• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenim ve atanamıyorum..

vitamiin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2011
4
0
36
İstanbul
iyi geceler arkadaşlar ben türkçe öğretmeniyim ve maalesef kpss de atanamıyorum ve atanamayacağımda, artık benim için MEB sayfası kapandı.
devlete atanmaya dair tüm ümitlerini yitirmiş biriyim ve özel okullara başvuruda bulunmaya başladım ancak bu da referans gerektiriyor maalesef, bu konuda yardımcı olabilecek, yol yordam gösterebilecek var mı acaba:((

Merhabalar.Ben de Türkçe öğretmeniyim 4 kez kpss ye girdim bu sene 85.370 aldım ama sınırdayım malesef sıralamaya göre atanamıyorum ama yine de tercih yapmak istiyorum.Belki bir mucize olur.Yeni mi mezun oldun? Kaç kez kpss ye girdin?Memur puanın kaç?Kpssden kaç puan aldın ?

Merhabalar.Ben de Türkçe öğretmeniyim 4 kez kpss ye girdim bu sene 85.370 aldım ama sınırdayım malesef sıralamaya göre atanamıyorum ama yine de tercih yapmak istiyorum.Belki bir mucize olur.Yeni mi mezun oldun? Kaç kez kpss ye girdin?Memur puanın kaç?Kpssden kaç puan aldın ?

aslında puan çok iyi bir okul öncesi için ya da bir pdr mezunu için ama bir türkçe öğretmeni için kritik bir puan malesef ana dile verilen değer gerçekten çok acı biz bu bölümü kazandığımızda edebiyat bölümü 10 puan düşüktü ama şimdi onlara verilen taban 69 peki yazık olmadı mı bizim o emeklerimize ben neden 85 aldığımda yazacağım şehirler sınırlanıyorken onlar bu puanla istediği yere atanabiliyor...öğretmenlik gibi bir meslek bu atama sendromu yüzünden bir öğretmen olsa yeter telkini olmaya başladı öğretmenlik bu kadar ucuz olmamalı bileni bilmeyeni konuşturtmamalı ...tıpa 2 yıllık mı diye soran kişi bana atama çok zor şimdiden başla çalışmaya diyor herkese sakız olduk çok yazık...biz bu bölüme Türkiye de ilk 7000 e girip de yerleştik bu kadar zor iken kazanması bari atanmsı iyi olsaydı artık neden sözele gitsin ki öğrenci bir çoğu türkçe için tercih ediyordu demek bu ülkede herkes eşit ağırlık ve sayısal çıkışlı olmalı demek bu ülkenin türkçe mezununa ihtiyacı yok....benim 4 yılda aldığım uygulamalı eğitim derslerini 1 buçuk yıla sığdıryorlar peki hangisi daha nitelikli olur...bir duyuma göre edebiyat alımlarının fazla olmasının sebebi formasyona yöneltme ve edebiyat gibi bölümlerin önü açılması bu sadece 2 yıla kadar böyle olacakmış bakalım şimdi okuyorum ama mezun olunca inşallah durum değişir ve mağdur Türkçe öğretmeni olmayız...

benim 2.girişimdi ve artık bende sondu maalesef, tüm sınırlarımı zorladım ama alabildiğim ancak bu kadar. büyük konuşmak istemiyorum ama bir daha kpss ye girmeyi hiç düşünmüyorum, çünkü bu süreçte nerdeyse sağlığımdan oluyordum hem fiziken hem beynen çok yoruldum hele de stresi bin beter. artık başka alanlara yönelmeyi düşünüyorum o yüzden buraya da başlık açtım. bi yol gösterirsiniz belki, ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum, umutsuz vakayım..

En çok korktuğum şey... O kadar oku bir de atanmayı bekle... Allah yardımcınız olsun. İnşallah atanırsınız. Umudunuzu kaybetmeyin.

canım allah yardımcın olsun ama ben anlamadm bu kdr umutsuz olmanın sebebini... bir kez daha dene şansını tabi kendini yıpratmadan...

Sen yine de bu kadar umutsuz olma bak ben 4 kere girdim iptal edilenle 5 ede hatta.Evet çalışmak çok zor oluyor,aile içinde seni destekleyen olsa da çevrenin garip davranışlarına,sorularına vs.. maruz kalıyorsun ama sen bunun için okumadın,ideallerin var.Ve bence biraz daha denemeye bak güzelim.gına geliyor aynı şeyleri çalışmaktan,hatta bazı yıllar ben o kadar çalıştığım halde gerilediğimi daha düşük puanlar aldığımı gördümm ama yılmadım.Hakkımızda hayırlısı olsun.bence denemeye devam et,muhakkak bir ekmek kapımız vardır...

Back