Öğretmenime aşığım

Öğretmenin oğlum, yavrum, çocuğum demesine takılmayın bence. Öğretmenler hep söylüyor ki bunu, yani genellikle. Nasıl yaklaşacağını bilemiyor. Benim eski erkek arkadaşımın ev arkadaşı bir lisede öğretmendi, o da ÖZELLİKLE kullanıyordu, çünkü öğrencileri ona yakın yaşlardaydı. Yaklaşmasınlar diye. Araya sınır koymak için.

Kariyer konusuna gelince, iş sahibi olmak farklı kariyer farklı bence. İkisini aynı ayarda görmüyorum. Benim dayım ilkokul mezunu diğeri lise şu an maddi durumları çok çok iyi. 0 dan başlamışlar. Herşeyleri var. Ama dayım hiç bir zaman kendini kariyer yapmış olarak görmediğini söyledi. Benim ticari zekam vardı, şansım da var buraya geldim diyor. Kızını okutuyor, sürekli kariyer yap diyor mesela. Oğlunu da aynı şekilde. Ben yapamadım siz yapın diyor. İstese kızına oğluna verir para alın istediğiniz işi kurun der, hayır vermiyor. Kariyer yapın diyor. Herkesin bakış açısı farklı demek ki.

lisede genç bi beden öğretmeni vardı.bütün kızlar aşıktı ona.ne bulurlardı bilmem.uyuzda bişeydi.sırf genç öğretmen olması dikkat çekiyordu sanırım.şimdi sana yüzyılın aşkı gibi gelsede seninkide geçer gider emin ol

19 yaşında lise sonda olan kişiler var, tanıyorum. Ya bir sene geç başlamıştır ya da bir sene sınıfta kalmış tekrar yapıyordur.

Arkadaşlar bu kadar şaşırmayın, liselerde neler dönüyor.
Benim okuduğum lisenin kaç yıllık müdür yardımcısı, kızlara tacizden hapiste şuan.
Onun dışında öğretmenlerimizle aşk yaşayanlar bile oldu. Gözler önünde hem de.
Adam öğrencisinin facebook hesabındaki gonderilerine imalı imalı yorumlar atıyordu.
Okulda surekli beraberlerdi ders aralarında.
Mudur bas yardımcısı vardı bir tane, o da begendigi kız ogrencileri ders saatinde kitap yarışma vs. bahaneleriyle sınıfından odasına cagırtıp oturup sohbet ediyordu sonra izin kagıdı yazıyordu ve kız yoklamada yok yazılmıyordu filan.

Ya neler var neler. Buradaki cogu bayan sanırım lıselerdeki yeni durumları hic bilmiyor. Ben bu arkadaşın açtığı konuya ve paylaştıklarına hiç şaşırmadım. Ne yazık ki öğretmen ve öğrenci ilişkilerinin durumu içler acısı. Yazık yani.

He bu arada genç öğretmenlerimiz vardı, yaşlı olanlardan daha edepli ve daha seviyelilerdi kız öğrencilere karşı.
Bunun ahlakla alakası var.

bende 22 yaşında Batının en iyi yerine atandım, olmaz mı olabilir ama konu sahibi , öğretmeninin ailesini falan biliyorum buralı dediğine göre ücretli öğretmen olması ihtimali yüksek, kimse pat diye oturdugu yerdeki okula atanamıyor biraz zor bi ihtimal.

22 yasinda ogretmen olmasi hemen atanmasi ayri bir olay oraya girmiyorum bile. Senin lise sonken 19 yasinda olmana da girmiyorum.

Senin okula gitme amacina giriyorum. Insan ogretmenine o gozle bakar mi ya ? O okula okumaya gidiyorsunuz kucuk hanim koca bulmaya degil.
18 olur lise son öğrencisi 19 demesi normal 21 yaşında uniden mezun oluyo ilk senede kpss puani yuksekse atanmistir 22 de normal hemen yalanci muamelesi yapmayin bence. Konuya cevabin şu bencede hocanin hareketleri normal değil eğer güzelsen oda senden etkilenme ihtimali var uniyi kazanmadan açılma hem şurda eylüle ne kaldı ama eylülu de gecirme kaptirirsin birine . BACIM sende yanlış anlama ben sadece yaşlar normal takılma diye dedim . Iyi günler

18 olur lise son öğrencisi 19 demesi normal 21 yaşında uniden mezun oluyo ilk senede kpss puani yuksekse atanmistir 22 de normal hemen yalanci muamelesi yapmayin bence. Konuya cevabin şu bencede hocanin hareketleri normal değil eğer güzelsen oda senden etkilenme ihtimali var uniyi kazanmadan açılma hem şurda eylüle ne kaldı ama eylülu de gecirme kaptirirsin birine . BACIM sende yanlış anlama ben sadece yaşlar normal takılma diye dedim . Iyi günler

Estagfrullah bacim niye takilayim aydinlatmissin bizi ne guzel agzina saglik :)

Offf yaa, bana buz gibiydi bu gün:mad::mad:
Yanına gittim ilgilenmedi bile. İşim var dedi.

Zaten sinirliydi bu gün. Sabah ilk Derste sınıfın diğer ucuna kalem atan çocuğu ensesinden tuttu, sonra kafasını sıraya bastırıp kulağına bişiler dedi:KK57::KK57::KK57:. Eylülden beri dersimize girer, ilk kez böyle görüyorum. Keşke gitmeseydim yanına.

bende 22 yaşında Batının en iyi yerine atandım, olmaz mı olabilir ama konu sahibi , öğretmeninin ailesini falan biliyorum buralı dediğine göre ücretli öğretmen olması ihtimali yüksek, kimse pat diye oturdugu yerdeki okula atanamıyor biraz zor bi ihtimal.
Yok ücretli değil, sormuştum zaten. onlar ayrı.
Branşından derece yapacak kadar puan alabilirsen memleketine atanabiliyormuşsun.
ki 8. olmuş sanırım.

Zannedersem hislerini dile getirmiş Olmasını istediği ilişkiyi ...
Konu bana hiç gerçekçi gelmedi
1. senin yaşın..
2. ögretmenin yaşı....
Bu kadar da sallamayın yahu!!!

Zannedersem hislerini dile getirmiş Olmasını istediği ilişkiyi ...
Konu bana hiç gerçekçi gelmedi
1. senin yaşın..
2. ögretmenin yaşı....
Bu kadar da sallamayın yahu!!!
Bu yaş konusunu açıklaya açıklaya bi hal oldum. Artık canım istemiyor.
Mevcut lise son sınıf öğrencilerin yaşlarını ve bu sene eylül ayında ataması yapılan eğitim fakültesi mezunlarının yaşlarını bi bilene soruverin cnm.

Anlatamıyorsun işte yaş mevzusunu.

Ne yapsam bilmiyorum, dünkü kadar umudum yok şimdi.
Bu gün olanlar;
Offf yaa, bana buz gibiydi bu gün:mad::mad:
Yanına gittim ilgilenmedi bile. İşim var dedi.

Zaten sinirliydi bu gün. Sabah ilk Derste sınıfın diğer ucuna kalem atan çocuğu ensesinden tuttu, sonra kafasını sıraya bastırıp kulağına bişiler dedi:KK57::KK57::KK57:. Eylülden beri dersimize girer, ilk kez böyle görüyorum. Keşke gitmeseydim yanına.

bence sana karşı boş değil nasıl bir tabirdir ya karşıdaki İNSAN ise öğrencisi ile tabiki ilgilenir. öğretmen dediğin yeri gelir öğrencinin burnunu siler. hadi konu sahibi çocuk. siz ne biçim yönlendşriyorsunuz insanları !!!
bakın daha önce de başka konuda yazdım MESLEK ETİĞİNE AYKIRI. bir öğrenciye farklı gözle bakan öğretmen AHLAKSIZDIR açık ve net bunu bi kabullenin önce.
ben de 92 li öğretmenim 17 yaşımda öğrencilerim var başlarına bişey geldiğinde en önce ben koşarım. bu benim karakterimden kaynaklanır. ailesinin bana birşeyler öğreteyim diye emanet ettiği çocuğa farklı gözle bakmak düpedüz sapıklıktır.

bence sana karşı boş değil nasıl bir tabirdir ya karşıdaki İNSAN ise öğrencisi ile tabiki ilgilenir. öğretmen dediğin yeri gelir öğrencinin burnunu siler. hadi konu sahibi çocuk. siz ne biçim yönlendşriyorsunuz insanları !!!
bakın daha önce de başka konuda yazdım MESLEK ETİĞİNE AYKIRI. bir öğrenciye farklı gözle bakan öğretmen AHLAKSIZDIR açık ve net bunu bi kabullenin önce.
ben de 92 li öğretmenim 17 yaşımda öğrencilerim var başlarına bişey geldiğinde en önce ben koşarım. bu benim karakterimden kaynaklanır. ailesinin bana birşeyler öğreteyim diye emanet ettiği çocuğa farklı gözle bakmak düpedüz sapıklıktır.

çok ama çok haklısınız. Ama anlayacak biri yok karşınızda ne yazık ki
Çook üye çook anlattık, küçük hanım ben akıl sormuyorum içimi döküyorum diyor. Hiç kendinizi yormayın anlayacak mantıkta biri yok karşınızda. Ben anlatayım dedim de ne cevaplar ne cevaplar, kafamıza vuran smileyler mi ararsın, sen sevgilinle orda tanıştın mı onun bilinçaltı mı demedi. Herkese saydırdı. Boşuna yorulmayın yazan herkes yıldı

çok ama çok haklısınız. Ama anlayacak biri yok karşınızda ne yazık ki
Çook üye çook anlattık, küçük hanım ben akıl sormuyorum içimi döküyorum diyor. Hiç kendinizi yormayın anlayacak mantıkta biri yok karşınızda. Ben anlatayım dedim de ne cevaplar ne cevaplar, kafamıza vuran smileyler mi ararsın, sen sevgilinle orda tanıştın mı onun bilinçaltı mı demedi. Herkese saydırdı. Boşuna yorulmayın yazan herkes yıldı
ben gerçekten böyle konular okumaktan sıkıldım. ve küçücük kıza bu şekilde gaz vermek nedir neyin mantğıdır? ne istiyorsunuz öğretmenlerden ne yapalım kötü durumdaki öğrenciye kenarda öl biraz iyi davransak farklı anlıyorsunuz mu diyelim???

ben gerçekten böyle konular okumaktan sıkıldım. ve küçücük kıza bu şekilde gaz vermek nedir neyin mantğıdır? ne istiyorsunuz öğretmenlerden ne yapalım kötü durumdaki öğrenciye kenarda öl biraz iyi davransak farklı anlıyorsunuz mu diyelim???

Bir hafta önce de dershane hocasına aşık bir kıza örnekler veriliyordu. Bir arkadaşı öğretmeniyle evlenmiş de kazanamayınca falan filan. Ben de sizin dediklerinizi dedim, bir kere öğrencisine o gözle bakacak kadar mesleğine saygısı olmayan, ahlahi sorunları olana biri yine yapar yine yapar dedim de ne laflar duydum. Reşit olduktan sonra okul da bitince olurmuş.
Sevgili olsunlar sonra yeni gelen öğrencileriyle de aldatılsınlar da akılları başlarına gelsin. Ne de olsa bir kere bu kutsal mesleğini lekeleyen biri yine yapar yine yapar.
Müstahak bu fikirdekilere de. Sıkıldım artık bu konulardan zaten sinir oluyorum okumayacağım bile artık.
Ama sizin gibi aklı başında saygın ve ahlaklı öğretmenlerin olması da sevindiriyor umut veriyor.

Son düzenleme:
Bir hafta önce de dershane hocasına aşık bir kıza örnekler veriliyordu. Bir arkadaşı öğretmeniyle evlenmiş da kazanamayınca. Ben de sizin dediklerinizi dedim, bir kere öğrencisine o gözle bakacak kadar mesleğine saygısı olmayan, ahlahi sorunları olana biri dedim de ne laflar duydum. Reşit olduktan sonra okul da bitince olurmu.
Sevgili olsunlar sonra yeni gelen öğrencileriyle de aldatılsınlar da akılları başlarına gelsin. Ne de olsa bir kere bu kutsal mesleğini lekeleyen biri yine yapar yine yapar.
Müstahak bu fikirdekilere de. Sıkıldım artık bu konulardan zaten sinir oluyorum okumayacağım bile artık.
Ama sizin gibi aklı başında saygın ve ahlaklı öğretmenlerin olması da sevindiriyor umut veriyor.
böyle meslektaşlarımızın olması midemi bulandırıyor açıkçası. bu insanların yetiştireceği nesilden ne hayır gelir. yaş farkı mesele değil 40 kere söyledik mesele insani değerler. anlamak istemiyorlar.

Merhaba ablalarım.
Akıl danışmaktan çok, öyle derdimi anlatıp rahatlamak istiyorum.
Konu başlığı her şeyi anlatıyor aslında.

Lise son sınıf öğrencisiyim, bu eylülde yeni mezun bir öğretmen atandı okuluma, onu geldiği ilk günden beri seviyorum sanırım. öğretmenler odasında ya da derste olmadığı zamanlar eğer erkek öğrenciler olmazsa hep benim gıcık olduğum kızlarla vakit geçirir, test çözerdi. Aylarca ağladım, onu görünce yüzüm asılır, gözlerim yaşarırdı. sınıf öğretmenimiz olduğu halde birinci dönem sonlarına kadar adımı bile öğrenemedi, hep "kızım" dedi.:mad::mad::mad::mad::mad:

Sonra bizim sınıfdaki erkeklerden birine "bu kızın problemi ne?" demiş. Anlatmayınca geldi bi de bana sordu. "Anlatamam" dedim, "çok güzel yazıyorsun, yazarak ver madem" dedi. gene kabul etmedim ama akşam oturup üç sayfa yazdım. sadece "hep başkalarıyla vakit geçirmesi, adımı öğrenememesi, dışlanma hissi..." gibi şeylerden bahsettim.

Ertesi gün bi test kitabı hediye etti bana, düzenli olarak çözüp yapamadıklarımı ona götürecekmişim.
Bir aydır aramız hayal edemediğim kadar iyi, hiç yanından ayrılmıyorum, tenefüslerde bahçede oturup sohbet ediyoruz, derslerde bazem sadece benim anlayacağım espriler yapıyor. Geçen hafta okulda fenalaştım, götürüp lavaboda saçlarımı toplayıp elleriyle yüzümü yıkadı:KK37: arabasıyla hastahaneye götürmeyi teklif etti, babam gelip beni alana kadar yanımda oturdu, beni bırakıp dersine gitmedi. ve böyle bir sürü şey.

Ona olan ilgimin farkındadır her halde. yani o kadar salak olamaz. "Hocam size bişi anlatmak istiyorum" diyip dört beş kez caydım. Anlatsam ne olur acaba? Yani o kadar yaş farkı yok aramızda, ben 96'lıyım, o ise 92'li. hem buralı, ailesini tanıyorum. hislerimi ortaya dökünce aramızdaki yakınlığı da kaybetmekten korkuyorum. Diğer yandan "artık bir şeyler olmalı" diyorum...
Çok kararsızım.

sevgili S shy18 ; senden yaş olarak fazla büyük olmayabilir, ancak öğretmeninin seni hiçbir zaman o gözle görmeyeceğine emin olabilirsin. zira her şeyden önce bu onun mesleği açısından etik değil. sen elbette yaşın gereği böyle duygular besleyebilirsin. bu son derece normal. mesela ben de lisedeyken öğretmenimden hoşlanmıştım. fakat zamanla bu hissin hayranlık olduğunu, onun hareketlerini ve tavrını sevdiğimi anladım. yani daha sağlıklı ilişkiler kurdum.

öte yandan sana şöyle bir sır vereyim: benim sözlüm lisede edebiyat öğretmeni. 25 yaşında ve geçen sene atandı. okulunda birçok öğrenciye abice duygularla büyük yardımlar etti. çünkü her öğrenci onların gözünde yaşı ne olursa olsun daha çocuk oluyor. tamamen mesleki tavır bunlar.

X