Öğretmenler gunu icin hediye fikri kizlarr:)

Çiçek alabilirsiniz ya da boyner gibi yerlerden hediye çeki.

Ben öğretmenlik yapıyorum, böyle özel günlerde öğretmenlerin böyle yüksek paralarda hediye kabul etmesini çok yanlış buluyorum. 22 kişi var, kişi başı 60 liradan 1200 küsür ediyor, hadi vermeyen olsun, 1000 liralık hediye almayı düşünmek, bir öğretmenin sınıfta buna müsade etmesi çok yanlış.

Çiçek alabilirsiniz ya da boyner gibi yerlerden hediye çeki.

Ben öğretmenlik yapıyorum, böyle özel günlerde öğretmenlerin böyle yüksek paralarda hediye kabul etmesini çok yanlış buluyorum. 22 kişi var, kişi başı 60 liradan 1200 küsür ediyor, hadi vermeyen olsun, 1000 liralık hediye almayı düşünmek, bir öğretmenin sınıfta buna müsade etmesi çok yanlış.
Öğretmenimizin haberi yok , oyle beklentisi oldunu da düşünmüyorum iyi bir eğitimci:) benim kendi içimden geliyor :)

Saat,kolye?
Çok şaşırdım!
Öğretmenler kabul ediyorlar mı bu tarz hediyeleri?
Etmezler mi? Birde söyle oluyor. Kendilerini tanıyan birini ya da sinif annesini örgütluyor. Yok öğretmenimiz sunu sever bunu giyer vs yaziyorlar. Ben baştan aşağı mavi marka ile giydirilmiş üstüne saat alınan öğretmen biliyorum. Gerçekten bu kadarı da çok saçma ve abartı. Pantalon gömlek almak nedir ya ?

Hediyelik eşya vs çok pahalı 300den aşağı doğru düzgün bir şey yok alsak da o kişinin ihtiyacı var mı, zevkleri nedir bilmediğimden çocuklarımın sınıfında hep toplu hediyeye katıldım. alışveriş çeki ve çiçek şeklinde bir öğretmenimiz erkek idi o da bu çeke ne gerek vardı onun çeyrek alınabilirdi dedi biz de öğretmenler günü mezuniyet te çeyrek almıştık çeyrek öğretmenler günü hediyesi için saçma tabiki.
bir öğretmenimiz hediye vs konusunda aşırı hassastı asla göndermeyin diye çok diretti ve hassasiyetini belirtti biz de öğretmenimize öğretmenler gününde TEMA vakfına bağışta bulunduk her çocuk için bir fidan, anneler gününde de LÖSEV'e bağışta bulunmuştuk.
Hediyeyi verdiğiniz öğretmen mi buna ne gerek vardı çeyrek alsaydınız dedi ? :KK57: Ben öğretmen olsam çeyreği kabul etmeye utanırdım. Böyle durumlarda da abartılı hediye alanların dedikodusu yapılır genelde. Bizim zamanımızda özel hediye alanların çocuklarına da ayrıcalıklı davranan öğretmenler oluyordu.

Merhaba kizlar, dün okul veli grubuna msj atıldı ogretmenimize hediye için toplu hediye kartı alalim birde çiçek sınıfımız 22 kişilik ve kişi başı 60 tl istediler bi çiçek nerden baksanız 400 tl toplam da bin tl bile yapmıyor ki hediye çeki icin ne gibi bir şey Ala bilir ki kadın o parayla bana baya az geldi bunuda dile getirdim ama veremeyenler varmis ben en azından 100 tl gibi bir şey olsun dedim kabul görmediler, 60 tl de bana göre az cunki öğretmenimizin çok seviyorum anlayışlı kibar birisi ben bireysel olarak bir şey alsam çocuğum dışlanmış gibi olur mu ve bireysel alicak 2 kişi daha varmış sınıf da , kizlar sizce bireysel almalimiyim alırsam da ne gibi bir hediye almalıyım fikir verirseniz çok sevinirim
Ben çiçek hediyesini pek uygun görmüyorum çiçek dalında güzel bence . Hediye olarak daha işe yarar şeyler alınabilir. Eğer öğretmen kadınsa o kadar paraya nevresim seti , ayakkabı çanta veya şık bir mutfak eşyası daha güzel olur . Erkekse de parfüm , kravat , gömlek, kol düğmesi güzel olabilir . Bireysel de alınabilir kim neye gücü yeterse onu alır

Bir ogretmenim, boyle bir duruma asla musade etmem. Toplu hediye alimina karsiyim. Bireysel de kabul edebilecegim en buyuk sey bir cicek ya da cikolata olur. Maddi degeri olan hediye kabul etmeyi bir ogretmen olarak cok yanlis buluyorum. Ozellikle herkesin maddi zorluk cektigi su gunlerde 60 yetmez 100 toplayalim demek de hic hos degil.

60lira bir şey değil ama bin liralık hediye almak da bana doğru gelmedi. Ben de esim de öğretmeniz bu arada.
Altin kolye, pahali saat, yok ceyrek altin falan yazanlar olmus ne gerek var ki?
Topluca bir çiçek alınsa yeter yani ortalama çiçek buketleri de 200lira civari. Koca nişan çiçeği yapılacak degil
Gerisi fazla.

Ben çiçek hediyesini pek uygun görmüyorum çiçek dalında güzel bence . Hediye olarak daha işe yarar şeyler alınabilir. Eğer öğretmen kadınsa o kadar paraya nevresim seti , ayakkabı çanta veya şık bir mutfak eşyası daha güzel olur . Erkekse de parfüm , kravat , gömlek, kol düğmesi güzel olabilir . Bireysel de alınabilir kim neye gücü yeterse onu alır
Saksıda olanlar güzel oluyor ama misal ben evde hiç çicek bakamıyorum ölüyor soluyor😔

Bir ogretmenim, boyle bir duruma asla musade etmem. Toplu hediye alimina karsiyim. Bireysel de kabul edebilecegim en buyuk sey bir cicek ya da cikolata olur. Maddi degeri olan hediye kabul etmeyi bir ogretmen olarak cok yanlis buluyorum. Ozellikle herkesin maddi zorluk cektigi su gunlerde 60 yetmez 100 toplayalim demek de hic hos degil.
Evet evet çikolata çok hoş bir hediye.

Bir öğretmenim ve bu şekilde hediye alınmasına karşıyım,asla da kabul etmem.İnsanların çoğu mecburi hissettikleri için o parayı veriyorlar.Bir çiçek bile yetmeli,öğretmen beklentiye giriyorsa bu da çok yanlış.İçinizden hediye almak geliyorsa toplu hediye işine girmeyecektiniz.Oraya girdiyseniz de kabulleneceksiniz.Ne yapsınlar,altın bilezik mi alınsın toplanan parayla?

Özel bir okulda öğretmenim. Haliyle velilerin maddi durumu ortada ona rağmen bu bahsettiğiniz meblağda hediye gelse çok çok mahcup olurum. (muhtemel ki o kadarını kabul etmezdim de) çiçeği alıp hediye çekini teslim ederdim uygun bir lisanla.
Hele ki 100 TLden toplansa ooo... O kadarına gerçekten gerek yok. Hediye için değil içinden geldiği, mesleğinin önemini farkında olduğu için iyi bir eğitimci.

Sizin için 100 ile 60 arasında fark olmayabilirdi ama birden çok çocuğu olan, asgari ücretle çalışan, borcu olan kişiler için çok fark olur.

Öğretmenler günü bana herzaman gereksiz gelmiştir ya neyse
Türkiye hariç başka ülkedede duymadım
Kızlar özele gidiyordu ve bizim okulda hediye yasaktı ve çok yerinde bir karardı
Bir çiçek ve bir kutu çikolata yaptırıyorduk ve sınıf anneleri olarak yemeğe davet ediyorduk öğretmeni her sene oldu bitti.
Öğretmenler mahçup olurdu ona bile.
Bazı okullarda yarış olurdu, pırlanta küpeler, ceyiz setleri, x markanın çantası veya saatini falan almak için sınıf anneleri resmen baskı uyguluyorlarmış. Kendileri pazar çantasıyla geziyor ama öğretmene mutlaka en iyisi olacak, ne alakysa
Yardımcım bi sefer demişti öğretmene 50 lira topladık zaradan mont alıncakmış, ben daha ömrümde zaradan mont giymedim ama öğretmene alıyoruz. Çok haklı ve trajekomik gerçekten.
Bakalım o alınan mont öğretmene olcakmı, beğencekmi bilmem ne olcakmı
Ne gereksiz.

X