıktı ama konunun özeti velilerin hediye çılgınlığı. Ben pahalı hediye beklentisi olan öğretmenler için onu dedim. Vermeyenin fişlenmesi gibi bişey.
İlköğretim hocam vardı , mendil hediye etmiştim kumaş. Yüzünü silerdi bak senin verdiğin mendille siliyorum derdi. Bu tarz şeyler kalmadı artık. Aslında herkesin rahatsız olduğu durum bu 🤷🏼‍♀️
Daha önce de dedim bizim öğretmenimizin maddi beklentisi olduğunu düşünmüyorum ama işte veliler.
O zaman katılmayın, kendi hediyenizi kendiniz verin

Sınıf anneleri olayı abartıyor bence. Çocukların kutlaması gereken günü velilerin kutlaması saçma.
Aynen oyle, tıpkı 23 nısan gibi, cocuklara hediye edilen bir bayramı cocukların kursagına diziyorlar. Aylarca dersleri asıp calış calış, ezberle, kıyafet al, al, al, cık 3 dk oyna bitti..
.Oysa verin ellerine boya tabancaları,su balonları, her evde sürprizler hazırlansın, harclıklar hazırlansın, kapı kapı toplasınlar, gönüllerince eglensınler🎊🎉"Yavrum, bu sizin bayramınız fakat ne yapacagınıza biz karar veriyoruz, konuşmalarınızı biz belirliyoruz, tabii tabii, sizin bayramınız canıııımm" 🙄

Öğretmen de oldum veli de merak etmeyin. Para verenler beraber çektiriyorsa vermeyenler de beraber çektirsin. Bir fikir varsa kafanızda ona göre dik durun. Gruba uymamış oluyorsunuz burada, çocuğunuza durumu açıklayın. Ana baba olarak ağzınız laf yapmıyorsa bunun sorumlusu öğretmen değil
Ben dık duruyorum zaten. Kucuk anlamlı cocukların içindem gelen hatıra olacak hedıye oldumu sonuna kadar destekteyım ama sadece gostetıs için yapılana girmiyorum...
Gecen yıl colombıa mont aldılar çogu tarım işçisi velilerin. Yagmur camur oldumu iş yok ozmn yevmıye de yok. Borc alıp odeyenler olmus.. Ses cıkarınca sız girmeyin dıyıp gecıyorlar. Bn gırmedım oğlum bzı kaldırmadılar dedı. Oğretmni ayrı resmı dusunememiş. Bız 1 gun sonra hedıyemızı verdık. Oğlum şiir yazdı kendısı ve cıcek aldı. Ama o gun cok agladı deger mı..

Oğretmni ayrı resmı dusunememiş. Bız 1 gun sonra hedıyemızı verdık. Oğlum şiir yazdı kendısı ve cıcek aldı. Ama o gun cok agladı deger mı..
Ben çalıştığım için okulda bayram kutlamalarına gidemiyordum. Ev hanımı veliler gidiyordu. (Al işte çocuğum üzülüyordu, ev hanımları da gitmesin o zaman hatta okulda kutlama yapılmasın) ben öğretmene ve sınıftan birilerine mesaj atıyordum kızımı çekip atar mısınız diye. Herkes beni mi düşünecek… kendimi hatırlatıyordum ayıp değil ya. siz de yapabilirdiniz bunu. Ama yok kimse kılını kıpırdatmasın yüklensin hocaya, öylesi en kolayı

O zaman katılmayın, kendi hediyenizi kendiniz verin
İlla o hediye verilecek yani:)

Öğretmen de oldum veli de merak etmeyin. Para verenler beraber çektiriyorsa vermeyenler de beraber çektirsin. Bir fikir varsa kafanızda ona göre dik durun. Gruba uymamış oluyorsunuz burada, çocuğunuza durumu açıklayın. Ana baba olarak ağzınız laf yapmıyorsa bunun sorumlusu öğretmen değil
Niye böyle bir grup var bu sorgulanıyor? İnsanların çoğu rahatsız ve gündem oluşturmak istiyorlar. Çocuklar da mutlu değil. Öğretmenler günü = hediye almak değil ki. Size hediye alınmayınca sizin gününüz olmayacak mı?

İlla o hediye verilecek yani:)

Niye böyle bir grup var bu sorgulanıyor? İnsanların çoğu rahatsız ve gündem oluşturmak istiyorlar. Çocuklar da mutlu değil. Öğretmenler günü = hediye almak değil ki. Size hediye alınmayınca sizin gününüz olmayacak mı?
Sizi ben başka öğretmen konularından da biliyorum muhatabım değilsiniz

Ben çalıştığım için okulda bayram kutlamalarına gidemiyordum. Ev hanımı veliler gidiyordu. (Al işte çocuğum üzülüyordu, ev hanımları da gitmesin o zaman hatta okulda kutlama yapılmasın) ben öğretmene ve sınıftan birilerine mesaj atıyordum kızımı çekip atar mısınız diye. Herkes beni mi düşünecek… kendimi hatırlatıyordum ayıp değil ya. siz de yapabilirdiniz bunu. Ama yok kimse kılını kıpırdatmasın yüklensin hocaya, öylesi en kolayı
Yani milli bayramda kutlama olmasıyla verdiğiniz örnek aynı mı?

Ben çalıştığım için okulda bayram kutlamalarına gidemiyordum. Ev hanımı veliler gidiyordu. (Al işte çocuğum üzülüyordu, ev hanımları da gitmesin o zaman hatta okulda kutlama yapılmasın) ben öğretmene ve sınıftan birilerine mesaj atıyordum kızımı çekip atar mısınız diye. Herkes beni mi düşünecek… kendimi hatırlatıyordum ayıp değil ya. siz de yapabilirdiniz bunu
Sızle anlasamıyoruz konu cocukların dalga gecmesı alan velilerin sız vermediniz gıbı soylemlerı. Bunu buyuk cocuk onemsemez ama 6 yasındakı cocuk onemser..

Sizi ben başka öğretmen konularından da biliyorum muhatabım değilsiniz
Hangi konudan biliyorsunuz yazın görelim.Bunu ispatlayın. Eğitimciyseniz doğru konuşuyor olmanız gerekir . Bekliyoruz .Gerçekten normal iletişimi bilmeyen insan grubunun eğitimci olması içler acısı. Size normal bir şey sordum ve muhattabım değilsiniz diyorsunuz.

Sizin hediye almayan öğrenciye de normal davranabilecek biri olduğunuza inanan var mı? Ya da velisiniz diyelim , velisi katılmayan öğrenciyi dışlamayacak karakter gibi durmuyorsunuz. Madem öyle yazmayın .

Hangi konudan biliyorsunuz yazın görelim. Gerçekten normal iletişimi bilmeyen insan grubunun eğitimci olması içler acısı. Size normal bir şey sordum ve muhattabım değilsiniz diyorsunuz.

Sizin hediye almayan öğrenciye de normal davranabilecek biri olmadığınıza inanan var mı? Ya da velisiniz diyelim , velisi katılmayan öğrenciyi dışlamayacak karakter gibi durmuyorsunuz. Madem öyle yazmayın .
Empatı.... Bosverın.
Buyuk oglumun ogretmenı ıle hal gorusur oturmalara gıdıp gelırız o kadar samımıyız. Pandami donemı hatta bnden yardım ıstemıstır cok. Velılere canlı derse nasıl girilir, telden pdf nasıl yazı yazılır vs. Bn anlatıyordum... Kimseden pahalı hedıye kabul etmedi.. Bana almayın cocuklarıma kıtap alın okuyup anlatsınlar bnm hedıyem bu diyordu.. Hala aynıdır.. Bzım ornek aldıgımız oğretmn budur gerısı benı ilgilendirmiyor herkesın empatı yetenegı olmaya bılır. Yokluk gormus bır ogretmendı. Babası olmus annesı 3 kızını zor sartlarda okutmus. Hem calısıp hem okumuslar. Evıme 2 maas gırıyor sızı belkı maddı olarak anlayamam ama cocuklarımız için bunlar ıhtıyac dıye lıste verirdi. Zora sokmak ıstemem ama derdı hatta veremeyene gercekten durumu olmayana kırtasiyelerden yardım bulurdu

Yaa sormayın fincan takımını otuz kişi paylaşmayan veli bir de rüşvet verecek 😀
[/QUOTE
Hah çok şükür birileri öğretmenlerden gereksiz fedakarlık beklenmesinin saçmalığına da değinmiş. Mesleğini yapıp para alıyor öğretmen. Bu durumda çıkışa yetişemediklerinde beklemeyen öğretmenden dert yanmasın mesela veliler… beklentiye gelince burdan uzaya yol olur ama ücrete hediyeye gelince auvvv… ben zaten lisedeyim. Bizde öyle şatafat hediye falan olmaz. Ama şurda sayfalarca bir fincan takımı tartışılıyorsa öğretmenler de maaşlarını zaten alıyorsa orada gönüllülük devreden çıkabilir bana kalırsa.
Ne saçma birisiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Son satırı okumamış yoksa ona gore cevap verirdim.. Muhatabım degılsinz.. Iyı kı sıızn gıbı öğretmenimiz yok. Çok gereksızsınız..
Benım yazdıklarımdan ne anlıyorusnuz. Öğretmen suclu mu dedım ben.. Baskalarıyla karıstırmayın. Ben sınıf anneleri ve cocukların ın yaptıklarını yazdım. Nerden bılıyorsunuz agzımın laf yapmadıgını
Ben gerekliı lafı gerektiği yerde zaten soyluyorum ama olan cocuga olmus oluyor uzuluyor

Son satırı okumamış yoksa ona gore cevap verirdim.. Muhatabım degılsinz.. Iyı kı sıızn gıbı öğretmenimiz yok. Çok gereksızsınız..
Benım yazdıklarımdan ne anlıyorusnuz. Öğretmen suclu mu dedım ben.. Baskalarıyla karıstırmayın. Ben sınıf anneleri ve cocukların ın yaptıklarını yazdım. Nerden bılıyorsunuz agzımın laf yapmadıgını
Ben gerekliı lafı gerektiği yerde zaten soyluyorum ama olan cocuga olmus oluyor uzuluyor
Bence duvara yada suya anlatın daha etkili olur
"Hanımefendinin"algıları kapalı
Taş dile gelebilir,su yönünü filan değiştirir ama bu üyeye laf anlatamazsiniz

Alenen yalan söyledi. Beni başka öğretmen konularından da biliyormuş. Üşenmedim . Eski üyeyim baktım öğretmenle ilgili konulara.ekledim de savunmuşum. Üzücü olan bir öğretmenin bu manipülasyon ve yalanı yapması.

Eklentiler

• 1000208317.jpg
    1000208317.jpg
    108,4 KB · Görüntüleme: 20
Alenen yalan söyledi. Beni başka öğretmen konularından da biliyormuş. Üşenmedim . Eski üyeyim baktım öğretmenle ilgili konulara.ekledim de savunmuşum. Üzücü olan bir öğretmenin bu manipülasyon ve yalanı yapması.
Baska dunyada yasıyor anladım onu.. Heryerde her meslekte oldugu gıbı aynı frekansta olmadıgımız, olayı carpıtarak manıpulasyon uygulayan ınsanlar olabılır bır kac elma çuruk cıktı dıye elma ya kusmedık ya sevmeye devam ettık.. Hala saygım sonsuz ama hakedene

Alınan hediyeyi küçümsemek de bu oluyor işte... Mesele maddi değeri değil dayatılması.
Rüşvet rüşvet demiş durmuşsunuz, ben de diyorum ki fincan takımından rüşvet mi olur? Yok çeyiz düzmek yok rüşvet almak vs. denip duruyor sayfalardır. İstemeyen katılmasın, biz branş hocaları genel olarak bu tarz şeyler yaşamıyoruz. En temizi hiç hediye almamak zaten, benim kafam rahat.
Zaten bu hediye curcunası öğretmenlerden çok sınıf annesi ve bazı velilerin işi bence. Sonra rüşvetçi diye yaftalanan öğretmen oluyor. Bu işte bir terslik yok mu?

Baska dunyada yasıyor anladım onu.. Heryerde her meslekte oldugu gıbı aynı frekansta olmadıgımız, olayı carpıtarak manıpulasyon uygulayan ınsanlar olabılır bır kac elma çuruk cıktı dıye elma ya kusmedık ya sevmeye devam ettık.. Hala saygım sonsuz ama hakedene
Tabi ki benim de saygım sonsuz . Burada öğretmen maaşı dense savunurum, yaşadıkları mobbing dense savunurum. Her türlü haklı taleplerinde öğretmeni zaten destekleriz ki eski mesajlarımda da görülüyor fikrim. Konuyu nerelere getirdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X