Öğretmenler günü saçmalığı ve gösteriş meraklısı veliler!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu amactan cıkmıs nerelere gelmiş. Baslık tamam olmamıs. Sacma sapan sınıf anneleri olsa daha ıyı olırmus ama konu bu degıl.
Ogretmn olan uyelerde burda denenı anlamıyor galıba. Konu ogretmnler gunu degıl ogretmnler gunu adı altında kımı velilerin gosterış ve ego tatmını
Hedıye yarısına kızılıyor burada.
Konuyu ne kadar saptırmıssınız ya.
Isteyen ıstedıgı gunu kutlar ok. Bunda hem fıkırız ama bır kac kişinin ego tatmını, yalakalık, gosterıs merakı yuzunden parası olmayan, kıt kanaat gecınen velılere, ailelere hedıye dayatması (hedıye dıye basıt bısey sanmayın en kallavısınden markasından) konu bu ıken ne kadar abartılı gereksız seyler konusuyoruz ya

Otuz kişilik sınıf bir fincan takımı da için kişi başı 30 TL verecek yahu . Ne gösteriş merakı kaldı ne ogretmenlere denilmeyen. Yani bir insanın en degerli varlığı çocuğu onu yetiştiren her gün emek veren insana bunu vermek bu kadar koymasa gerek insana .

Ayrıca bu sınıf annesi konusuna inanılmaz gicigim bende . Hala farklı adlarla devam etmesi çok şaşırttı beni
😂 Fıncanı ucuzundan mı alıyorlar sanıyorsun.. Kısı bası en az 150 topluyorlar. Yemesı içmesi de cabası..

Ayy kim ne yapsın fincan takımını ayol? Bizim evde kutu kutu var, bir borcam bir fincan takımı. Bu ikisi güzide Anadolu şehirlerimizin nadide ev hediyesidir. Herkeste açılmamış bir sürü paket olur. :KK53:
Alınan hediyeyi küçümsemek de bu oluyor işte... Mesele maddi değeri değil dayatılması.

Begenmedım atanlar da empatı yok tabıkı ıstedıgınızi atabılırsınız. Evıne asgarı ucret gırıp 2,3 cocuk okutan kırada yasayan ay sonunu getıremeyn velılere de gercek hayatta begenmedım atın...
En az 150,200 tl yı cocuklara soran sınıf annelerine de aynı tepkıyı verıyor musunuz acaba
En guzel Hedıye şiir mektup cıcek guzl bır tebessumdur. Onemlı olan hatırlanmaktır. Burada ki cogu kişinin şikayeti de konunun buradan cıkıp ranta donusmesıne tepkıdır. Bır kac kısı tatılınıze aldıgınız maaasa laf ettı dıye konu farklı yere gelmesin

İsterseniz alabilirsiniz, sizin tercihiniz. Ben tıp bayramında arkadaşıma çiçek yollamıştım bir keresinde. Böyle incelikler için günlere gerek yok, zorunlu tutulmasına da gerek yok. Onun dışında bence güzel olur böyle şeyler. Konuda bahsedilen emrivakilerden bahsetmiyorum tabii.
Bende emrikaviye kızıyorum zaten. Dediğim gibi bizim öğretmenimizin öyle bir kadın olduğunu düşünmüyorum. İnsanı sinir eden bu veliler.

Begenmedım atanlar da empatı yok tabıkı ıstedıgınızi atabılırsınız. Evıne asgarı ucret gırıp 2,3 cocuk okutan kırada yasayan ay sonunu getıremeyn velılere de gercek hayatta begenmedım atın...
En az 150,200 tl yı cocuklara soran sınıf annelerine de aynı tepkıyı verıyor musunuz acaba
En guzel Hedıye şiir mektup cıcek guzl bır tebessumdur. Onemlı olan hatırlanmaktır. Burada ki cogu kişinin şikayeti de konunun buradan cıkıp ranta donusmesıne tepkıdır. Bır kac kısı tatılınıze aldıgınız maaasa laf ettı dıye konu farklı yere gelmesin
Beğenmedim atan benim neden alıntılamıyorsunuz?

Bu başlıkta gördüm şey çoğu kişinin hediye dediği şey rüşvet. Vermeyince çocuğa kötü davranma ihtimali varsa bu hediye değildir. Biraz daha zorlarlarsa öğretmenler gününü toptan kaldıracak yukaridakiler.
Bir cocugun daha okulda sinir krizi geçirmesini beklemeden ceki düzen verilsin verilecekse. Sınıf anneliğine daha önceden düzen gelmeliydi, bir cocugun sinir krizi ile kalkması yakışmadı.. Yurtdısındaki gibi kota mı koyulacak, ne olacaksa artık..

Hah çok şükür birileri öğretmenlerden gereksiz fedakarlık beklenmesinin saçmalığına da değinmiş. Mesleğini yapıp para alıyor öğretmen. Bu durumda çıkışa yetişemediklerinde beklemeyen öğretmenden dert yanmasın mesela veliler… beklentiye gelince burdan uzaya yol olur ama ücrete hediyeye gelince auvvv… ben zaten lisedeyim. Bizde öyle şatafat hediye falan olmaz. Ama şurda sayfalarca bir fincan takımı tartışılıyorsa öğretmenler de maaşlarını zaten alıyorsa orada gönüllülük devreden çıkabilir bana kalırsa.
Burda fincan tartışılmıyo ki. Burda öğretmenler günü de tartışılmıyor aslında. Burda tartışılan velilerin yarışa girmesi. Gruplarda dayatmaların yapılması.
Kızımın hiç bir öğretmeninden ayrıcalık bişey beklemedim. Öğretmen veli ne mesafede olması gerekiyorsa öyle oldum.
Ama bu kulaklar bi öğretmenden hediye yarıştırmalarını da duydu.

Bence acilen bu hediye olayı yasaklanmalı. Veliler zaten gösteriş için ne yapacaklarını şaşırmış onu kanıksadık da öğretmenler de açık açık hediye istiyor. Anaokuluna giden oğluma öğretmenleri hediye alın ama çiçek falan olmaz demiş. Oğlum geldi bunu bana söyledi tabi. İnanılmaz sinirim bozuldu. Kimse mesleğini yaptığı için hediye haketmez. Tamam kutsal meslek ama sonuçta maaşını alarak yaptığın bir iş neticede. Hiç etik gelmiyor bana. Hatta çok çirkin buluyorum. Hele şu sınıfça yapılan hediye saçmalığı başlı başına sorun. Durumu olan var olmayan var. 2 3 çocuk aynı anda okutan var. Ayrıca bu hediye olayına katılmayanlara gözle görülür bir mobbing uygulanıyor. Katılmak istemeyip katılanlar da sırf çocukları dışlanmasın mahçup hissetmesin diye katılıyor. Tüm dertlerimiz bitmiş gibi bir de bunlarla uğraşıyoruz.

Burda fincan tartışılmıyo ki. Burda öğretmenler günü de tartışılmıyor aslında. Burda tartışılan velilerin yarışa girmesi. Gruplarda dayatmaların yapılması.
Kızımın hiç bir öğretmeninden ayrıcalık bişey beklemedim. Öğretmen veli ne mesafede olması gerekiyorsa öyle oldum.
Ama bu kulaklar bi öğretmenden hediye yarıştırmalarını da duydu.
Konu sahibi fincan takımı alınacak dememiş mi? Maaş alıyorlar zaten yazmıştınız ben ona tepki gösterdim.

Beğenmedim atan benim neden alıntılamıyorsunuz?
Kesın baskaları da atar dıye orta yere yazayım dedim... Dedıgım gıbı begenmeyebılırsınız ama benım ve bırkac kısının rahatsız oldugu konu gun degıl bunu abartıp ınsanlardan neredeyse harac keser gıbı zora sokan sınıf anneleri.. Cogunluk bundan sıkayetcı. Tatıl paketı alan, ceyız duzen, altın alan, marka gıydıren sınıf annelerinin velileri zor durumda bırakması

Kesın baskaları da atar dıye orta yere yazayım dedim... Dedıgım gıbı begenmeyebılırsınız ama benım ve bırkac kısının rahatsız oldugu konu gun degıl bunu abartıp ınsanlardan neredeyse harac keser gıbı zora sokan sınıf anneleri.. Cogunluk bundan sıkayetcı. Tatıl paketı alan, ceyız duzen, altın alan, marka gıydıren sınıf annelerinin velileri zor durumda bırakması
Veliler katılmayabilirler. Kimsenin kimseye bıçak dayadığını sanmıyorum.

Bir cocugun daha okulda sinir krizi geçirmesini beklemeden ceki düzen verilsin verilecekse. Sınıf anneliğine daha önceden düzen gelmeliydi, bir cocugun sinir krizi ile kalkması yakışmadı.. Yurtdısındaki gibi kota mı koyulacak, ne olacaksa artık..
Sınıf anneliği kalkmadı kı... Temsılcı oldu, yardımcı oldu yada ben yapayım dıye atlayan oldu oldu yanı

Veliler katılmayabilirler. Kimsenin kimseye bıçak dayadığını sanmıyorum.
10 yıllık velı olarak soyluyorum sureklı sıkıştırıp cocukları sormalar, aramalar, ad yazıp sadece para veren cocukları tahtaya kaldırıp resım cektırmeler dıslama bır nevi. Ve bu ılk okul cocugu anasınıfı cocugu olunca uzuntuye, arkadas arası dalga konusuna sebebiyet oluyor... Sız velı gozuyle gormemıs olabılırsınız ama olayın arka yuzunde cocuklar magdur edılıyor

Bana da sacma geliyor cunku yurtdisinda buyudum ve hic ogretmenime hediye almadim. Ama simdi kendi cocugum Turkiye'de okuyor ve sinif anneleriyle bu gunu pas gecmemek adina cicek cikolata yaptiralim dedik. Satafata gerek yok bence. Onemli olan dusunmek. He yaptirdigimiz cicek cikolatada ucuz degil dunyaca unlu bi markanin cikolatasi. 3800. 2 ogretmen + 1 pdikolog 3 kisiye yapildi. Sinif mevcudu 10, kisi basi 1150 civari dustu. Azimsanacak bi rakam degil ama icimden gelerek yaptim. Cunku cocuguma cok guzel bakiyolar. Senede 1 kere onlar icin bi cicek cikolata cok degil.

10 yıllık velı olarak soyluyorum sureklı sıkıştırıp cocukları sormalar, aramalar, ad yazıp sadece para veren cocukları tahtaya kaldırıp resım cektırmeler dıslama bır nevi. Ve bu ılk okul cocugu anasınıfı cocugu olunca uzuntuye, arkadas arası dalga konusuna sebebiyet oluyor... Sız velı gozuyle gormemıs olabılırsınız ama olayın arka yuzunde cocuklar magdur edılıyor
Öğretmen de oldum veli de merak etmeyin. Para verenler beraber çektiriyorsa vermeyenler de beraber çektirsin. Bir fikir varsa kafanızda ona göre dik durun. Gruba uymamış oluyorsunuz burada, çocuğunuza durumu açıklayın. Ana baba olarak ağzınız laf yapmıyorsa bunun sorumlusu öğretmen değil

Bence acilen bu hediye olayı yasaklanmalı. Veliler zaten gösteriş için ne yapacaklarını şaşırmış onu kanıksadık da öğretmenler de açık açık hediye istiyor. Anaokuluna giden oğluma öğretmenleri hediye alın ama çiçek falan olmaz demiş. Oğlum geldi bunu bana söyledi tabi. İnanılmaz sinirim bozuldu. Kimse mesleğini yaptığı için hediye haketmez. Tamam kutsal meslek ama sonuçta maaşını alarak yaptığın bir iş neticede. Hiç etik gelmiyor bana. Hatta çok çirkin buluyorum. Hele şu sınıfça yapılan hediye saçmalığı başlı başına sorun. Durumu olan var olmayan var. 2 3 çocuk aynı anda okutan var. Ayrıca bu hediye olayına katılmayanlara gözle görülür bir mobbing uygulanıyor. Katılmak istemeyip katılanlar da sırf çocukları dışlanmasın mahçup hissetmesin diye katılıyor. Tüm dertlerimiz bitmiş gibi bir de bunlarla uğraşıyoruz.
Bnde aynı seyı soyluyorum. Her ogretmn bır degıl cıddı ısteyen ayrım yapanı var. Hadı ogretmn karısmasa ıstemese dedigınız gıbı mobbıng uygulama cocukları rencide etme var.. Olayın anlam onemı kalmadı artık velıler kudurdu resmen. Yarıs halınde herkes.. Herseyi abartma konusunda ustumuze yok

Konu sahibi fincan takımı alınacak dememiş mi? Maaş alıyorlar zaten yazmıştınız ben ona tepki gösterdim.
Şöyle diyim evet konu ordan çıktı ama konunun özeti velilerin hediye çılgınlığı. Ben pahalı hediye beklentisi olan öğretmenler için onu dedim. Vermeyenin fişlenmesi gibi bişey.
İlköğretim hocam vardı , mendil hediye etmiştim kumaş. Yüzünü silerdi bak senin verdiğin mendille siliyorum derdi. Bu tarz şeyler kalmadı artık. Aslında herkesin rahatsız olduğu durum bu 🤷🏼‍♀️
Daha önce de dedim bizim öğretmenimizin maddi beklentisi olduğunu düşünmüyorum ama işte veliler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X